7 misstag➱investering i kryptovaluta

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Är det fortfarande lönsamt att investera i kryptovalutor?

Att investera i kryptotoken är en unik satsning där de potentiella vinsterna vida överstiger de risker som tas. Kryptovaluta är en bra investering om du vill ha omedelbar tillgång till efterfrågan på ➦digital valuta. Att köpa aktier i kryptovalutarelaterade företag kan vara ett säkrare men mindre lukrativt alternativ.

⚡️ Är Bitcoin en bra investering 2023

På grund av hur väl den har omfamnats är ➦Bitcoin den största kryptovalutan att köpa 2022. Dess popularitet gör den till en säkrare investering eftersom den är svårare att hacka, vilket gör den tekniskt säkrare och mindre benägen att drabbas av stora prisfluktuationer.

⚡️ Hur lågt kommer kryptovalutan att falla 2023?

Förutsägelserna har blivit ännu svårare sedan dess, eftersom Bitcoins pris har rasat. De mest ➦avgrundsdjupa nejsägarna tror att bitcoin kommer att bottna på 10 000 dollar 2022, men många experter trodde att den skulle stiga till ➦100 000 dollar i slutet av förra året men över en längre tidsperiod.

⚡️ Hur mycket är Ethereum värt 2025?

Ethereum förväntas vara värt ➦ 11 764 USD år 2025.

Sju vanliga misstag hos kryptoinvesterare och handlare

När berättelser om framgångar och förluster sprids som en löpeld är det ingen överraskning att Bitcoin, Ethereum, Elon Musk och Tesla som twittrar om Dogecoin har sett en dramatisk ökning i popularitet. Människor investerar mer än någonsin i den digitala valutamarknaden på grund av dessa potentiella avkastningar – nyfikna investerare kanske frågar sig själva om de också kan gå med på denna potentiellt lönsamma resa?

Även om priserna har sjunkit något och det råder viss osäkerhet på kryptomarknaden är kryptovalutor fortfarande ett intressant område. Även de mest erfarna investerarna kan tycka att det är svårt att ta sig in på marknaden för digitala valutor. En kommentator noterade en gång så vältaligt:

Så här är de 7 vanligaste Bitcoin-investeringsblunderna.
Finns det någon nackdel med att investera i den bästa kryptovalutan?

Kryptovaluta är fortfarande ett aktuellt ämne, men kryptovärlden kan vara komplicerad att utforska och förstå – särskilt för den som är ny på området. Det är därför vi har lyft fram sju misstag som kryptoinvesterare ofta gör så att du inte behöver göra det! Beväpna dig med information idag och håll dig före spelet genom att avvärja dessa alltför vanliga fel.

Misstag #1: Håll dig borta från antagandet att höga inköp och låga försäljningar är ett effektivt sätt att generera betydande vinster.

Sju vanliga misstag hos kryptoinvesterare och handlare
Är det fortfarande lönsamt att investera i kryptovalutor?

Det största misstaget människor gör är att investera för mycket pengar på en gång. Eftersom kryptovalutor är så volatila leder detta till “rekt”. Att tajma marknaden är en enorm nyckel till framgång när man köper och säljer, men det är svårt att göra. Att känna till mönster kan hjälpa dig att tajma marknaden bättre.

Det finns två betydande misstag som individer ofta gör:

  • FOMO är en term som används för att beskriva ångesten över att missa något. Vi har alla varit med om det. Du ser ett projekt öka i värde och du vill engagera dig. Ännu mer om du missat tidigare liknande möjligheter.

Tyvärr måste varje uppgång så småningom följas av en nedgång. Om du investerar när ett projekt är på uppgång är risken större att du förlorar pengar eftersom de tidiga investerarna börjar ta ut vinster, och du kan behöva vänta länge innan du når break even eller tjänar pengar.

Vilket misstag gör de flesta handlare med kryptopengar?
De 7 största misstagen vid kryptoinvesteringar

Det är också svårt att förvärva coins när ett projekt expanderar snabbt. Handel på decentraliserade börser (dex) som Uniswap kan vara utmanande, särskilt om du kryptohandlar mot marknaden. Om du inte är uppmärksam kan du lätt spendera en förmögenhet på bensinavgifter och andra utgifter relaterade till Ethereum-handel.

  • FUD är en term som hänvisar till alla typer av negativ publicitet. Den är utformad för att skapa panik bland investerare och få dem att avstå från ditt mynt, även om det är ett fantastiskt projekt (Sälj billigt). Få saker är mer nedslående än att se sin investering gå djupare och djupare ner i rött. När en valuta snabbt faller i värde skapar det mycket FUD.
Är det en bra idé att investera i kryptovalutor?
Sju tips på den bästa kryptovalutan

Att sälja ditt mynt med förlust för att se det öka i värde under de närmaste dagarna eller veckorna kan verka tilltalande, men det alternativet medför betydande risker. Det är bäst att vara försiktig snarare än att kasta sig in i något för snabbt. Jag säger inte detta bara för sakens skull… i skrivande stund genererar hela min portfölj fortfarande utmärkta vinster, medan hälften av mina mynt är på minus.

Misstag nr 2: Följer bara en sida

7 misstag som människor gör när de investerar i kryptovalutor
FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt eller med andra ord – sälj billigare)

Vad väckte din entusiasm för Bitcoin? Var hittade du materialet för att få en djupare förståelse för det? Är det vänner, Twitter, YouTube eller Reddit? Det är alltid en bra idé att diversifiera sina “nyhetskanaler” för att få en djupare kunskap om marknaden, oavsett vem det är eller hur pålitlig den källan verkar.

Jag har till exempel mina källor:

  • Jag har tre favorit YouTubers, och jag följer var och en av dem av olika skäl: altcoin-forskning, teknisk analys och en alternativ synvinkel / tillvägagångssätt.
  • På Twitter finns det flera personer med samma tre namn.
  • Jag följer också alla större projekt som jag är intresserad av på Twitter, Telegram och Discord.
  • Det finns några av Patreons premiumtjänster.
  • Slutligen, några nyhetsbrev och webbplatser som Coinbureau eller CoinMarketCal, till exempel
FOMO (rädsla för att missa något eller bara köpa högre)
Okunskap om grundläggande marknadsanalys

Jag förblir vaksam och söker alltid mer information innan jag fattar något beslut.
Det är svårt att göra investeringsval om man bara har en informationskälla, särskilt eftersom det som kan vara en bra investering för en person kanske inte fungerar för någon annan på grund av olika risktolerans, startpunkt eller mål

Misstag nr 3: Du saknar en strategi.

Bristande säkerhet
Misstag vid kryptoinvesteringar

Vilken är din risktolerans och önskade avkastning på investeringen? När vill du ta ut pengar från marknaden för att göra en vinst eller ta ut pengar (antingen gå in igen till ett lägre pris eller helt ta ut pengar)?” Är det kortsiktigt eller långsiktigt som du investerar i?

Med tanke på din investeringsstrategi är det viktigt att reagera på lämpligt sätt på alla ovanstående överväganden. Det spelar ingen roll hur mycket du betalar för bitcoin om du tänker behålla det på lång sikt; dess värde kommer nästan säkert att stiga med tiden (allt kan garanteras i kryptopengar!)

Vilken typ av misstag gör kryptohandlare
Det vanligaste misstaget du bör undvika innan du gör ett avgörande dra

När du investerar på lång sikt bör du förvänta dig fluktuationer i avkastningen. Men om du tar tillfället i akt och köper mindre kryptovalutor när deras priser är låga kan din ROI bli mer generös än vanligt. Om du däremot investerar för mycket till höga kostnader per mynt kanske du inte ser någon avkastning på investeringen förrän det har gått många år.

Misstag nr 4: Otillräckliga säkerhetsåtgärder är en fråga av yttersta vikt.

7 misstag att undvika innan du investerar i kryptopengar
Investera i den bästa kryptovalutan för en snabb start

Det är inte det mest fascinerande ämnet, men det är viktigt. Det är viktigt att komma ihåg att kryptovalutor, till skillnad från traditionella banksystem, fortfarande är i stort sett oreglerade. Om något går fel kan det vara omöjligt för dig att återfå dina tillgångar – vilket gör insatserna ännu högre när du investerar.

Eftersom det finns många bedrägliga kryptovalutainfluenser på sociala mediasidor som YouTube, Twitter och Telegram, måste dessa plattformar vara extra försiktiga med potentiella bedragare. Speciellt på Telegram kommer du att upptäcka en massa falska “admin” och “tech support” konton. De ger vanligtvis några fantastiska fantastiska erbjudanden eller lovar att fördubbla din kryptovaluta under en kort period.

Hur man börjar investera i kryptovalutor
Hur man investerar i den bästa kryptovalutan för nybörjare

Att ha sin egen bank har nackdelar, t.ex. att man måste skydda sin privata nyckel, sitt lösenord och sin källfras. De ska aldrig sparas på din dator, telefon, e-post eller i molnet. Gör i stället en kopia av dem och förvara dem på en säker plats (helst också en kopia på ytterligare en säker plats).

Överväg att använda Brave-webbläsaren om du använder Metamask eller en liknande programvaruplånbok. Den har bättre säkerhet och som bonus innehåller den några intressanta funktioner, t.ex. att du kan tjäna lite kryptovaluta när du surfar på nätet.

Investera i kryptovaluta
Är det möjligt att investera i kryptovalutor?

Om du vill upprätthålla säkerheten för din kryptovaluta är 2FA och YubiKey två viktiga verktyg. Om du har en större mängd kryptovalutor kan Ledger eller Trezor ge extra skydd.

Misstag nr 5: Många känner inte till grundläggande marknadsanalys.

Har du någonsin undrat: “Vad händer om bitcoin nu är värt över 30 000 dollar och ADA eller XRP når samma värden?” Om jag investerar just nu kommer jag om några år lätt att få en 1 000-faldig avkastning.” Nej, det är det inte.

Sätt att investera ditt eget kapital
Risker med att investera i kryptovalutor

Du kommer att märka att i det här fallet är priset inte lika viktigt. Det viktiga är börsvärdet (marknadsvärde), vilket är tillgångens värde multiplicerat med dess kvantitet.

Som en illustration står Cardano på cirka 1,5 USD per enhet och värderas till cirka svindlande 50 miljarder USD i marknadsvärde. ADA skulle alltså behöva öka i värde med mer än 60 gånger för att vara värt 100 USD per mynt (marknadsvärde på 100 miljarder USD).

Hur tar jag ut den bästa kryptovalutan till riktiga pengar?
Hur man investerar korrekt i kryptovalutor

Om XRP:s marknadsvärde däremot ökas till hela 100 miljarder USD behöver den bara nå ett pris på cirka 17 cent per styck.

I allmänhet har krypto med mindre marknadsvärde större uppgångspotential än större. Anledningen är att de behöver öka mindre i värde för att deras marknadsvärde ska nå upp till de större kryptopengarnas.

Om ADA ska stiga till 100 dollar per mynt måste det vara värt nästan dubbelt så mycket som hela kryptomarknaden eller mer än fyra gånger så mycket som Bitcoin.

"Investera i kryptopengar - tjäna på krisen"
Kryptovaluta – en investering för den riskbenägne

Med kryptomarknadens snabba expansion är en sådan imponerande värdeökning inte bara tänkbar – den är sannolik! Innan den senaste nedgången uppskattades det totala kryptovalutavärdet till cirka 2,5 biljoner dollar och kommer sannolikt att nå häpnadsväckande 8-10 biljoner dollar under de kommande tolv åren! År 2033 kan vi lätt se en betydande förändring i hur digitala valutor uppfattas av samhället med denna beräknade tillväxttakt.

Icke desto mindre visar detta exempel hur mycket pengar det skulle krävas för ADA. Du vill inte sikta för högt eller lågt när du letar efter ett lönsamt mynt. Om du siktar på att skörda en 50-100x avkastning, titta inte längre än företag som har marknadsvärde på mindre än 10 miljoner dollar! För jämförelser mellan olika kryptovalutor, såväl som deras marknadsvärde, handelsvolym och mer, är Coin Market Cap och Coingecko bra resurser.

Misstag #6: Det är också möjligt att du inte har en tillräckligt diversifierad portfölj eller är investerad i för många olika mynt.

Hur börjar man investera i kryptovalutor?
Misstagen med att investera i krypto 2023

Detta är lite knepigt eftersom din portföljs innehåll bör bestämmas av dina mål (som i punkt 3). Du kan helt enkelt behålla Bitcoin, Etherium och/eller Cardano om du bara vill lagra mynt under en lång period.

När du investerar i mer riskfyllda altcoins i syfte att få högre avkastning är det dock klokt att vara försiktig och inte ta i för mycket. Du kan minska din totala risk genom att sprida ut dina investeringar över flera projekt.

Misstag nr 7: Att placera pengar i en investering där du inte kan stå ut med att drabbas av förlust är en mycket farlig taktik.

Problem med att investera i bästa kryptopengar
Är det värt att investera i krypto nu?

Detta borde vara självklart, men jag vill upprepa det. Du bör bara riskera ett belopp som du har råd att förlora. Visst, ingen önskar att göra ett kostsamt fel; Du bör dock komma ihåg att Bitcoin är otroligt oförutsägbart och har potential att leda till drastiska förluster. Ju mer expansivt dess marknadsvärde blir, desto större chans finns det för volatilitet och risk.

Bitcoin och Ethereum anses ofta vara pålitliga investeringar, men de kan drabbas av drastiska värdeförluster på upp till 70%, vilket sågs när BTC gick från en rekordhög nivå på 20 000 USD till en hjärtstoppande låg nivå på cirka 3 200 USD inom ett år. När marknaden svänger igen (vilket den alltid gör) kan altcoins uppleva fria fall på mer än 90 %, och vissa återfår aldrig sitt ursprungliga värde.

Investera i kryptovaluta för en snabb start
Var ska man börja för en nybörjare inom krypto

Innan du tar steget att investera är det viktigt att du förstår och förstår de risker som finns. Dina omständigheter och din risktolerans kommer att avgöra hur mycket pengar du investerar och var du får dem ifrån, men se till att du är fullt informerad om farorna och överväg det värsta tänkbara scenariot.

Fördelarna med att förvara din kryptovaluta i en onlineplånbok

En kryptovaluta är en digital form av pengar som kräver en online-plånbok för att förvaras säkert. Onlineplånböcker är bekvämare men också mycket mer riskfyllda än att förvara kryptovalutan offline. De är mer sårbara för attacker och hackning, och hackare kan tömma hela din plånbok genom bedrägerier eller hackning. För att skydda din kryptovaluta och garantera dess säkerhet är en hårdvaruplånbok offline den mest tillförlitliga lösningen. Den här enheten fungerar på samma sätt som ett USB-minne med förbättrat kryptografiskt skydd för de privata nycklar som är kopplade till den.

Enkla sätt att investera i bitcoin
Enkla sätt att investera i bitcoin

Tillbakadragande

Förlita dig INTE enbart på informationen i detta inlägg för att fatta handels- eller investeringsbeslut. Innan du investerar eller handlar, gör grundlig forskning och due diligence.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter