Kryptobörs Betyg Topp Bästa

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vilken är den säkraste kryptoplattformen?

De bästa kryptobörserna 2023
✔️ Bäst överlag och bäst för nybörjare Coinbase.
✔️ Bästa mobilapp: Crypto.com.
✔️ Bäst för säkerhet: Gemini.
✔️ Bäst för altcoins: BitMart.
✔️ Bäst för låga provisioner och bäst för erfarna handlare: Kraken.
✔️ Bäst för bitcoins: Cash App.
✔️ Bästa decentraliserade utbyte: Bisq.

⚡️ Hur fungerar en kryptobörs?

En kryptobörs är en marknadsplats där du kan handla kryptovalutor. Du kan använda en börs för att växla en kryptovaluta till en annan, från Bitcoins till Lightcoins eller vice versa. Börser visar det aktuella marknadsvärdet för de kryptovalutor de erbjuder.

⚡️ Vem är den största kryptobörsen?

Binance är den ledande kryptobörsen när det gäller handelsvolym, hanterar över 150 kryptor och erbjuder överlägsen säkerhet. Dess lojalitetsprogram som belönar användare med incitament att använda plattformen är det som skiljer det åt. Och det är inte allt – Binance erbjuder också sofistikerade funktioner för att effektivisera dina affärer, vilket gör det till ett toppval bland handlare över hela världen!

⚡️ Är kryptovalutor en bra investering?

Det finns ingen anledning att låtsas att kryptovalutor är en lågriskinvestering. De kan vara otroligt lukrativa om du förstår att de innebär enorma risker, men det finns också en risk att du förlorar alla dina pengar. Kom ihåg att hålla koll när du investerar i bitcoins eller andra kryptovalutor – det är viktigt!

⚡️ Är binance us säkert?

Binance anses vara en säker börs som låter dig skydda ditt konto med tvåfaktorsautentisering.

kryptobörs betyg

Handel med kryptovaluta har blivit allt vanligare och är nu en av de föredragna metoderna för att investera. Det finns två typer av kryptobörser – centraliserade och decentraliserade – som båda ger unika fördelar för kunderna. För att hjälpa dig att bestämma vilken verksamhet som fungerar bäst för dina behov har vi sammanställt en lista över några av de högst rankade centraliserade kryptovalutabörserna som finns tillgängliga 2023 för att ge en översikt som visar deras fördelar och nackdelar så att du fattar välgrundade beslut när det är dags att handla!

Fördelar med centraliserade börser

Fördelar med centraliserade börser kryptobörs betyg
Det är enkelt att använda fiatpengar.

Att inte ha några begränsningar i denna aspekt gör att du kan överföra pengar fritt; men om din valuta inte stöds kommer den sannolikt att genomgå konvertering två gånger, vilket resulterar i högre kostnader. Omvänt är det vanligtvis enkelt och okomplicerat att hantera fiatvalutor på centraliserade börser.

Bekvämlighet med gränssnitt

Nykomlingar kommer att finna det lättare att börja arbeta på centraliserade börser eftersom de vanligtvis är mer användarvänliga än decentraliserade börser.

Ytterligare applikationer och handelspar

Vad är centraliserat och decentraliserat utbyte?
App för handel med kryptovaluta

Centraliserade börser erbjuder ett mycket bredare utbud av handelspar än decentraliserade. Dessutom har centraliserade kryptobörser andra fördelar jämfört med sina decentraliserade motsvarigheter. På börser är likviditeten större och transaktionsvolymerna möjliggör snabbare transaktioner – vilket kan vara avgörande för handlare som behöver slutföra affärer snabbt.

Det finns en enda (dominerande) operatör.

CEX и DEX
Vad är centraliserade kryptobörser? kryptobörs betyg

Centraliserade börser har en ledningsgrupp i toppen som kontrollerar allt (det är därför de kallas “centraliserade”). Det innebär att alla aktiviteter, uppdateringar eller affärer kan göras av personer som arbetar för det företag som äger börsen. Om det uppstår ett problem ger detta företagen en fördel eftersom du alltid kan kontakta kundtjänst för att få hjälp med att återfå åtkomst till ditt konto.

En annan fördel är förekomsten av en juridisk person och möjligheten att stämma.

Om en kryptobörs stjäl dina pengar har du ingen rättslig möjlighet – även om denna möjlighet skyddar dig i viss utsträckning.

Nackdelar med centraliserade börser

Är en centraliserad eller decentraliserad börs bättre?

Nackdelar med kryptobörs betyg
Som jag nämnde tidigare ger de samma fördelar.

Slutsats

Förutom de förslag som ges av Boneparth kan du också överväga andra faktorer som överensstämmer med dina preferenser. Till exempel, hur hjärtligt är kundsupporten? Hur användarvänlig är mobilappen? Slutligen, hur bekvämt är det att använda plattformen? Vi hör dock upprepade gånger från kryptoexperter att innan du investerar några pengar i kryptovaluta, spendera lite tid på att lära dig om det så mycket som möjligt. Det kommer att vara till hjälp i framtiden.

Tänk på vilka avgiftsstrukturer och säkerhetsåtgärder du är okej med, vilka andra åtgärder du kommer att vidta för att lagra dina mynt säkert och dina mål. Boneparth uppmanar dem som överväger att investera i kryptovalutor att ta sig tid att lära sig mer om digitala valutor innan de tar några risker. “Det är en sak att slentrianmässigt placera pengar på mer stabila marknader; det är en helt annan sak att kasta in pengar på volatila marknader”, säger han.

Vilka är de största problemen med kryptovalutor? kryptobörs betyg
Är en centraliserad eller decentraliserad börs bättre?

Som jag nämnde tidigare ger de samma fördelar.

Du kan bli blockerad.

Den största nackdelen med centraliserade börser är att du kan förlora tillgången till dina medel eller stänga dina konton utan att få tillbaka dem. Det enda alternativet skulle vara kostsamma rättstvister som sannolikt inte kommer att lyckas. “Smutsig valuta” är bara ett exempel av många möjliga orsaker till blockering. Jag diskuterade det mer ingående i mitt inlägg om Bitcoin. I ett nötskal kan man säga att en “smutsig kryptovaluta” har erhållits på grund av bedrägeri. Om en börs till exempel råkar ut för en stöld av din kryptovaluta minskar sannolikheten för att alla dina kryptor har erhållits på laglig väg avsevärt när även en liten mängd stulen valuta finns i din portfölj. I det här fallet skulle du inte kunna visa något annat, och förlusten (eller att gå till domstol) skulle vara oundviklig.

kryptobörs
Är kryptovalutor säkra på börser?

Var medveten om att du kan bli avstängd från kryptovalutabörser oavsiktligt. Om dina Bitcoin har erhållits olagligt eller om systemet stöter på problem finns det en möjlighet att du blir blockerad på grund av mänskliga fel. Centraliserade börser riskerar att tillfälligt blockera konton, men det är en mindre fara jämfört med att förlora pengar på grund av att kontot stängs.

Lagen föreskriver krav på verifiering.

Lagen föreskriver krav på verifiering.
Kräver kryptovalutor verifiering?

Nästan alla centraliserade börser kräver KYC (Know Your Customer) -steg. Vissa plattformar har alltid haft detta krav på plats, medan andra bara implementerade KYC när de blev mer framträdande eller ville erbjuda extra tjänster. Binance, en centraliserad kryptobörs, begränsar till exempel användarna från att utföra begränsade uppgifter tills de har slutfört KYC-processen.

Kryptobörser använder inte bara AML, utan de har också KYC och extra verifieringsprocesser. Det handlar om att skicka in en pass-selfie plus ditt kontoutdrag och adress – vilket du kanske är helt bekväm med när det gäller integritetsskydd. Ändå är det viktigt att komma ihåg att sådana dokument lätt kan exponeras i nätverket, vilket gör det möjligt för bedragare att utföra olagliga aktiviteter genom att använda dina uppgifter för deras vinst; detta kan innebära att skapa bankkonton under förespeglingar eller initiera bedrägliga transaktioner.

KYC och extra verifiering används av kryptobörser
Kryptobörser använder KYC och extra verifiering.

Som en viktig varning: om du planerar att använda en kryptovalutabörs som kräver KYC, lita alltid på ansedda och välkända sådana. De mest framstående kryptobörserna är mer intresserade av sitt rykte och dataskydd än mindre organisationer.

Krypton på centraliserade kryptovalutabörser kan hackas; du äger inte valutan.

Allt handlar om den privata nyckeln. Den som har tillgång till den privata nyckeln äger kryptot. Det finns två betydande problem med centraliserade kryptovalutabörser samtidigt:

Definition av privat nyckel
Varför KYC är obligatoriskt för de flesta kryptobörser
  • Du äger inte pengarna på en centraliserad börs.
  •  De är en del av börsen, förvaras i deras plånböcker och kan när som helst överföras till tredje parts plånböcker. Du har ingen kontroll över den privata nyckeln och kan inte utföra transaktioner självständigt.

Börsen i detta system fungerar som en gateway för handel med din kryptovaluta. Det är dock viktigt att notera att kryptovalutan inte är i din ägo, och det finns en risk att den stjäls av kryptobörsen eller bedragare som får tillgång till din personliga information på grund av…

Centraliserade kryptobörser kan hackas

En kryptobörs tilldelar bara utrymme i sin kryptovalutaplånbok för att lagra dina mynt. Trots dina ansträngningar att övertyga dig själv om motsatsen är verkligheten att du nekas tillgång.

Centraliserade kryptobörser kan hackas
Är det möjligt att hacka en kryptobörs?

Handel med karikatyrer

Centraliserade börser använder sig ofta av metoder som gynnar börsen på bekostnad av användarna, såsom artificiell manipulation av tillgångspriser för att utlösa likvidationer och generera mer intäkter för börsen. Dessa manipulationer kan variera från en kryptovalutabörs till en annan. Förr var det populärt att justera handelsvolymer, och botar användes för denna uppgift. Artificiellt uppblåsta volymer gav sken av att vara tillförlitliga. Handelsvolymen är fortfarande en av de viktigaste indikatorerna för att utvärdera en kryptovaluta. Men under den vilda 2017-2018 överskattade många börser volymen dussintals gånger.

Analystjänster spårar idag faktiska handelsvolymer, så förändringar av denna indikator är sällsynta.

Tekniska svårigheter från användarsidan har angetts som orsak. När det gäller centraliserade börser finns dock alla verktyg tillgängliga för bedrägerier och för att placera order som på ett lönsamt sätt manipulerar priserna. Det är särskilt tydligt i hävstångsspel med terminer där man kan dra nytta av en margin call men ändå inte ha några öppna positioner efteråt.

Betygsättning av centraliserade kryptobörser 2023

Betygsättning av centraliserade kryptobörs betyg 2023
Binance – kryptobörs, recension

Trots sin enorma framgång är Binance inte tillgängligt på vissa platser. Dessutom har plattformen utstått en säkerhetsöverträdelse tidigare; ändå är den fortfarande känd för sin oöverträffade likviditet.

Binance Säkerhet

Börsen är centraliserad, vilket bara ibland är en bra sak. Ändå är det den primära kryptovalutabörsen och påverkar onekligen hela systemet. Visst, om Binance går ner på grund av en stor skandal och investerare förlorar sina pengar och de som investerade genom Binance men inte hade medel där, kommer kryptot att kollapsa många gånger innan det återupplivas.

Förmåner på Binance

Binance Chain erbjuder ett omfattande utbud av tjänster, och dess ursprungliga token gör det möjligt för användare att dra nytta av marginalhandel och passiva investeringsmöjligheter. För att ytterligare stödja sin community anordnar kryptobörsen regelbundet giveaways och utvecklingsorienterade program som driver kontinuerlig tillväxt.

binance centraliserad kryptobörs
Är det lönsamt att köpa på Binance?

Med Binance Bitcoin (BNB)-tokens kan du göra en intelligent investering eftersom värdet på denna kryptovaluta ofta skjuter i höjden bara genom ett tillkännagivande av ett Initial Exchange Offering (IDO). Genom sådana händelser kommer innehav av BNB att skilja dig från andra investerare och visa att du är insatt. När IDO inträffar på börser som Binance följer vanligtvis en prisökning i större efterfrågan på deras token – vilket ytterligare ökar dess värde. Detta mönster har setts regelbundet med olika kryptovalutor, vilket skapar förtroende när du investerar i bättre avkastning!

Att bränna Binances BNB är ett effektivt sätt att öka värdet; ju färre mynt i omlopp, desto högre värde. Burning-strategin kommer snart att replikera Ethers logik, vilket säkerställer konsekvent upprepning. Denna implementering gör det möjligt för oss att enkelt få tillgång till alla Binances kreativa idéer.

I ett försök att avsätta ETH är BSC (Binance Smart Chain) en banbrytande blockchain utformad för dem som är angelägna om att lansera sin kryptovaluta.

Binance odlar ett omfattande ekosystem för kryptobranschen. Trots sin status som en centraliserad kryptovalutabörs är Binance fortfarande störst inom denna sektor, främst på grund av sin berömmelse och ryktbarhet.

Fördelar med Grid Trading på Binance
By bit: skillnader, fördelar, nackdelar

Bybit är en välkänd, allmänt tillgänglig centraliserad kryptobörs med olika funktioner och tjänster. Den har stark likviditet, men tar tyvärr ut höga avgifter på vissa försäljningar. Trots detta har den gjorts tillgänglig i många länder globalt.

Coinbase centraliserad kryptobörs
Coinbase utbyte recension

Coinbase sticker ut bland sina motsvarigheter till kryptobörser genom att låta användare köpa kryptovalutor med fiatvaluta (USD). Den goda likviditeten och utbudet av funktioner gör Coinbase mycket eftertraktad. Det måste dock noteras att plattformen fortfarande har orimliga avgifter och en begränsad geografisk räckvidd.

Geminis tjänster är mycket säkra genom att fungera lagligt i USA och följa alla relevanta internationella regler. Detta kommer dock med en avvägning; anonymitet är inte ett alternativ, eftersom användare regelbundet måste lämna personlig information till tillsynsmyndigheter. Med detta sagt, sträng tillsyn bidrar till att minska risken för konsumenterna och ger viss sinnesro när man investerar med Gemini kryptovaluta utbyte.

KYC är en absolut nödvändighet, och alla användare måste följa standardprotokollet för att tillhandahålla passfoton och andra uppgifter för AML-verifiering. Börsen kommer att få tillgång till din personliga information, som anställnings- eller bostadsadress – så var beredd att deklarera och betala skatt på dina kryptoinkomster. Alla uppgifter kommer också att vidarebefordras till skattemyndigheter för transparensändamål.

Coinbase utbyte recension
Coinbase utbyte recension

Även om många kryptoentusiaster är missnöjda med den support som erbjuds av börserna, är detta fenomen mer omfattande än något specifikt företag. De flesta fall handlar om användarfel, vilket gör det svårt för kundtjänstpersonalen att lösa dem snabbt och effektivt – oavsett hur tillmötesgående de kan vara.

För att säkerställa ett extra skydd mot bedrägerier lagrar systemet alla användarkonton på ett särskilt bankkonto.

Även om Coinbase skulle drabbas av en cyberattack förblir användarnas pengar trygga och säkra på ett separat bankkonto. Att stjäla Bitcoin på Coinbase är mindre lönsamt eller okomplicerat än det kan vara på andra kryptobörser med sämre säkerhetsåtgärder.

FTX centraliserad kryptobörs
FTX Kryptobörs

FTX är en avancerad kryptobörs med funktioner som marginalhandel och derivat som gör det möjligt för användare att diversifiera sina portföljer. Den är tillgänglig i nästan alla länder, vilket gör den allmänt tillgänglig och kan skryta med anmärkningsvärda likviditetsgrader. Var dock varnad: FTX har högre avgifter på vissa affärer än andra börser.

Att investera i digitala tillgångar med fiatvaluta är nu möjligt genom Tether. Denna kryptohandelsplattform gör det möjligt för investerare att köpa optioner, terminskontrakt eller tokeniserade värdepapper. Genom att utnyttja marknadsrörelserna för olika kryptovalutor kan du dra nytta av Tethers värdeökning – ett instrument vars värde enbart beror på dess volatilitet. Från och med juni 2021 har det dessutom blivit möjligt att bedriva aktiehandel med Bitcoin som standard; Tesla, Google och Netflix är några av dessa företag! Fördelarna stannar inte där: transaktioner via detta system sker blixtsnabbt.

FTX är en nyare kryptobörs
FTX är en nyare kryptobörs

Alameda Research har under den senaste tiden fått stor uppmärksamhet inom handels- och kapitalförvaltningsbranschen. De anses nu vara ett av de mest framgångsrika företagen och hanterar volymer värda miljarder dollar varje dag!

Den enda nackdelen med att använda FTX är de dyra uttagsavgifterna jämfört med andra plattformar.

Kraken centraliserad krypto börs
Är Kraken en bra börs?

Om tillförlitlighet och funktioner är vad du letar efter i en kryptobörs, då är Kraken din lösning. Den är tillgänglig i många länder och ger utmärkt likviditet. Tyvärr kan avgifterna för vissa affärer vara höga på Kraken; det är dock fortfarande värt att överväga om du behöver en alternativ plattform för att komma igång.

Börsen ger kunderna tillgång till handel med kryptovalutor och fiatvalutor, terminer, marginalhandel och OTC-transaktioner – och möjliggör låga transaktionsavgifter beroende på volym. Användare bör dock känna till efterlevnadskrav och potentiella risker i samband med centraliserade börser.

Med stor handelsvolym och rik likviditet säkerställer kryptovalutabörsen snabbt genomförande av affärer.

Är Kraken en decentraliserad börs?
Har Kraken en DeFi?

Det fina är att börsen är gammal och har för avsikt att gå in på aktiemarknaden. Här är den mest uppenbara fördelen en oro för ryktet. Eventuella skarpa hörn kommer verksamheten säkert att försöka släta över, allt för att dess betydelse inte ska bli lidande och minska bedömningen av projektet.

Förutom centraliserade kryptobörser finns det decentraliserade kryptobörser. Låt oss förstå vad deras fördelar och nackdelar är, och låt oss göra deras betyg.

Till skillnad från centraliserade börser drivs decentraliserade kryptobörser inte av ett enda företag eller enhet. Dessa börser har vanligtvis lägre likviditet än sina centraliserade motsvarigheter men erbjuder större integritet och säkerhet. Decentraliserade börser kan dock vara utmanande och har ofta låga handelsvolymer.

De bäst decentraliserade kryptobörserna 2023 är:

De bäst decentraliserade kryptobörserna 2023 är: krypto börs
Vad är Uniswap och hur använder man det korrekt?

Uniswap är en anmärkningsvärd decentraliserad kryptobörs som tillåter människor över hela världen att handla många olika typer av kryptovaluta. Inte bara har den utmärkt likviditet, utan också tillgänglig! Tyvärr är avgifterna otroligt höga på specifika affärer.

För att motverka detta har Uniswap implementerat ett nytt system som kallas likviditetspoolning. Enkelt uttryckt innebär likviditetspoolning att användare kan bidra med sina kryptovalutatillgångar till börsens “pooler” för att tjäna pengar genom handelsavgifter och spreadar.

Vad är Sushiswap Exchange
SushiSwap – SUSHI Översikt över kryptovalutabörsen

Sushiswap är en av de mest tillgängliga decentraliserade kryptobörserna i många länder, vilket ger utmärkt likviditet och en rad funktioner. Den har dock nackdelar – höga avgifter för vissa affärer som kan vara svåra att svälja.

  • Slutsats

I slutändan är kryptomarknaden översvämmad med en uppsjö av börser. Ändå sticker två ut som de mest populära: centraliserade och decentraliserade. Den här artikeln gick igenom båda typerna av kryptoaffärer 2023 för att hjälpa dig att göra ett informerat val om vilken som passar dina behov – med våra betyg av de bästa centraliserade inkluderade! Uppskatta alla deras fördelar och nackdelar innan du investerar för att vara säker på att dina pengar är säkra och väl spenderade.

Börs för handel med marginalsäkerheter dYdX
Vad är dYdX krypto börs

ETHD erbjuder hävstångshandel med marginal via ETHD, en decentraliserad börs på Ethereum-nätverket. Du kan använda hävstång och terminer på denna Dex, till skillnad från konkurrenterna.

Flera decentraliserade börser bidrar till att utveckla likviditet, med DyDx förväntas framstå som marknadsledare och dominerande kraft. Först och främst, eftersom denna decentraliserade kryptobörs har en bekant användargränssnitt och funktionalitetsnivå till sina centraliserade motsvarigheter, kommer den att kunna locka kunder nästan omedelbart.

Vad är 1 tum Exchange
1Inch.Exchange – Översikt över decentraliserad aggregator krypto börs
  • 1 tum utbyte

Binance Coin (BNB) är en decentraliserad kryptovalutabörs. Den, liksom Uniswap, är också baserad på Ethereums blockkedja. Den är byggd på dApps (decentraliserade applikationer). – stöd för flera kedjor, vilket gör att börsen kan arbeta med BSC- och Polygon-tokens.

Binance decentraliserade börs bygger på tre plattformar: Binance, Wanchain och Ethereum.

Med Liquidity Protocol är det nu enkelt och lönsamt att bygga likviditetspooler! Användare kan dra nytta av en automatiserad market maker som ger belöningar med bara en tum krypto. Med detta protokoll har det aldrig varit så lönsamt eller enkelt att byta tillgångar.

Orderprotokollet för Stop Losses, Stop Orders och auktionering ger dig verktygen för att skydda och maximera dina vinster. Med detta protokoll kan du ställa in stoppförluster eller order och delta i auktioner.

Centraliserade kryptobörser är mer som banker
Centraliserade krypto börs är mer som banker.

Låt oss börja med att titta på några grundläggande termer.

Centraliserade kryptobörser är mer som banker.

En kontrollerande person kontrollerar dina tillgångar, men de kan också stjäla dem. På centraliserade börser tillhör inte krypton användarna.

De flesta decentraliserade börser är klumpiga att använda och saknar viktiga funktioner för kunderna.

Vad kommer att hända med kryptobörserna 2023
För- och nackdelar med decentraliserade börser (DEX)

Det perfekta alternativet är att använda en börs som stöder kryptovalutor och fiatvalutor. Den perfekta lösningen är att kombinera kryptobörser. Om likviditet är viktigt för dig är det bästa valet, för tillfället, att fortsätta använda centraliserade plattformar. Använd Dex om du handlar sällan. DEX är den bästa kryptohandelsplattformen som låter användare interagera med varandra utan att känna till deras privata nycklar.

Tvisten om vilka plattformar som är överlägsna kommer aldrig att försvinna. Varje kryptobörs har sin egen uppsättning funktioner.

Vad kommer att hända med kryptobörserna 2023
Vad kommer att hända med kryptobörserna 2023?

Vad kommer att hända med kryptobörserna 2023?

Konsensus är att de två modellerna kommer att samexistera, var och en med sina distinkta fördelar. Dessutom, med en teknik som ständigt utvecklas, kan nya tekniker för administration av kryptobörser kombinera det bästa av CEX och DEX. Vad tror ni om detta?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter