Vad är en Cold Wallet?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vilken är den bästa kalla plånboken?

De säkraste kalla plånböckerna för kryptovalutor
Ledger Nano X – bästa Bitcoin-plånboken för hårdvara
Trezor Model T – den säkraste Bitcoin-plånboken
Ledger Nano S – den mest prisvärda pl

⚡️ Vad är skillnaden mellan en hot wallet och en best crypto cold wallet?

En “cold wallet” är en plånbok som inte kan kommunicera med nätverket. Bärare för en sådan plånbok kan vara allt från papper till elektronik, och målet är alltid detsamma: ingen nätverksåtkomst eller fara från hackare. En “hot wallet” är en digital portfölj som upprätthåller en aktiv anslutning till kryptovalutanätverket.

⚡️ Hur fungerar hårdvaruplånböcker?

En plånbok är ett mellanting mellan en liten telefon och en extern lagringsenhet. Anslut enheterna till en dator med en USB-kabel för att slutföra transaktioner utan problem.
Specifika enheter fungerar självständigt och ansluter till Internet trådlöst eller via Ethernet utan att behöva en dator.

⚡️ Vilken Crypto Wallet är den säkraste?

Den mest pålitliga anses vara en offline-plånbok för kryptovaluta. Personer som behöver göra en transaktion snabbt kommer inte att gilla detta val. Hårdvaruplånböcker från Ledger och Trezor har en hög nivå av pålitlighet.

bitcoin plånbok

Att förstå hur kryptovaluta fungerar och det säkraste sättet att skydda det är en kall plånbok. Det är i huvudsak en offline-dator där alla digitala tillgångar lagras och skyddar dem från skadliga attacker eller hackare. Man bör dock lära sig om deras inre arbete innan man använder dessa plånböcker.

Vad är en kryptovalutaplånbok?

Alla som gillar kryptovalutor behöver en pålitlig plånbok för att lagra sina pengar och enkelt komma åt dem på ett säkert sätt. Du kan välja mellan en mjukvaru- eller hårdvarulösning och den här tekniken gör det enkelt att skicka, ta emot och hantera kryptovalutor. Blockkedjeteknik skapar och upprätthåller exklusiv åtkomst till kryptofonder. Därför är unika nycklar avgörande för att godkänna rätten till dessa tillgångar.

En kryptografisk nyckel är en distinkt kombination av bokstäver och siffror.

Vad är en kryptovalutaplånbok?
Hur fungerar en cold storage bitcoin plånbok?
 • En offentlig nyckel kan jämföras med ett bankkonto. Innan du kan börja ta emot betalningar måste du sätta in pengar på ditt bankkonto. Samma koncept gäller när du arbetar med en plånbok – genom att sätta in pengar kan du få åtkomst och börja ta emot betalningar från andra användare.
 •  En privat nyckel är en kod (ofta kallad “krypterad privat nyckel”) som ger åtkomst till ditt Bitcoin-konto. Den kan liknas vid en nyckel till ett bankfack eftersom den är en virtuell kopia av nyckeln. Den här koden ger dig total makt över dina finansiella resurser.

Med den här koden kan du få absolut auktoritet över pengarna på ditt konto. Det är viktigt att komma ihåg att även om en plånbok kan vara din fysiskt tillhör kryptovalutan den som har dess respektive privata nyckel. Detta är ett specialverktyg för att interagera med blockkedjeposter. Man kan likna kryptovalutaplånboken vid en bro som förbinder ägaren med dennes digitala tillgångar som lagras på blockkedjan.

Typer av plånböcker för kryptovalutor

Hur man använder en kall bitcoin plånbok
Hur fungerar kalla plånböcker?

Det finns två olika typer av plånböcker: kalla och varma. Den främsta skillnaden mellan dem är att vissa fungerar offline, medan andra alltid (eller mycket ofta) är anslutna till nätverket.

Den största fördelen med hot wallets är deras snabba (eller kontinuerliga) anslutning till blockkedjan via Internet. Användare kan enkelt finansiera eller ta ut pengar från sina konton när de vill. Följande typer kategoriserar kryptovalutaplånböcker:

 • Desktop (finns i tunn och tjock);
 • mobil;
 • online.

Cold wallet crypto är inte ansluten till nätverket hela tiden. De tre olika kategorierna av virtuella miljöer klassificeras efter hur de fungerar: exekvering, fördjupning och skrivskyddad.

 • Samma skrivbordsprogram;
 • fysiska medier;
 • hårdvarulager. 

Tack vare blockkedjeteknikens anmärkningsvärda kapacitet kan alla plånböcker fyllas på direkt och utan ansträngning. Dessutom behöver mottagaren inte ansluta till nätverket. Vissa typer av programvara kan också vara det.

Typer av plånböcker för kryptovalutor
Varför krypto med kall bitcoin plånbok är säkrast

Kryptovalutor kan kategoriseras i två distinkta uppdelningar: single currency och multicurrency.

Oavsett om du föredrar den traditionella läderplånboken eller är sugen på att utforska den moderna digitala versionen finns det ett stort urval av plånböcker att tillgå. Varje plånbok har sitt eget användargränssnitt, sin egen säkerhetsnivå och sina egna funktioner. För att lyckas är det viktigt att du sätter upp dina mål i förväg. Du kan välja det bästa alternativet från ett brett urval av plånböcker baserat på dina krav.

Från snygg design till robust konstruktion – kalla plånböcker för kryptovalutor erbjuder många alternativ för dem som söker säkra förvaringslösningar.

Varför du bör använda en hårdvaruplånbok
Kalla plånböcker för kryptovalutor skiljer sig åt när det gäller hur de används, vilka funktioner de innehåller och hur de är åtkomliga.

Plånbok för hårdvara

En fysisk hårdvaruenhet genererar slumpmässiga privata och offentliga nycklar från en entropikälla. Enheten lagrar de genererade nycklarna offline och håller dem säkra från hackare.

Detta är den säkraste typen av kall plånbok. Hårdvarulagring är att föredra eftersom det inte finns någon risk för hackning. Det finns dock ett hot om fel i enhetens programvara, vilket gör det nödvändigt att välja pålitliga leverantörer.

Vilken kall bitcoin plånbok är den mest tillförlitliga?
Vad är en cold wallet med hårdvara?

Säkra plånböcker används oftast för att lagra pengar, eftersom de inte kan genomföra transaktioner regelbundet.

Flera kryptovalutaprojekt övervinner denna nackdel. Vi talar om unika decentraliserade börser som använder dubbelkedjearkitektur och tillåter en blockkedja att skapa sina digitala tillgångar och appar med hjälp av kraften i en annan. Denna nätverksanslutningsmetod utvecklades speciellt för användning med hårdvaruplånböcker.

Plånböcker med programvara

Kategorin “Applikation” omfattar både stationära och mobila versioner. Varje art är ytterligare segmenterad i sina respektive underarter.

Skrivbord. 

Detta program laddas ner till en PC och används sedan på den. En sådan plånbok ger användaren fullständig kontroll över sina pengar och nycklar.

Har kalla plånböcker en privat nyckel?
Kryptovalutaplånböcker på skrivbordet

Filen “wallet.dat” sparas på din dator när du skapar en stationär plånbok. Den innehåller känslig information som ger tillgång till alla dina adresser. Den måste säkras med ett starkt lösenord för att hindra inkräktare från att använda filen på distans.

För att starta datorns plånbok måste man ange rätt lösenord. Filen “wallet.dat” beaktas inte ens. Därför är det klokt att säkerhetskopiera filen “wallet.dat” och förvara den på en säker plats.

Det är också viktigt att spara din privata nyckel så att du kan komma åt dina pengar från en annan plånbok om något händer med den huvudsakliga.

Mobil

Namnet visar att dessa appar är skapade specifikt för mobila enheter. De är stationära plånböcker på resande fot. Eftersom du kan handla och köpa kryptovalutor med hjälp av QR-koder är det här arbetet med digitala pengar bekvämt.

För personer som använder en PC med tillgång till Internet regelbundet är det bästa alternativet en datoriserad kall plånbok.

Två typer av plånböcker för kryptovalutor
Mobila plånböcker för kryptovalutor

När det gäller kryptovalutor måste du komma ihåg att de inte är försäkrade. Därför är det viktigt att skydda dina tillgångar för att försvara dig mot potentiella ekonomiska förluster. Genom att vara vaksam och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder kan du se till att dina pengar förblir säkra. Följ dessa två enkla steg för att undvika stöld av pengar:

 • Duplicera din webbplats eller privata nycklar;
 •  Kryptera din mobila plånbok med ett starkt lösenord.
 •  Du kan använda mobila plånböcker som är kopplade till välrenommerade kryptovalutaplattformar när extra funktionalitet krävs.

Möjligheten att betala på platser som accepterar kryptovalutabetalningar via QR-koder eller NFC är en värdefull funktion. Det är snabbt och enkelt. Det finns dock säkrare alternativ än detta eftersom plånboken inte längre kan kallas kylig och massiva belopp inte bör lagras på den.

Stora summor pengar bör inte förvaras i heta plånböcker eftersom de är mer sårbara för hackning än kalla plånböcker.

Vad är en Multicoin-plånbok?
Kylförvaring av krypto

Plånböcker med tjock och tunn design

I kategorin “tjock” ingår fullständiga noder. En fullständig nod är en dator som validerar transaktioner och block och håller reda på tidigare block och transaktioner.

Pappersplånböcker

Om du t.ex. arbetar med digital valuta måste du skriva ut dessa data:

 • plånboksadress;
 • privata nycklar.

Om du skriver ner dina uppgifter på papper och sedan raderar dem online kommer hackare aldrig att kunna komma åt ditt konto. Nyckel och adress kan skrivas ut som QR-koder om så önskas.

Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att det finns en stor risk att papperet förstörs eller skadas mekaniskt. I detta scenario kommer tillgång till pengarna att nekas permanent. Pappersplånböcker är inte längre populära på grund av sin ineffektivitet, och de används nu sällan till förmån för tekniska lagringsmetoder.

Kall plånbok för flera kryptovalutor

Tjocka och tunna plånböcker
Hur väljer man en plånbok för flera valutor?

Plånböcker med flera valutor bör också nämnas. Den mest framträdande egenskapen hos dessa plånböcker är att de kan lagra en mängd olika kryptovalutor. De kan dock vara hårdvara, stationära eller mobila.

Tjocka och tunna plånböcker

Hur mycket minne en hårddisk har påverkar i hög grad dess prestanda och livslängd. Antag att hårddisken partitioneras i små bitar, som med ett kommersiellt program som heter Norton PartitionMagic eller liknande verktyg. I så fall blir det svårare att radera data från en del av en SSD.

Därför installerar de flesta sina plånböcker på en extern enhet, t.ex. ett USB-minne som har förstörts, istället för att bara koppla ur datorns hårddisk och lämna den i sitt ursprungliga läge – eftersom denna teknik avsevärt kan fördröja raderingsprocessen för en krypterad hårddisk eftersom det kommer att finnas flera kopior överallt, vilket fördröjer dekrypteringen.

En bärbar lagringsenhet (t.ex. ett USB-minne) med liten intern lagringskapacitet kan också användas.

Tjocka klienter.

sårbarheten hos hot wallet
Tjocka och tunna plånböcker

Varje kryptovaluta har sin egen “tjocka” plånbok, som utvecklare producerar och underhåller. Blockkedjan måste laddas ner till en användares enhet för att fungera optimalt. Klienten lägger sedan automatiskt till nya uppdateringar och ändringar. Sådana plånböcker fungerar också som nätverksnoder (noder) under skapande och verifiering av transaktioner.

De viktigaste fördelarna är:

 • Det kommer bara att vara möjligt om funktioner som möjligheten att kontrollera ett brett utbud av digitala tillgångar, decentraliserad lagring och handel samt integritet finns. Blockkedjetekniken är idealisk för detta projekt, med tanke på dess oöverträffade säkerhet, transparens och förmåga att skydda nätverk utan centraliserad övervakning. ERC20-standarden gör det möjligt att skapa kompletta decentraliserade applikationer baserade på Ethereums system för smarta kontrakt. Tack vare den öppna arkitekturen kontrolleras dessa system kontinuerligt för att upptäcka brister och omedelbart åtgärda potentiella sårbarheter.
 •  Fullständig tystnad. Även om du är praktiskt taget okänd kan du sprida ordet och sprida det brett.
 •  Användarens enhet lagrar den privata nyckeln på ett säkert sätt.
 •  Både stapling och gruvdrift är tillgängliga.
Hur man förvarar krypto kall plånbok år 2023
Var lagras de privata nycklarna i den kalla kryptovalutaplånboken?

Det finns några nackdelar:

 • Monokurrency – en plånbok används för att lagra en kryptovaluta.

Det tar mycket utrymme på din hårddisk att underhålla en plånbok. En Bitcoin Core-plånbok, till exempel, förbrukar mer än 400 GB lagringsutrymme. Dessutom ökar mängden kontinuerligt.

Fettklienten, som den smart nog heter, erbjuder både varma och kalla förvaringslösningar för dina plånboksbehov.

Tunna klienter.

De tunna plånböckerna liknar de tjocka plånböckerna, förutom att de inte kräver att hela blockkedjan laddas. Det gör dem lättare och något mindre säkra. Det skulle hjälpa om du fortfarande lagrade privata nycklar på ett säkert sätt. Om din speldator är svag bör du välja det här alternativet.

Att välja en krypto kall plånbok

Är stationära kryptovalutor säkra?
Det finns en betydande skillnad mellan att använda en hot wallet och att använda en cold wallet när det gäller lagring av kryptovalutor.

När du väljer din kryptovalutaplånbok måste du fatta ett välgrundat beslut – särskilt när det gäller hur mycket pengar du förväntar dig att lagra. Du behöver inte en extravagant enhet för små belopp; det finns dock några universella regler som alla kryptoägare bör följa.

Om du behöver göra många transaktioner är det bättre att använda heta plånböcker samtidigt eftersom kalla inte kan ge samma grad av enkelhet vid frekvent användning.

Huvuddelen av kryptovaluta tillgångar, å andra sidan, bör hållas i en kall kryptovaluta plånbok. Du kan välja ett av deras alternativ beroende på dina krav och storleken på dina medel:

Hårdvarulagring av kryptovalutor krypto kall plånbok
Vilken är den mest tillgängliga kalla krypto kall plånbok
 • Att investera i en fysisk pryl för små belopp är inte särskilt praktiskt. En pappersplånbok är ett lämpligt alternativ i sådana fall eftersom den möjliggör enkla insättningar.
 •  Hårdvaruplånboken kan hjälpa till att hålla stora mängder pengar säkra. Den kan också användas för konfidentiella transaktioner. Kostnaden för att köpa en hårdvarupryl kommer att återbetalas till fullo tack vare säkerheten för digitala kontanter och personlig ro på grund av ekonomisk säkerhet.
 • Individer kan använda stationära och mobila plånböcker om en viss enhet är permanent frånkopplad från Internet. Det här alternativet föredras av dem som föredrar att använda sina vanliga prylar, eftersom de kan vara oroliga för att förlora en hårdvaruplånbok om de inte har den.

När du väljer mellan en stationär eller mobil plånbok bör du ha följande faktorer i åtanke:

hur en krypto cold wallet fungerar
Vad är cold storage för kryptovalutor?
 • Plånbokens skapare – om programvaran har skapats av en “okänd” person
 •  Vissa plånböcker har ett gränssnitt för avancerade användare och de som inte har något syfte. De kan vara enklare att använda för den genomsnittliga användaren. Innan du lägger pengar i en plånbok är det klokt att testa den och dess funktioner.
 •  När du väljer en plånbok bör du prioritera säkerhet, eftersom dina pengar är beroende av att produkten är pålitlig.
 •  Det är viktigt att göra säkerhetskopior oavsett vilken plånbok du väljer så att du kan komma åt kryptovaluta i en nödsituation.

10 mest avancerade hårdvaruplånböcker till Forbes

Synkronisering av en stationär och mobil enhet är möjlig i plånböcker som stöder denna funktion.

bitcoin wallet
Skyddsnivån förbättras avsevärt när två enheter kopplas samman.

En Trust-wallet ger dig t.ex. fullständig kontroll över dina privata nycklar för att skydda dina pengar. Biometriska data (t.ex. ett fingeravtryck) och en PIN-kod kan användas för att säkra mynt.

Med denna digitala plånbok kan du genomföra transaktioner med olika typer av kryptovalutor. Den stöder mer än 160 000 tillgångar och 53 blockkedjor. Om så önskas kan du också använda ditt kort som är länkat till kontot för att köpa kryptovalutafonder med vanlig laglig valuta.

Användaren kan komma åt konton för kall lagring, precis som med andra plånböcker. Användaren avslöjar bara sin privata nyckel när han/hon skickar/tar emot tillgångar med hjälp av en enkel QR-kodsskanningsteknik från skärmen.

När är det bäst att använda en Cold Wallet?

När är det bäst att använda en Cold bitcoin wallet
Hur synkroniserar jag cold/autonomous- och view/online-plånböcker?

För dem som inte ofta gör transaktioner eller överför sina kryptotillgångar erbjuder en kall plånbok ett mycket säkrare alternativ för lagring. Dessutom, om du är rotad på ett ställe och inte har några avsikter att våga dig till områden där kryptovaluta är nödvändig, är detta det bästa valet.

Vissa individer vidtar extra säkerhetsåtgärder genom att förvara sina kalla plånböcker i ett säkert bankfack på en bank, vilket skyddar dem från stöld och skada. Med dessa alternativ kan du dra nytta av juridiska skydd som annars inte skulle vara tillgängliga om din krypto förvarades i en plånbok.

När är det bäst att använda en Cold bitcoin wallet
När är det bäst att använda en bitcoin wallet?

För optimal säkerhet för dina digitala resurser är det lämpligt att lagra dem i en offline-plånbok (cold storage) tills du kan komma åt din online-plånbok från en mer tillförlitlig enhet.

I slutändan erbjuder kalla plånböcker ett sätt för kryptoanvändare att enkelt hålla de pengar de vill investera långsiktigt åtskilda från dem de aktivt använder för att delta i NFT-marknadsplatser, blockkedjespel, Defi-protokoll eller andra typer av appar.

En kall plånbok kan hjälpa dig att behålla dina kryptovalutor oavsett marknadsfluktuationer eller hackningsincidenter.

En kall plånbok ökar chansen att överleva till nästa tjurcykel, där du kan “hålla” och njuta av belöningarna!

Slutsats

Det primära målet med en kall kryptovalutaplånbok är att hålla kryptovalutorna säkra. Det finns ett stort utbud av plånböcker, och varje plånbok har unika egenskaper och funktioner. Som ett resultat måste varje användare välja den lämpligaste lösningen baserat på deras krav.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter