Topp 7 decentraliserade börser

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Är XRP decentraliserad?

XRP Ledger bygger på en decentraliserad, demokratisk konsensusmekanism som ingen enskild enhet kan dominera.

⚡️ Letar du efter den mest pålitliga plattformen för att byta kryptovaluta på ett säkert sätt? Titta inte längre än hit!

Coinbase Pro har visat sig vara en av de mest tillförlitliga och säkra börserna som finns tillgängliga på grund av sin solida grund som skapats av Coinbase. Dessutom är det en av de ledande kryptovalutabörserna på dagens marknad.

⚡️ Är det möjligt att bli rik på kryptovaluta?

Kryptovaluta har potential att skapa enorma rikedomar men kan också vara riskfylld. Även med en nominell startkostnad och kortsiktiga investeringar är framgång inte garanterad. Men med tillbörlig aktsamhet och sunda finansiella beslut kan du göra extraordinära vinster genom att investera i kryptovaluta.

⚡️ Vilken kryptovaluta kommer att explodera?

Ethereum
Det skulle vara monumentalt om Ethereum upplevde ytterligare en exponentiell tillväxtspurt 2023. Bitcoin har för närvarande lejonparten av kryptovalutamarknaden med över 90 %, enligt CoinMarketCap, menEthereum håller snabbt på att bli en av de mest lovande kryptovalutornafinns.

Till skillnad från centraliserade börser som tar fullständig kontroll över transaktioner, tillåter decentraliserade börser köpare och säljare att växla kryptovalutor utan yttre inblandning. Dessa peer-to-peer-marknadsplatser eller decentraliserade kryptovalutamarknader ger användarna möjlighet att förhandla direkt med varandra på ett säkert sätt.

Decentraliserade marknader blir alltmer populära inom olika branscher, t.ex. fastigheter, aktiehandel och valutahandel. Dessa unika marknadsplatser ger större transparens och förbättrad effektivitet för alla inblandade aktörer.

Med distribuerade kryptovalutabörser eller DEX:er går köpare och säljare samman genom sofistikerade digitala nätverk för att handla. I realtid visar dessa plattformar också aktuella köp- och säljkurser som användarna snabbt kan få tillgång till.

Finns det decentraliserade börser?
Vilken är den bästa decentraliserade börsen?

Det innebär att två personer som köper och säljer kan befinna sig på olika platser för att genomföra försäljningen.

DEX använder blockkedjeteknik för att tillhandahålla transparens, konfidentialitet och autonomi mellan parterna. Eftersom det inte finns några mellanhänder i dessa branscher är kostnaderna dessutom mycket lägre.

En kort historik över decentraliserade börser

Vad är DEX?
De bästa decentraliserade DEX-börserna

Under 2018 uppstod en ny våg av decentraliserade börser. De använder automatiserade market makers, där prissättningen på tillgångar styrs av olagliga algoritmer och likviditetspooler snarare än köpare och säljare. Snabbspola fram till 2023, då decentraliserade börser har blivit ganska populära.

Urvalet av de 7 bästa decentraliserade börserna som presenteras här baseras främst på deras höga marknadsvolym, ett övervägande objektivt kriterium. Decentraliserade börser väljer Bisq på det värde det ger. Dessa börser listas från högsta till lägsta marknadsvolym i skrivande stund, förutom Bisq. Få en nära titt på vad decentraliserade börser för närvarande liknar.

DEX-aggregatorer
Decentraliserade börser: vad du behöver veta

DEX-aggregatorer

DEX-aggregatorer använder olika protokoll och mekanismer för att lösa likviditetsrelaterade problem. Dessa plattformar kombinerar likviditet från flera DEX:er för att minska slippage på stora order, optimera swapavgifter och tokenpriser och snabbt erbjuda handlare bästa möjliga pris.

Förutom att skydda användarna mot prissättningseffekten och misslyckade transaktioner använder DEX-aggregatorer likviditet från centraliserade plattformar för att förbättra användarupplevelsen utan att kompromissa med säkerheten. Det är möjligt eftersom DEX-aggregatorer inte är förvaringsinstitut och integreras med specifika centraliserade börser.

Följande är de 7 bästa decentraliserade börserna.

Uniswap

När Uniswap debuterade 2018 var det inget annat än revolutionerande. Det faktum att användare kunde konvertera ERC20-tokens till Ethereums blockkedja utan en handelsbok är en riktig bedrift. Genom att använda smarta kontrakt istället för orderböcker möjliggjorde Uniswap decentraliserad och peer-to-peer-handel.

Uniswap
Uniswap är ett unikt utbyte.

USI-Tech skapade de tillgångar som behövdes för att genomföra swappar genom att använda innovativa likviditetspooler. Användare som du kan lägga till par av ETH / DAI-mynt till samlingen. I gengäld kommer användarna att belönas med en liten avgift när de använder resurser från den poolen. Priset beror på den återstående mängden av tillgången i likviditetspoolen.

Uniswaps användargränssnitt är en annan av plattformens styrkor. Anslut Uniswap till din MetaMask och börja handla tokens. Det är enkelt, snabbt och – ännu viktigare för vissa kryptoentusiaster – decentraliserat. Uniswap har fortsatt att ligga i framkant när det gäller decentraliserad finansiering.

Är Uniswap ett pålitligt utbyte?
Uniswap: en decentraliserad börs för öppen källkod (DEX)

Det grundläggande målet för Uniswap är att låta användare som du driva verksamheten. Om de har några Uniswap-tokens kan investerare forma framtiden för denna börs genom att rösta. Decentraliserade börser får fart, och DEX ligger i framkant av denna trend. Det tilltalar individer som gynnar decentraliserade börser eftersom det eliminerar behovet av en orderbok. Nyligen introducerade Uniswap förbättringar av Uniswaps kapitaleffektivitet, utförande och infrastruktur.

Uniswap-protokollet justeras kontinuerligt baserat på användarnas feedback för att behålla sin position som det bästa valet bland många jämförbara alternativ.

Är Uniswap centraliserat eller decentraliserat?
Är Uniswap en decentraliserad applikation?

Krypto Mdex

När Ethereums gasavgifter för blockkedjan minskar kommer MDEX att kunna behålla sin ledande ställning när det gäller marknadsvärde. Det kommer inte att hindras av andra Defi-ekosystem som tävlar om att bli det “största”. Det finns ingen anledning till oro – MDEX kommer att fortsätta att blomstra!

I april 2021 kommer MDEX sannolikt att toppa listorna som världens största decentraliserade börs på grund av att dess blockkedjor har ett kombinerat marknadsvärde på mer än 1 miljard dollar. Denna bedrift gör MDEX till den största DeFi-börsen när det gäller marknadsvärde – vilket driver dem till en uppskattad liga av sina egna!

Krypto Mdex
Vad är indexbörsen?

Vårt val för den bästa Ethereum-baserade börsen går till Uniswap, vars snabba tillväxt har varit häpnadsväckande. Vissa användare kan vara oroliga för att MDEX, som Huobi driver, är centraliserat, medan Uniswap är helt decentraliserat.

MDEX hemsida, som innehåller grafer och data som en centraliserad börs, är okomplicerad och tillåter användarna att vara fullt engagerade. Om du tycker att Uniswap-gränssnittet är oattraktivt kan du vara säker på att siffrorna på MDEX kommer att se mer tilltalande ut. Som alltid är swapfunktionen enkel att använda, och du kan köpa eller sälja direkt från orderboken.

Vad är Uniswap?
Är Uniswap en decentraliserad börs?

MDEX är ett utmärkt alternativ för alla som letar efter en decentraliserad börs. Med många unika funktioner och användarvänlighet är denna webbplats destinationen för handlare som vill utbyta digitala tillgångar på ett säkert sätt. Oavsett om du är en amatör eller en experthandlare tillåter dess användarvänliga gränssnitt alla att navigera i dess olika funktioner snabbt och säkert. Gör som tusentals nöjda kunder och använd denna populära plattform idag!

På MDEX har vi en omfattande verktygslåda som rustar handlarna och ger dem större inflytande över sina affärer. Dessa inkluderar avancerade ordertyper, djup likviditet, höghastighets ordermatchning och mer. Plattformen erbjuder olika typer av handel, som spot, marginal, futures och eviga kontrakt, och den ger också handlare möjlighet att handla på många marknader samtidigt. Varje marknadstyp gör det möjligt att använda olika strategier.

Mdex översikt och beskrivning
Mdex översikt och beskrivning 

MDEX utnyttjar blockkedjeteknik för att säkerställa att data är skottsäkra och transaktioner går smidigt. Med denna plattform kan användare komma åt den från vilken plats som helst för att handla olika digitala tillgångar. Dessa prover inkluderar kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum och andra aktier och index.

Sushiswap är ett decentraliserat on-chain-protokoll för utbyte av tokens.

SushiSwap är den första decentraliserade börsen med ett kulinariskt fokus på listan. Om du föredrar sushi framför enhörningar kan det här vara mer din hastighet. SushiSwap är, precis som Uniswap, en fork av Uniswap, så den delar en hel del gemensamt med den.

Sushiswap är ett decentraliserat on-chain-protokoll för utbyte av tokens.
Är SushiSwap en bra investering?

SushiSwaps “vampyrattack” på Uniswap var framgångsrik – mer än 1 miljard dollar i kryptovaluta överfördes på bara två dagar.

Trots detta är SushiSwap fortfarande en av de mest effektiva decentraliserade börserna. Systemet reglerar andelen av intressenternas intäkter för att stödja likviditetspoolen, vilket säkerställer att individer med mindre tillgångar belönas tillräckligt, inte enbart de med betydande insatser. Det finns också underhållande bonusar med sushi-tema tillgängliga.

Har SushiSwap någon framtid?
Hur kan jag tjäna pengar med SushiSwap?

SushiSwap är precis lika lätt att använda som Uniswap, med extra moderna funktioner. Förutom de vanliga misstänkta som pooler och avkastning, erbjuder SushiSwap också dataanalys. Om du vill ha en stressfri plats för att tjäna belöningar behöver du inte leta längre än SushiSwap.

Vad är BurgerSwap?

Vad är BurgerSwap?
Vad är bra med SushiSwap?

Det som gör att BurgerSwap sticker ut från Uniswap och SushiSwap är dess förvaltningsavgift. Om du röstar för att protokollet ska genomföras i framtiden kommer du att belönas med BURGARE (inte riktiga hamburgare).

Det viktigaste försäljningsargumentet för BurgerSwap är att det är tillgängligt för oss.

Vad är BurgerSwap?
Vad är bra med SushiSwap?

Pannkaksbytet 

Sist men inte minst är PancakeSwap den mest underhållande av alla börser på den här listan. På hemsidan hittar du alternativ som odling, vadslagning och tombolor mot glitter och pannkakor.

Hur beställer jag ett pannkaksbyte?
Vad kan jag använda istället för pannkakor?

Deras logotyp, en levande pannkaka med öron, är söt och ovanlig. Många webbplatser använder en panna som vänder sju pannkakor till en tallrik för dig. Bilden är utformad för att vara lugnande och få dig att slappna av.

Medan DEX på 10 miljoner dollar som tillhandahålls av Binance för att komma igång kan tilltala decentraliseringsentusiaster, är PancakeSwap-utvecklarna anonyma, vilket gör dig misstänksam eller väcker minnen av Satoshi. Det har verifierats av Certik, så en tredje part har granskat protokollet. PancakeSwap använder också samma design som Uniswap, vilket gör det enkelt att använda om du är bekant med den plattformen.

Vad är ett pannkaksbyte?
Är PancakeSwap en bra investering?

JustSwap är en decentraliserad börs.

Med allt det roliga och fantasifulla bakom oss, låt oss snabbt fördjupa oss i det som verkligen betyder något. Om du inte är ett fan av mytiska varelser eller morgonmål, är det bra; det är bara en fråga om preferens! JustSwap körs på TRON blockchain-teknik, med TRC-20-tokens som driver Defi-utbyten för användare att byta TRC-20, TRC-100 och andra TRON-baserade biljetter över hela webbplatsen.

Vår decentraliserade plattform eliminerar behovet av en mellanhand, vilket ger användarna mer makt över sina fonder och handelsbeslut. Systemet har också många funktioner som förenklar handeln – från orderboksfunktioner till avancerade diagramverktyg. Dessa resurser gör att du kan maximera vinsterna och helt kontrollera ditt ekonomiska öde!

JustSwap är en decentraliserad börs.
Hur byter du till JustSwap?

JustSwap är en decentraliserad applikation som gör det enkelt att byta tokens, i likhet med dess enhörning och cookie-cutter motsvarigheter. JustSwap har, till skillnad från andra applikationer, färre funktioner. Eftersom protokollet är ungt behöver det de vadslagnings- och belöningsfunktioner som vissa andra decentraliserade appar har. Även om detta skadar JustSwaps popularitet jämfört med sina kamrater i traditionella finansprotokoll som Uni Swap eller Cookie Swap – som båda erbjuder dessa extra klockor och visselpipor – är JustSwap fortfarande den mest populära platsen att utbyta TRC-20 och andra TRON-baserade tokens efter volym.

Om du har många TRC-20-tokens eller vill prova att handla på en annan plattform än Ethereum kan JustSwap hjälpa dig.

BISQ-utväxling

Har BISQ-börsen en framtid? decentraliserad börs
Varför är BISQ-börsen så populär?

I stället för att förlita sig på en styrelse eller annan centraliserad myndighet styrs Bisq av sin programvarukod – som fungerar som en decentraliserad autonom organisation (DAO). Reglerna är inprogrammerade i tekniken, vilket gör det lättare för användarna att förstå och följa dem.

CBDC ger användare möjlighet att enkelt handla olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) och Ether (ETH), mot en mängd olika globala valutor som den australiska dollarn (AUD), US Dollar (USD) och Euro (EU). Denna decentraliserade kryptovalutabörs öppnar upp spännande möjligheter för investerare över hela världen. Även om Bisq inte är känt eller brett finansierat som andra peer-to-peer-börser, har dess utvecklare tagit en DIY-strategi för att göra det framgångsrikt.

Vad är BISQ? decentraliserad börs
Vad är de senaste nyheterna om BISQ-börsens krypto?

Det är enkelt att använda, men det kan ta lite tid. För att börja måste du ladda ner programvaran. Men efter det är det enkelt att komma igång. Om du behöver hjälp har Bisq många instruktionsvideor som du kan studera.

Om du är intresserad av decentraliserad, privat Bitcoin-handel som är efterlevnadsvänlig bör Bisq vara högst upp på din lista.

decentraliserad kryptobörs
Vad är en decentraliserad börs?

Avslutande tankar.

Även om det är möjligt att komma igång med dessa plattformar är den decentraliserade utbytesindustrin fortfarande relativt ny. Med detta i åtanke bör du vara medveten om att det finns många börser där ute, som alla tillgodoser olika behov och mål. Eftersom många har öppen källkod kan användarna lita på peer-to-peer-protokoll och kreativa sinnen kan utvärdera och modifiera dem efter behov. Med fler projekt som dyker upp varje dag och fler människor som prenumererar på decentraliseringsfilosofin är det bara en tidsfråga innan plattformsalternativen förbättras.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter