Kryptovalutabörs vs. kryptovaluta mäklare: Vad är skillnaden?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

kryptovaluta mäklare

Oavsett om du är en erfaren kryptohandlare eller precis har börjat, är de två mest populära sätten att handla krypto – mäklare och kryptobörser – sannolikt på din radar. Även med detta kan det vara utmanande att skilja mellan de två alternativen även för dem som anser sig vara blockchain-fans.

Lås upp kryptovalutornas mystiska värld med en pålitlig mäklare! Dessa plattformar erbjuder ett effektivt och säkert sätt att utforska digitala valutor, från köp till försäljning.

Mäklare är ovärderliga i finansiella transaktioner och fungerar som mellanhänder mellan dem som behöver varor eller tjänster och dem som har pengar att spendera. De tillhandahåller en viktig tjänst genom att sammanföra människor som annars inte skulle kunna säkra resurserna för någondera sidan av ett utbyte.

kryptovaluta mäklare
Vilken mäklare är bäst för kryptovalutahandel

Bitpanda är en mäklare som tillhandahåller människor med finansiella tjänster online för att köpa eller sälja kryptovalutor. De debiterar användarna premier för att använda plattformen som en tjänst.

Den perfekta metoden för att börja.

Att vara ny på kryptovaluta kan vara läskigt, och att växla valuta är annorlunda. En kryptovaluta mäklare erbjuder den perfekta miljön för dem som precis börjat eftersom de kommer att köpa Bitcoin, Litecoin, Ethereum eller någon annan form av kryptovaluta från dig samtidigt som de tillåter växlingar mellan fiatvalutor.

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster för att tillgodose dina behov.
En kryptovaluta mäklare är en unik plattform där du enkelt kan köpa och sälja digitala tillgångar.

Att använda en kryptovalutamäklare ger många fördelar, bland annat

  • Dra nytta av de bästa priserna och köp eller sälj dina favoritkryptovalutor via en mäklare.
  •  Om du bara vill köpa en begränsad mängd kryptovalutor är det bäst att anlita en kryptovalutamäklare.

Bitpanda är en användarvänlig kryptovalutamäklare som ger kunderna exceptionellt stöd genom Bitpanda Helpdesk. Dessutom kan användare sömlöst konvertera olika fiatvalutor, inklusive euro, schweiziska franc, brittiska pund och amerikanska dollar, till populära kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och Litecoin.

⚡️ Är kryptovaluta en mäklare eller en börs?
Vad är skillnaden mellan kryptovaluta och börs?

För att börja handla digitala tillgångar på Bitpanda registrerar du dig med din e-postadress, verifierar ditt konto och väljer en av de olika tillgängliga betalningsmetoderna för att finansiera det. Börja köpa och sälja direkt!

Vårt utbud av tjänster är tillräckligt brett för att täcka alla behov du kan tänkas ha.

Kryptovalutabörser är marknadsplatser online som gör det möjligt för användare att investera i olika digitala tillgångar och handla med dem på den öppna marknaden.

Kryptovalutamäklare underlättar inte bara handeln, utan de kan också hålla kryptovalutor för sina kunder. Bitpanda hjälper till exempel användare som misstror plånböcker från tredje part genom att låta dem köpa och sälja kryptovalutor direkt från sina Trezor- eller Ledger-hårdvaruplånböcker. På så sätt främjar Bitpanda användarnas förtroende.

Är kryptovaluta en mäklare eller en börs?
Hur använder man en kryptobörs?

Innan du väljer en kryptovalutamäklare, kontrollera att de har de referenser och kompetens som du behöver. Din valda mäklare bör uppfylla eller överträffa nuvarande nationella regleringsåtgärder för leverantörer av finansiella tjänster. Att investera i ett avancerat säkerhetssystem är avgörande för att säkerställa att dina tillgångar skyddas dygnet runt, oavsett om du använder stationära eller mobila enheter.

Kryptovalutabörser gör det enklare att köpa, sälja och växla digitala tillgångar på en och samma plats.

Om du letar efter ett omedelbart sätt att handla kryptovalutor med andra kryptoentusiaster, ger kryptovalutabörser exakt vad du behöver – ingen mellanhand krävs! Dessa onlineplattformar erbjuder köpare och säljare ett säkert utrymme för att handla digitala valutor med antingen andra kryptomynt eller fiatpengar. Skillnaden mellan en börs och en mäklare är att erbjudanden låter användare handla direkt med varandra snarare än att mellanhanden tar affärer baserat på aktuella marknadspriser.

Hur använder man en kryptobörs?
Är kryptovaluta en mäklare eller en börs?

Kryptovalutabörser är idealiska för innehavare och handlare av kryptovalutor som vill dra nytta av prisfluktuationer genom spekulation, i hopp om att göra vinster eller undvika förluster.

För erfarna användare av kryptovalutor

När du vill börja handla kryptovalutor finns det några saker som börsexperter föreslår att du undersöker först.

En funktionell förståelse för hur kryptovalutor fungerar.

Oerfarna handlare gör ofta kostsamma misstag eftersom de behöver lära sig grunderna i kryptohandel eller hur en kryptovalutabörs fungerar. Teorin är viktig, men det är även praktisk erfarenhet.

Vad är skillnaden mellan kryptovaluta och börs?
Är kryptovaluta en mäklare eller en börs?

För att bli en kryptovalutahandlare måste du utrusta dig med grunderna för hur kryptovalutor fungerar. När du har en grundläggande förståelse för konceptet kan du börja utforska börser som passar dina behov. En faktor att se upp för när du väljer ett företag är om de tillhandahåller utbildningsresurser som lektioner och artiklar, vilket kan indikera Exchange trovärdighet och tillförlitlighet – särskilt för nybörjare.

Vi rekommenderar att du läser Bitpanda Academys nybörjaravsnitt om du är ny inom kryptovaluta. Om du vill börja handla kryptovalutor på en börs som Bitpanda Pro, gör dig bekväm med plattformen och studera vilka strategier som kan vara rätt för dig.

Fiatvalutamarknader

Det är tillrådligt att utforska de betalningsmetoder som erbjuds av kryptobörser och avgöra vilka företag som är tillgängliga från din plats. Till exempel är Bitpanda Pro tillgängligt för användare i 54 länder. Det tillhandahåller marknader för krypto-till-fiat-handelspar, inklusive Bitcoin och Euro, Ethereum och Euro, Bitpanda Ecosystem Token (BEST) och Euro, bland många andra, uteslutande i Europa.

Vad är skillnaden mellan en mäklare och en börs?
Hur använder man en kryptobörs?

Användargränssnitt som är lätt att förstå

Utnyttja alla möjligheter – håll alltid kontakten med din Exchange. Bitpanda Pro erbjuder användare av kryptovalutabörsen ett gränssnitt som är helt responsivt och automatiskt skalar till alla enheter (notebook, desktop, smartphone eller surfplatta). Omfattande användarstöd finns tillgängligt via Bitpanda Helpdesk.

Våra banbrytande API:er för handel

Använd API-handelsteknik och automatiserade handelsbots för en bättre chans att lyckas som handlare. Ladda ner historiska marknadsdata och ta emot live orderuppdateringar via lättanvända REST Bitpanda Pro.

Vi håller oss uppdaterade när det gäller regelverk och efterlevnadsstandarder.

Vilken mäklare är bäst för kryptovalutahandel
Vad är skillnaden mellan kryptovaluta och Exchange?

Här på ico och borderless block prioriterar vi transparens gentemot våra användare. För att se till att dina tillgångar är säkra använder vi endast de mest tillförlitliga säkerhetsåtgärderna som uppdateras regelbundet för att hålla sig aktuella. Du kan lita på att vi håller dina investeringar säkra!

Att välja lämplig kryptomäklare eller Exchange är avgörande för att bevara din säkerhet under hela handeln. Bitpanda Pro följer bestämmelserna i EU: s femte direktiv om penningtvätt (AML5) och har en PSD2-licens för betaltjänstleverantörer.

Utbyte vs. mäklare

Notera de uppenbara parallellerna mellan transaktionsprocessen och denna. Efter detta fungerar börsen som en mellanhand som tillhandahåller handelskapaciteten och tar ut en avgift för denna tjänst.

Kryptovalutautbyte vs Mäklare
Är kryptovaluta en mäklare eller en börs?

Det finns två välkända exempel på hur man använder kryptovalutabörser. Att köpa bitcoins för riktiga pengar och handla olika kryptovalutor med varandra inträffar när du vill konvertera din Bitcoin till Ether.

När du handlar kryptovalutor med begränsade medel visar det sig vara det mest effektiva tillvägagångssättet att använda en kryptovalutautbyte, eftersom det har framstått som den föredragna plattformen för många handlare, vad är skillnaden mellan kryptovaluta och Exchange?

Handel med kryptovaluta med begränsade medel underlättas bäst genom att använda en kryptovalutabörs, som har blivit en go-to plattform för många handlare.

Bästa kryptomäklare vs utbyte vad du borde veta
Vad är skillnaden mellan kryptovaluta och börs?

För att uttrycka det rakt på sak klassificeras alla som anförtror en mäklare sina medel (eller kryptovaluta) som en “insättare”. Handel är valfri för att dra nytta av det breda utbudet av tjänster som mäklaren tillhandahåller; du kan dra nytta av alla produkter de erbjuder! Under vissa omständigheter kan mäklaren hitta en handelsmotpart; under andra förhållanden kan de anta den rollen och utföra affären.

För att få en bättre förståelse följer här ett exempel. En kund investerar i Bitcoin men vill utnyttja Ethereum/XRP-paret. Så han kan handla det valda handelsparet för det antal bitcoins han köper. För att göra transaktioner på en kryptovalutabörs måste handlare först konvertera sina Bitcoin till Ethereum.

bästa Crypto-mäklare vad man ska se upp för innan man handlar online
Skillnaden mellan en kryptovalutamäklare och en börs

Den största skillnaden mellan en mäklare och en börs

Är du redo att lära dig mer om skillnaden mellan en kryptomäklare och en börs? Låt oss dyka in!

Att använda en mäklare är mycket mer fördelaktigt än att överföra pengar till en offline-plånbok. De främsta orsakerna är säkerhet och större likviditet, men det finns också en rad tjänster som mäklare erbjuder – som hävstångshandel när du har gjort din insättning.

Marknadskrafterna dikterar värdet på en kryptovaluta, och dess värde kan öka eller minska. Den 12 maj 2018 steg bitcoins värde till cirka 20 500 dollar per mynt från cirka 6 000 dollar i början av mars. -> En kryptovalutabörs erbjuder ett enkelt sätt att bedriva handel med kryptovalutor genom att använda en orderbok för handelspar som organiseras baserat på de priser som tillhandahålls. Det är en digital marknadsplats där köpare och säljare säljer kryptovalutor.

Vad är skillnaden mellan en kryptovaluta mäklare
Handel med kryptovaluta: skillnaderna mellan mäklare och börser

Vid handel med guld eller silver är det viktigt att inse att det finns en faktisk leverans av den handlade tillgången på en spotbörs, men det måste finnas en marginalhandel med en mäklare.

Målgruppen för en börs och en mäklare är en av de viktigaste skillnaderna. De flesta kryptodiskussioner används av kryptovalutahandlare som vill göra en lång- eller medellångsiktig investering för att förvärva en specifik kryptovaluta, varefter de väntar på framtida möjlig prisuppskattning. Köp och flytta dessa kryptovalutor till deras välskyddade hårdvaruplånbok.

Är det möjligt att köpa kryptovaluta utan en mäklare
Vad är en kryptovalutamäklare?

Spekulativa investerare som gör olika affärer och använder olika mäklares TA-verktyg, till exempel marginalhandel, anlitar i allmänhet mäklare. De behöver kortsiktiga eller medelfristiga vinster, och en mäklare är helt enkelt ett sätt att tillhandahålla dem.

Registrering och kontroll

Registreringsförfarandet varierar från Exchange till Exchange. I vissa tjänster måste kunden ange en giltig e-postadress som kommer att verifieras senare. Därefter tilldelas kunden ett unikt lösenord.

Andra, särskilt de som använder fiatvaluta, behöver en viss verifiering. Det kan vara allt från ett videosamtal till ett foto av ett ansikte med ett ID till en skannad identitet eller till och med ett komplett KYC-förfarande, särskilt om en handlare vill använda högre insättnings- och uttagsbegränsningar.

Vem är den största kryptobörsen
Skillnaden mellan en kryptobörs och en mäklare

Den mest omfattande börsen, Binance, tillåter handel utan en fullständig KYC och en daglig uttagsgräns på 2 BTC.

Verifieringsförfarandet kan ta timmar till dagar, men det har tagit lite tid under tjurmarknaden 2017-18, med vissa börser som behöver mycket längre tid och andra som inte öppnar nya konton på grund av hög efterfrågan.

Registrering hos en mäklare följer en liknande enkel process, men mäklaren måste genomgå verifiering på grund av officiella bestämmelser. I de flesta fall behöver den person som registrerar sig oftast tillhandahålla identifiering och bevis på bostadsadress, till exempel en elräkning eller hyra.

Hur man tar ut kryptovaluta till ett bankkonto
Behöver jag en mäklare för att köpa kryptovaluta?

Verifieringsförfarandet på börsen kan ta längre tid än det gör på OpenFinance. Handlaren kan sätta in pengar och börja handla när kontot har verifierats.

Insättningar och uttag är två alternativ för att sätta in pengar på ett Blockchain-konto.

Kryptovalutabörser erbjuder två olika metoder för att överföra och ta emot pengar. Den första är att använda traditionell valuta, vilket kan vara problematiskt. Om du inte gör din insättning i Bitcoin kommer de flesta börser att ta ut en hög avgift – och många accepterar inte fiatpengar.

Är Coinbase ett mäklarkonto?
Hur använder man en kryptobörs?

Det kostar ofta att sätta in fiatpengar med hjälp av ett bankkonto och ett betal- eller kreditkort. Vid uttag är avgiften ofta högre än för en insättning. Men kommer du att debiteras? Troligtvis för att du behöver pengarna, du är på väg ut. Innan du köper bör du ta reda på vilka ytterligare avgifter som kan tillkomma.

Avgifterna är i allmänhet betydligt lägre när du endast gör insättningar och uttag av kryptovalutor, särskilt när det gäller insättningsavgifter, eftersom de flesta plattformar inte tar ut några sådana. Därför har du endast kostnader för uttag.

Vad gör kryptohandlare
Vilken bästa kryptomäklare har de lägsta avgifterna?

Det finns flera fördelar med att handla med en kryptovalutamäklare snarare än en börs. En mäklare tillhandahåller otaliga sätt att sätta in dina pengar, inklusive banköverföring, betalkortsbetalning, kreditkortsbetalningar, e-plånboksalternativ i massor och till och med kryptovaluta. Det finns inga uttagsavgifter!

Det finns inget behov av att betala höga avgifter när du tar ut pengar från mäklaren eftersom provisioner kan variera från 0% till 3%, och på vissa kryptovalutabörser kan uttagsavgiften vara så mycket som 6%.

Handel med kryptovalutor

Att handla kryptovalutor med hjälp av en börs är enkelt. De flesta företag tillhandahåller handel via orderböcker, så att du kan utföra både en limit- och en marknadsorder. DOM (Docket Order Book) på varje affär varierar (DOM). Ökad likviditet innebär vanligtvis smalare spreadar mellan köp- och säljorder.

Är det möjligt att köpa kryptovaluta utan en mäklare
Är Binance ett mäklarkonto?

Många börser erbjuder endast rudimentära tjänster, vilket är tillräckligt för de flesta människor. Specialiserade diskussioner tillhandahåller nu också handelsinstrument med hög hävstångseffekt, såsom terminer eller öppna swappar.

Börsens anmärkningsvärda fördel ligger i plattformens omfattande utbud av kryptovalutor som är tillgängliga för handel.

Mäklaren erbjuder utökade marginalhandelsfunktioner, såsom CFD-handel (Contract for Difference), derivat etc.

Hur börjar jag handla med kryptovalutor
Vad är en bra kryptomäklare?

Mäklarplattformar tillhandahåller ofta unika handelsverktyg som hjälper kunderna att få ut mesta möjliga av sina affärer, t.ex. tekniska analysverktyg som indikatorer och glidande medelvärden. De erbjuder också automatiserade handelssystem och robotar som kan hjälpa handlare att öka sin effektivitet och riskhantering.

Hävstång används vid CFD-handel för att öka risken. Till exempel, om en kryptovalutas hävstångsgrad är 1:2 och priset rör sig 5%, kan CFD-handlare uppnå en vinst på 10%. Alternativt kan de drabbas av en förlust på 10 %, beroende på prisrörelsens riktning och den position som tagits.

Hur börjar jag investera i kryptovalutor?
Är en mäklare detsamma som en börs?

Säkerhet

Till skillnad från kryptobörser ger kryptovalutahandlare smalare spreadar. Det är en kritisk faktor bakom deras attraktionskraft, särskilt för dem som använder marginalhandel.

Är du bekant med de senaste stöldincidenterna som involverar KuCoin? Vad sägs om de hack som inträffade på HitBTC eller Mt.Gox? Förmodligen är många av er redan medvetna om den frekventa förekomsten av hackningar av kryptovalutautbyten. Även framstående plattformar som Binance har fallit offer för hackare och bedragare, vilket framgår av Binance KYC: s dataläckageincident under det senaste året.

Är kryptovaluta en decentraliserad valuta?
Hur mycket kostar de bästa kryptomäklarna?

Även om kryptobörser fortfarande är mottagliga för attacker är de inte lika lättgenomträngliga. Detta innebär dock inte att kryptoföretag är immuna mot hacking eller fondstöld. Den kritiska skillnaden är att mäklare är reglerade enheter som erbjuder kunderna en viss nivå av monetär säkerhet. Denna aspekt kan vara en betydande fördel, särskilt för individer som övergår från det oreglerade området för kryptovalutabörser som är verksamma i utländska jurisdiktioner.

Mäklare tenderar också att vara väl kontrollerade av myndigheter, vilket tyder på att de är seriösa. Du kommer att känna dig mycket bättre med att skicka dina värdesaker till en mäklare som noggrant granskas och styrs av ett auktoritativt organ som SEC eller FCA än du skulle skicka dem till en okänd börs baserad i ett skatteparadis. bästa krypto mäklare håller sina kunders pengar på segregerade konton, vilket ger ett extra skyddslager.

Är kryptovaluta en börs
Hur blir jag en bästa krypto mäklare?

Även om det är valfritt för att en kryptobörs ska fungera effektivt, innebär det att ha funktioner som dessa på plats att du kan kontakta din handelspartner om något någonsin går fel. Även om det finns andra alternativ handlar de alla om samma sak: att ha ett skyddsnät för kommunikation och trygghet när det behövs.

Att välja att lagra dina kryptovalutor i en sofistikerad hårdvaruplånbok som Trezor eller Ledger är mycket säkrare än att hålla dem på kryptovalutabörser, och anledningen till detta borde vara uppenbar. Du kan ha hundratals olika kryptovalutor i ett företag, men du måste äga dessa tillgångar eftersom du har privata nycklar.

Är bästa krypto mäklare
Hur öppnar man ett kryptokonto?

Intäkter

Det finns likheter och skillnader när man jämför en kryptovalutabörs inkomstkälla med en bästa krypto mäklare. Båda tar ut provisioner men har olika metoder för att interagera med sina kunder.

Börser som handlar med kryptovalutor erbjuder en uppsjö av handelspar, på grund av bristen på likviditet i det blygsamma marknadsdjupet. De kräver vanligtvis mer utestående avgifter för sina affärer, uttag och insättningar.

Å andra sidan har en likviditetsleverantör lägre uttags- och handelskostnader men handlar med betydligt större volymer, så det totala provisionsbeloppet som betalas kan vara jämförbart.

Jämförelsetabell över de bästa kryptovalutamäklarna och börserna

Bästa kryptomäklare och börs. Vad är skillnaden?
Vilken typ av kryptovalutabörs?

Men låt oss titta på en kryptovalutabörs och en bästa krypto mäklare i vårt jämförelsediagram för att se om de är jämförbara.

Slutligen, vilket bör du använda: en kryptovalutamäklare eller en börs?

I slutändan är valet av kryptovalutamäklare eller börs ett individuellt beslut; det finns ingen enda “korrekt” lösning. Som sagt, alla är lämpliga för olika typer av kunder och har sin egen uppsättning omständigheter.

Att använda en mäklare för en stor volym transaktioner skulle vara bättre. Mäklaren är reglerad, granskad och deras pengar finns på deras bankkonton, så även om de hackas av samma skäl som ovan kan kunden kompenseras på något sätt. Professionella handlare kan också använda teknisk analys och automatiserade handelstekniker.

Jämförelsetabell över de bästa kryptovalutamäklarna och börserna
Är en kryptobörs en plånbok?

Mäklarens tjänster är också idealiska för kunder som vill dra nytta av prisfluktuationer i kryptovalutor genom kort- och medelfristig marginalhandel.

Kryptovalutor, å andra sidan, erbjuder högre risker och mer enorma potentiella vinster eftersom de tillhandahåller ett mer omfattande utbud av handelspar, även med några nyare altcoins som har mycket hög avkastning på grund av volatilitet.

Växlingstjänster är viktiga för kunder som behöver lagra kryptovalutor (dvs. hålla tillgångar på egen hand) och de som vill hålla långa satsningar.

Olika personer kommer att dra nytta av varje svar. Kom ihåg att du hanterar dina värdefulla pengar, så gör din hemläxa och gör mer efterforskningar innan du spenderar dem.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter