Swing-handel med kryptovaluta: Vad är det och hur man blir involverad

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vad är det bästa myntet för swing trading?

De mest värdefulla kryptovalutorna väljs vanligtvis i swing trading crypto. Kryptovalutabörser och handelsplatser är fulla av de mest eftertraktade digitala tillgångarna, som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Tether (USDT).

⚡️ Varför svänger kryptovalutor så mycket?

Kostnaden för bitcoin är föremål för ständigt skiftande fluktuationer, påverkade av faktorer som investerar- och konsumentsentiment, mediebevakning, utbuds- och efterfrågedynamik och till och med statliga regleringar. Dessa faktorer samverkar för att skapa prisvolatilitet.

⚡️ Vad är bitcoin swing trading?

Swing trading med kryptovalutor är en kombination av båda. Swing-handlare investerar på lång sikt. De är dock ständigt vaksamma på nya investeringsmöjligheter. Även om de inte gör transaktioner varje dag är de vanligtvis medvetna om rörelserna på kryptovalutamarknaden.

⚡️ Vilket mynt kommer att explodera 2025?

Från 2022 till 2025 kommer Avalanche nästan säkert att vara en av de mest explosiva kryptovalutorna.

swing trading krypto

Vad är swing trading av kryptovalutor och hur fungerar det?

Om du vill investera på kort till medellång sikt kan swing trading krypto vara korrekt. Detta tillvägagångssätt innebär att man köper och säljer terminskontrakt för att dra nytta av prisförändringar. Denna strategi syftar till att upptäcka eventuella “svängningar” på marknaden under dagar, veckor eller månader.

Kan du swing handel handla krypto
Är swing trading krypto en bra idé?

Det finns två värden som handlare fokuserar på när de tittar på en aktie eller råvara: öppnings- och stängningskurserna. Dessa priser kan förutsägas, med visst utrymme för justeringar under nedgångsperioder på marknaden.

Hur mycket tjänar swing handel på kryptovalutor?
Är det möjligt att bli rik på swing handel?
  • Den bästa tiden att gå in i en ny position är när marknaden befinner sig i en uppåtgående trend. När marknaden når en hög nivå kommer den att börja falla, vilket ger en möjlighet till en kort handel.
  • Den högsta tillåtna volatiliteten ligger nära det aktuella priset, och det finns inga swing minima När marknaden faller och återhämtar sig ger detta en chans till en lång handel.

Swing trading-tekniker fungerar bra på trendmarknader, såsom valutamarknaden, aktiemarknaden och kryptovalutor. Om du är nybörjare är Bitcoin, Ethereum och Tether några av de bästa kryptovalutorna för swing trading krypto. På grund av deras enorma börsvärde och omfattande handelsaktivitet är dessa värdepapper några av de mest likvida och aktivt handlade tillgångarna.

En guide för swing trading krypto
Vad är den bästa tidsramen för swing trading kryptovaluta?

Teknisk analys är det vanligaste verktyget som framgångsrika kryptoswingtraders använder för att upptäcka dagliga och veckovisa trender. Fundamental analys är också viktigt eftersom ekonomiska händelser kan inträffa under flera dagar eller veckor.

Daytrade och swingtrade av kryptovalutor.

Day traders försöker dra nytta av kortsiktiga prisuppgångar under dagen, medan swing traders försöker dra nytta av långsiktiga prisrörelser. Day traders övervakar aktivt sina positioner och låter sällan sina bet vara öppna längre än en dag, medan swing traders kan låta sina positioner vara öppna i flera dagar eller veckor.

Hur man startar kryptosvingande handelslager
Hur gör man 100-dagars kryptovaluta swing handel

Daytraders använder ofta teknisk analys för att upptäcka kortsiktiga trender och utnyttja dem för maximala vinster. De kan också använda indikatorer som glidande medelvärden, stöd- och motståndsnivåer och andra diagrammönster för att avgöra när de ska gå in i och avsluta affärer. Swing traders, å andra sidan, fokuserar mer på fundamental analys. De tittar på nyhetshändelser, ekonomiska rapporter, företagsmeddelanden och andra informationskällor för att identifiera marknadstrender. Dessa traders är mer benägna att hålla positioner under längre perioder för att maximera vinsten.

Vilka mynt är lämpliga för swing trading
Vad är en swing handel

Investerarens investeringspreferenser och mål avgör i slutändan beslutet mellan dagshandel och swinghandel med krypto. Vissa handlare gillar att göra dagliga transaktioner, medan andra tvekar att behålla positioner över natten. Dessutom kan vissa handlare dra nytta av en snabb miljö, medan andra vill ha en mer avslappnad stil.

En nybörjarguide till kryptovaluta swing trading aktier

Att handla kryptovalutor kan vara överväldigande med det stora utbudet av alternativ som finns tillgängliga för att passa dina specifika önskemål och behov.

Strategier för swing handel

Att handla kryptovaluta på swing är lite mer komplicerat än att handla fiatvaluta eftersom swings innehåller olika ordertyper, spreadar och stop-loss-order. Att handla kryptovalutor kan vara komplext, med många alternativ som passar dina behov. Du måste ta dig tid att avgöra vilken metod som är bäst för dig och dina handelsmål. Vi har gett två vanliga exempel nedan.

Strategier för swing trading kryptovalutor
Vad är den bästa swing trading krypto

“Oförmögen att fly.”

Denna metod bygger på att hitta punkter där marknaden vänder, stannar upp eller studsar. På grund av denna relation till nivåstöd och motståndslinjer anser handlare ofta att den är “fångad” mellan en övre och nedre gräns. Om priset bryter under stödet väntar handlaren på en betydande prisrörelse (ljuset stängs över stödet) innan han eller hon öppnar en utökad position. Målet är att komma ur handeln innan köptrycket når motståndsnivån.

Vad är swing trading av kryptovalutor
Vad är Reddit swing trading krypto

Målet är att använda ett ljusstake-diagram på tredje sikt för att identifiera och dra nytta av potentiella köpmöjligheter. För att garantera att denna plan lyckas måste du först vara bekant med det dagliga candlestick-diagrammet samt stöd- och motståndsnivåer. Stop loss och att ta vinst kommer också att vara viktigt eftersom de kommer att se till att du inte blir överlevererad.

Hur mycket tjänar swing trading krypto
Hur mycket tjänar en genomsnittlig kryptohandlare på dagtid?

“Att följa trender.”

Som namnet antyder handlar detta tillvägagångssätt om att följa den befintliga marknadstrenden. Under en marknadsuppgång kan en skicklig handlare köpa lågt och dra nytta av efterfrågan genom att sälja högt.

“Fånga vågen”.

Som namnet antyder är målet med denna strategi att ta ett enda steg på en trendmarknad efter att tillbakagången har avslutats.

Kan du tjäna pengar på daytrading av kryptovalutor?
Vilken är den bästa kryptovalutan för dagshandel?

Denna strategi är den perfekta lösningen om du vill maximera de potentiella vinsterna från Bitcoin-handel samtidigt som du begränsar risken. Dra nytta av kortsiktiga trender och säkra din finansiella framtid! Genom att följa denna strategi kan du maximera dina vinster och minimera dina förluster. Så fortsätt och ge det ett försök!

Handelsstrategier med kryptovaluta för swing traders
Vilken är den bästa indikatorn för swing trading?

Handelsstrategier med kryptovaluta för swing traders

Oavsett om du handlar med bitcoins eller andra alternativa valutor finns det flera verktyg tillgängliga för att hjälpa dig att utveckla din swing trading-metod och ge dig självförtroende när saker går fel.

Social handlare

Du kan använda en copy trader om du handlar med kryptovalutor och vill veta hur marknaden ändrar priserna. Med det här verktyget kan människor följa dina handelsförslag och framgångsrika affärer från andra. Så det är perfekt för dem som fortfarande experimenterar inom området.

Är dagshandel med kryptovalutor lönsamt?
Hur mycket kan en swing trader tjäna?

Med deras kopieringsfunktion kan du kopiera affärer från mer erfarna handlare och lära dig av dem när du går. Deras plattform erbjuder också olika utbildningsmaterial som hjälper dig att bygga dina färdigheter. Om du vill finslipa dina swing trading-färdigheter är eToro ett perfekt ställe att börja.

Automation och signaler

Automatiserad teknik som kryptobotar och signaler kan hjälpa dig att göra fler affärer snabbare. Handelsrobotar skannar marknaden och köper och säljer tillgångar när vissa villkor är uppfyllda.

Många olika typer av robotar finns tillgängliga för att passa olika swing trading-metoder. Du kan också skapa robotar som fungerar enligt dina specifikationer, t.ex. efter volym, transaktioner, tid och pris.

Hur man handlar aktier på fluktuationer
Vilken RSI är bäst för swing trading?

Vissa plattformar samlar in signaler från olika källor som kan vara automatiserade eller manuella. Eftersom de är operativa 24/7 kan swing trading-tekniker användas med dem.

Teknisk analys

Stöd- och motståndsnivåer, index för relativ styrka (RSI), Bollingerband, Fibonacci-återhämtning, volym, stokastisk oscillator och glidande medelvärden är vanliga verktyg som swing traders använder för kryptovalutor.

Är swing traders lönsamma?
Swing trading-strategier för nybörjare

Tekniska verktyg hjälper handlare att hitta områden med upp- och nedgångar i diagrammet där de kan köpa och sälja. Som ett resultat av detta kommer handlare att försöka identifiera två typer av möjligheter: trender och breakouts. Långsiktiga marknadsrörelser definieras av kortsiktiga fluktuationer som kallas trender. Breakouts markerar starten på en ny riktning.

Definition av swing trading
Är swing trading krypto lämplig för kryptovalutor?

Glidande medelvärden är en av de mest populära indikatorerna för swing trading. De beräknar medelvärdet av en kryptotillgångs prisrörelse under en angiven period. Om någon crossover upptäcks kan det indikera starkt eller svagt momentum. Glidande medelvärden kan också användas som stöd- och motståndsnivåer.

Verktyg för riskhantering

Den gyllene regeln för alla swing trading-tekniker är att aldrig satsa mer pengar på marknaden än vad du är villig att förlora. Att fastställa stop-loss-nivåer är den mest effektiva metoden för att minska risken och samtidigt behålla handeln.

Är MACD bra för swing trading
Är swing trading förenat med hög risk?

Bör placera en stop loss för att skydda dina pengar när du inte sitter vid din dator. Stop trading kräver ofta att positionerna hålls över natten, så en stop loss är nödvändig för att skydda dina pengar.

Processen är okomplicerad: Först placerar du din insats. Om du vinner insatsen krediteras din vinst minus det satsade beloppet till ditt konto. Om du förlorar kan du sedan ta ut dina vinster. Fördelen med att ofta överbeta en exotisk option är att du fortfarande får betalt, oavsett hur dåligt det går för aktiemarknaden.

Fungerande strategier för swing trading
Är det svårt att swingtrada kryptovalutor?

Fördelar med att handla med krypto med hjälp av swingtekniker

Även om swing trading kan verka enkelt är det inte lika svårt som andra kryptohandelstekniker. Dessutom kan du få olika fördelar med denna strategi:

  • Långsiktig strategi. Jämfört med andra former av handel kräver swing trading inte långa timmar av övervakning eftersom transaktioner kan pågå i dagar eller veckor.
Nackdelar med swing trading krypto
Vilken kryptovaluta är bäst för dagshandel?
  • Mindre intensitet. Swingtrading av kryptovalutor kan vara mindre stressande än daytrading eftersom det innebär en längre tidsram och färre affärer.
  • Handla på deltid. Därför är det möjligt att ha ett heltidsjobb samtidigt som du aktivt handlar.
  • Volatilitet. Eftersom handel med kryptovalutor på en rörlig marknad som Bitcoin innebär en hel del volatilitet är det viktigt att förstå. Kryptovalutamarknaden är extremt volatil, vilket kan tilltala erfarna swing traders.

Nackdelar med Swing Trading Crypto

Swing trading kryptovalutor kan vara svårt för både nybörjare och experter.

Vilka är nackdelarna med swing trading
För- och nackdelar med swing trading
  • Risk för övernattning. Swingtrading kan leda till betydande förluster eftersom du håller positioner öppna längre än dagshandlare. Tänk också på eventuella swapkostnader över natten.
  • Prisgap. Prisgap kan uppstå när handlare håller positioner öppna över natten eller över helgen. Detta kan hända när nyheter och analyser äger rum under handelstimmarna.
  • Timing på marknaden. Även för erfarna kryptovalutahandlare kan marknadsfluktuationer vara svåra att förutse.
Taktik för swing trading
Handelsstrategier för swing traders

Taktik för swing trading

Om du är en swing trader ägnar du större delen av din tid åt att titta på flerdagarsdiagrammönster. Vanliga sådana att leta efter inkluderar korsningar av glidande medelvärden, cup-and-handle-mönster, huvud- och axelmönster, flaggor och trianglar. Utöver dessa indikatorer kan key reversal candlesticks ge dig en bra uppfattning om när du ska gå in i eller ut ur en handel.

I slutändan skapar varje swing trader en plan och strategi som ger dem en fördel jämfört med de flesta affärer. Detta innebär att hitta handelsuppsättningar som vanligtvis resulterar i förutsebara rörelser i tillgångens pris. Detta är dock inte lätt, och ingen strategi eller setup fungerar alltid. Med en gynnsam risk/reward är det onödigt att vinna varje gång. Ju mer positiv risk/reward en handelsstrategi har, desto färre gånger behöver den vinna för att generera en total vinst efter flera affärer.

Handelsstrategier för swing traders

Vad är den bästa tidsramen för swing trading kryptovalutor?
Nackdelar med swing trading

Ett demo-konto är ett perfekt sätt att testa swing trading med kryptovalutor utan risk. Du kommer att kunna uppleva marknaderna i realtid och få en känsla för hur det är innan du förbinder några pengar. När du är redo att testa din swing trading-metod tillhandahåller de flesta mäklare ett gratis demo-konto med simulerade pengar. Du kommer aldrig att riskera dina egna pengar när du testar din swing trading-teknik.

Vilken är den mest stabila kryptovalutan
Intradagshandel och swing trading: vad är skillnaden?

Håll ett öga på Bitcoin.

På kryptovalutamarknaden är de flesta altcoins positivt eller negativt kopplade till bitcoinrörelser, vilket får kryptovalutornas priser att falla när BTC stiger. Detta beror på att människor drar sig ur altcoinsektorn och investerar i bitcoin.

Om värdet på Bitcoin skulle sjunka dramatiskt förväntas det att andra kryptovalutor också kommer att drabbas på liknande sätt. Som ett resultat är handel med altcoins ofta den bästa möjligheten när Bitcoin gradvis ökar över tiden.

Kostnaden för lånet, inklusive ränta och avgifter.
Vad är den bästa tidsramen för swing trading kryptovaluta?

Kostnaden för lånet, inklusive ränta och avgifter.

Vid swing-transaktioner i kryptovalutor betalas spreadar mer sällan och har en mindre storlek. Å andra sidan debiteras swing traders en swapkostnad, en ränta som tas ut på positioner över natten.

Vissa företag kan ta ut höga provisioner eller andra kostnader när du öppnar ett konto, så dubbelkontrollera dem först. Beroende på ditt regelverk kan du debiteras skatter på kryptovalutahandel i ditt land.

Handelsstrategier för swing traders
Vad är swing trading i kryptovaluta?

Utbildning

Fluktuationer i kryptovalutor kan locka nybörjare som är intresserade av att lära sig handel på medellång och lång sikt. Du behöver dock tillgång till utmärkt instruktionsmaterial och ytterligare verktyg för att öka din förståelse.

En innehållskurs kan vara allt från ett kryptoutbildningsprogram till ett diskussionsforum till en onlinebok om swing trading. När du väljer en kryptomäklare, tänk på detta.

Fördelen med swing trading
Är kryptosvinghandel lönsam?

Analys

Förutom grundläggande studier används tekniska metoder för att utveckla effektiva swing trading-strategier.

Du får en bra start om du har en god förståelse för dagliga candlestick-diagram och indikatorer. Det är dock viktigt att vara medveten om viktiga händelser och finansiella rapporter som kan påverka marknaden.

Ett sista ord om Swing Trading kryptovaluta
Vilket mynt är bäst för intradagshandel?

När det gäller kryptovalutor är välrenommerade källor som Binance, Coin Metrics, CoinDesk eller Coin Telegraph värda att följa.

Ett sista ord om Swing Trading kryptovaluta

Många lockas av swing trading på kryptovalutamarknaden eftersom det verkar vara en enklare och mindre tidskrävande metod än andra typer av handel. Men innan du gör några affärer bör nybörjare lära sig hur man swingtradar kryptotillgångar och bli bekväma med processen genom att öva på ett demokonto. När du har förstått grunderna är det dags att bestämma vilka kryptovalutor som är värda att investera i för swinghandel.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter