Vad är totalt blockerat värde (TVL)?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Har du någonsin undrat vad “totalt blockerat värde” i kryptovalutavärlden avser?

Det totala låsta värdet (TVL) beräknat från alla släppta digitala tillgångar, som utdelning och ränta, har sjunkit med 16% sedan början av december 2021. Trots denna lilla nedgång är branschaktörer fortfarande övertygade om att Defi fortfarande har en enorm potential för tillväxt och en rosig framtid framför sig.

⚡️ Vad är låst i Ethereums värde?

På blockkedjesidan fortsätter Ethereum att dominera TVL när det gäller det totala värdet med 54,31 procent eller 125,7 miljarder dollar blockerade.

⚡️ Vilka tre Defi-mynt är de mest populära?

Ethereum (ETH), Chainlink (LINK) och Uniswap (UNI): dessa tre topprankade Defi-mynt kommer garanterat att få dig att vilja vara med på noterna. Ethereum, som är den största, äldsta och mest välkända av dem alla, är ansvarig för att driva många av vår världs främsta smarta kontrakt och decentraliserade applikationer; medan Chainlink fungerar som ett middleware-protokoll som länkar blockchain-nätverk med verkliga data – en annan viktig komponent som används av så många DeFi-appar.

⚡️ Är XRP DeFi?

I torsdags (14 april) gjorde Ripple ett stort tillkännagivande och uppgav att en av dess partners som tillhandahåller tjänster för konvertering av tillgångar hade integrerat stöd för XRP Ledger. XRPL är en innovativ offentlig blockkedjeplattform som är särskilt utformad för att underlätta snabba och säkra penningöverföringar med minimala kostnader.

Vad betyder tvl krypto

Vad är innebörden av “inlåst värde”?

När investerare skyddar sina tillgångar i aktier, obligationer, fonder och pensionskonton på lång sikt genom att bevara värdet, garanterar de att deras kapital är väl skyddat från kortsiktig marknadsvolatilitet. Denna typ av investering skyddar ett visst belopp tills en händelse eller ett datum som anges vid köptillfället inträffar – vilket innebär att du inte kommer att kunna få tillgång till detta belopp innan dess. Att investera med låst värde ger sinnesro och en potentiell uppsida på marknaderna över tid.

Dessutom kan en fastlåsning av värdet skydda investerare mot marknadsturbulens och potentiella förluster. I grund och botten ger det skydd för deras initiala investering och säkerställer att investeraren behåller en viss mängd förmögenhet.

Vad är innebörden av "inlåst värde"?
Vad betyder blockvärde? tvl krypto

Defi-tillgångar inkluderar intäkter och räntor från standardtjänster som utlåning, vadslagning och likviditetspooler som tillhandahålls i form av smarta kontrakt. TVL i staking är ett utmärkt tecken för investerare som vill stödja DeFi-plattformar med de största belöningarna. Det är det totala värdet som registreras i DeFis spelprotokoll, som består av de tillgångar som placeras i satsningar.

TVL har uppnått en anmärkningsvärd expansion och tillväxt under de senaste två åren – från det ursprungliga marknadsvärdet på 400 miljoner dollar till ett uppskattat värde på över 2 miljarder dollar år 2022. Detta beror delvis på att man öppnat nya kontor över hela världen och anställt hundratals medarbetare. Företagets snabba framgång kan till stor del tillskrivas dess skickliga ledarskap, banbrytande tekniklösningar och engagemang för kundnöjdhet.

Dagens företag söker effektiva tekniska framsteg som kommer att revolutionera deras verksamhet, och TVL sticker ut som en organisation som fortsätter på vägen mot innovation och samtidigt säkerställer kundlojalitet genom enastående service.

Medan termen “TVL” helt enkelt definieras som hela värdet av kryptovaluta som hålls i ett smart kontrakt, kan vissa variabler påverka DeFi-projektens värderingar.

Vad betyder blockerat värde? tvl krypto
Vad är TVL i kryptovaluta?

Insättningar, uttag och det belopp som innehas av protokollet är inte de enda faktorer som påverkar TVL:s värde. TVL påverkas även av förändringar i värdet på fiatvaluta eller native token. Ett protokolls TVL kan vara denominerat i projektets egen kryptovaluta, vilket innebär att det påverkas av dess värde. Om värdet på projektets kryptovaluta sjunker kommer även protokollets TVL att sjunka.

Varför är TVL viktigt för decentraliserad finansiering?

För att fungera behöver DeFi-plattformar kapital som deponeras som säkerhet för kredit eller likviditet i handelspooler. TVL är viktigt eftersom det visar hur pengar påverkar vinsten och hur användbara DeFi-apparna är för handlare och investerare.

En ökning av TVL följs ofta av ökad likviditet, popularitet och användning på en DeFi-plattform. Dessa faktorer arbetar tillsammans för att säkerställa projektets framgång. Mer pengar låses in i DeFi-protokoll när TVL stiger; omvänt är mindre pengar tillgängliga – och avkastningen är lägre – när TVL sjunker.

Varför är TVL viktigt för decentraliserad finansiering?
Varför är tvl krypto viktigt i DeFi

Dataanalysplattformar, som Defi Pulse och DefiLlama, kan ge detaljerad information om antalet kryptotillgångar som har säkrats i deras smarta kontrakt. Dessa data kan sedan användas för att uppskatta marknadsandelen som innehas av olika Defi-protokoll.

Medlemmar i Defi Pulse-nätverket bör vara medvetna om att plattformen helt enkelt spårar intelligenta protokollkontrakt på Ethereum blockchain genom att ta det totala beloppet av Ether-tokens ( ETH ) och ERC-20. DefiLlama, å andra sidan, mäter TVL genom att beräkna varje kedjas totala balans tillsammans med alla andra Defi-kedjor eller varje plattforms TVL-kvot.

Vad är en bra TVL-kvot?
Vad är TVL (totalt blockerat värde)?

Vad är formeln för totalt blockerat värde?

Eftersom nya blockkedjebaserade tekniker skapas hela tiden kan det vara svårt att fastställa en exakt TVL för den totala marknaden och avgöra om en specifik Defi-plattform är ett säkert val för slutanvändare.

Protokoll med en massiv TVL på 1 miljard USD skapar ett implicit löfte om tillförlitlighet och hållbarhet. Ett starkt utvecklingsteam, plus praktiska tillämpningar för investerare och bidragsgivare, banar väg för ökad efterfrågan – vilket i slutändan leder till ett högre marknadsvärde för projektet som helhet.

Vad är formeln för cryptoTVL? totalt blockerat värde
Totalt blockerat värde (TVL) i DeFi-protokoll

Du bör dock vara försiktig med DeFi-protokoll med TVL (Total Value Locked) så låga som 1. Å andra sidan, notera hög avkastning på DeFi-system med låg TVL; dessa kan vara marknadsföringsployer som används av nya plattformar som försöker få marknadsandelar. De kan också vara bedrägerier eftersom få eller inga deltagare har anförtrott sina tillgångar till dem ännu.

För att bedöma risken med en plattform krävs mer än att bara observera dess Total Value Locked (TVL). Det är viktigt att jämföra det med andra kritiska mått, såsom Daily Active Users (DAU) och Transactions per Day (TXD). Förhållandet TVL/marknadsvärde är också viktigt. Om TVL är nära

Vad är blockerat totalt värde
Vad är det totala blockerade värdet?

För att beräkna ett projekts TVL ska du först ta reda på marknadsvärdet genom att multiplicera DeFi-projektets utbud med det aktuella priset. Dela sedan det talet med det maximala cirkulerande utbudet för att få TVL.

TVL-kvoten beräknas genom att dividera det totala börsvärdet för den blockerade tillgången med det totala blockerade värdet. Vi får TVL-kvoten genom att dividera det totala börsvärdet för en blockerad tillgång med hela dess värde. TVL-kvoten kan hjälpa till att avgöra om en tillgång är DeFi-undervärderad eller inte.

Vilken kryptovaluta har ett högt totalt blockerat värde (TVL)?

Bitcoin (BTC) är den mest populära kryptovalutan med det högsta totala blockerade värdet (TVL). Från och med 2021 uppgår Bitcoins TVL till cirka 1,2 biljoner dollar. Ethereum (ETH), den näst mest populära kryptovalutan, har också en hög TVL och ligger på cirka 170 miljarder dollar från och med 2021. Andra stora kryptovalutor som har en hög TVL inkluderar Tether (USDT) (41 miljarder dollar), Binance Coin (BNB) (35,3 miljarder dollar), Polkadot (DOT) (34 miljarder dollar). Litecoin (LTC) och Cardano (ADA) har också betydande TVL på 14 miljarder dollar och 11,4 miljarder dollar

Vilken kryptovaluta har ett högt totalt blockerat värde (TVL)?
Hur mycket är det blockerade värdet av Ethereum?

DefiLlama har nyligen rapporterat att branschen för defi-plattformar upplever en aldrig tidigare skådad tillväxt, med ett marknadsvärde som skjutit i höjden från 630 miljoner dollar i början av 2020 till imponerande 172 miljarder dollar i Q1 2022. Denna betydande ökning visar sektorns orubbliga framgång och anmärkningsvärda potential för framtida expansion.

Inträdet av SEC:s kryptoavdelning har orsakat stora förändringar på marknaden. Trots vilda toppar och dalar håller Bitcoin fortfarande på att utmärka sig som en ledare. Ett exempel? När den bottnade på 3000 dollar under en tid i februari 2018 – bara för att sväva tillbaka upp över 4000 dollar strax efteråt! Dess motståndskraft fortsätter att förvåna oss alla.

Sedan början av 2020 har Ethereum sett en anmärkningsvärd ökning av kostnaden per enhet – en ökning från 127 USD till cirka 500 USD i maj; det är en tillväxt på 300%! Denna fenomenala ökning visar att Ethereum är en av de mest pålitliga och tillförlitliga kryptovalutorna på dagens marknad. ETH innehar andraplatsen för största virtuella valuta när det gäller marknadsvärde – ytterligare bevis, om det behövs, att denna framstående digitala tillgång är här för att stanna.

DeFi TVL:s största nätverk.
Vad betyder värde i kryptovalutor?

DeFi TVL:s största nätverk.

Ethereum var det mest populära DeFi TVL-nätverket 2022 och stod för ungefär hälften av den globala DeFi-marknaden.

Om du undrar består Ethereum DeFi-nätverket av cirka 500 protokoll. Dess TVL är hela 73 miljarder dollar, vilket motsvarar 64% av marknadsandelen. Det jämförs med BNB Smart Chains undernärda 8,74 miljarder dollar och ynka 7,7 procent marknadsandel, Avalanches ynka 5,21 miljarder dollar och tonåriga 4,5 procent marknadsandel, Solanas itsy-bitsy

0,614 miljarder USD och en marknadsandel på 0,53 procent, är TRON:s itsier-bitsiest

5 076 miljoner USD gav en marknadsmässig avkastning på ynka 050 procent

TVL:s animering är enkel att förstå och begripa. Den visar hela DeFi-marknaden i termer av TVL, uttryckt i US-dollar, med aktuella procentuella rörelser och en mer dominerande kryptovaluta.

Vad är det totalt blockerat värde
Varför är kryptovalutan TVL viktig?

Observationen att Ethereum har flest totalt blockerade värden bland alla kedjor tyder på att det förmodligen är det mest frekventerade nätverket i DeFi-kryptovaluta. TVL, eller totalt låst värde, är ett avgörande mått för att bedöma marknadstillväxt och hälsa. Det är dock viktigt att notera att även om ett hopp i TVL ofta pekar på positiva omständigheter inom en marknad, bör det inte ges för mycket kredit som det enda fokuset.

Värdet på inlåsta tillgångar kan vara volatilt, särskilt när det gäller priset på Ethereum (ETH). Priset på ETH har påverkats av ökad volatilitet på både positiva och negativa sätt. Om vi börjar med priset på ETH, där de flesta av tillgångarna finns på plattformen, är volatilitet ett av de viktigaste alternativen som kan påverka TVL avsevärt.

Vad är totalt blockerat värde i decentraliserad finansiering?
Hur kommer decentraliserad finansiering att förändra ekonomin i framtiden?

Den 12 februari 2018 nådde ETH en imponerande toppnotering på 13,92 miljarder USD i totalt värde låst i sina blockkedjebaserade smarta kontrakt – en ny toppnotering för världens näst största kryptovaluta mätt i marknadsvärde. Detta understryker den fortsatta tillväxten av den decentraliserade finanssektorn (DeFi) som bygger på Ethereum.

Eftersom DeFis tjänster är decentraliserade och opålitliga kan pengar snabbt flyttas från ett konto till ett annat, vilket resulterar i felaktiga likviditetsberäkningar. TVL, liksom alla andra indikatorer, indikerar endast marknadsförhållanden och bör inte användas som grund för investeringsbeslut på grund av dess begränsningar och approximationer.

På vilka sätt kan enskilda kryptovalutaprojekt stödja total value locked-in (TVL)?
Vad menar du med finansiell decentralisering?

På vilka sätt kan enskilda kryptovalutaprojekt stödja total value locked-in (TVL)?

Swappar mellan TVL och Bitcoin genereras i block av Bitcoin-nätverket. Detta kan göras när som helst och tillför ytterligare likviditet till ekosystemet. Att lägga till extra likviditetspooler för att uppmuntra användare att sätta in och blockera fler mynt på plattformen är en vanlig metod bland kryptovalutaprojekt som vill öka TVL. Att sätta lämpliga låneräntor för att stimulera odlare att ta lån och köpa fler tillgångar är ett annat sätt att öka TVL.

Pris

Staking är processen att låsa kryptovaluta i en plånbok för att stödja transaktioner och blockkedjesäkerhet och bli belönad för det. Det totala värdet som fastnar i protokollet på grund av staking beräknas under hela vesting-perioden. Valv gör det möjligt för användare att lagra kryptovaluta på samma sätt som plånböcker, men de lägger till extra steg innan de tillåter omedelbart uttag. Betrodda personer måste vara online för att bekräfta en transaktion, och processen tar vanligtvis flera dagar.

Varför är totalt blockerat värde
Är TVL samma sak som börsvärde?

Förvaringsutrymmen

När ett valv har etablerats tillämpar det säkra uttagsprocedurer och protokollet kontrollerar obehöriga uttag från valvet under dagen. Likviditetspooler är kryptovalutor som förvaras i smarta kontrakt för att tillhandahålla likviditet för decentraliserade börser.

Karantän är en viktig försiktighetsåtgärd för att säkerställa att du har den största likviditetspotentialen. Likviditetspooler är en annan metod för att öka likviditeten genom intelligent hedging.

Pooler gör det möjligt att handla snabbare genom att köpare och säljare inte behöver matcha varandra. Istället för att vänta på personer som vill köpa eller sälja det du har kan du använda en befintlig likviditetspool. De som bidrar med sin likviditet tjänar pengar på det och bidrar till att öka TVL.

När TVL är i projekt som Uniswap, där det har tillgångar i projektets likviditetspooler, kan värdet stiga dramatiskt under prisuppgångar och ge falska förväntningar på tillgångsinflöden och likviditetstillgång.

Vilka faktorer påverkar TVL:s pris?
Vad är en bra tvl krypto

Vilka faktorer påverkar TVL:s pris?

TVL ökar när priset på en digital tillgång stiger, vilket visar nätverkets ökande popularitet. Ethereum är en av TVL:s viktigaste drivkrafter eftersom de flesta smarta kontrakt och DeFi-appar bygger på det. Nackdelen med TVL är att den tenderar att övervärdera tillgångar på en bullmarknad och att den gör samma sak när det finns ett bearish tryck.

Hur viktigt är förhållandet mellan TVL och marknadsvärde?

Detta nyckeltal används för att jämföra det totala låsta värdet i ett projekt med dess marknadsvärde. Om förhållandet TVL/marknadsvärde är högt indikerar det att escrow kan inneha större delen av projektets marknadsvärde, vilket kan leda till prismanipulation. En låg TVL/marketcap-kvot kan betyda att det inte är så många som använder projektet.

Hur kan kryptoprojekt övervaka sitt totala låsta värde (TVL)?
Vad är TVL Uniswap?

Hur kan kryptoprojekt övervaka sitt totala låsta värde (tvl krypto)?

Att övervaka ett projekts totala låsta värde (TVL) kan göras på flera olika sätt. Block explorers som DeFi Pulse och Code Data är de mest använda metoderna för att snabbt få tillgång till realtidsdata om TVL-siffror. Dessutom har kryptobörser vanligtvis ett applikationsprogrammeringsgränssnitt som också erbjuder TVL-information. Med dessa olika alternativ till ditt förfogande kommer du alltid att hålla dig uppdaterad om exakt hur mycket värde som är låst i ett visst projekt!

Även om TVL verkligen är ett värdefullt mått för att mäta framgången för ett visst projekt, bör det inte betraktas isolerat. Det är bra att ta hänsyn till andra mått som aktiva användare, transaktionsvolym och utvecklaraktivitet när man utvärderar hur bra ett företag är. På så sätt får man en övergripande bättre förståelse för dess framsteg och potentiella livslängd.

Hur kan TVL påverka priset?
Varför är decentraliserad finansiering viktigt?

Vilken är den största TV-stationen sett till antalet tittare?

Från och med september 2020 har Ethereum-nätverket den största TVL med över 13 miljarder dollar låsta i DeFi-protokoll. Andra stora TVL-nätverk inkluderar TRON, EOS och Polkadot.

Hur kan TVL påverka priset?

TVL-krypto kan både öka efterfrågan på en digital tillgång och övervärdera tillgångar på en tjurmarknad. När fler personer använder ett projekt ökar efterfrågan på projektets native token, vilket leder till en generell prisökning. Men TVL kan också blåsa upp priserna under hausseartade perioder så att de manipuleras

Vad betyder blockerat värde inom kryptografi?
Vad är TVL i kryptovaluta?

Hur kan kryptovalutaprojekt öka sitt totala låsta värde?

Det finns flera sätt för kryptoprojekt att öka TVL:

  • genom att tillhandahålla likviditet till likviditetspooler
  • genom att sätta tillgångar i karantän i valv
  • genom att öka priset på projektets ursprungliga token
  • genom att övervärdera tillgångar på en uppåtgående marknad.
Hur kan kryptovalutaprojekt öka sitt totala låsta värde?
Hur kan kryptovalutaprojekt öka sitt totala låsta värde?

Att tillhandahålla likviditet till likviditetspooler är ett bra sätt att öka TVL. Likviditetsleverantörer får en avgift för att tillhandahålla likviditet, vilket bidrar till projektets TVL. Genom att sätta tillgångar i karantän i valv skyddas de dessutom från prisvolatilitet och ökar projektets TVL. Slutligen lockar en höjning av priset på projektets ursprungliga token nya användare och ökar TVL.

Sammanfattningsvis är TVL ett värdefullt verktyg för att mäta projektframsteg, men bör inte betraktas som det mest kritiska måttet. Det är lika viktigt att undersöka andra mått, såsom aktiva användare, transaktionsvolym och utvecklaraktivitet, för att få en korrekt uppfattning om ett projekts framgång. Under tjurmarknader, när priserna blomstrar, kan TVL leda till att tillgångarnas värden överdrivs utöver deras verkliga marknadspris.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter