Vad är inkomstkryptojordbruk? Vad du behöver veta

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Myntbrytning farm kryptovaluta

Tjäna pengar med yield farming krypto, en process för att tjäna ränta på din kryptovaluta som liknar hur du tjänar ränta på ett bankkonto. Med yield farming satsar du dina bitcoin under en bestämd tidsperiod i utbyte mot ränta eller andra förmåner som extra bitcoin.

När traditionella lån utfärdas av banker återbetalas det utbetalda beloppet med ränta, enligt Daniel R. Hill, CFP, AIF, och president för Hill Wealth Strategies. “Idén är densamma med inkomstkryptojordbruk: istället för att hålla kryptovaluta på ett konto för ingenting, lånas det ut för vinst”, tillägger han.

Är kryptojordbruk lönsamt?
Är kryptojordbruk en passiv inkomst?

Växtodlare har genererat vinst i form av årlig procentuell avkastning (APY) som kan nå tresiffriga nivåer sedan växtodlingen började 2020. Denna potentiella intäkt är dock förenad med betydande risker eftersom de metoder och mynt som används är föremål för betydande utgifter.

Risken för att ett projekt misslyckas är allmänt känd som vaporware. Dessutom finns det många fall där utvecklare överger utvecklingsprojektet och sticker iväg med investerarnas pengar.

Hur fungerar krypto för bästa avkastning från jordbruk?

Hur fungerar krypto för bästa avkastning från jordbruk?
Är inkomstjordbruk lönsamt?

Först kan en investerare sätta in sina mynt genom att bidra med dem till ett utlåningsprotokoll via en decentraliserad app eller dApp. Andra investerare kan sedan låna mynt via dApp för att spekulera i kryptovalutamarknadens prisfluktuationer.

“Skörd är helt enkelt en välkomstbonus för nya användare”, säger Jay Kurahashi-Sofu på Ava Labs, företaget bakom Avalanches offentliga blockkedja, som arbetar med olika defi-applikationer som möjliggör skörd.

Vad är det bästa kryptojordbruket för en lönsam gård?
De bästa kryptoplattformarna för inkomstjordbruk

Hill tillägger: “Endast outhämtade medel frigörs av smarta kontrakt eftersom de är programmerade att betala ut i framtiden. Tvister kommer att uppstå om en kryptoplånbok var kopplad till din identitet men inte längre är tillgänglig.” Steaking innebär att tillgångar sätts i omlopp som långsiktigt sparande i stället för att hamstras eller säljas på en centraliserad börs. Den blockkedjebaserade kryptolåneprocessen är helt automatiserad, vilket innebär att kryptojordbrukare kan fokusera på andra saker och låta programvaran göra jobbet åt dem.

Gör passiv inkomst till ett lönsamt kryptojordbruk
Vad är inkomstjordbruk?

“Denna utlåning sker i allmänhet genom smarta kontrakt, som är ett slags datorprogram som fungerar som en likviditetspool”, säger Brian Decker, grundare av Breaking Into Wall Street, ett onlineföretag för finansiell karriär. “Skördeanvändare, eller likviditetsleverantörer, lånar ut sina tillgångar genom att inkludera dem i ett smart kontrakt.”

Enligt tekniken yield crypto farming kan investerare tjäna ränta genom att låsa in sina mynt och ofta mer kryptovaluta – en verklig fördel för transaktionen. Om priset på dessa extra coins stiger, så stiger även investerarens intäkter.

Denna metod, enligt Kurahashi-Sofu, gör det möjligt för nyligen lanserade blockkedjeapplikationer att blomstra. “Genom att belöna användare med incitament som deras management tokens, provisioner på transaktioner i appen och andra metoder kan [dessa appar] öka samhällsengagemanget och tillhandahålla likviditet genom att tillhandahålla incitament”, säger Kurahashi-Sofu.

bästa avkastning jordbruk krypto
Är det värt det att bedriva inkomstjordbruk?

“Anläggningen kan liknas vid de tidiga dagarna av delning”, enligt Kuraishi-Sofu. “Uber, Lyft och andra samåkningsapplikationer behövde expandera snabbare, så de erbjöd incitament för tidiga användare att föreslå sina vänner att gå med i nätverket.”

Att samla tillräckligt många kryptovalutaaktier för att utlösa en hard fork, där stora infrastrukturförändringar görs i valutans arkitektur, är ett annat incitament för vadslagning, enligt Daniel J. Smith, en känd ekonomiprofessor vid Middle Tennessee State University's Political Economy Research Institute.

myntbrytning farm kryptovaluta
Vilka är riskerna med inkomstbringande jordbruk?

“Hard forces gör det möjligt för ägare av kryptovalutor att göra förändringar som, åtminstone i de flesta användares ögon, kommer att förbättra valutan i framtiden”, tillade Smith. På sätt och vis ger en hard fork kryptoinvesterare liknande makt som röstberättigade aktier ger aktieägare: de kan påverka kryptovalutans protokoll genom att använda hard forces.

Smith ser betting coins som en potentiellt omvälvande utveckling för kryptovalutaindustrin när det gäller att ge den mer egenskaper som aktieinvesteringar. “Det är skillnaden mellan en portfölj och en aktie”, förklarar Smith och tillägger att “betting coins ger kryptovalutor den viktiga egenskapen av aktieinvesteringar.”

Är odling av grödor kryptofarligt?

Är odling av grödor kryptofarligt?
Vad är skillnaden mellan steaking och inkomstjordbruk?

Skörd är en riskfylld verksamhet. Följande är några av de faror som är förknippade med skörd:

 • ✔️ Volatilitet : : Priset på en tillgångs volatilitet mäts. Den grad i vilken priset på en investering varierar kallas volatilitet. Investeringar som upplever betydande prisfluktuationer under en kort period betecknas som volatila. Om du håller dina tokens frysta under en längre tid kan deras värde sjunka eller stiga drastiskt.
 • ✔️ Bedrägeri :Investerare bör vara försiktiga med att investera i bedrägliga projekt eller planer som stjäl alla medel från grödans ägare. Enligt en CipherTrace-studie är bedrägerier och förskingring faktiskt ansvariga för över 90 % av 1,9 miljarder dollar i kryptovalutarelaterade brott under 2020.
Är kryptojordbruk lagligt?
Vad är skillnaden mellan steaking och inkomstjordbruk?
 • ✔️ Rug pulls :Rug pulls är en typ av exit-bedrägeri där en kryptovalutautvecklare får investerarpengar för ett projekt och sedan överger det utan att returnera medel. Enligt CipherTrace-rapporten involverade nästan 99 procent av de betydande bedrägerier som inträffade under andra halvåret rug draws och andra exit-bedrägerier, som växtodlare är särskilt mottagliga för.
 • ✔️ Risk med smarta kontrakt: Smarta kontrakt kan generera falska resultat eller vara sårbara för hackning, vilket utsätter din kryptovaluta för risk. “Majoriteten av de faror som är förknippade med växtproduktion har sin grund i de smarta kontrakten”, hävdar Kurahashi-Sofu. Bättre kodgranskningar och tredjepartsrevisioner hjälper dessa kontrakt att bli säkrare.
 • ✔️ Icke-permanent förlust: Vinster och förluster i din kryptovaluta kommer att vara orealiserade medan den är i stacken, vilket resulterar i tillfälligt realiserade vinster eller förluster. Dessa vinster eller förluster blir permanenta när du tar ut dina mynt, och om förlusten är större än den ränta du tjänar kan det vara bättre att låta dem vara tillgängliga för handel.
 • ✔️ Regleringsrisk: Det finns fortfarande många regleringsfrågor att ta itu med när det gäller kryptovalutor. SEC har förklarat att vissa digitala valutor är värdepapper och därmed faller under dess myndighet och därmed kan regleras. Statliga myndigheter har redan utfärdat beslut om att förbjuda verksamheten för ett av de mest populära bitcoinlåneföretagen, BlockFi.
myntutvinning gård krypto
Ska jag satsa på kryptovalutor?

“Det finns alltid en risk med att använda decentraliserade appar”, tillägger Kurahashi-Sofu. “Allt handlar om att minimera risken så mycket att du känner dig trygg med att använda dem, baserat på din studie.” Användare bör ständigt vara uppmärksamma på appens team och transparens kring säkerhetsgranskningar.

Är utvinning av kryptovalutor lönsamt?

Det är sant, inkomstkryptojordbruk är en farlig verksamhet. Det kan dock vara lukrativt – annars skulle ingen försöka det. CoinMarketCap tillhandahåller årliga och dagliga APY-lönsamhetsrankingar för olika likviditetspooler. Pooler med tvåsiffriga årliga APY är lätta att upptäcka, liksom de med 1000 procent per år.

Är utvinning av kryptovalutor lönsamt?
Är det bättre att satsa med Bitcoin?

Många grödor har en hög potential för irreversibla förluster, vilket bör få investerare att fråga sig om de potentiella vinsterna är värda risken. “Precis som med kryptovalutor i allmänhet är grödans lönsamhet fortfarande mycket osäker och spekulativ”, tillägger Smith. Han anser att även om den potentiella vinsten verkar liten i jämförelse med risken att låsa in dina mynt medan du odlar dem, “finns möjligheten till en hög avkastning alltid där.”

Mängden kryptovaluta som du kan lägga upp kommer att påverka din totala vinst. För att vara lönsamt behöver odling av grödor tusentals dollar i kontanter och komplex taktik, enligt Beshear.

För att vara medveten om dessa 7-8% avkastningsprocesser bör du lära dig mer om

För att vara medveten om dessa 7-8% avkastningsprocesser bör du lära dig mer om
Vad är bättre än Bitcoin-mining?

Avkastningsodlare kan också använda Defi-tjänster som tillhandahåller en rad kreditincitament för att öka intäkterna från sina mynt som står på spel. Här är fem metoder för att öka avkastningen som du bör känna till:

HUR TJÄNAR MAN PENGAR PÅ KRYPTOBRYTNING?

 • ✔️ Aave är ett gratis likviditetsnätverk med öppen källkod som gör det möjligt för privatpersoner att låna och låna ut kryptovaluta. Insättare får ränta i form av AAVE-tokens på sina insättningar. Räntan beräknas baserat på efterfrågan på lånade medel på marknaden. Du kan också agera som både insättare och låntagare och säkra dina insatta tillgångar med säkerhetsmynt.
Vad är skillnaden mellan steaking och inkomstjordbruk?
Värdering av olika tillgångar och skulder över tiden
 • ✔️ Compound är ett utvecklarstyrt protokoll med öppen källkod som använder en algoritmisk autonom räntemetod för att beräkna avkastningen för insatta pengar. Compounds delas också ut som en belöning.
 • ✔️ Curve Finance är en likviditetspool som använder en marknadsskapande strategi för att tillåta användare att växla Stablecoins. Eftersom deras värde är kopplat till ett annat bytesmedel är pooler som använder stablecoins säkrare.
 • ✔️ Uniswap är en decentraliserad börs som använder en budmekanism där likviditetskällor måste bjuda på båda sidor av poolen i ett 50:50-förhållande. Du får en del av transaktionsavgiften och UNI management tokens i utbyte.
 • ✔️ Instadapp är ett verktyg för utvecklare som gör det möjligt för dem att hantera sin decentraliserade finansportfölj. Den 31 oktober hade Instadapp över 12 miljarder dollar i blockkedjetillgångar.
Värdering av olika tillgångar och skulder över tiden
Uppfödning av avkastning

Värdering av olika tillgångar och skulder över tiden

Inkomstkryptojordbruk är praxis att sätta eller blockera din kryptovaluta i utbyte mot ränta eller ytterligare kryptovaluta. “Income crypto farming blir alltmer populärt i takt med att kryptovalutor får mer exponering. Det är en grundidé som går tillbaka till tiden då banker fanns och är helt enkelt en digital version av ränta-på-ränta-utlåning för investerarnas vinster”, förklarar Hill.

Ska jag odla eller satsa?
Hur värderas skulder?

Även om inkomstkryptoodling har potential att ge betydande intäkter är det också extremt farligt. När din kryptovaluta är instängd kan en mängd fantastiska och fruktansvärda händelser inträffa, vilket framgår av de många spektakulära prisfluktuationerna på kryptovalutamarknaderna.”Det är precis som allt annat: Om något verkar vara för bra för att vara sant, är det vanligtvis det. Det är viktigt att förstå hur det fungerar att odla grödor innan man ger sig in i det.”

Hur beskattas avkastningsjordbruk?

Yield farming är fortfarande ett nytt fenomen, vilket innebär att de flesta skattekontor ännu inte har utfärdat någon specifik vägledning om beskattning av yield farming. Det betyder dock inte att yield farming inte är föremål för beskattning. Snarare måste investerare ta de nuvarande kryptoskattereglerna i sitt land och tillämpa dem på sina yield farming-transaktioner.

Hur beskattas avkastningsjordbruk?
Är utvinning av kryptovalutor lönsamt?

Det fina med yield farming ur ett skatteperspektiv är att det redan omfattas av nuvarande regler för kryptobeskattning. Det är ganska enkelt. Beroende på hur skattekontoret uppfattar dina kryptotransaktioner kommer du antingen att bli föremål för inkomstskatt eller kapitalvinstskatt. Du måste bedöma hur dina olika avkastningsjordbruksavtal skulle utvärderas.

Beskattning av inkomster från avkastningsjordbruk

Här är några exempel på kryptoinkomster som skulle beskattas:

 • Utvinning av kryptovaluta.
 • Belöningar du får för att hålla kryptovaluta i en plånbok.
 • Mottagande av kryptovaluta som ersättning för tjänst.
Beskattning av inkomster från avkastningsjordbruk
Beskattning av inkomster från avkastningsjordbruk

Vissa länder betraktar även nya mynt eller tokens, t.ex. sådana som erhålls från en airdrop eller en fork, som inkomst. Alla dessa skulle vara föremål för inkomstskatt för det verkliga marknadsvärdet vid den tidpunkt då du tar emot dem. Det finns många transaktioner inom yield farming som realistiskt sett skulle kunna ses som former av inkomst. Du kan till exempel få nya tokens som belöning för att du sätter in en tillgång i en likviditetspool. Vissa av dessa tillgångar kan vara COMP-tokens eller SUSHI-tokens. Nyligen mottagna tokens är mer benägna att betraktas som skattepliktig inkomst, baserat på deras verkliga marknadsvärde i ditt lands valuta vid tidpunkten för mottagandet.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter