Ethereum EIPS erc kryptostandarder

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️Is Ethereum-nätverket kompatibelt med ERC-20-tokens?

Ethereum erbjuder en extraordinär öppning för dem som vill ta fram digitala tillgångar eftersom dess nätverk är helt kompatibelt med ERC-20-tokenstandarden. Detta gör att tokens som bygger på Ethereums blockkedja kan listas på börsmarknader som gynnar den enkla processen att använda detta protokoll – vilket gör det enklare än någonsin tidigare att skapa och hantera nya tokens.

⚡️ Vad är ERC:s standarder?

Vet du vad en ERC-standard är? Det står för Ethereum Request for Comments och är standarder på applikationsnivå som skapats för att användas med Ethereum. Det kan handla om tokenstandarder, namnregister, biblioteks-/paketformat eller något annat som anses nödvändigt.

⚡️ Hur blir en EIP en ERC?

En EIP (Ethereum Improvement Proposal) beskriver protokollet och reglerna för smarta kontrakt för varje, som sedan blir en ERC (ERC står för Ethereum Request for Comment) när den har godkänts av en kommitté. ERC fungerar som en form av överenskommelse på applikationsnivå med olika sorter – tokens URI och mer.

⚡️ Vad är EIP-skiktet?

Ethereum Improvement Proposals (EIPs) är organiserade efter integritetsnivåer, där de lägre numrerade kräver mer komplexa integrationsbehov. EIP-lagret är den mest grundläggande delen av Ethereums protokollstack och ansvarar för att behandla betalningar, upprätthålla ett kontobalansregister, formatera regler för betalningsleverans eller uttag samt utföra intelligenta kontrakt.

Är du nyfiken på vad Ethereum-standarder och EIP betyder eller hur de fungerar? Här kommer jag att dissekera kärnkomponenterna i dessa verktyg för att hjälpa dig att bättre förstå varför vi använder dem och konstruera din egen ERC.

Vad är en standard?
Arbetar ETH med ERC20?

Vad är en standard?

En standard är ett dokument som samlar alla genom att beskriva en designprocess och vad den ska baseras på, t.ex. konsensus, kvalitet, offentligt ansvar och rättvisa. I Ethereums ekosystem definierar standarder hur kod fungerar genom att fastställa hur kodoperationer ska se ut. W3C skapar Web2-standarder med hjälp av sina medlemmar.

Gemenskapens standarder i Web3-ekosystemet låter vem som helst utveckla och skicka in sina egna för bedömning. Dessa genomgår en noggrann process för godkännande eller förkastande innan de blir officiella.

De bästa DeFi-mynten att köpa 2023

Vad är erc vs eip
Ethereum ERC Krypto eller BEP?

Vad är standarder till för? Varför behöver vi dem?

Ethereums mål är att minska komplexiteten i designförfaranden genom att implementera standarder. På så sätt förenhetligas data och vi kan använda jämförbara tekniker som bygger på etablerade normer. ERC20-standardtoken innehåller till exempel den fullständiga listan över EIP.

Är easy crypto pålitligt?

Varför bör vi vara bekymrade över standarder?

Vi skapar nya finansiella verktyg som miljontals människor använder varje dag. För att bestämma hur transaktionerna ska fungera, namnge saker konsekvent och flytta tokens mellan dem måste vi sammanställa en uppsättning grunder eller “grundregler”. Om varje projekt utvecklades utan sådan vägledning skulle det utvecklas annorlunda än andra och det skulle finnas lite korskommunikation mellan projekten.

Vad är EIP och varför är det Ethereum Standard?
Vad är EIP och hur skapar jag det?

Vad är EIP och varför är det Ethereum Standard?

Ethereum Improvement Proposals (EIPs) är det perfekta sättet att effektivt introducera nya funktioner och felsöka tekniska problem inom Ethereums protokoll. Dessa förslag gör det möjligt för användare att bidra med idéer, lösa befintliga problem och skapa ett mer effektivt nätverk. Dessa insiktsfulla förslag gör det möjligt för medlemmar i gemenskapen att bidra med sina idéer, rapportera problem och dokumentera designlösningar som kan förbättra dess kapacitet. Genom att använda EIP:er kan Ethereum göra framsteg mot att bli ett mer effektivt system.

Vad är en spotmarknad och hur gör man spothandel?

EIP utformades som ett sätt att registrera Ethereums modifieringar och har sedan dess blivit en viktig tillgång för att spåra framsteg i Ethereums utvecklingsuniversum. Den registrerar inte bara designändringar utan beskriver också flera aspekter av Ethereums ramverk.

Vad är erc vs eip kryptostandarder
Vad är EIP/ERC!!!

Ethereums förbättringsförslag (EIPs) är organiserade i sju olika kategorier: Core, Interface, Networking, Meta, Informational och ERC. Så när du vill bidra med dina idéer eller förslag till utvecklingsprocessen för Ethereums ekosystem finns det en perfekt plats för det!

Vad är ERC?

Ethereum Request for Comments (ERC) är ett gemensamt dokument som fungerar som en informationsguide för blockchain-utvecklare när det gäller utvecklingen av nya komponenter. Dessa ERC: er är i grunden Etheruem-förbättringsförslag relaterade till att konstruera applikationer inom kedjan.

Vad är ERC?
Ny standard för Ethereum-token

EIPs och ERCs är oerhört populära idag på grund av de olika syften de tjänar. Medan EIP:er utgör grunden för Ethereum-plattformens kapacitet, kan ERC:er användas i decentraliserade applikationslager.

Så här kommer du igång med att skapa din kryptovaluta

Vem bestämmer vad som anses vara normen?

Ethereum är ett projekt med öppen källkod som gör det möjligt för alla att skapa tillägg, utveckla appar och lägga till nya funktioner. Utvecklare föreslår nya standarder som röstas igenom av en kommitté bestående av All Core Devs, Ethereum Cat Herders och Editors. EIP/ERC-processen kräver bredare input från samhället, vilket sker i Ethereum/EIP GitHub-arkivet och Ethereum Magicians-forumet. Detta förfarande beskrivs i EIP-1.

EIP är viktiga av flera olika skäl.
Vad är token-standarden?

Fördelar och nackdelar med att använda kryptovaluta

EIP är viktiga av flera olika skäl.

Ethereums framgång är starkt beroende av Ethereum Improvement Proposals (EIPs) och Ethereum Request for Comments (ERC). Båda publiceras på deras officiella webbplats, vilket säkerställer att dessa protokoll är lättillgängliga för alla användare. Genom att engagera sig i dessa protokoll kan vem som helst bidra med sin röst för att forma förändringar inom ett decentraliserat ekosystem. Denna kärnprocess förklarar inte bara hur tokens och komponenter fungerar med alla smarta kontrakt utan standardiserar dem också till ett omfattande ramverk.

Vad är erc vs eip krypto och hur är de relaterade
Vad är ERC 20?

För att på ett säkert sätt upprätthålla paritet mellan alla Ethereum-nätverksnoder är det viktigt att införliva EIP (Ethereum Improvement Proposals) i varje utvecklingsprotokoll. Dessa instruktioner är kritiska och nödvändiga för att hålla alla uppkopplade.

Vilka otroliga möjligheter öppnar ERC för individer, företag och organisationer att förverkliga sina visioner?

Här följer några exempel på ERC-standarder och hur de kan användas:

ERC-20-protokollet utvecklades av Fabian Vogelsteller och W. Buterin i november 2015 och används fortfarande i stor utsträckning som ett API (application programming interface) för utbytbara tokens som använder smarta kontrakt för att underlätta transaktioner. Fördelarna med att använda denna token är många – några exempel är

Ethereum-standarder eip vs erc
Vad är NFT i kryptovaluta?
 • Minskad tidsåtgång och minskade kostnader: Transaktioner genomförs snabbt och säkert med ERC-20-tokens, vilket eliminerar behovet av kostsamma mellanhänder eller manuella processer.
 • Ökad effektivitet: Smarta kontrakt kan automatisera komplexa uppgifter som annars skulle kräva flera parter för att slutföras.
 • Förbättrad säkerhet: Genom att använda kod i stället för att förlita sig på förtroende kan ERC-20-tokens erbjuda ökad säkerhet för transaktioner.

Det går många rykten om introduktionen av nya tillgångar, men här är några viktiga skillnader mellan ERC20 och EIPs:

 • Om du vill få ytterligare insikt i Buterins ursprungliga förslag och relaterade diskussioner är Reddit en bra källa. Dessutom dyker vår ERC-20-tokenförklaring djupt in i de tekniska detaljerna för dessa tokens.
 • Vi introducerar ERC-721, en ny standard som ersätter den befintliga ERC-20-token. William Entriken, Dieter Shirley, Jacob Evans och Nastasia Sachs presenterade detta banbrytande protokoll i januari 2018, med inspiration från det nuvarande branschriktmärket för ERC-20-tokenstandarden. Även om det fortfarande är begränsat till ickefungibla tokens (NFT) – vilket innebär att det inte stöder cirkulation av enskilda tillgångar – frigörs dess enorma potential snabbt!
Vad är ERC-721 Ethereum token standard
ERC-20 standard för token

ERC-721 skapades som ett svar på användarnas besvikelse över bristen på handelsalternativ för NFT:er som bilder och låtar. Till skillnad från andra tokens är varje ERC-721-token unik, vilket gör det enkelt att identifiera ägandet genom att helt enkelt registrera dess unika nummer på blockkedjan. Som ett resultat kan vem som helst eller program dra nytta av denna information för att bevisa innehav.

Ethereum ERC20?
ETH ERC20 eller BEP2?
 • Här är några av de populära samlingar som använder ERC-721 token standard:
 • CryptoKitties, blockkedjespelet “Play to Earn”, byggdes ursprungligen på ERC-721-standarden. Spelare kan interagera med och föda upp dessa unika digitala katter baserat på Ethereum-nätverket. Detta revolutionerande koncept växte snabbt i popularitet bland spelare runt om i världen!
 • Med Ethereum Name Service kan du enkelt konvertera din långa och komplicerade Ethereum-plånboksadress till ett mycket kortare och mer lättläst namn. Med vår helt decentraliserade och säkra tjänst kan du vara säker på att din information är trygg hos oss. Med ENS kan du dessutom registrera webbadresser och uttryckssymboler som Buterin-registrerade.
 • The Bored Ape Yacht Club (BAYC): en samling av 10 000 unika NFT:er som släpptes av Yuga Labs i april 2021. Varje NFT är också en typ av medlemskap i en exklusiv klubb som ger rättigheter och fördelar till samhället utöver att vara sällsynt digital konst.

Sammantaget utvecklas och förändras Ethereum-nätverket snabbt, med initiativ som Ethereum Cat Herders och Fellowship of Ethereum Magicians som gör det enklare än någonsin att engagera sig eller göra ändringar inom denna innovativa teknik.

NFT är icke-fungibla tokens (ERC-1155)
Vad är skillnaden mellan grundläggande EIP och kompletterande EIP?

NFT är icke-fungibla tokens (ERC-1155)

NFT:er har funnits ett tag och är välkända inom spel med samlarobjekt. De har dock andra användningsområden utöver dessa två branscher. Smarta kontrakt som ERC-721och ERC-1155 Tillåt utvecklare att bygga hela virtuella världar där människor kan interagera med varandra, även om NFT ännu inte har antagits av massorna.

Vilka är skillnaderna mellan ERC-standarderna?
ERC-721-standarden

NFT har stor potential och används av olika branscher, bland annat musik, mode och sakernas internet. ERC-721 och ERC-1155 smarta kontrakt har fortfarande utrymme för förbättringar, men utvecklare använder dem för att skapa virtuella världar som människor kan utforska.

Dessutom kan NFT användas inom en mängd olika områden, inklusive musik, mode och Internet of Things. ERC-721-standarden är för närvarande det mest populära sättet att tokenisera unika individuella objekt och egenskaper i samlarföremål och kryptospel. Denna standard har funktioner som gör det möjligt för användare att överföra och hålla reda på ägandet för unika tillgångar.

ERC1155, en standard inom spelindustrin, gör det möjligt att hantera fungibla, semi-fungibla och icke-fungibla tokens. Detta är avgörande i spel där element kan vara både fungibla (som liv/energi) och icke-fungibla (som vapen eller andra samlarobjekt).

Standard för digital identitet ERC-725
ERC-725 är en blockkedjebaserad

Standard för digital identitet ERC-725

ERC-725 är en Blockchain-baserad identitetsstandard som utvecklats av Fabian Vogelsteller, utvecklaren av ERC-20. Smarta kontrakt som definieras av ERC-725 kan ha flera nycklar och associeras med olika smarta kontrakt. Detta gör att individer, maskiner och objekt alla kan definieras med ett smart identitetskontrakt.

Hur gynnas vi av att ha kontroll över oss själva? Användarna bör kontrollera sin digitala identitet istället för att låta centraliserade organisationer hantera den. Dataintrång och olaglig försäljning av användardata är några av nackdelarna …

En portabel identitetsstandard skulle göra det möjligt för människor att använda sina identiteter på flera olika plattformar och appar, vilket skulle underlätta decentraliserad styrning och ryktesspridning.

Vad är ERC-20 och TRC20?
aspekter av ERC-223

Europeiska forskningsrådets standard ERC-223

Denna digitala token erbjuder en lösning på några av de vanliga användarupplevelserelaterade problem som har plågat andra ERC-tokens. Till exempel har otaliga mynt kommit på villovägar när de av misstag skickats till fel plånboksadresser och smarta kontrakt – för att aldrig hittas igen. Med denna digitala token kan du garantera att dina finanser kommer att anlända till sin önskade destination med fullständig säkerhet och trygghet.

Även om vissa utvecklare kanske skyller på slutanvändare som skickar tokens till fel adresser, kan det hindra allmänhetens acceptans. Bristen på användarvänligt gränssnitt kan leda till förvirring och avvisa dem som inte är lika tekniskt intresserade.

Programvaran ERC-223 erbjuder användarna en unik fördel – till skillnad från andra typer av smarta kontrakt avbryter den transaktioner som gjorts till en felaktig adress och återbetalar användarens tokens i utbyte mot minimal gas. Detta sparar inte bara användarnas Ethereum-fonder och tid som annars skulle slösas bort på att vänta på blockkedjebehandling, utan ger dem också skydd mot fondmisslyckanden samt kompatibilitet med befintliga ERC20-tokenstandarder. Dessutom är driftskostnaderna betydligt lägre vid användning av denna typ av teknik.

Hur mycket är ERC-20 värt?
ERC-20-token

Ethereum-baserad valuta ERC-777

ERC-777 är en Ethereum-baserad valuta full av funktioner som ger användarna större säkerhet, snabbhet och bekvämlighet vid överföring av medel. Till skillnad från ERC-20 använder detta avancerade system smarta kontrakt som möjliggör fullständig tillit och säkerhet i alla transaktioner som utförs. Genom att eliminera behovet av en mellanhand eller mellanhand erbjuder ERC-777 en oöverträffad användarupplevelse utan att kompromissa med tillförlitligheten.

Specifikationerna för ERC-1400 och ERC-1404 behandlar säkerhetstoken

Specifikationerna för ERC-1400 och ERC-1404 behandlar säkerhetstoken
ERC-1404-standard

ERC-1400-specifikationen har utformats specifikt för Security Tokens, som är tillgångar som finns på blockkedjan. Denna standard möjliggör funktioner som hantering av överföringsmaterial och tvångsöverföringar samt hantering av dokumentbibliotek. Flera andra ERC-specifikationer kan också användas för att skapa legala Security Tokens, var och en av dem behandlar en annan aspekt av den nödvändiga tokenfunktionaliteten.

Om Security Tokens följer ERC-1404-standarden kan de innehålla överföringsbegränsningar för att uppfylla lagstadgade krav. Till exempel kan en vitlista genereras från denna standard.

Tokenutgivande företag kan bestämma vem som äger token, och dessa ägare måste klara KYC och AML-kontroller som en del av en onboarding-process för att få sina tokens. Om token överförs bakåt kan mänskligt läsbara meddelanden användas.

ERC 165 – pelaren för stöd till ERC 721

ERC 621 – Ändrar det totala utbudet av tokens

Vad är ERC20 jämfört med ERC721?
ERC 165 – pelaren för stöd till ERC 721

Även om tokens nu är den favoriserade valutan är det viktigt att ha ett pålitligt alternativ i ERC721.

Ett intelligent kontrakt kräver kryptotokens. Även om alla avtal kan kommunicera med ERC 20-tokens, skiljer det sig från andra tokenstandarder, till exempel ERC 721.

För att kontrakt ska kunna kommunicera med tokens baserade på andra standarder måste de ha specifika gränssnitt.

Ethereum-plattformens senaste utrullning av smarta kontrakt kräver att utvecklarna förstår de gränssnitt som dessa kontrakt körs på. För att garantera att alla kan komma åt och använda dem måste utvecklarna ta fram planer för hur de ska kommunicera med dem.

ERC 621 - Ändrar det totala utbudet av tokens
ERC 20 är en utvidgning av ERC 223

Tidigare fanns det inget tillförlitligt sätt att upptäcka och publicera de gränssnitt som ett smart kontrakt använde. ERC 165 standardiserar gränssnittsidentifiering och definierar en metod för att göra detta.

ERC 621 – Ändrar det totala utbudet av tokens

ERC 20-standarden tillåter två funktioner för att öka eller minska tillgången på token – en “öka tillgången”-funktion och en “minska tillgången”-funktion. Enligt förslaget ska dessa funktioner endast användas av kontraktsägare eller betrodda användare.

En onekligen avgörande faktor som påverkar värdet på en kryptovaluta är dess tillgång på token, som – till skillnad från traditionell valuta – inte kan manipuleras av någon centralbank.

Även om detta förslag har många potentiella resultat är det bara ett utkast. Det är okänt om Ethereum-communityn kommer att acceptera det.

ERC 827 - Gör det möjligt att överföra tokens för tredje part att använda
Format för EIP-förslag för Ethereum

ERC 827 – Gör det möjligt att överföra tokens för tredje part att använda

ERC 20 är en utvidgning av ERC 223 som adresserar samma problem men på ett mer avancerat sätt. Tokeninnehavare skulle kunna överföra tokens och auktorisera tredje parter att spendera dem om denna standard implementerades.

I ERC-standarden måste både plånböcker och börser komma överens om specifika kriterier innan en tredje part kan spendera dynamiska belopp från antingen sin plånbok eller börs. Ethereum-communityn eller projektet har inte implementerat detta ännu, men du kan hitta mer information i EIP 827 GitHub-dokumentationen.

ERC 884 - Tokenisering av aktier
Vad är EIPS/ERC-standard

ERC 884 – Tokenisering av aktier

Tack vare ny lagstiftning kan företag i delstaten Delaware nu använda blockkedjeteknik för att upprätthålla sina aktieregister. Enligt ERC 884 kommer detta att införlivas i de föreslagna standarderna. Varje token kommer att representera en aktie i ett företag som är registrerat i delstaten Delaware.

EIP:s förslagsformat för Ethereum eller förslagsformat för andra kryptovalutor

EIP:er är tekniska före allt annat, vilket kräver ett presentationsformat som återspeglar detta. Det ska vara lätt att följa och omfattande så att alla kan förstå de förändringar som föreslås. EIP-formatet måste ha följande egenskaper:

Vad är ERC och EIP?
Vad är Ethereums främsta fördel jämfört med bitcoins?
 • Innan läsaren fördjupar sig i innehållet i en EIP måste han eller hon först läsa preambeln i början av dokumentet. Detta inledande avsnitt måste uppfylla RFC 822:s formateringsregler och innehålla relevant information som ett unikt nummer, författaruppgifter, titel och en kort beskrivning för att ge läsarna allt de behöver veta om dokumentet.
 • Identifiera det tekniska problemet. Låt oss nu ta fram en kortfattad förklaring av det tekniska problemet (max 200 ord).
 • Vi strävar efter att ge en heltäckande förståelse av problemet och potentiella lösningar. Detta steg är valfritt men bör tas om du vill förbättra Ethereums protokoll. Vid denna tidpunkt måste EIP-författaren klargöra varför det nuvarande protokollet inte kan hantera det specifika problemet på ett adekvat sätt. Inlämningar behövs för detta ändamål!
 • För att säkerställa en framgångsrik implementering av EIP måste författarna avgränsa och förklara alla föreslagna syntaxändringar. Detta kommer att göra det möjligt för andra att korrekt verifiera och reproducera deras arbete. För att accepteras av gemenskapen måste specifikationerna uppfylla stränga krav på noggrannhet och precision. Om dessa kriterier inte uppfylls kommer ansökan sannolikt att avslås snabbt.
 • Motiveringen beskriver varför designen gjordes och varför särskilda beslut fattades. Den bör beskriva de konkurrerande designförslag som undersöktes samt eventuellt ytterligare arbete. Motiveringen kan också visa att gemenskapen är överens, samt ta upp viktiga invändningar eller farhågor som uttryckts under diskussionen.
 • Oförenlighet. EIPs som resulterar i kompatibilitetsproblem ska lista dessa och förklara hur allvarliga de är. Författarens plan för att åtgärda dessa inkompatibilitetsproblem bör ingå i EIP. Bakåtkompatibilitet kan leda till att ett förslag avvisas omedelbart om det inte finns tillräcklig enighet om det.
NFT är icke-fungibla tokens (ERC-1155)
Vad är Ethereums främsta fördel jämfört med bitcoins?
 • EIP:er som påverkar konsensusändringar måste ha testfall. Även om det inte är obligatoriskt skulle det vara fördelaktigt att testa andra EIP:er i enlighet med befintliga processer på högsta nivå.
 • Processen att klicka sig igenom de många stegen för att slutföra en driftsättning kan vara tidskrävande. EIP publiceras som ett utkast och måste sedan genomgå ytterligare flera viktiga faser innan den får status som “slutlig”. Även om praxis att nå en överenskommelse om specifikationen och motiveringen innan man skriver kod är anmärkningsvärd, är idén om “konsensus och löpande
 • Det kan ta tid att gå igenom alla steg för att driftsätta. En EIP börjar som ett utkast men måste gå igenom en hel del fler faser innan den får “slutlig” status. Det är bra att alla är överens om vad som behöver kodas innan något händer, men ibland innebär det att saker och ting går långsamt.
 • För ett framgångsrikt förslag krävs experthjälp. Alla EIP:er bör innehålla ett avsnitt som behandlar de potentiella farorna/konsekvenserna av den planerade förändringen. Inkludera material om säkerhetsfrågor, risker och resurser som kan vara användbara i framtida faser av planens utveckling.
Standard för digital identitet ERC-725
Är Bitcoin en erc20

EIP är stolta över att kunna presentera vårt innovativa och säkra betalningssystem för företag i alla storlekar. Vi har genomtänkt integrerat avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive datakrypteringsprotokoll, automatiserade betalningsövervakningssystem och identitetsverifieringsåtgärder som tillsammans erbjuder de yttersta skyddsnivåerna. Våra lösningar gör det enkelt att bygga en pålitlig betalningsplattform på bara några ögonblick – prova oss idag!

Europeiska forskningsrådets standard ERC-223
Utvecklingsstandarder för Ethereum

Jämfört med många andra länder är USA oerhört strikt när det gäller upphovsrättslagar. Ändå finns det en klausul som ger undantag från upphovsrätten om vissa kriterier uppfylls – så länge dessa objekt blir allmänt tillgängliga snabbt efter den 1 januari 1978. Detta innebär att alla villkor måste vara tillgängliga för alla vid denna tidpunkt för att detta förbehåll ska träda i kraft.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter