De 10 bäst presterande likviditetspoolerna för kryptovalutor 2023

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Är kryptovalutapooler säkra?

Under tider med stora prisvariationer i kryptovalutor kan likviditetspooler dock resultera i massiva totala förluster på grund av oförmågan att återhämta dem. Detta händer när poolens kollektiva värde av deponerade tokens sjunker till följd av instabil likviditetsförsörjning snarare än sparade medel, vilket får handelstillgångar inom poolen att röra sig drastiskt

⚡️ Är Uniswap-pooler lönsamma?

En experimentell studie utförd av Bancor, ett decentraliserat handelsprotokoll, avslöjar att över hälften av Uniswaps likviditetsleverantörer drabbas av finansiella förluster på grund av impermanent loss (IL).

⚡️ Är Uniswaps likviditet säker?

USWAP är en säker, decentraliserad börs och likviditetspool eftersom den bygger på den mycket robusta Ethereum-blockkedjan. Det innebär att USWAP-användare kan lita på att deras medel är säkra från skadliga aktörer eller hackare.

⚡️ Körs Uniswap på Ethereum?

Plattformen utnyttjar Ethereums blockkedjeteknik och erbjuder en tillförlitlig och säker tjänst.

Bästa likviditetspooler för krypto

Likviditetspooler för kryptovalutor avser kontantreserver som vanligtvis har två tillgångskategorier, liknande Forex-par. ETH/USDT är till exempel en pool som kombinerar Ethereum (ETH) och Stablecoin USDT. Smarta kontrakt automatiserar och underlättar handeln med två par av kryptotillgångar i dessa pooler, som består av en kod med smarta kontrakt som automatiserar och förenklar genomförandet av handeln.

Tack vare dessa smarta kontrakt kan handlare och investerare handla med tokens även om inga verkliga köpare eller säljare är villiga att köpa eller sälja till marknadspris. Genom att använda algoritmer och smart kodning gör likviditetspooler det mycket enklare för investerare att köpa eller sälja digitala tillgångar.

Hur fungerar kryptovalutapooler
Är kryptovalutapooler säkra?

Likviditetspoolen är ett ganska nytt koncept inom kryptovalutaindustrin. I början av 2018 lanserade den första decentraliserade börsen byggd på Ethereum-nätverket, IDEX, likviditetspooler. Kyber Network och Bancor följde snart efter med sina versioner av likviditetspooler för kryptovalutor senare samma år.

Vad är likviditetspooler och hur bildas de?

Vi måste först förstå hur orderboksmodellen fungerar för att förstå hur likviditetspooler bildas. Denna modell används vanligtvis av traditionell finans för att samla köpare och säljare på marknaden.

Vad är likviditetspooler och hur bildas de?
Vilken kryptovaluta har den bästa likviditeten?

Orderboksmodellen är en metod för att visa aktiedata i ett format som är lätt att förstå.

Modellen innehåller två kolumner: “Bud”-sidan och “Erbjudande”-sidan. I den vänstra kolumnen under “Bud” listas alla potentiella köpare av tillgången tillsammans med deras ideala inköpspris. Den högra kolumnen anger hur många tokens de vill köpa.

Marknadsaktörer

Å andra sidan tillför likviditet till en pool genom att förse både köpare och säljare med likviditet. Som tack för sina insatser får de en liten procentandel av varje transaktion som belöning.

Hur tjänar likviditetspooler för kryptovalutor pengar
Vad är likviditetspooler krypto i Defi

Likviditetspooler är en viktig komponent i protokoll för decentraliserad finansiering (DeFi).

En likviditetspool för digitala tillgångar är som ett sparkonto där du kan sätta in dina digitala tillgångar. Skillnaden är att när du använder en likviditetspool kan dina insatta tillgångar användas för att tillhandahålla likviditet för andra användare som vill handla med eller använda samma tillgång.

Vad är en likviditetspool för krypto
Detta ger användarna tillgång till tillgången utan att behöva köpa den direkt, och ger också användarna ett sätt att tjäna passiva inkomster genom att tillhandahålla likviditet.

Likviditetspooler fungerar som digitala marknader för olika typer av transaktioner, som decentraliserade börser, låneplattformar och derivatmarknader. Genom att tillföra likviditet på dessa platser kan användarna bidra till prisstabilitet och smidiga transaktioner.

Hur fungerar den?

Hur fungerar likviditetspooler för kryptovalutor? Allt börjar med “likviditetsleverantörer” eller LP:er. Det är personer som går med på att tillhandahålla både DAI och ETH (som DAI/ETH, ETH/USDT) till likviditetspoolen i utbyte mot en mycket liten procentandel av varje transaktion.

Vad är likviditetspooler krypto
Fonder som stöder DeFis arbete

LP:erna tillför likviditet till poolen och i gengäld belönas de med en del av transaktionsavgifterna. Ju mer likviditet som tillförs, desto högre blir belöningen.

Spelet har förändrats tack vare automatiserade market makers.

De är viktiga för market makers som håller orderstapelmodellen igång och hjälper till med handel och likviditetsskapande. Sådana market makers kallas “AMM” eller Automated Market Makers och är verksamma inom kryptovalutaområdet. De automatiseras med hjälp av en algoritm och programmeras in i blockkedjan med smarta kontrakt.

Hur fungerar likviditetspooler för krypto
Kan man tjäna pengar på att investera i likviditetspooler?

Blockkedjetekniken förändrar finansbranschen genom att skapa ett nytt sätt att göra affärer. Denna innovativa teknik eliminerar i princip behovet av externa marknadsgaranter på marknaderna. Förutom att ansluta till likviditetspooler för krypto automatiserar AMM:er market-making-processen. Detta har revolutionerat marknaden eftersom alla kryptovalutor, oavsett storlek eller betydelse, nu kan handlas automatiskt tack vare en AMM och en likviditetspool. Handlare behöver inte hantera en massa slippages eller vänta länge på att få en matchning; allt är automatiserat med AMM.

En förlustfaktor är ett variabelt antal

När du investerar i en likviditetspool måste du förstå begreppet “icke-permanent förlust” eftersom det har en betydande inverkan på LP-resultatet. En icke-permanent förlust är en oförutsedd minskning av värdet på de tillgångar som du bidrar med till likviditetspoolen.

En förlustfaktor är ett variabelt antal
Är det möjligt att förlora pengar genom att investera i en likviditetspool?

Denna fördelning sker när en LP ger ut två tillgångar i liknande proportioner, men en är mycket mer volatil än den andra. Till exempel, om DAI och ETH båda distribueras av en LP i lika delar, och priset på ETH sedan stiger, kommer arbitrageorganisationer att behöva justera förhållandena igen genom att flytta likviditet från en pool till den andra. Följaktligen orsakar detta en värdeförlust för den ursprungliga tillhandahållaren av likviditet.

Detta är dock bara tillfälligt eftersom så snart priset på ETH sjunker och förhållandet balanseras igen, kommer likviditetsgivaren att återfå sin ursprungliga investering.

Denna icke-permanenta förlustfaktor måste beaktas när du väljer en LP-token. Det skulle vara bäst om du valde en LP-token som inte skulle uppleva stor prisvolatilitet så att du inte skulle behöva oroa dig för denna icke-permanenta förlust.

Är Uniswap-pooler lönsamma
Är det möjligt att förlora pengar på Uniswap?

Fördelar med likviditetspooler

Fördelarna med att använda en likviditetspool är följande:

Den främsta fördelen är att du kan handla utan stress, eftersom poolens likviditet handlas automatiskt med smarta kontrakt – och du behöver inte hitta en handelspartner med samma intresse för kryptovalutor.

Fördelar med likviditetspooler
Fördelar med likviditetspooler

När du handlar kryptovalutor kommer du sannolikt att stöta på människor som ber om absurt höga priser eller säljer sina tillgångar billigt. Om du vill vara framgångsrik i den här branschen behöver du bra förhandlingsförmåga och en solid känsla av moral. Verkligheten är att inte alla har dessa egenskaper; men vad de flesta inte vet är att likviditetspooler ändrar värdet på kryptovalutor enligt marknadsväxelkursen.

Användare på kryptobörser förvärvar inte tillgångar genom handel. De får tillgångar från en likviditetspool som redan har finansierats av andra användares växelkurser. Processen är alltså cirkulär.

Tänk på att det knappast finns någon marknadspåverkan. På grund av likviditetspoolerna har vi inte längre några säljare som begär priser som är två gånger marknadsvärdet eller köpare som är villiga att betala rabatter under genomsnittet. Transaktionerna går alltså smidigare nu. Eftersom likviditetspoolen är en grupp tillgångar som backas upp av ett smart kontrakt, överförs deras värden med jämna mellanrum enligt växelkurserna.

Nackdelar med likviditetspooler
Nackdelar med likviditetspooler

Nackdelar med likviditetspooler

Även om likviditetspooler erbjuder många fördelar och högkvalitativa applikationer, har de också några betydande nackdelar. Dessa är de risker du tar när du ansluter dig till likviditetspoolen:

Riskerna med självutförande kontrakt.

Betydande förluster kan uppstå om du ignorerar de faror som är förknippade med smarta kontrakt. Till exempel kan en likviditetspool förvärva dina tillgångar när du bidrar med dem. Själva kontraktet kan fungera som förvaringsinstitut även om inga mellanhänder förvaltar dina pengar. Som ett resultat kan du permanent förlora dina pengar om det sker ett systemiskt misstag, som ett snabblån.

Risken att förlora pengar på kort sikt

Det finns alltid en risk för förluster när man investerar, särskilt i dubbelsidiga likviditetspooler där förlusterna kan variera från små till stora volymer. Jämfört med att bara “hålla” resulterar denna typ av förlust i en faktisk monetär förlust. Se till att du gör din research och vet vad du ger dig in på innan du investerar några pengar.

Vilka likviditetspooler krypto är bättre
De bästa likviditetspoolerna i branschen

Faror med översvämning

Se upp för avtal där konstruktörerna kan ändra poolens regler för att passa sina behov. Vissa chefer har CODE eller annan åtkomst som gör att de kan kringgå säkerhetskontrollen och ange koden för det smarta kontraktet. Detta kan ge illvilliga aktörer möjlighet att orsaka skada, t.ex. att beslagta alla pengar i poolen.

De bästa likviditetspoolerna i branschen

Det finns många likviditetspooler för krypto i kryptobranschen, men vilka är de bästa? Låt oss ta en titt på de bästa likviditetspoolerna i utrymmet.

Uniswap

De bästa likviditetspoolerna i branschen
Vad är en likviditetspool?

Det decentraliserade likviditetsprotokollet Kyber Network gör det möjligt för användare att handla ERC20-tokens på Ethereums blockchain. Det är en av de mest populära automatiserade market makers i branschen. Uniswap har varit otroligt framgångsrikt sedan lanseringen 2018. Under 2020 hanterade de affärer till ett värde av över 13 miljarder dollar och hade en likviditet på över 800 miljoner dollar.

Protokollet har varit så framgångsrikt att många andra likviditetspooler har skapats som är inspirerade av dess design.

Balansering

Hur hittar man den bästa likviditetspoolen?
Vad ger kryptovalutor likviditet?

Сskapa möjligheter för både handlare och likviditetsleverantörer. Å andra sidan uppmuntrar Balancer till yield farming för att ge användarna incitament att tillhandahålla likviditet. Till exempel kan en användare sätta in två tokens i en pool och tjäna avgifter från affärer som görs i poolen – liknande Uniswap.

Dessutom möjliggör Balancers smarta kontraktsteknik avancerad handel

Bancor

Bancor Network ansluter användare och likviditetsleverantörer, vilket möjliggör enkel utbyte av tokens på kedjan. Med Liquidity Pool-protokollet kan du satsa dina tillgångar för att tillhandahålla likviditet i en pool och tjäna belöningar från handelsavgifter, samtidigt som du har full kontroll över dina medel. Du kan sätta in eller ta ut vilket belopp som helst, när som helst, utan att behöva tillstånd från någon.


Bancor Liquidity Pool-protokollet bygger på en innovativ bonding curve-modell, som hjälper till att hålla priset på en token stabilt genom att automatiskt skapa och förstöra tokens efter behov som svar på marknadens efterfrågan. Detta säkerställer att priserna hålls på jämviktsnivåer, vilket möjliggör effektivare och säkrare handel för alla inblandade.

Curve Finans

Fördelar med likviditetspooler
De 10 bästa likviditetspoolerna för kryptovalutor 2023

Detta ger användarna tillgång till ett brett utbud av likviditet och är inte begränsade till en token eller valuta. Dessutom använder Curve Finance avancerade smarta kontrakt och avkastningsprotokoll för att maximera användarnas avkastning samtidigt som risken minimeras. Protokollet ger också användarna möjlighet att tjäna belöningar genom att placera sina tokens i likviditetspoolen, vilket gör att de kan öka sina vinster genom passiv inkomst.

Konvexitetsprotokoll

Nackdelar med likviditetspooler
Hur tjänar ni in likviditetspooler?

Zubin Koticha, grundare och VD för Opyn (dapp för att försäkra dina DeFi-insättningar), publicerade det första arbetsutkastet till Convexity-protokollet i november 2019. Dokumentet kan hittas här. I förslaget beskrivs en mekanism/strategi för insättningsgaranti och risksäkring.

Som optionsförskrivare kan du sätta in kryptosäkerheter för att mynta ERC-20-tokens (oTokens) enligt angivna parametrar (t.ex. underliggande tillgång, lösenpris, utgångsdatum). I utbyte mot att sälja dessa optioner till köpare som ett sätt att tjäna pengar på sina tillgångar (som har ställts som säkerhet för att generera oTokens), tjänar författare premier från köpare som köper dem på börser som 0x eller Uniswap, varav den senare används för att skapa likviditetspooler.

DeversiFy

Faror med översvämning
Hur skapar man likviditet i en pool?

DeversiFy har varit otroligt framgångsrik sedan lanseringen 2018. Under 2020 hanterades affärer till ett värde av över 13 miljarder dollar och likviditeten uppgick till över 800 miljoner dollar.

Protokollet har varit så framgångsrikt att många andra likviditetspooler har skapats som är inspirerade av dess design.

KeeperDAO

Hur investerar jag i en likviditetspool för krypto
Vad är en Uniswap-likviditetspool?

Gopal är ett decentraliserat likviditetspoolprotokoll som gör det möjligt för användare att handla flera ERC20-tokens på Ethereums blockkedja. Med Gopal kan du enkelt och snabbt handla alla ERC20-tokens utan att behöva gå via en centraliserad börs.

Sedan KeeperDAO lanserades 2018 har det varit otroligt framgångsrikt. Under 2020 hanterades transaktioner till ett värde av 13 miljarder dollar och likviditeten uppgick till 800 miljoner dollar. Protokollet har varit så framgångsrikt att många andra likviditetspooler har skapats som svar, med dess design som inspiration.

Gopal sticker ut bland dessa protokoll tack vare sina funktioner och möjligheter. Det stöder både automatiserade market makers (AMM) och orderbokshandel, vilket möjliggör effektivare och säkrare affärer. Det finns också en sofistikerad matchningsmotor som möjliggör optimalt handelsutförande även när nätverket är överbelastat eller långsamt. Slutligen har Gopal flera skyddsåtgärder på plats för att säkerställa att användarnas medel förblir säkra och likvida.

Cyber Net.

Vad är hög likviditet pooler krypto
Vilken är den största likviditetspoolen?

Med möjlighet att få tillgång till likviditet från flera källor, inklusive börser och prime brokers, kan handlare dra nytta av prisskillnader på olika marknader. Detta kan vara särskilt fördelaktigt vid hantering av volatila tillgångar som kryptovalutor. Cyber Nets likviditetspooler ger dessutom handlare ett extra skydd mot marknadsmanipulation och andra risker som är förknippade med handel på centraliserade börser.

Cyber Nets likviditetspooler syftar till att ge handlare kontroll och transparens över sina fonder. Genom att ge tillgång till de underliggande tillgångarna kan investerare fatta beslut om när det är bäst för dem att köpa eller sälja istället för att förlita sig på tredjepartsmäklare. Detta minskar följaktligen möjligheterna till bedrägerier samtidigt som det hjälper handlarna att tjäna mer pengar genom att minimera riskerna.

OIN Finans.

Vad är en bra likviditetspool för krypto
Vad gör OIN Finance?

Plattformen för uttagspoolen ger användarna tillgång till sina tokens när som helst och förser dem också med realtidsdata om likviditetspoolen. På så sätt kan användarna fatta välgrundade beslut om när de ska ta ut sina tokens från poolen.


OIN Finance har inte bara en likviditetspool, utan också en Smart Pool som gör det möjligt för användare att använda automatiserade strategier och avkastningsmöjligheter. På så sätt kan de maximera vinsten samtidigt som de minimerar risken genom att använda smarta kontraktsbaserade strategier. Med den här funktionen kan användarna distribuera system som automatiskt ändrar sin exponering för olika tokens beroende på marknadsförhållandena.

ICTE

Vad är likviditetspooler krypto i handel likviditetspooler för krypto
ICTE. Likviditetspool för IKT

ICT är en likviditetspool för kryptovalutor som gör det möjligt för användare att handla ERC20-tokens på Ethereums blockkedja.

Denna likviditetspool för kryptovalutor är en av de mest populära i branschen och var en av de första automatiserade market makers.

Under 2020 hanterade ICTE 13 miljarder dollar i transaktioner och hade en likviditet på över 800 miljoner dollar. Protokollet var så framgångsrikt att många andra likviditetspooler skapades inspirerade av dess design.

Slutord.

Hur tjänar man in en likviditetspool?
Topp 10 likviditetspooler för kryptovalutor 2023

Likviditetspoolprotokoll för kryptovaluta är trendiga och av goda skäl. De erbjuder många fördelar jämfört med traditionella investeringsmetoder. Men som med alla investeringar är det fortfarande viktigt att göra sin research innan man lägger några pengar i en pool. Följande är några av de mest populära likviditetspoolerna för kryptovalutor som finns tillgängliga idag.

Eftersom branschen för likviditetspooler alltid fluktuerar är det viktigt att hålla sig uppdaterad om aktuella nyheter och framsteg.

Även om följande text ger en bred förståelse för protokoll för likviditetspooler är den inte avsedd att användas som investeringsrådgivning.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter