Vad är Chia-nätverket (XCH)?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Kan du investera i Chia Crypto?

Det finns flera risker och potentiella vinster med att investera i kryptovalutor som Chia. Här är några av de viktigaste punkterna att tänka på: Energiförbrukning är en av Chias främsta försäljningsargument. Med en lägre prislapp och en övergripande mer hållbar strategi erbjuder chia mining flera fördelar jämfört med bitcoin mining.

⚡️ Var kan jag köpa och sälja Chia (XCH)?

Var kan jag få tag på Chia? Chia är för närvarande inte tillgänglig på stora kryptovalutabörser som Coinbase eller Binance. Istället kan valutan köpas på plattformar som OKEx och Gate.io istället.

⚡️ Hur använder jag Chia-mynt?

När du vill spendera pengar i Chia måste du först avslöja pusslet och den lösning du vill använda. Spenderingen lyckas om pusslet fungerar felfritt och ger en giltig lista med villkor (mer om det senare).

⚡️ Är Chia lönsamt?

Det ökade behovet av hårddiskar och SSD-enheter är en direkt följd av detta. Eftersom hans användning bara var 80 dagar tjänade de inte mycket pengar.

⚡️ Är det värt att odla chia?

Kostnaden för en ASICMiner Block Erupter Cube är idag cirka 45 000 dollar. Många tidiga bitcoinminers är nu mångmiljonärer. Om Chia hade haft en jämförbar tillväxttakt skulle 10 terabyte coins vara värda runt 2457 dollar per månad i stället för 20 dollar.

Chia (XCH) är en relativt ny kryptovaluta som introducerades i maj 2021. Chia påstår sig vara världens första miljövänliga blockkedjevaluta. Vad exakt är Chia Cryptocurrency, och hur fungerar den? Är Chia Crypto Network en pålitlig investering eller en bluff?

Vad är Chia kryptovaluta?

Chia, en ny kryptovaluta på marknaden, har genererat stort intresse bland investerare, kryptografer och vanliga kryptoanvändare sedan den lanserades 2018.

Myntet skapades av BitTorrent-skaparen Bram Cohen. Valutan är tänkt att vara ett rimligt alternativ till fiatpengar.

Vad är Chia kryptovaluta?
Vad används Chia-nätverket till?

Chia är en kryptovaluta som körs på sitt eget programmeringsspråk, ChiaLisp. Det kallas ett språk på företagsnivå, vilket gör det säkrare än andra kryptovalutor som för närvarande finns tillgängliga.

Hur fungerar Chia kryptovaluta?

Chia skapades som en “grön” kryptovaluta, vilket är anmärkningsvärt eftersom bitcoin och andra kryptovalutor i allmänhet anses vara miljöskadliga. Chia är ganska jämförbar med Bitcoin eftersom den använder den ursprungliga Nakamoto-konsensusalgoritmen, precis som Bitcoin gör. Men det är bara dessa två mynt som lyckas med detta. Som ett resultat kan du förutsäga att de har många av samma funktioner.

Hur fungerar Chia kryptovaluta?
Hur mycket är Chia-krypton värd?

Bitcoin använder sig av ett proof-of-work-system medan Chia väljer något helt annat – Proof of Space and Time. Gränsdragningen mellan dessa två tekniker är särskilt tydlig.

Chias algoritm för bevis av rum och tid (PoST)

Chias Proof of Space-algoritm fungerar enligt en annan princip än Bitcoins Proof-of-Work-mekanism. Metoden Proof of Space kräver tillgängligt lagringsutrymme. Detta innebär att individer inte behöver investera i dyr miningutrustning. Istället kan de delta i kryptovalutasamhället genom att använda tillgängliga resurser.

Chia-nätverket har flera unika egenskaper.
Chia myntutvinning

Chia använder det outnyttjade utrymmet i en fil för att skapa “farming”, vilket liknar bitcoin-mining. För att farma myntet genererar programmet en “tale” – en massiv samling kryptografiska data – på disk. Var 18:e sekund sänder Chia-nätverket ut en utmaning. Du vinner Chia (XCH) om du kan slutföra denna uppgift. Hur många mynt du samlar in beror på hur mycket lagringskapacitet du har.

Chia-nätverket har flera unika egenskaper.

Chia har några särdrag som skiljer den från traditionella blockkedjor som bitcoin.

Camisole Chialisp

Chia-nätverket
Chia Crypto: är det ett grönare alternativ till bitcoin?

Chialisp är ett programmeringsspråk för smarta kontrakt som kör den virtuella maskinen ChiaLisp, som liknar den virtuella maskinen Ethereum (EVM). Chialisp använder en så kallad coin set-modell, som liknar Bitcoins mekanism för oanvända transaktioner, för att hålla reda på blockkedjans tillstånd och förhindra dubbelspendering. Chia hävdar dock att deras system är säkrare på grund av användningen av kryptografiska ackumulatorer.

Säkerhet

Hur mycket är Chia-krypton värd?
Chia Network (XCH) prognos för 2023

Chia-nätverkets säkerhet bygger på kryptografiska hashfunktioner och digitala signaturer. Genom att använda hashfunktioner är det möjligt att mappa data av alla storlekar – oavsett hur stora eller små de är – till datamängder av fast storlek. Resultatet av en hashfunktion kallas för en meddelandedigest eller ett fingeravtryck. En digital signatur är ett matematiskt system för att visa äktheten hos digitala meddelanden eller dokument.

Effektivitet och fördelning av makt, samt decentralisering och aggregering

Chia Networks proof-of-time och proof-of-space konsensus är mer energieffektiva än PoW. Chia hävdar att det stora antalet noder som deltar i dess säkerhet gör det till det mest decentraliserade nätverket på planeten. Proof chia eliminerar också 51% av de attacker som har blivit vanliga bland andra blockkedjor på senare tid.

Är Chia en kryptovaluta?
Hur stor är Chias blockkedja?

Chia-pooler förhindrar att miners samarbetar genom att ta bort deras möjlighet att modifiera blockkedjan. Eftersom pooloperatörer inte har befogenhet över fördelningen av belöningar kan de inte samarbeta med miners. En farmare har rätt till 12,5 % av belöningen för ett framgångsrikt block, medan pooloperatören behåller resten; pooloperatörer kan därför inte skada konkurrenter genom att mina tomma block.

Chia Networks (XCH) Tokenomics

Chia Networks (XCH) Tokenomics
Hur mycket är ett Chia-mynt värt?

Även om Chia inte hade någon ICO behövde man fortfarande pengar för att finansiera utvecklingen av sin produkt. Även om investerare inte tjänar tokens kan de byta en del av nätverkets reserv mot kortsiktiga vinster. Dessa förbehandlade 21 miljoner XCH investeras i långsiktig nätverksutveckling. Chia planerar att använda den strategiska reserven på tre sätt:

Vad är chia (XCH)
Vem uppfann Chia-myntet?
 • Utlåning: Låna ut XCH till kunder och skapa likviditet för XCH.
 • Det finns också ytterligare jordbruksbonusar. Investeringar: Detta är de referenser och behörigheter som ges till utvecklare och projekt som hjälper till att expandera nätverket.
 • Återköp av aktier: Chia vill börsnoteras utöver sin strategiska reserv, och kan göra det genom att sälja dessa tokens.
 • Utdelningar: XCH är den nya kryptovalutan som skapades av Cardano, och den har en hel del potential. XCH kan användas som utdelning när nätverket blir kommersiellt.
Priset på Chia (XCH)
Är det värt att odla ett Chia-mynt?

Chia-nätverket använder en halvering av blockbelöningar för att tacka noder för att de håller det säkert.

 • 2021-2024: 2 XCH per block.
 • 2025-2027: 1 XCH per block.
 • 2028-2030: 0,5 XCH per block.

Från 2021 till 2023 kommer 0,25 XCH per block att genereras.

Är Chia lönsamt?
Är Chia-myntet säkert?

År 2034 genereras 0,125 XCH i evig tid.

Förutom den vanliga formeln kan jordbrukare tjäna XCH på roterande basis om de väljs ut för något av dessa kriterier:

 • generera ett block;
 • gå med i och återgå till pooler för att få belöningar;
 • eller uppfylla sina bonusvillkor.

Gruvbelöningar delas mellan jordbrukaren och poolen. Den första delen behålls av lantbrukaren.

XCH Pris idag
Hur lång tid tar det att utvinna 1 Chia-mynt?

XCH Pris idag

Chia Network ( XCH ) är för närvarande chia-myntvärde på cirka $ 66, ner från dess heltidshöjd på $ 1,934.51 som fastställdes i maj 2021. Dess 24-timmars handelsvolym på börserna uppgår till cirka 8,3 miljoner dollar och dess börsvärde har helt spätts ut. ungefär mindre än 1,5 miljarder dollar

Chia Network (XCH) pris och framtidsutsikter diskuteras.

Chia Network (XCH) pris och framtidsutsikter diskuteras.
Hur investerar jag i Chia Crypto?

Chia Network är en DAO som planerar att bygga grunden för nästa generations internetappar. Dess layout speglar Solanas, och den har en innovativ ny samtyckesalgoritm under utveckling.

 • Det kan vara mycket användbart för företagskunder om arkitekturen visar sig fungera i stor skala;
 • Chia Network riktar sig enligt sin webbplats “till företagskunder som vill använda blockkedjan utan att behöva en centraliserad part”.
Vad är syftet med Chia-myntet?
Chia (XCH) Pris

Detta projekt är fyllt av möjligheter och dess värde kommer sannolikt att öka när fler människor blir medvetna om det.

Däremot har XCH-token från Chia tappat 95% av sitt maximala värde, vilket indikerar att investerare inte är övertygade om det löfte som Chia erbjuder. Dessutom har nätverket handlats under 200 USD i mer än sex månader, vilket tyder på att detta inte är ett marknadsdrivet fall utan snarare konsekvensen av dåliga projektfundament.

Chias strategi att lämna ledningen i händerna på sin styrelse och genomföra ett offentligt erbjudande, samt tokenisering, kan få investerare att tro att XCH-gruvdrift inte är värt det. Traditionellt sett har kryptovalutainvesterare varit försiktiga med företagsenheter.

Kan jag tjäna pengar med Chia Coin?
Hur köper jag Xch?

Om Chia Network på ett tydligare sätt kan visa hur dess användningsscenario är kopplat till samhällets stöd för projektet, genom att potentiellt ändra sin styrning, kan priset på XCH förändras. Dessutom har Chia Network skapat sin första P2P-börs (P2P) som endast är tillgänglig via Chia-plånboken. De samarbetade med Stable för att lansera det första stabila dollardenominerade myntet online, och de inledde ett samarbete med Tether för att föra ut Chia-nätverkets inhemska valuta online. Även om kryptovalutamarknaden är volatil kan dessa partnerskap hjälpa till att öka priset på XCH på lång sikt.

Bitcoins begränsningar och funktionalitet behandlas här.

Vem äger Chia-myntet?
Utvinning av chia-mynt

Även om båda valutorna använder samma Nakamoto-konsensusmekanism är de väsentligt olika. De viktigaste skillnaderna mellan Bitcoin och ChiaBitcoin, den mest populära och dyra kryptovalutan, inkluderar en tung nackdel. Mining är en intensiv process som innebär en stor påfrestning på vår miljö och spyr ut stora mängder koldioxidutsläpp i luften. Vi kan inte påstå att Bitcoin är miljövänligt på minsta sätt.

Chia är en kryptovaluta som inte har någon mining inblandad. Den utvinns inte, den bearbetas bara. För att producera chia behöver du ledigt diskutrymme på din dator. Chias grundare Cohen ansåg att Chia kunde dra nytta av alla datorers tillgängliga lagringsutrymme. Därför var valutan tvungen att vara miljövänlig.

Kan jag tjäna pengar på Chia-myntet?
Chia coin: är det värt att köpa kryptovaluta

Även om Bitcoin var tänkt att vara centraliserat kontrollerar ett fåtal stora miningpooler majoriteten av miningkraften istället för att den fördelas jämnt mellan miners. Chia-myntet syftar till att lösa detta problem. Vi kan dock redan tala om att detta mål har misslyckats. I dag betalas mer än 36 % av alla Chia-belöningar ut till HPool, den största farming-poolen för Chia. Dess kapacitet växer också.

Är det möjligt för Chia-nätverket att minska kryptovalutornas miljöpåverkan?
Fördelar med chia-mynt

Är det möjligt för Chia-nätverket att minska kryptovalutornas miljöpåverkan?

Vi nämnde att det går åt mycket el för att utvinna bitcoins. Man trodde att Chia-myntet skulle lösa problemet och bli det första hållbara myntet. Faktum är att det enda som behövdes för att odla myntet var hårddiskutrymme.

Backlash: En roman om kärlek, förlust och svek

Även om vissa anser att Chia är ett mer miljövänligt alternativ för gruvdrift, är många andra emot att det införs på grund av det stora antal hårddiskar som krävs för odlingen. Om denna process blir allmänt utbredd kommer elektroniskt avfall att öka kraftigt på grund av utsläpp från ökad hårdvarutillverkning. Om till exempel 512-GB-hårddiskar användes för Chia farming skulle deras livslängd minska dramatiskt från tio år till två månader eller mindre.

Misslyckas Chia-myntet?
Är det möjligt för Chia-nätverket att minska kryptovalutornas miljöpåverkan?

tillverkningsföretag som Western Digital och Seagate har noterat en ökad efterfrågan på hårddiskar och grafikkort,2 vilket orsakar en ekonomisk börda för hårddiskkonsumenter. Hetzner Online Gmbh, ett tyskt molnlagringsföretag, stoppade till exempel Chia farming på grund av den överdrivna serverbelastningen.3 När fler biverkningar av Chia farming uppstår, ökar följaktligen priserna på tekniska enheter och regleringen mot utvinning av kryptovalutor.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter