Letar du efter en försäkring på kryptovalutamarknaden?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️Is finns det något kryptoskydd?

Cyberförsäkringar skyddar mot förluster som orsakas av brott mot cybersäkerheten. De flesta kryptovalutabörser erbjuder åtminstone vissa försäkringar för att skydda digitala tillgångar från stöld och skador på grund av säkerhetsöverträdelser. I det här inlägget kommer vi att gå igenom kryptoförsäkringsbolag på djupet, hur det fungerar och vad det täcker.

⚡️ Hur försäkrar du kryptovaluta just nu?

Trots detta har kryptovalutaföretagen hittat många sätt att skydda sina digitala tillgångar.

⚡️ Vad är en försäkringstoken?

En försäkringskupong avser ett täckningscertifikat som utfärdas till den försäkrade efter premiebetalning. Den försäkringsrisk som är förknippad med försäkringen är vanligtvis odelbar och icke-överförbar, vilket kräver täckning genom en enda metod.

⚡️ Försäkrar Coinbase din kryptovaluta?

Till skillnad från andra kryptovalutamäklare skyddas inte Coinbase av Securities Investor Protection Corporation. Även om denna plattform erbjuder viss försäkring, kan användare som förlorar sina pengar på grund av hackning eller glömmer sina inloggningsuppgifter kanske inte få tillbaka de förlorade medlen.

⚡️ Kan digitala tillgångar försäkras?

Du kan inte bedöma värdet på digitala tillgångar eftersom du inte kan köpa en ersättare. Även om egendomsförsäkring inte är tillgänglig kan du skydda dina digitala tillgångar med ytterligare skydd.

försäkring kryptovaluta

Varför behöver jag en krypto försäkring kryptovaluta?

Försäkringssektorn måste vara större för att kunna dra nytta av kryptovalutaindustrin, som till största delen består av nya företag och börser.

Enligt offentliga register försäkrar till och med Nordamerikas ledande kryptovalutabörs, Coinbase, endast 2 % av sina tillgångar hos Lloyd's of London. Dessa mynt förvaras i varmförvaring (eller är kopplade till internet). De återstående 90% är inte anslutna till Internet, och det måste finnas mer information om deras status i den bästa kryptoförsäkringen.

försäkring kryptovaluta
Kan du skydda dina bitcoin?

Med tanke på volatiliteten på kryptovalutamarknaderna är det viktigt att ha en kryptoförsäkring. Den snabba uppvärderingen av Bitcoin och andra kryptovalutor har lett till betydande stölder av onlineplånböcker och börser. Stölden av kryptovalutor till ett värde av 500 miljoner dollar från det japanska företaget Coincheck i januari 2018 visar på sårbarheterna i det vanliga finansiella systemet.

Låt oss titta på exemplet BitGo, ett säkerhetsföretag för blockkedjor. År 2015 meddelade företaget att det hade tecknat en försäkring hos XL Group. Tyvärr raderades och återställdes ett blogginlägg av misstag under denna incident, där det felaktigt påstods att Bitfinex inblandning i ett hack resulterade i förluster på över 70 miljoner dollar i virtuell valuta.

Hur fungerar DeFis kryptoförsäkring?
Kommer kryptovalutor någonsin att försäkras?

Med det ständigt föränderliga landskapet för Bitcoin och andra kryptovalutor behöver försäkringsbolagen hjälp med att ta ut korrekta premier.

Uppgifter om kryptovalutor är inte tillgängliga. Eftersom volatiliteten i värderingen, som kan ge tresiffriga prisfluktuationer, minskar antalet mynt som skyddas, kan premierna påverkas. På grund av den senaste tidens prisfluktuationer för kryptovalutor är branschen fortfarande mycket volatil. Det har raderat en del av den tidigare optimismen kring kryptovalutor i allmänhet och blockkedjeteknik mer specifikt.

Den massiva ökningen av Bitcoin-priserna under de senaste 365 dagarna kan ha fått vissa investerare att tveka. Andra länder funderar nu på olika sätt att kontrollera virtuella valutor och blockkedjor, vilket kan hindra vissa företag som vill göra affärer där.

En ovärderlig källa till intäkter försäkring kryptovaluta
Vem reglerar kryptovalutor?

Många försäkringsbolag har studerat Bitcoin under några år nu. År 2015 publicerade Lloyd's en rapport som diskuterade de olika risker som är förknippade med kryptovalutor. “Utvecklingen av globala säkerhetsstandarder för både kall (offline) och varm (online) lagring av bitcoin skulle bidra till att minska riskerna och ge försäkringsgivare”, hette det. Företaget föreslog också säkerhet på serversidan, offline-lagring och teknik med flera signaturer som möjliga metoder för att mildra dessa faror.

En ovärderlig källa till intäkter

Å andra sidan kan problem på kryptovalutamarknaden utgöra en inkomstkälla för försäkringsbolagen. De flesta sektorsinriktade försäkringslösningar är skräddarsydda varor som passar varje kunds behov.

försäkring för kryptovalutor
Problem med försäkring kryptovaluta

Stöldförsäkringar är populära bland startups och företag inom kryptovalutasektorn, enligt en Bloomberg-rapport. Å andra sidan bör försäkringen täcka krav som uppstår till följd av hackning. Studien föreslår att startups måste betala högst 5% av sina täckningsgränser. Kostnaderna för inbrottsförsäkring kan vara skrämmande på upp till 10 miljoner dollar årligen. Tack och lov är täckningen spridd bland många försäkringsgivare från 5 till 15 miljoner dollar vardera så att ingen försäkringsgivare bär hela bördan av sin investering i denna tjänst.

Försäkringsbolagen har utvecklat innovativa metoder för att beräkna premier för att dra nytta av denna chans. AIG:s chef för nordamerikanska cyberförsäkringar, Christopher Lin, liknade kryptobranschen vid en digital pansarbilstjänst. Han sa att han har börjat leta efter etablerade företag utan liknande riskprofiler.

Det finns två typer av försäkring kryptovaluta för företag och organisationer.

Hur kan jag försäkra kryptovaluta nu?
Kan kryptovalutor försäkras?

Nedan följer några olika typer av försäkringar som du kan överväga för att skydda ditt företags Bitcoin-innehav, oavsett om du är ett litet eller stort företag.

Försäkring för lagring av kryptovaluta

Kryptovaluta måste förvaras säkert i en plånbok för digitala tillgångar, växlas på en börsplattform eller lagras via en annan onlinetjänst. En depåförsäkring kan hjälpa dig att rädda situationen om du förlorar tillgången till dina kryptotillgångar (t.ex. om du förlorar kontrollen över dina kryptonycklar eller om det företag som driver din verksamhet går i konkurs).

Eftersom Bitcoin är decentraliserat krävs det mycket arbete för att återställa eller radera ett konto. Bitcoin Foundation uppskattar att omkring 20 % av alla bitcoins försvinner eller fastnar i plånböcker med okända lösenord (1). Det innebär att investerare förlorar en kumulativ summa på cirka 185 miljarder dollar från och med maj 2021. När dessa bitcoins har spenderats blir de omöjliga att återfå.

försäkring kryptovaluta
Vad är det säkraste sättet att lagra kryptovaluta?

En försäkring för kryptovalutadepåer kan vara dyr, men den kan skydda ditt företag från att förlora tillgången till sina bitcoins och annan digital valuta för gott.

Försäkringsskydd för kryptovalutor

Om någon begår en stöld eller ett rån kan företagsförsäkringen (brottsförsäkringen) täcka anspråk för förlust av pengar, tillgångar och inventarier. Kryptovalutamarknaden är ett exempel där denna typ av täckning skulle vara fördelaktig.

Tyvärr är kriminell verksamhet utbredd på kryptovalutamarknaden, och företag förbiser alltför ofta hur viktigt det är att ha ett protokoll för att hantera den. Täcker försäkringen kryptovalutor?

Försäkringsskydd för kryptovalutor
Täcker försäkringen krypto?

Genom att teckna rätt försäkring skyddar du ditt företag och dess digitala tillgångar mot brott och stöld. En expertmäklare av företagsförsäkringar kan

Bitcoin är en råvara, så bör du teckna en företagsförsäkring?

Digitala företagstillgångar och kryptovalutaportföljer täcks av flera vanliga företagsförsäkringar, t.ex. försäkringar för direktörer och tjänstemän (D&O) samt fel och försummelser (E&O), även kända som yrkesansvarsförsäkringar.

Dessa försäkringar blir allt svårare för organisationer att få, men de är fortfarande avgörande och därför blir det allt viktigare att hitta en försäkringsmäklare med stor expertis.

Hur kan kryptovalutor försäkras nu?
Är det möjligt att köpa kryptovaluta på DeFi?

Defi för kryptovaluta: Decentraliserad finansförsäkring (DeFi)

Competent Contract Insurance är en form av decentraliserat nätverksinfrastrukturskydd (DNP) som skyddar smarta kontrakt. Intelligenta kontrakt är algoritmer som lagras i en blockkedja och aktiveras när vissa villkor uppfylls, vilket gör att de liknar konventionella mjukvaruprogram. Genom att ta bort behovet av mellanhänder kan intelligenta kontrakt påskynda transaktioner och göra dem säkrare samtidigt som de ger insyn i hela processen. Det säkerställer att avtal genomförs effektivt utan några förseningar eller komplikationer.

En policy för skydd av kryptovalutor från en pålitlig leverantör säkerställer att valutans programvara inte kan hackas och att affärer genomförs sömlöst enligt villkoren i det smarta kontraktet.

Även om denna policy kan tyckas mindre viktig måste du skydda ditt företags digitala finansiella tillgångar mot hackare.

Ger börserna säkerhet för kryptovalutor?

Ger börserna säkerhet för kryptovalutor? försäkring kryptovaluta
Är kryptovalutor säkrare på en börs eller i en plånbok?

Du kan också omfattas av den kryptobörs du använder. O'Connell hävdar att en av de mest eftertraktade kryptovalutabörserna i Amerika, Coinbase, har en imponerande brottsförsäkring på 255 miljoner dollar.

Coinbases försäkring blir aktiv i händelse av ett hack som riktar sig mot Coinbase-plattformen. Om en hackare gör intrång på ditt konto och stjäl din digitala valuta kan Coinbases försäkring tyvärr inte erbjuda dig någon ersättning. Dessutom finns det ingen garanti för att alla dina pengar kommer att kunna återställas vid ett omfattande systemhack där hela plattformen äventyras. Enligt Coinbases policy på webbplatsen: “Om hela förlusten…överstiger försäkringsersättningen…kan dina kontanter fortfarande saknas.

Är det möjligt att försäkra kryptovalutor?
“Coinbase återbetalar pengar i händelse av hackning?

De flesta kryptobörsbolag, såsom Gemini och Bitstamp, är skyddade med försäkringsskydd mot olaglig verksamhet. Företagets huvudsakliga Gemini depåplånbok skyddar BlockFi från stöld.

Med en häpnadsväckande 2 miljarder dollar som handlas dagligen är denna Bitcoin-börs den största i marknadsvärde. Den största digitala valutaväxlingen när det gäller handelsvolym är CoinBase, som förde viss stabilitet till marknaden när den integrerades med licensierade mäklarjämförelser. Jämfört med sina konkurrenter som Gemini och Binance är BitStamps tjänster dock något mindre tilltalande.

Är det möjligt att försäkra kryptovalutor?
Binance.US, en annan välkänd börs, och FTX, en mindre känd men populär webbplats, har ännu inte svarat på frågor.

Kan jag försäkra min Bitcoin?

Även om kryptovalutor kan vara försäkrade är det viktigt att känna till att traditionella försäkringar (hemförsäkringar) inte kan skydda dig mot stöld av digitala valutor. Dessutom kan försäkringar för egendomsskador och brott täcka förluster från kryptoförsäkringar och försöka utesluta relativt nya eller flyktiga tillgångar (vi kommer att gå in mer i detalj på detta senare). I takt med att kryptovalutornas popularitet ökar dyker det dock upp nya företag som specifikt erbjuder skyddslösningar.

Kan jag försäkra min Bitcoin?
Kan någon stjäla min Bitcoin-plånbok?

Försäkringsbolag samarbetar med kryptovalutabörser för att ta fram försäkringar som gynnar båda sidor. Bitbuy, en kanadensisk bitcoinbörs, samarbetade nyligen med försäkringsbolaget Knox för att skapa en omfattande försäkringspolicy. Försäkringen täcker bland annat risken för myntstöld, förlust, hackerattacker och förräderi från anställda.

Ett exempel på en kryptovalutaplattform som försäkrar sina kunders tillgångar är Bitbuy. Det råder ingen tvekan om att andra plattformar erbjuder samma skyddsnivå för digitala kontanter. Försäkringsbolag kan använda lösningar för kyl- och varmförvaring för att skydda mynt, vilket sänker allas risker.

Vi kommer till exempel att samarbeta med dig för att hitta det bästa sättet att säkerställa dina innehav.

Hur kan jag försäkra kryptovaluta nu?
Är Bitbuy ett ansedd företag?

Vissa företag som försäkrar digitala tillgångar är:

  • Bitbuy
  • Tvilling
  • Bitstämpel
  • Coinbase
  • Binance.US
  • FTX
  • Kase

Försäkringsskydd är utan tvekan klokt, men det garanterar bara ibland att du kommer att kunna återfå samma mängd tillgångar som du förlorade på grund av en cyberattack. Det understryker vikten av att komma ihåg att dina förluster kan ackumuleras även med en försäkring. Dessutom kan det bli omöjligt att återfå alla tillgångar om det inträffar ett säkerhetsintrång av värsta tänkbara proportioner.

Täcker husägarförsäkringen Bitcoin och andra kryptovalutor?

Täcker husägarförsäkringen Bitcoin och andra kryptovalutor?
Täcker försäkringen Bitcoin?

Om du har kryptovalutor kommer din vanliga hemförsäkring inte att täcka dem i händelse av stöld eller förlust. Titta på en försäkrad valutaplattform eller en kryptovalutaspecifik försäkring för att skydda dina digitala tillgångar. Säg till exempel att du utvinner Bitcoin och lagrar den på en hårddisk. Om någon bryter sig in i ditt hus och stjäl hårddisken med dina Bitcoin-innehav kommer den vanliga hemförsäkringen inte att ersätta dig för värdet av de förlorade pengarna.

Är Bitbuy lämpligt för kryptografi?
Täcks bitcoin av hemförsäkringen

Antag att du har en heltäckande hemförsäkring som inkluderar täckning utanför hemmet. I så fall kan din försäkringsgivare täcka eventuell förlust eller stöld av kryptovaluta medan den är borta från säkerheten i ditt hem. Föreställ dig den olyckliga omständigheten att du deltar i en Bitcoin-konferens och får din bärbara dator stulen från ditt hotellrum. Om din hemförsäkring täcker denna förlust kan det vara möjligt att lämna in ett försäkringsanspråk.

Varför behöver kryptovalutornas ekosystem försäkringar? https://www.investopedia.com/news/cryptocurrency-insurance-could-be-big-industry-future/

Det tar tid att hitta en lämplig försäkring för din kryptovaluta; det beror på hur du bevarar dina digitala tillgångar och vilken typ av täckning du vill ha. Gör lite forskning, och snart nog kommer du att hitta en idealisk plan som uppfyller dina behov.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter