Vad är DeFi, och vad innebär det för min verksamhet?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Är det möjligt att handla optioner på kryptovalutor?

Har du någonsin undrat om det är möjligt att handla optioner på kryptovalutor? Svaret är ja. För inte så länge sedan var optionshandel bara tillgängligt på traditionella marknader. Men nu, tack vare framsteg inom teknik och finans, kan kryptovalutahandlare också få tillgång till dessa lukrativa möjligheter.

⚡️ Vad är kryptooptioner?

Derivat och optioner är två distinkta men relaterade begrepp som ofta förväxlas. Derivat av kryptovaluta, eller optioner som de oftare kallas, gör det möjligt för investerare att köpa eller sälja tillgångar vid ett specifikt datum i framtiden till en förutbestämd kostnad. Dessa instrument produceras av emittenter och köps av handlare, men handlare kan inte använda dem.

⚡️ Kan jag köpa optioner på Etherium?

Du kan köpa Ethereum på två sätt: genom att handla på en börs eller genom en peer-to-peer-marknadsplats. Om du har Ethereum kan du handla spot och marginaltransaktioner vid försäljning för att maximera dina vinster. Investera i ett Ethereum-derivat med en mäklare för att få högre vinster över tid.

⚡️ Vad är ett säkert sätt att köpa kryptovalutaoptioner?

Om du är redo att ta steget och börja investera i digitala valutor behöver du inte leta längre än till Bit.com, Deribit och FTX – tre utmärkta börser för att starta din nya resa!

cefi defi

Decentralized Finance (DeFi) utnyttjar den innovativa kraften i blockkedje- och kryptovalutateknik för att revolutionera traditionella finansiella system och skapa ett säkert nätverk för transaktioner. Decentralisering av finans – det vill säga genom att ersätta centraliserade institutioner som banker med peer-to-peer-anslutningar – syftar till att göra finansiella tjänster tillgängliga för alla. Dessa tjänster omfattar allt från grundläggande bankfunktioner till lån, hypotekslån och komplexa avtalsöverenskommelser.

Defi blockkedja
Vad är DeFi-exemplet? cefi defi

Finanssektorn är nu mer centraliserad än den någonsin har varit.

Idag hanteras i stort sett alla bank-, låne- och handelstjänster av centraliserade system som administreras av statliga organ och grindvakter. Kunderna måste förhandla med finansiella mellanhänder för att få tillgång till tjänster som sträcker sig från billån och hypotekslån till aktie- och obligationshandel.

Vad är DeFi och hur fungerar det? cefi defi
Varför är Bitcoin inte Defi?

Den amerikanska regeringen, till exempel, skapar och ändrar finansiella regler för världen av centraliserade finansiella organisationer och mäklare. Federal Reserve och Securities and Exchange Commission (SEC) är gemensamt ansvariga för att fastställa enhetliga regler i Amerika och hålla finansmarknaderna ansvariga. Dessa organisationer övervakar, skapar, ändrar och upprätthåller regler som styr branschen för att säkerställa att den fungerar smidigt.

Vad betyder DeFi?
Hur lär jag mig DeFi?

På grund av detta har konsumenterna liten direkt tillgång till krediter och finansiella tjänster. De måste hitta ett sätt att ta sig runt mellanhänder som banker, börser och långivare, som tjänar pengar på varje ekonomisk transaktion och banktransaktion. Alla måste bidra om de vill vara med i spelet.

Är Ethereum ett DeFi-mynt
Är Coinbase defi?

Var beredd på att bli förvånad över hur du ser på pengar: Decentraliserad finansiering har anlänt!

Genom att göra mellanhänder och gatekeepers maktlösa utmanar decentraliserad finansiering detta centraliserade finansiella system.

Enligt Rafael Kosman, VD och medgrundare av TrustToken, “DeFi handlar om att ta de vardagliga uppgifter som för närvarande utförs av finansinstitut som banker, börser och försäkringsbolag – såsom utlåning, lån och handel – och placera dem i händerna på vanliga människor.”

Varför är DeFi så viktigt?
Vad menas med decentraliserad finansiering?

Så här kan det gå till. Nu kan du använda ett Internetsparkonto och få en konkurrenskraftig avkastning på 0,50 % på ditt kapital! Med detta ger banken dessa medel till en annan låntagare till en ränta på 3%, vilket resulterar i en vinst på 2,5% för finansinstitutet. Människor lånar ut sina medel direkt till varandra, vilket eliminerar förlusten på 2,5 procent för banken.

Du kanske redan gör det när du skickar pengar till vänner via PayPal, Venmo eller CashApp. Men du behöver korrigeras – för att skicka kontanter med dessa appar behöver du ett betalkort eller bankkonto som är kopplat till dem. Trots den ökande förekomsten av peer-to-peer-transaktioner är centraliserade finansiella mellanhänder fortfarande integrerade i denna process.

Blockkedjan används för att driva Defi.
Vad är poängen med cefi defi

Blockkedjan används för att driva Defi.

Decentraliserad finansiering möjliggörs av blockkedje- och kryptovalutateknik, som är viktiga innovationer inom finansiering.

När du gör en transaktion på ditt traditionella checkkonto registreras och skyddas den i den privata huvudboken för dina banktransaktioner – som hanteras av ett välrenommerat finansinstitut. Blockchain är en decentraliserad, distribuerad offentlig huvudbok som registrerar finansiella transaktioner i datorkod.

Vad gör decentraliserad finansiering cefi defi
Vad är Defi, och vilka exempel?

När vi säger att blockkedjan är decentraliserad syftar vi på det faktum att alla användare av en Defi-applikation har tillgång till en exakt kopia av den offentliga huvudboken, som dokumenterar varje transaktion i krypterad kod. Det bidrar till att skydda systemet genom att ge kunderna anonymitet och verifiering av transaktioner och register över tillgångsägande som är (nästan) svåra att manipulera.

Vilka är fördelarna med decentraliserad finansiering?
Är Ethereum en DeFi?

Genom att hävda att blockkedjan är decentraliserad anger vi att inga mellanhänder eller övervakare övervakar systemet. Transaktioner dubbelkontrolleras och registreras av parter som använder den identiska blockkedjan, under vilken de löser komplexa matematiska ekvationer och lägger till nya block av transaktioner i kedjan.

Förespråkare för Defi hävdar att decentraliserad blockkedjeteknik gör finansiella transaktioner säkrare och mer transparenta än konventionella privata, ogenomskinliga system som används i centraliserad finans.

Varför är Bitcoin inte DeFi
Hur tjänar Defi pengar?

Hur står sig DeFi nu?

Defi används i en mängd enkla och sofistikerade finansiella transaktioner. Den körs på decentraliserade applikationer som kallas “dApps” eller andra program som kallas “protokoll”. Defi hanterar Bitcoin (BTC)- och Ethereum (ETH)-transaktioner via decentraliserade appar och protokoll.

Hur står sig DeFi nu?
Hur kan bankerna använda DeFi?

Förslaget är mer attraktivt än Bitcoins eftersom det passar olika användningsområden. De flesta decentraliserade appar och protokoll på marknaden körs därför på Ethereum-baserad programvara.

Här är några av sätten att använda decentraliserade applikationer och protokoll:

Vad är DeFi och exempel cefi defi
Kan jag köpa aktier i Defi?
 • Traditionella finansiella transaktioner sker redan idag. Defi omfattar bland annat allt från betalningar och derivathandel till försäkringar och utlåning.
 •  De flesta kryptovalutahandlare använder nu centraliserade börser som Coinbase eller Gemini, som stora företag äger. DEX gör det möjligt för användarna att hålla kontroll över sina medel och underlätta peer-to-peer-finansiella transaktioner.
Är DeFi framtiden för finansbranschen?
Kan jag förlora pengar i Defi?
 • E-plånböcker är en annan typ av kryptovalutaplånbok. Digitala plånböcker för decentraliserad finansiering (Defi) byggs av utvecklare som kan fungera oberoende av stora kryptovalutabörser och ge investerare tillgång till olika produkter, inklusive krypto- och blockkedjebaserade spel.
 •  Stablecoins är kryptovalutor som syftar till att hålla sitt värde. konstant genom att binda dem till andra finansiella tillgångar som den amerikanska dollarn. Människor känner till kryptovalutor som oförutsägbara; stablecoins tenderar att upprätthålla ett fast värde genom att binda det till icke-kryptovalutor som den amerikanska dollarn.
Är kryptovalutan DeFi
Var kan jag köpa Defi indexfonder?
 • Defi är en term som används för att beskriva olika tjänster som gör det möjligt att låna kryptovaluta och tjäna pengar på att låna ut den. Den här frasen omfattar de flesta tjänsteleverantörer som du kommer att stöta på i den här boken. De flesta av dem marknadsför sig inte som mäklare eller lösningspartners utan som “nätverksförmedlare” som hjälper konsumenter att låna.
 •  Icke-utbytbara tokens (NFT) är digitala tillgångar som behåller sitt distinkta värde, vilket bestäms av prisfluktuationerna för andra kryptovalutor på marknaden. De skapar inte vanliga tillgångar som handlas, t.ex. slam dunk-videor eller den första tweeten på Twitter. NFT:er förvandlar det som tidigare var
Hur investerar jag i DeFi?
Vilken är den bästa blockkedjan för Defi?
 • Tanken på helt gratis guld är tilltalande. Dra konceptet till sin logiska slutsats. Du kan föreställa dig en värld där ingen har utestående skulder och där bitar av magi omedelbart genererar all valuta. Det kan till och med vara genomförbart i vissa fall (även om det är osannolikt). Kryptokrediter är virtuella kreditkort som inte är kopplade till någon särskild bank eller finansinstitut.
Hur mycket är ett DeFi-mynt värt?
Koncept för blockkedjeteknik cefi defi

DeFi-marknadsplatsen spårar tillväxt genom att hålla reda på blockerat värde, vilket är det belopp som för närvarande flödar genom olika Defi-teknologier. Det totala låsta värdet av Defi-protokoll är just nu cirka 43 miljarder dollar.

DeFis attraktionskraft kommer från blockkedjans globala tillgänglighet: när en decentraliserad applikation lagras på blockkedjan blir den tillgänglig. Medan de flesta centrala finansiella instrument och tekniker införs gradvis över tid och regleras av lokala lagar, existerar decentraliserade appar utanför dessa begränsningar och erbjuder större potentiella avkastningar och faror.

Hur köper jag DeFi-valuta?
Vad är Defi bitcoin?

Vad är ett smart kontrakt?

Smarta kontrakt ger många möjligheter, till exempel automatiserad leverans av medel till ett specifikt konto på en viss dag. Smarta kontrakt är självutförande kontrakt som använder enkla koduttalanden som körs på en blockkedja. Varje part i kontraktet ser till att dess villkor uppfylls. Inget behov av en central myndighet eller mellanhand

Traditionella system för transaktioner mellan parter ses ofta som dyrare och ineffektivare jämfört med smarta kontrakt. Smarta kontrakt ger säkrare, mer transparenta och kostnadseffektiva fördelar tack vare sin förmåga att ta bort byråkrati.

Fördelar och nackdelar med Defi

DeFi är trots sin nyhet behäftad med många faror; decentraliserad finansiering är en så ny utveckling att den ännu inte har genomgått omfattande tester i både långsiktig och allmän användning. Dessutom börjar regeringar undersöka systemen bakom Defi med ett öga mot reglering. Några av Defis andra potentiella problem inkluderar:

Fördelar och nackdelar med Defi
Vad är ett Defi-nätverk?
 • Det finns inget konsumentskydd. Defi har frodats i avsaknad av regler och restriktioner. Men det innebär också att konsumenterna har begränsade alternativ om en transaktion går fel. När det gäller centraliserad finansiering garanterar Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) innehavare av insättningskonton i händelse av en bankkollaps; för varje konto garanterar försäkringsbolaget ersättning på upp till 250 000 USD.
 •  Hackare är ett bekymmer. Blockkedjan är ganska svår att ändra, men andra aspekter av Defi är sårbara för hackning, vilket kan leda till penningförluster eller stöld. Hackare har potentiell förmåga att utnyttja programvarusystem; det används i alla tänkbara tillämpningar av decentraliserad finansiering.
Använder DeFi en blockkedja?
Hur decentraliserat är det bästa defi kryptopriset?
 • Säkerhet är ett viktigt föremål som hjälper till att säkra kredit. Säkerhet är ett viktigt föremål och används för att säkra ett lån. När du bokar ett bolån är huset du köper säkerhet för lånet. Nästan alla Defi-lån kräver en säkerhet som motsvarar minst 100 % av skuldens värde, om inte mer. Det innebär att om värdet på säkerheten sjunker kan du bli tvungen att betala mer pengar eller få ditt lån återkallat.
Vad är förhållandet mellan DeFi och blockkedjan?
Är Defi kryptovaluta säker?
 • Krav för privata nycklar. Det skulle hjälpa om du höll dina kryptovalutaplånböcker säkrade med Defi crypto. Privata nycklar är avgörande för plånbokens säkerhet, eftersom de är långa, ospecifika koder som bara plånbokens ägare kan komma åt. Att förlora sin privata nyckel är tragiskt; om du tappar bort den kommer de pengar som är kopplade till den att vara oåtkomliga för alltid.
Vad används blockkedjan främst till? cefi defi
Hur mycket kommer bästa defi krypto att växa?
 • Det finns ingen kundtjänst. Med Defi kan du inte ringa någon om något går fel med din transaktion eller om du har frågor om hur en produkt fungerar. Centralized Finance har kundtjänstavdelningar som kan hjälpa dig med ditt problem eller din fråga.

Hur kan jag gå med i rörelsen?

Om du vill komma igång med defi kryptopris finns det några alternativ:

Vad bygger de fi på?
Hur snabbt växer defi-krypto?

Skapa en plånbok för digital valuta.

Börja med att skapa en Ethereum-plånbok, t.ex. Metamask, och fyll den med Ethereum. “Plånböcker för självförvaring är din ingång till världen av decentraliserade appar, men var noga med att skydda både dina offentliga och privata nycklar”, varnar Cosman. “Du kommer inte att kunna komma åt din plånbok om du förlorar dem.”

Vad är DeFi-plattformar?
Kan jag få ett bolån hos de fi

Det är möjligt att handla kryptovalutor personligen eller på internet.

“Jag föreslår att man handlar ett litet antal av två tillgångar på en decentraliserad börs som Uniswap”, säger Doug Schwenk, grundare av Digital Asset Research. “Att göra denna övning hjälper kryptoentusiaster att förstå den nuvarande situationen, men var beredd att förlora allt medan du tar reda på vilka tillgångar och plattformar som är bäst och hur du hanterar dem.

Ta en titt på Stablecoins.

Kosman. Föreslår att använda TrueFi för ett mer stabilt sätt att experimentera i Defi utan att vara lika utsatt för tillgångens volatilitet.

Kan bästa defi-krypto hackas?
Vad använder människor Defi krypto till?

Det viktigaste när man ger sig in i den nya finansvärlden är att börja i liten skala, vara blygsam och inte förvänta sig för mycket. Kom ihåg att digitala tillgångar som handlas på kryptovalutabörser och DeFi-plattformar utvecklas snabbt och kan vara mycket volatila.

Defis framtid inom blockkedjeindustrin

Defis framtid ser ljus ut, från att eliminera mellanhänder till att omvandla basketklipp till digitala tillgångar med ett monetärt värde. Det är därför Dan Simerman, VD för IOTA Foundations finansavdelning, anser att Defis kryptoutsikter och potential är breda, trots dess barndom.

Defis framtid inom blockkedjeindustrin de fi
Varför är Defi ett högriskspel?

I framtiden kommer investerare att ha större frihet att “fatta beslut baserade på känslor snarare än logik”, säger Zimmerman. Enligt Simerman har tillväxten av DeFi också betydande konsekvenser för big data-industrin eftersom den strävar efter att hitta nya sätt att förvandla data till en produkt.

Däremot har defi krypto fortfarande en hel del framsteg att göra. Även om det har potential är det långt ifrån där det behöver vara när det gäller den allmänna opinionen.

Zimmerman säger: “Potentialen finns fortfarande där.” “Vi måste fortsätta att informera människor om utsikterna”, tillägger han.

Risker med de fi för investerare

Risker med Defi för investerare
Defi erbjuder möjligheter för dem som arbetar med finans, men det finns också olika risker. Dessa möjligheter måste övervägas innan man deltar för att undvika problem.
 • Defi är inte lika enkelt som att få pengar från en lokal bank – det finns en hel del förvirrande steg, som att flytta din valuta över till MetaMask-plånboken. Malka säger att “[t]onboarding-processen kan vara förvirrande för vissa människor eftersom du behöver flytta pengar från en börs som Coinbase till en icke-förvaringsplånbok.”
 •  Rena bedrägerier: Tyvärr finns det massor av bedragare som ser nya kryptoinvesterare som enkla mål. De utlovar upprörande höga avkastningar som betydligt överstiger vad traditionella finansinstitut erbjuder. Om något verkar för bra för att vara korrekt är det troligen inte det.
Hur handlar du bästa defi krypto?
kryptovaluta kan lätt förlora ett års avkastning och mer de fi
 • Enligt CEX.IO:s Lutskevych kan dApp-användare få sina kryptomynt stulna via exploits. Dessa bedrägerier kan leda till förlorade medel, och det blir teamets ansvar bakom Defi-projektet att avgöra om / hur deltagarna kommer att kompenseras.
 •  Å ena sidan måste individer betala en gasavgift för att använda intelligenta kontrakt – detta är som en token som får maskiner att fungera. Omvänt är flerstegsprocessen för dyr för dem med en begränsad budget. Lutskevych säger: “Det är inte ovanligt att en ‘rundresa' kan kosta långt över 200 dollar i bensinavgifter.”
 • Volatilitet: Kryptovalutavärlden är känd för att vara volatil, och avkastningsodling kan hjälpa till att mildra din nackdel i denna miljö. Du måste dock fortfarande uthärda fantastiska fluktuationer för att tjäna vad som kan vara blygsamma avkastningar. På en dag kan kryptovalutor snabbt förlora ett års avkastning och mer därtill.
 •  Defi-deltagare behöver inte bara oroa sig för kryptovalutornas volatilitet, utan de måste också hantera fluktuerande avkastning. Avkastningen kan sjunka när mer valuta finns tillgänglig för att stödja en viss app.
 •  Lutskevych säger att vissa dApps kan glömmas bort och lämnas att dö om teamet som utvecklar dem börjar arbeta med andra projekt. “Om de någon gång bestämmer sig för att sluta kommer protokollet fortfarande att fungera, men inga nya uppgraderingar kommer att ske.”

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter