De 5 kryptovalutor som är mest utsatta för fluktuationer

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vad påverkar kryptovalutors volatilitet?

Lagen om tillgång och efterfrågan är en av de viktigaste faktorerna som styr kryptovalutornas priser. När efterfrågan ökar, men produktionen förblir låg, kommer tillgångens värde att fluktuera positivt. Omvänt, om det finns en överdriven mängd utbud i förhållande till minskande intressenivåer, kan det orsaka prisnedgång.

⚡️ Vad är en kryptovalutascreener?

En screener är ett verktyg för handlare på kort och medellång sikt som visar volymerna för betydande kryptovalutaaktörer. Du kan använda screenern för att följa en strategi baserad på densiteten. Ta positioner i kategorier som faller och återhämtar sig.

⚡️ Vad är scalping av kryptovalutor?

Scalping är en handelsmetod som en handlare använder för att ofta tjäna små vinster från små prisfluktuationer som läggs till ett mer betydande belopp över tid. På grund av den höga volatiliteten är denna teknik vanligt förekommande på kryptovalutamarknaden.

⚡️ Hur volatil är Dogecoin?

Att investera i kryptovalutor kan vara en utmanande, extremt spekulativ satsning. Dogecoin har särskilt vilda svängningar eftersom den inte har någon gräns när det gäller lager. Så här fungerar det: när priset på Dogecoin stiger måste investerarna omedelbart förvärva fler mynt för att bibehålla eller öka stabiliteten.

flyktig kryptovaluta

Det är omöjligt att undvika prisvolatilitet med någon virtuell valuta. Dessutom är digitala tillgångar helt beroende av Bitcoin, den viktigaste kryptovalutan. När Bitcoins värde fluktuerar skapar dess upp- och nedgångar en krusningseffekt som återverkar på hela marknaden för digitala valutor.

Vilken är den mest flyktig kryptovaluta?

Enkelt uttryckt är kryptovolatilitet den hastighet med vilken priserna på virtuella tillgångar förändras. För att illustrera, om kostnaden för Bitcoin var $ 1000 idag och sedan ökade till $ 1100 imorgon, skulle en ökning med + $ 100 eller + 11% inträffa. Men om priset föll till 900 USD skulle det vara en negativ förändring på -100 USD eller -11 %.

Vilken är den mest flyktig kryptovaluta
Bitcoins volatilitet över tid har varit

Bitcoin

Bitcoin har visat sig vara en ostoppbar kraft med ett marknadsvärde på över 140 miljarder dollar. Denna kryptovaluta visar sig vara både lukrativ och kraftfull för alla investerare. Valutan ökade med mer än 102,3 miljoner gånger mellan debuten och hösten 2021. Under samma period har ingen aktie på någon traditionell marknad lyckats med en sådan bedrift. I april 2021 sköt Bitcoin i höjden till en all-time peak på 63 314 dollar. Tyvärr sjönk priset till 30 000 dollar i maj och har pendlat mellan dessa siffror sedan dess.

Kryptovalutor har haft stora värdeförändringar, vilket gör dem till ett lockande investeringsalternativ samtidigt som de innebär en enorm risk.

Varför är bitcoin så volatilt?
Vad är volatiliteten för Ethereum? flyktig kryptovaluta

Ethereum

Ethereum, den näst mest lönsamma kryptovalutan, påverkas också av allmänna marknadstrender. I januari 2018 nådde den till exempel sin första toppnotering och började sedan sjunka i två år. I maj 2021 skedde dock en kort uppgång till 4168 USD. I juni 2021 återfick den dessutom sitt värde och handlades till 1817000 dollar. I november 2021 hade priset dock sjunkit till 752 dollar.

Investerare bör vara försiktiga med att investera i kryptotillgångar, eftersom deras värde snabbt kan sjunka i vilket ögonblick som helst.

XRP-priset har inte varit så volatilt på senare tid
Är XRP volatilt?

Rippel

Bitcoins kryptovolatilitet är något mer extrem än motsvarande kommersiella börser (CEX). Ripple, till exempel, har uppvisat en betydande kryptovolatilitet. I december 2017 upplevde diagrammet en betydande ökning. Myntets värde steg från 0,22 dollar till 3,37 dollar på en månad. Siffrorna återgick nästan till decembernivåerna under hösten 2018 men har återhämtat sig på senare tid.

Litecoin ökar med 8% flyktig kryptovaluta
Litecoin (LTC) kryptovalutans volatilitet per månad

Litecoin

Den andra varianten av projektet är Litecoin. Liksom många andra virtuella tillgångar har LTC hög likviditet och är lätt att handla. Enligt Crypto.ru är Litecoin bland de 30 bästa kryptovalutorna, vilket visar handlarnas tro på projektet. Denna valuta uppvisar dock betydande prisfluktuationer. Sedan 2017 har LTC haft tre pristoppar. Den första var i december, då tillgångens värde ökade från 55 USD till 370 USD. Den andra kom i maj 2019 när Litecoin steg till 146 USD strax efter halveringen.

Marknaden är oförutsägbar, med svängningar på 2 till 4 procent dagligen. Efter Walmarts tillkännagivande att de skulle börja acceptera Litecoin-betalningar steg priset på Litecoin från 175 dollar till 223 dollar på en enda dag i september 2021. Företaget förnekade påståendet. Diagrammet återgick gradvis till sina vanliga gränser under de följande dagarna.

Shiba Inu.
Elon Musk delade ett Twitter-inlägg med ett foto av Flocky.

Shiba Inu.

Informationsfältets inverkan kan ses i de meme coins-kurser som förändrades efter Elon Musks tweet. På bara några dagar sköt kryptotillgångens värde i höjden med en häpnadsväckande tiofaldig ökning, och dess börsvärde nådde en topp på cirka 41 miljarder dollar.

Handlare som satsar på en snabb vinst är ett exempel på spekulation om Shiba Inus. diagramrörelse i oktober 2021.

Kryptovolatiliteten hos kryptokurrencer: FEM FAKTORER SOM PÅVERKAR DERAS PRIS

Shiba Inu schemaförändring i oktober 2021
Vad är kryptovolatilitet?

LAG OM TILLGÅNG OCH EFTERFRÅGAN

Lagen om tillgång och efterfrågan är en kritisk faktor bakom kryptovalutornas priser. När marknaden för en produkt eller tjänst överstiger dess utbud kommer priserna att stiga kraftigt; Omvänt, när det finns ett överflöd av varor och tjänster för att tillgodose konsumenternas behov, minskar deras kostnad. Kryptovalutor har en fastställd gräns, till skillnad från fiat (traditionella) valutor som kan tryckas på obestämd tid. Därefter kommer begäret efter det att fortsätta.

Samtidigt kan intresset för olika kryptovalutor skilja sig avsevärt. Du kan gå till Changelly.com för att lära dig om de aktuella kurserna för stora kryptovalutor och för att handla digital valuta till ett lågt pris.

Finns det sätt att minska kryptovalutornas volatilitet?

Att utvinna digital valuta kräver en överdriven mängd resurser.

Att utvinna digital valuta kräver en överdriven mängd resurser.
Priset på kryptotillgångar kommer att sjunka om kostnaden för gruvdrift ökar

Bitcoins och andra kryptovalutor uppstår inte av sig själva. Cryptocurrency miners använder kraftfulla verktyg för att utvinna digitala valutor som Bitcoin och andra altcoins. Komplexiteten i denna process ökar med tiden. Därför kommer priset på kryptotillgångar att påverkas om utvinningskostnaderna stiger.

REGLER OCH FÖRFARANDEN

Nationella myndigheters olika regler och standarder är en annan kritisk komponent som i hög grad påverkar kryptovalutornas prissättning. Priset på kryptovalutor kan sjunka om de skärps, liksom alla potentiella återverkningar. Men om kryptovalutaindustrin får en gynnsam behandling av regeringen kommer dessa tillgångar att blomstra.

Krypto med hög volatilitet
Att utvinna digital valuta innebär en betydande monetär kostnad.

MEDIA MAKT.

Media är en kraftfull påverkare av många individers investeringar, och dess agerande kan få återverkningar på marknadspriset på kryptovalutor. Efterfrågan på kryptovalutor påverkas av hur och vad som skrivs om dem; goda nyheter kan öka den, medan dåliga nyheter kan orsaka panik på marknaden. Detta resulterar i ett inflöde av investerare följt av kraftiga prisfall.

Samtidigt är nyhetsmedier avgörande för att utbilda allmänheten om hur kryptovalutor fungerar, öka förståelsen för dessa digitala tillgångar och få människor att investera.

KOSTNADEN FÖR ATT UTVINNA DIGITAL VALUTA ÄR ENORM.
Vilka potentiella problem kan uppstå när man investerar i mycket volatila kryptotillgångar?

FINANSIELLA KRISER

Det aktuella tillståndet i världsekonomin påverkar i hög grad värdet på kryptovalutor. När det konventionella finansiella systemet börjar falla blir investerare rädda och vänder sig till alternativa tillgångar för att spara pengar. I dessa situationer blir bitcoins ett mycket bättre investeringskapital än inflationsdrivande fiatpengar. Som ett resultat har kriser ett indirekt inflytande på Bitcoins pris.

Sammanfattningsvis orsakas kryptovolatilitet av många faktorer. De viktigaste av dessa är listade ovan. Volatilitet är både kryptons fiende och vän. Å ena sidan lockar den investerare som söker snabba vinster. Å andra sidan skrämmer den bort dem som inte förstår kryptovalutornas natur och är rädda för risker. Kryptosamhället bör lära sig att dra nytta av kryptovolatilitet.

Hur kommer Bitcoins volatila natur att utvecklas under de kommande åren?

Eftersom kryptovalutor fortfarande är i sin linda är det inte lätt att förutse de otaliga möjligheter som väntar. Människors åsikter om kryptovalutor påverkar priserna avsevärt och gör dem instabila. När användarnas förtroende för denna digitala valuta stabiliseras kommer dess volatilitet att minska drastiskt.

Volatilitet kryptovaluta
flyktig kryptovaluta

När reglerna fortsätter att utvecklas och institutionella investerare kommer in på marknaden kommer konsumenterna att bli mer bekväma med Bitcoin och inse dess potential som en alternativ tillgångsklass. Därmed kommer kryptovolatiliteten så småningom att avta.

Så tjänar du pengar på Bitcoins volatilitet just nu

Det är möjligt att dra nytta av kryptovalutans prissvängningar. Detta sätt att tjäna pengar följer nyheterna om marknaden för digitala tillgångar och öppna positioner på börsen i tid. Du behöver inte vara en expert för att förutsäga hur vissa händelser kommer att påverka kryptovalutapositionen.

Så tjänar du pengar på Bitcoins volatilitet just nu
Så tjänar du pengar på Bitcoins volatilitet just nu

Ju högre volatilitet, desto mer kan du tjäna i denna situation.

Vilken är den mest volatila krypton?
Har kryptovalutor hög eller låg kryptovolatilitet?

Möjligheten att dra nytta av prisfluktuationer i en digital tillgång kan presentera sig. Tyvärr måste du gå igenom identitetsverifieringsprocessen för att arbeta på de flesta kryptovalutabörser. Processen är ofta långdragen. Dessutom är det alltid ett vågspel att flytta personuppgifter till en tredje part. Ingen kan garantera att känslig information skyddas från läckor.

Vilken är den mest volatila krypton?

Dogecoin är en otroligt volatil kryptovaluta att investera i 2022. Detta kan vara ett allvarligt spel, eftersom priserna på meme-token fluktuerar regelbundet och är 90% under historiska toppar.

När är krypto som mest volatilt?
Vilken är den mest volatila krypton?

När är krypto som mest volatilt?

När en kryptovaluta överträffar sin tidigare högsta notering kan den snabbt bli oförutsägbar och opålitlig. Tyvärr är det svårt att förutspå framtiden eftersom inga kronologiska data ger insikt i potentiella resultat.

Finns det sätt att minska kryptovalutornas volatilitet?

Är det en bra idé att investera i kryptovalutor?

För den som vill daytrada och gå med vinst kan kryptovalutor vara en bra investering – särskilt om portföljen är diversifierad. En blandning av tillgångsslag med låg och hög risk kan resultera i större vinster.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter