Vad är en Rebase/Elastic Token och hur fungerar den?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Är det möjligt att tjäna pengar på en rebase-token?

När han får en stor mängd pengar kan han tjäna mer per dag och distribuera extra tokens till dessa stackers som belöning. Självklart är Olympus DAO OHM den mest populära rebasen eftersom det är det mest frekventa forked-projektet från Olympus DAO, men de flesta staking-fördelar fungerar och fungerar på liknande sätt.

⚡️ Vad är rebase i stacking?

Rebase Finance-plattformen är ett banbrytande projekt som möjliggör automatisk stapling och sammansättning av ränta med en oändlig APY på 300 000 procent. Användare kan tjäna $REBASE-belöningar i form av räntebetalningar direkt i sin plånbok genom att helt enkelt köpa och hålla rebase-krypto i sin plånbok.

⚡️ Vad är AMPL:s kryptovaluta?

Vad är Ampleforth (AMPL)? Det är en typ av Ethereum-valuta med ett automatiskt justerat förhandlingsbart erbjudande.

⚡️ Hur fungerar en elastisk token?

Cirkulationsutbudet (eller omladdningen) av token expanderar eller krymper på grund av förändringar i priset på kryptovalutan. Denna ökning eller minskning av utbudet åstadkoms med hjälp av overbasis.

Är rebase-tokens lönsamma?

En kryptovaluta som har ett utbud som reglerar dess pris kallas en rebase eller elastisk token. Rebase-tokens är ofta kopplade till en annan tillgång och, ungefär som stablecoins, styrs av en algoritm. Till skillnad från stall förlitar sig dock Rebase inte på reserver; istället bränner den tokens i omlopp eller skapar nya omedelbart för att upprätthålla peggen.

Tillgången på en rebase-token är extremt osäker, men dess pris tenderar att förbli konstant så länge den följer värdet på en annan tillgång.

Är rebase-tokens lönsamma?
Vad är rebase i stacking?

De flesta kryptovalutors koder tar inte hänsyn till priset när de skapas, vilket avgör hur nya mynt tillverkas och befintliga förstörs (minting och burning). När ett block verifieras av bitcoin-miners genereras en ny bitcoin. Det finns inget annat sätt att skapa en bitcoin och det finns ingen metod för att eliminera den. Bitcoin produceras på ett sådant sätt att man uppmuntrar till mining och att nya tokens sätts i omlopp, inte till prismanipulation. Därför är bitcoin olik alla andra tillgångar som kom före den.

Ett exempel på en ometiketterad token är Ampleforth (AMPL). Utbudet av valutan ändras var 24:e timme för att hålla priset nära 1 USD.

Vad är rebase crypto rate
Vad är en positiv rebase-token?

Värdet på varje plånbok som innehar AMPL kommer att öka proportionellt med antalet av dess tillgångar. Detta innebär att alla fortfarande har samma mängd AMPL. Grundläggande ekonomiska krafter kommer att driva priset tillbaka ner mot målet när fler tokens produceras.

Omvänt är mindre investerare mer mottagliga för att göra kostsamma misstag. När priset på Bitcoin faller under en viss nivå blir det tuffa tider för mindre bitcoininnehavare, som kan tvingas sälja sina tillgångar till fyndpriser. Även om priset på varje AMPL-token har halverats kan du fortfarande förvänta dig att få ungefär en dollar för varje token du äger.

Rebase tokens är kryptotillgångar
Är rebase tokens lönsamma?

Fallande dollarmynt. Framgång, tur, pengar. Investeringskoncept. Kan användas för gratulationskort, affischer, foldrar och broschyrer

Doge Killer, även känd som “dog killer” (LEASH) i Shiba Inu-ekosystemet, skapades för att spåra dogecoins pris med en hastighet på 1/1000. Detta innebär att om DOGE ökar upp till 0,01 USD kommer LEASH att öka sitt värde till 0,001 USD – en imponerande vinst! Den har sedan dess blivit en av de mest framgångsrika tokens från detta system och fortsätter att erbjuda stora möjligheter för dem som litar på den med sina investeringar.

Dogekillers pris steg till 0,35 USD den 12 januari när nyheten om dess existens och potentiella värde började spridas, innan det kraschade tillbaka till cirka 0,05-0,06 USD de följande dagarna när människor sålde sina hundmördartokens.

Detta gjorde det möjligt för investerare i dogecoin att påverka priset på Shiba inu utan att behöva investera direkt i token, vilket lockade fler människor till systemet.

Fallande dollarmynt. Framgång, tur, pengar. Investeringskoncept. Kan användas för gratulationskort, affischer, foldrar och broschyrer

Vad är Rebase inom kryptografi?
Hög återbasbelöning

Projektet lades så småningom ned, även om LEASH-tokens aldrig “drogs tillbaka”. Istället är de nu ett sparmynt som justeras av tillgång och efterfrågan, ungefär som de flesta andra kryptovalutor.

Varför behöver vi elastiska leveranspoletter?

Priset på dessa mynt kommer inte att förändras eftersom utbudet gör det. Elastiska supply-tokens jämförs ofta med Stablecoins eftersom de har ett rykte om sig att upprätthålla ett konsekvent värde. Trots deras likheter är det viktigt att notera att det finns stora skillnader mellan de två.

Vad är en rebase-token rebase crypto meaning
Är det lönsamt att investera i en rebase-token?

Stablecoins är valutor som bibehåller ett stabilt värde genom att länka dem till priset på en annan råvara i den verkliga världen. Den hållbara tillväxttakten för utbudstoken bestäms av målpriset, som fastställs genom det tidsvarierande utbudet av tokens.

Elastos använder samma grundläggande arkitektur som stablecoins, med undantaget att elastic supply-tokens inte nödvändigtvis försöker eliminera volatilitet. Snarare än att försöka undertrycka den strävar de efter att få ner dess värde till den nivå som skulle förverkliga deras avsikter för token.

Är det lönsamt att investera i en rebase token
Är det lönsamt att investera i en rebase-token?

Projektets totala utbud ändras för att säkerställa att när priset stiger, så stiger även den kvantitet som tillhandahålls. När utbudet ökar sjunker värdet på varje token.

På samma sätt, när priset sjunker, sjunker också det totala utbudet av projektet, vilket resulterar i ett ökat pris. Som du kan se är detta

hur rebase token fungerar
Är rebase token s skattepliktiga?

Finns det några nackdelar med att använda elastiska leveranspoletter?

Att investera i elastiskt prissatta tokens kan vara riskabelt, eftersom sannolikheten för att drabbas av förluster är högre. Det är sant att du kan se förbättrad avkastning men det kommer med risken för ökad ekonomisk förlust. Om priset på en token sjunker och den sedan omnoteras till en lägre kostnad kan ditt nettovärde minska på grund av både en oundviklig värdeminskning och behovet av att köpa fler tokens för motsvarande aktier.

En annan nackdel med att investera i elastic supply-tokens är att de är en experimentell tillgång, vilket ökar risken för kodningsfel i projektets smarta kontraktskod.

Vad är rebase-belöningar
Vad är en rebase/Elastic Token?

Här är några exempel på tokens för elastiska erbjudanden.

  • Ampleforth (AMPL).
  • Yam Finance (YM).
  • BASE-protokoll (BASE)
  • DEFI 100 (D100)

Vad är en rebound?

När priset på en elastisk token överstiger dess riktvärde sägs det vara en positiv relabel. Å andra sidan, när dess värde faller under samma målpunkt, kan det kallas för en negativ relabel. Vi har t.ex. 50 A-tokens med ett rebase-målpris på $1. Om tokenvärdet stiger med 20% till $1,2 och rebasen ökar kvantiteten med 50%, kommer det nya totala utbudet att vara 75 A.

När innehavare av förvaltningstoken röstar i en situation med positiv ommärkning kan de få en del av vinsten. Dessutom påverkar en positiv ommärkning inte likviditetsleverantörer eller tokeninnehavare negativt.

Hur fungerar elastiska tokens?
Hur fungerar elastiska tokens?

Vilka faktorer påverkar det förväntade priset?

Målpriset beräknas av projekt, som fastställer ett blygsamt tokenpris som en guide för att komma närmare det avsedda värdet. Rebase gör tokens med elastiskt pris till en syntetisk råvara med ett oförutsägbart värde och en förskjutning av utbudet mot stabilitet. För att förhindra marknadsexploatering bestäms mängden tokens som skapas av marknadens efterfrågan och utbud.

Använda rebasing för att kombinera obligationer

Rebasing ökar eller minskar mängden valuta i omlopp direkt till en användares adress för att stimulera efterfrågan. Obligationer köps och byts mot en algoritmisk tillgång i en marknadsmodell som stöder tillgångskvoten.

En lista över populära rebases-projekt tillhandahålls.
Vilka är de tre typerna av tokens?

Den tredje aspekten är stacking, där tillgångar säkras för att tillhandahålla likviditet och stimulera efterfrågan. Användare kan förvärva obligationer med hjälp av stablecoins, och stackers kan få de utfärdade tokens genom att rebasera dem. I stället för att hyra likviditet ger bindningsprocessen protokollen kommandot över det mesta av det.

En lista över populära rebases-projekt tillhandahålls.

Denna gamla bosättning är full av rik, strukturerad historia.

Är det möjligt att tjäna pengar på rebase-tokens?
En lista över populära rebases-projekt tillhandahålls.

Ampleforth är en syntetisk tillgång som ger okorrelerad avkastning i DeFi-området. AMPL använder Chainlinks orakel för ommärkning. Målpriset är 1,009 USD i förhållande till 2019 års KPI i amerikanska dollar, enligt vitboken. Omladdning sker varje dag kl. 2:00 UTC.

Standardprotokoll

Det grundläggande protokollet är kopplat till den övergripande kryptovalutamarknadens kapitalisering för att kunna spåra övergripande trender på kryptovalutamarknaden. Att inkludera ett bredare utbud av tillgångar är fördelaktigt eftersom det ger investerare större tillgång. Den underliggande tokens avsedda värde har fastställts på en liten procentandel av hela kryptomarknaden, som är decentraliserad och motståndskraftig.

Vad du behöver veta om Elastic Supply token
Förklaring av brickor för elastisk tillgång

MDPL är den högsta möjliga trädhöjden.

RMPL härstammar från AMPL och använder slumpmässig storleksförändring med ett målpris på $1. Processen för ombasering av ett projekt tar inte mer än två dagar. När priset stiger över 1,05 USD eller faller under 0,95 USD aktiveras omräkningsproceduren. Till skillnad från AMPL, som använder arbitragehändelser som mål

Här kan du se var du kan köpa den och hur mycket du får betala.

Yam Finance-projektet skapades som ett vadslagningssystem, omlastningsmekanism och ledningssystem. Plattformen köper YCRV-tokens i form av bra rebasing för sin finansförvaltning. YAM uppdateras två gånger om dagen vid 8:00 UTC och 20:00 UTC, vilket ger dig gott om tid att justera dina strategier i enlighet med detta. Ett fel upptäcktes i den ursprungliga versionen som kan ha kolliderat med YFI-token.

Vad är ett elastiskt utbud (EST)?
Läs mer om elastic supply-tokens

Som ett resultat lovade protokollet att göra det möjligt för användare att konvertera sin YAM till YAMv2. När revisionen är klar kommer användarna att kunna byta ut sina tokens mot YAMv3 med hjälp av ett smart kontrakt.

Om du har svårt att bestämma dig kan du ta hänsyn till följande faktorer:

Prisprognosen för REB (Reserve) är $1. Detta banbrytande projekt förväntas lanseras senare i år och erbjuder en noggrant planerad omladdningsfunktion till en attraktiv prispunkt på endast $1. Systemet introducerades ursprungligen 2020 och det har haft 2 miljoner tokens i omlopp sedan dess. Enligt protokollets beskrivning är det immunt mot inflation och har en inbyggd mekanism för att stabilisera värdet.

Är det möjligt att tjäna pengar på en rebase token
Vad är ett elastiskt mynt?

BASED.

Synthetix dollar-länkade mynt prissätts i US-dollar och har en elastisk försörjningsmekanism som kallas STABLE, som syftar till att öka den syntetiska valutans baspris till $1. Varje dag kl. 05:00 UTC, när priset på Synthetix stabila dollar-länkade mynt stiger eller sjunker med 5%, nätverket. Projektets ursprungliga tidsplan hade ett mål på 100 miljoner dollar, men det ökades till 200 miljoner dollar under publikförsäljningen.

Föreställningar om framtiden påverkas av bilder från det förflutna (t.ex. före- och efterbilder).

Olympus DAO är ett decentraliserat finansiellt system som syftar till att skapa stabila mynttillgångar kopplade till kryptovalutor. Användare uppmuntras att sätta in eller sälja sina säkerheter i Olympus Treasury för OHM-tokens till en rabatt med hjälp av stapling och länkning.

Vad är stackning av kryptovalutor
Vad är en priselastisk token?

Problemet som stablecoins som de som används av Olympus DAO löser är den frekventa marknadsoron. De befintliga stablecoins är kopplade till den amerikanska dollarn. Olympus DAO: s kryptovalutareserv används för att utfärda OHM-tokens, till skillnad från andra decentraliserade initiativ. Zeus, en pseudonym för en person, skapade projektet.

Wonderland (TIME).

Wonderland-valutan är ett decentraliserat reservtillgångssystem som bygger på Olympus DAO. Protokollet innehåller flera reservtillgångar, såsom likviditetstoken, för varje enhet av en ursprunglig TIME-token. För att säkerställa att TIME behåller sitt naturliga värde har modellen skapats.

Hög återbasbelöning
Vad är innebörden av token wrapping?

TIME-symboler bränns om det maximala beloppet inte uppnås när TIME faller under det garanterade beloppet. Wonderland-användare har möjlighet att binda och stapla modeller, där bindning skapar nya tokens och deras köp från statskassan till en rabatt. Stacking, å andra sidan, gör det möjligt för användare att tjäna ränta genom sammansättning.

Hög återbasbelöning

Hög återbasbelöning
Hög återbasbelöning

För närvarande erbjuder Olympus Forks investerare mycket höga årliga procentuella avkastningar (APY). Dessa APY:er kan vara anmärkningsvärt höga, till och med så mycket som 50 000% och uppåt! När rebasing inträffar ökar värdet på rebase-tokens i motsvarande grad. Ökningen backas dock inte upp av någon betydande tillväxt i statskassan, vilket leder till en utspädning. Detta scenario orsakar ett nedåtgående säljtryck eftersom tokens är präglade och knutna till $ 1 av dess statskassa. Men samma $1 backade tokens säljs på den öppna marknaden för sitt verkliga värde, vilket i allmänhet orsakar en minskning av efterfrågan (och pris) för den token.

Vem exakt kontrollerar Rebase-tokens?

Vem exakt kontrollerar Rebase-tokens?
Vem exakt kontrollerar Rebase-tokens?

En decentraliserad autonom organisation (DAO) är en självstyrande enhet som verkar utan någon centraliserad ledning eller kontroll. beslut fattas demokratiskt av samhället enligt en uppsättning regler som verkställs på en blockkedja. Majoriteten av rebase-tokens styrs av DAO:er. Insatsbelöningar är ett sätt för rebase-token att distribuera vinster från statskassan till dem som satsar den.

Olympus DAO skickar till exempel tokens till staking-kontraktet istället för att returnera sOHM. Detta skulle öka förhållandet mellan OHM som stakats ut och sOHM som är utestående, och resultera i en prisjustering uppåt (eller “rebase”) för att korrigera för skillnaden. Till exempel: om det finns 500k OHM insatta och 500k sOHM utestående, och protokollet genererar $5k vinst för dagen, kan det använda dessa vinster för att prägla 5k nya OHM-tokens. Den skickar dessa OHM till staking-kontraktet; det finns nu 505k OHM stakade och 500k sOHM utestående. För att utbudet av sOHM ska öka med 5k, eller 1%, så att det kan återgå till balans, Så, sOHM är rebased upp med 1%.”

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter