SEC Greenlights Alla 11 Spot Bitcoin ETF: er – En spelförändrare för kryptoinvesterare!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

I en banbrytande utveckling har United States Securities and Exchange Commission (SEC) gett godkännande till 11 Spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF), vilket markerar en viktig milstolpe för Bitcoin-industrin. Denna åtgärd öppnar vägar för både institutionella och privata investerare att delta i världens största digitala knappa tillgång utan att behöva direkt ägande, vilket skiljer Bitcoin från andra altcoins.

Spot Bitcoin ETF gör sin efterlängtade debut

Bland de grönljusade ETF: erna finns erbjudanden från väletablerade enheter som BlackRock, Grayscale, Bitwise och Hashdex, liksom andra inklusive ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie och Franklin Templeton. Denna mångfald av godkännanden återspeglar en växande acceptans och intresse för att integrera Bitcoin-investeringar i vanliga finansmarknader.

Dessa Spot Bitcoin ETF: er skiljer sig från tidigare godkända Bitcoin-futures ETF: er och innehar den faktiska digitala tillgången istället för derivatkontrakt som är knutna till den. Detta strategiska drag ses som ett svar på det föränderliga landskapet och ger investerare en mer direkt och reglerad väg för att få tillgång till marknaden för digitala tillgångar.

Viktiga domstolsbeslut får SEC att ändra ståndpunkt

SEC: s beslut följer ett viktigt domstolsbeslut i augusti 2023 som upphävde SEC: s avslag på Grayscales ansökan om att omvandla sin Grayscale Bitcoin Trust till en Spot Bitcoin ETF. Som antyds av Gary Gensler, ordförande för SEC, spelade detta rättsliga prejudikat en avgörande roll för att tvinga SEC att ompröva sin inställning till Spot Bitcoin ETF.

SEC röstade nyligen om godkännandet av en Bitcoin ETF, där Gary Gensler lade sin godkännande röst. Genslers inflytelserika ställning som SEC-ordförande signalerar potentiella förändringar i regler för kryptovalutainvesteringar.

Investerare kan nu se fram emot en mer bekväm tillgång till Bitcoin-prisrörelser genom ETF-aktier, vilket eliminerar behovet av direkt ägande eller oro för självförvaring. Detta kommer att locka ett brett spektrum av investerare, från institutionella aktörer till privatkunder, vilket möjliggör deras deltagande i den digitala tillgångsmarknaden genom konventionella mäklarkonton.

Godkännandeprocessen för ETF: erna innebar en grundlig granskning av ansökningar från olika företag, som alla avslöjade sina respektive avgifter för att hantera Bitcoin ETF: er. BlackRock, världens största kapitalförvaltare, avser att tillämpa en avgift på 0,2% tills fonden ackumulerar 5 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning (AUM). Efter nära följer Bitwise och Ark 21Shares föreslår avgifter på 0.24% respektive 0.25%. Grayscale har för närvarande den högsta avgiftssatsen på 1.5%.

Påbörjandet av handelsaktiviteter

Efter att ha övervunnit regleringshindret flyttas uppmärksamheten nu till början av handeln för dessa ETF: er. Analytiker förutspår betydande inflöden i Spot Bitcoin ETF: er, med uppskattningar som sträcker sig från 2.4 miljarder dollar under första kvartalet 2024 till potentiella inflöden på 14 miljarder dollar under det första året.

Grönljuset för Spot Bitcoin ETF: er representerar en efterlängtad prestation för Bitcoin-industrin, vilket inleder nyfunnen legitimitet och förbättrad tillgänglighet till marknaden. Med introduktionen av dessa ETF:er i det amerikanska finansiella landskapet markeras en avgörande tidpunkt för integrationen av digitala tillgångar i vanliga investeringsportföljer. Investerare och branschentusiaster kommer noggrant att observera återverkningarna av dessa framsteg på det bredare ekosystemet för digitala tillgångar.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter