Handel med hävstångseffekt och marginal i kryptovaluta: Vad du behöver veta

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vilken är den bästa hävstångseffekten för nybörjare?

Hävstång 1:10
Vad är den ideala hävstångsnivån för en nybörjare? Om du är ny på Forex är 1:10 hävstång och 10 000 USD i kontanter utmärkta ställen att börja på. Som ett resultat är den bästa hävstången för en nybörjare inte mer än ett förhållande på 1 till 10.

⚡️ Är hävstångseffekt bra eller dåligt?

Termen hävstång har två betydelser: ett finansiellt instrument som gör det möjligt för investeraren att satsa mer än sina pengar och ett förhållande mellan två parter där den ena är beroende av den andra. Dess väsen är varken fördelaktigt eller skadligt. De positiva eller negativa effekterna av våra investeringars intäkter och resultat förstärks av hävstångseffekten. Ta hänsyn till de potentiella konsekvenserna av hävstångseffekten i varje investering du gör.

⚡️ Vad betyder 20x hävstångseffekt?

100 USD kan vara ett bra riktmärke för att utvärdera hur mycket pengar du behöver för att täcka dina positioner. Med 20x hävstång kan en investerare öppna en betydande position med 100 USD och ändå hålla sitt kontosaldo tillräckligt lågt för att undvika att utplånas av negativa marknadsrörelser.

⚡️ Hur påverkar hävstångseffekten bitcoin?

På marknadsnivå höjer användningen av hävstångseffekt tillgångspriserna. På grund av Bitcoins ökade volatilitet är dess pris mindre förutsägbart, vilket gör att det inte kan fungera som ett pålitligt sparinstrument. Hävstång ökar exponeringen och gör det omöjligt att dra nytta av en investering på individuell nivå.

Vad är hävstångstoken

Innan du börjar, gör några studier. Är du intresserad av att bemästra den komplicerade konsten att handla med hävstång och marginal? I så fall kan vår steg-för-steg-handledning lära dig allt från att generera intäkter till att bedöma risker. Låt oss förse dig med all nödvändig information för att fatta välgrundade beslut om dina investeringar! Det är en ovärderlig resurs för dem som söker ekonomisk framgång!

Vad är egentligen hävstångs- och marginalhandel?

Vad är marginalhandel och hur fungerar det?

Även om termerna “marginal” och “hävstång” är bekanta för många människor, förstår väldigt få deras betydelse. Marginalhandel innebär helt enkelt att man använder lånade pengar för att investera i kryptovalutor.

Vad är 2%-regeln inom trading?
Vad är hävstångseffekt vid handel med kryptovalutor?

Eftersom det skiljer sig från konventionell handel genom att du kan använda betydligt mer pengar och utnyttja din position har marginalhandel blivit allt populärare under de senaste åren. I klartext innebär detta att marginalhandel ger dig möjlighet att göra stora vinster på lönsamma affärer. Risken för förluster är dock också större.

Varför behöver jag en försäkring i kryptovalutavärlden?

Vad är innebörden av “hävstångseffekt”? Med hävstång kan du handla mer än du annars skulle kunna göra

Vad är innebörden av "hävstångseffekt"? Med hävstång kan du handla mer än du annars skulle kunna göra
Krypto med hävstångseffekt

Vid marginalhandel sätter du bara in en procentandel av orderns totala belopp på ditt konto. Resten är skuldbelagd från mäklaren. Detta gör det möjligt för handlare att ta större positioner än de skulle kunna om de bara använde sina personliga medel.

Med hävstång kan du öka din köpkraft upp till ett förhållande på 100:1! Det innebär att du med bara 100 USD på ditt konto kan handla kryptovalutor till ett värde av otroliga 10 000 USD – det är vad vi kallar att göra det mesta av det.

CRYPTOCURRENCY-FORECASTS FÖR 2023 – Läs mer i artikeln

Eftersom kryptovalutor är så oförutsägbara, vilket gör att individer potentiellt kan dra nytta av betydande och snabba svängningar, har CFD för kryptovalutor blivit extremt populära i handel som eToro eftersom marginalhandel gör det möjligt att skapa både långa och korta positioner. Med kryptomarginalhandel kan du satsa på framtiden för vilken kryptovaluta som helst; oavsett om dess värde ökar eller minskar. Om din förutsägelse visar sig vara korrekt kan du göra en betydande vinst på prisfluktuationerna.

Vilka är riskerna med marginalhandel?
Marginalhandel med kryptovalutor

Vad är hävstångshandel i kryptovalutor?

Om du förstår hur du använder hävstångseffekten på rätt sätt kan du tjäna mycket mer pengar under samma period jämfört med att bara investera. När du sätter in pengar på ditt konto separeras de och fördelas för att ge önskad hävstångseffekt för varje enskild position.

Vad är hävstångshandel i kryptovalutor?
Vad är hävstångseffekt vid handel med kryptovalutor?

Nu är det dags att dra nytta av denna extraordinära hävstångseffekt på 1:10 och göra en investering på 10 000 USD på aktiemarknaden. Missa inte denna chans! Om du utnyttjar denna möjlighet behöver du bara 10 % marginal i stället för normala 100 %. Detta innebär att din investering endast skulle kräva 1,000 XNUMX dollar från dig! Utan någon hävstång som används i handeln måste du lägga ner hela kontantbeloppet i förskott; detta är betydligt mer än vad som behövs när du använder hävstång.

Därefter kommer en uppgång i ditt lager att gynna dig ekonomiskt. Med andra ord kräver bitcoinhandel med hävstång mycket mindre pengar för att generera samma summa pengar. Omvänt är det lika viktigt att komma ihåg att om aktievärdet sjunker kommer dina vinster att minska.

Hur man använder hävstång och marginalhandel för att hantera risk

Genom att använda hävstång och marginalhandel kan investerare hantera risken i sina portföljer.

Hur man använder hävstång och marginalhandel för att hantera risk
Hur man använder handel med kryptovalutor

Marginalhandel kan vara en lukrativ affär, men den kan också innebära att ditt kapital hamnar i riskzonen. Det mest riskfyllda med marginalhandel är förmodligen dess förmåga att förstora förluster på ett ögonblick. För att minska dessa risker uppmanar jag dig att överväga några förebyggande åtgärder som kan minska riskerna och maximera vinsterna.

En stop loss är ett riskhanteringsverktyg som gör att du kan stänga en handel vid en viss punkt om marknaden rör sig mot dig. Att anta denna strategi är absolut nödvändigt för att förstå de potentiella finansiella riskerna.

Vi kan alla hålla med om att det inte är önskvärt att förlora pengar. När det gäller tomargin-handel med Bitcoin ska du bara investera ett belopp som du är bekväm med att göra dig av med om det behövs. Om dina förluster överstiger 5 % av kontosaldot kan du ha tagit dig vatten över huvudet och bör överväga att avsluta positionen direkt. För att garantera en smidig resa när du investerar i marginalhandel med kryptovalutor, se till att du har tillräckliga medel avsatta för återbetalning av kapital vid behov.

Vad är ett exempel på användning?
Är hävstångseffekten bra på lång sikt?

Take Profit: Du kan lägga en Take Profit-order för att stänga din position när vinsten når ett visst belopp, i motsats till att använda en stop loss. Eftersom kryptovalutor är så oförutsägbara är det ofta bäst att gå ur innan aktien tar en ny vändning.

Skydd mot negativt eget kapital: Vissa handelsplattformar absorberar förlusten och återställer ditt eget kapital till noll om marknadsförhållandena gör att ditt eget kapital blir negativt av en oförutsedd anledning. Detta är eToros skyddsmekanism.

Kryptohävstångshandel för både långsiktiga och kortsiktiga vinster
Handla kryptovalutor med hävstång och hålla långa positioner.

Kryptohävstångshandel för både långsiktiga och kortsiktiga vinster

Du kan använda hävstångseffekt för att handla både uppåtgående och nedåtgående trender. Att ta en lång position innebär vanligtvis att du förväntar dig att tillgångens pris kommer att stiga. Omvänt innebär en kort position att du tror att tillgångens värde kommer att sjunka.

Handla kryptovalutor med hävstång och hålla långa positioner.

För att förstå kryptohävstångshandel och långa positioner, låt oss ta en titt på ett exempel. Antag att du öppnar en lång position på Bitcoin med 10 000 dollar och 10x hävstång – i det här fallet är din säkerhet bara 1 000 dollar. Genom att dra nytta av hävstångsfunktionen, om värdet på Bitcoin går upp med 20%, kommer du att göra vinster på över tio gånger vad du skulle ha utan hävstång: det är hela 2,000 XNUMX dollar!

Marginalhandel och korta positioner i kryptovalutor.
Handla kryptovalutor med hävstång och hålla långa positioner.

Ändå, om värdet av Bitcoin sjunker med 20%, förlorar du totalt 2,000 XNUMX dollar. Med din ursprungliga säkerhet på endast 1,000 XNUMX dollar skulle detta automatiskt avsluta din position innan hela beloppet uppnåddes. I slutändan resulterar det i likvidation och i slutändan minskar ditt saldo till noll.

Marginalhandel och korta positioner i kryptovalutor.

Låt oss anta att du planerar att initiera en kort position på 10,000 XNUMX USD på Bitcoin med 10x hävstång. Du lånar Bitcoin från någon och säljer den sedan till det nuvarande marknadspriset. Mitt val att handla med 10x hävstång, du kan sälja 10,000 1,000 dollar i Bitcoin medan du bara har en säkerhet på XNUMX XNUMX dollar.

Omvänt, om du hade lånat 0.25 Bitcoin och sålt det när priset var $ 40,000, sedan vid en 20% nedgång till $ 32,000 – kunde du återköpa din tillgång för ett otroligt belopp på bara $ 8k! Du skulle ha gjort en vinst på 2,4000 XNUMX dollar.

Vad menas med hävstångseffekt?
Marginalhandel och korta positioner i kryptovalutor.

Om Bitcoin hoppar med 20% till $ 48,000 skulle du dock behöva ytterligare 2,000 0.25 dollar för att återköpa XNUMX BTC. Men med bara 1,000 XNUMX dollar kvar på ditt konto vid den tiden kommer din position att stängas med tvång istället.

Vilka är för- och nackdelarna med att använda hävstångshandel med kryptovaluta?

Både fördelar och nackdelar är inneboende i varje handelsstrategi, inklusive marginalhandel med kryptovalutor. Sammantaget har detta tillvägagångssätt fördelar och nackdelar som balanserar varandra.

Hur betalar ni för marginalen?
Vilken typ av hävstång bör en nybörjare använda?

Du lockas säkert av högre vinster, men det finns en ökad sannolikhet för att du kan drabbas av större förluster om dina affärer blir sura. På samma sätt kan du enkelt och snabbt diversifiera din portfölj på bekostnad av betydligt större risk än vad andra handelsstrategier tillåter. Tabellen nedan ger ytterligare exempel:

Fördelar

 • ✔️ Ökad vinst
 • ✔️ Diversifiering
 • ✔️ Med tanke på den begränsade mängden pengar har du bara råd att spekulera i satsningar med låg risk.
 • ✔️ Det lär dig att vara tålmodig och försiktig.
Är det möjligt att tjäna pengar på marginalhandel?
Är det lönsamt att använda marginalhandel?

Nackdelar

 • ❌ Extrema förluster
 • ❌ Handel med hög risk
 • ❌ Mycket volatila marknader kan snabbt tömma dina tillgångar.
 • ❌ för nybörjare, det är mycket svårare

Strategier för marginalhandel med kryptovalutor

Det finns flera metoder för marginal- och kredithandel med kryptovalutor. Här är några av dem att överväga:

Strategier för marginalhandel med kryptovalutor
Vad händer om jag förlorar en marginalhandel?
 • Ett möjligt sätt att begränsa risken när du precis har börjat är att börja med små positioner och sedan öka hävstången i takt med att du får mer erfarenhet.
 • Öva på handel med ett demokonto. Du kan lära dig hur man handlar med hävstångseffekt med hjälp av ett så kallat demokonto, som eToros, där du kan öva utan att riskera några riktiga pengar.
 • Sätt upp tydliga mål och minimera riskerna. Att ha en gedigen riskhanteringsplan och tydliga vinstmål kan hjälpa dig att undvika känslomässiga bedömningar som kan leda till förluster.
 • Dela upp dina insatser. Att vidta åtgärder för att minska risken är ett annat sätt att minimera den. Du kan till exempel skapa en serie vinstordrar för att ta hem vinster gradvis i stället för allt på en gång när din enda vinstgräns uppnås.
 • Begränsa tiden du handlar – Överväg att begränsa hur länge du behåller en position för att skydda dig mot oväntade prisfall och långsiktiga marknadskorrigeringar.

GUIDE TILL ORDERTYPER FÖR KRYPTOVALUTOR

Vilken mäklare ger den högsta hävstångseffekten?
Hävstångseffekt, definition och betydelse

6 saker att veta innan du investerar i hävstångstoken

Du bör bara känna dig bekväm med att förvärva kryptovalutor när värdet är cirka 4 200 dollar. Högrisktillgångar som hävstångstoken bör dock inte tas lätt på – innan du överväger dem bekanta dig med de mest avgörande fakta.

Eftersom kryptovalutainvesteringar har blivit mer populära har det öppnat möjligheter för människor att utforska handel med nya typer av tillgångar. Investerare med en hög risktolerans är intresserade av ftx leveraged tokens.

Är hävstångseffekt en kredit?
Vad betyder hävstångseffekt i affärsvärlden?

Ombalansering av hävstångspolletter för att hålla målhävstången konstant

Tokens med hävstångseffekt har en fastställd hävstångseffekt, t.ex. tre gånger värdet på den underliggande tillgången. Token reglerar automatiskt sig själv för att bevara denna hävstångsnivå. Om det till exempel börjar tjäna pengar kommer det att återinvestera dessa vinster. Men om företaget skulle uppleva en monetär nedgång kommer det att tvingas likvidera några av sina tillgångar.

Deras användarvänlighet har gjort dem mycket populära.
Hur hanterar ni risk med marginal?

Varje dag ombalanseras vanligtvis hävstångstokens. Under perioder med hög volatilitet kan den börs som utfärdar token ha mekanismer som kräver att den ombalanseras så snart som möjligt.

Den största risken för att en investering ska hamna under vatten är när ett företag går i konkurs. Det är svårt att förutse om och hur mycket av värdet på deras tidigare investeringar som kommer att återvinnas av investerarna. Hävstångstoken på Binance fungerar å andra sidan annorlunda (och säkrare). Istället för att ha en specifik

Deras användarvänlighet har gjort dem mycket populära.

Marginalhandel är vanligtvis komplicerat och kräver ständig uppmärksamhet från näringsidkaren. I jämförelse är hävstångstoken en okomplicerad lösning som kräver minimal ansträngning från din sida.

Marginalhandel och korta positioner i kryptovalutor.
Krypto med hävstångseffekt

Du behöver inte oroa dig för säkerheter eller marginaler (lånade medel från en mäklare eller kryptobörs). Ombalansering säkerställer att ditt företag inte behöver likvidera sina tillgångar, även om tokenvärdet sjunker. Om priset på tokens sjunker kommer försäljningen av vissa av dem att ge tillräckligt med kontanter för att täcka driftskostnaderna.

3. De är föremål för minskande volatilitet.

En av de största riskerna med att använda levered tokens är minskad volatilitet, vilket kan ha en skadlig inverkan på investeringar. Det bästa sättet att förstå denna idé är genom jämförelser.

Låt oss anta att du försöker köpa bitcoins. Du spenderar 100 USD för att förvärva dem. Priset har stigit med 10 % nästa dag, vilket ger din investering ett värde på 110 USD. Priset sjunker dock med 10 % nästa dag, vilket minskar din insats med 11 USD. Din investering kommer att vara värd 99 USD.

Handla kryptovalutor med hävstång och hålla långa positioner.
Vad är marginal och hävstångseffekt vid handel med kryptovalutor?

Om du investerade 100 USD i en kryptovaluta med hävstång skulle din investering öka med 300 % om bitcoinpriset steg med 10 %. En till synes liten prisnedgång kan ha en enorm effekt på din investering om den är belånad på rätt sätt. Till exempel, med en nedgång på 30% av ditt ursprungliga köp, skulle du förlora 39 dollar och bara ha kvar 91 dollar! Det är viktigt att komma ihåg att även små justeringar i prissättningen kan ge dramatiska resultat.

Även om dina köp- och säljkurser fluktuerar kraftigt, förstör volatilitetsfallet din investering.

4. Vissa kryptobörser säljer dem inte.

Att köpa hävstångstoken kan vara en lång process, särskilt för amerikanska invånare. Dessa tokens är endast tillgängliga på några få kryptohandelsplattformar och tyvärr accepterar vissa av dem inte kontantinsättningar.

Handel med kryptohävstång för både långsiktiga och kortsiktiga vinster
Hur handlar man med hävstång på Binance?

Så hur kan man få tag på tokens med hävstångseffekt? En populär strategi är att använda en annan kryptovalutabörs som “ingång” för att sätta in pengar och sedan skicka pengarna till en börs som säljer hävstångstokens. Så här skulle det fungera:

 • Gör en transaktion på en börs som stöder detta, t.ex. Coinbase.
 • För att göra din flytt till en lek ger jag dig länken till Coinbase så att du snabbt kan köpa vilken kryptovaluta du föredrar. Stabila mynt som USD Coin (USDC) väljs ofta eftersom de är stabila i värde.
 • Börser som KuCoin och Gate.io kan låta dig konvertera din kryptovaluta till en hävstångstoken, så att du kan dra nytta av värdeökningen för endera.
 • Du måste ta ut kryptovalutan du skickade innan du startar den här processen.

5. Ytterligare kostnader kan tillkomma.

Handel med kryptovalutor med hävstång
Hur handlar man med hävstångseffekt?

Det finns några risker förknippade med att inneha hävstångstoken, t.ex. högre volatilitet och extra förvaltningsavgifter. Här är till exempel de aktuella förvaltningskostnaderna för två vanliga typer av tokens med hävstångseffekt:

 • Binance tar ut en avgift för varje dag som användaren behåller innehav i någon av sina sex kryptovalutatokens med hävstångseffekt.
 • Kostnaden för att förvalta FTX-tokens med hävstångseffekt med en daglig avgift på 0,03 % är en hundradel av priset för att förvalta vanliga fonder.

Eftersom det rör sig om månadsavgifter kanske de inte verkar så stora. Tänk på hur mycket pengar du kommer att slösa bort om du fortsätter att använda samma bankkonto under ett år. Binances hävstångstoken kostar 3,65 procent och FTX:s förvaltningsavgifter kommer att vara högre än 10 procent.

6. Detta är kortfristiga investeringar för avancerade handlare.

Hur kan hävstångseffekt göra dig rik?
Hur handlar man på lång sikt?

Leveraged tokens är olämpliga för långsiktiga investeringar till följd av både deras minskade volatilitet och förvaltningskostnader. Med tanke på att kryptovalutor är instabila om du behåller hävstångstoken finns det en chans att du kan förlora pengar.

Att spela på kryptovalutor kan vara en osäker situation, men om du litar på att värdet på en viss digital valuta snart kommer att skjuta i höjden eller sjunka i värde, är det säkert något att tänka på. Att köpa en token med hävstång kan öka dina intäkter avsevärt, men det är en kortsiktig strategi för avancerade handlare.

Hur fungerar hävstångseffekten för kryptovalutor?
Vad är hävstångstoken

Den kombinerade faran innebär att hävstångstoken inte är för nybörjare. Du kan sluta slösa bort majoriteten av dina medel på bara några dagar.

I de flesta fall är kryptovalutor att föredra framför att köpa och behålla för investerare. De är redan tillräckligt volatila som det är; att lägga till hävstång ökar bara deras volatilitet. Om du är intresserad av tokens med hävstång, gör mycket forskning och investera bara pengar du skulle vara villig att förlora.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter