Ethereum ETF Frenzy ökar till 12-månaders högsta i amerikanska Google-sökningar

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Fokus på kryptomarknaden skiftar bort från godkännandet av Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), eftersom de flesta digitala tillgångar inte kan kapitalisera på denna viktiga händelse på kort sikt. Efter godkännandet tyder marknadsdynamiken på att situationen kan liknas vid ett “köp ryktet, sälj nyheten”-fenomen.

Intressant nog har diskussionerna kring krypto ETF:er nu vänt sig mot en potentiell likvärdig produkt för Ethereum (ETH), den näst största kryptovalutan efter marknadsvärde.

Dessa diskussioner framgår tydligt av det ökade intresset för nyckelordet “Ethereum ETF” på Google Trends, som har nått en rekordhög nivå i USA under de senaste 12 månaderna.

Enligt data som erhölls den 15 januari nådde intresset för nyckelordet en topp på 100 under veckan som slutade den 13 januari, vilket är den högsta noteringen under den senaste månaden. I synnerhet såg intresset en kraftig ökning med 455% mellan 6 januari och 14 januari.

När man analyserar regionalt intresse ligger Oregon och Alabama i framkant med en popularitetspoäng på 100. Nevada följer nära på tredje plats med en poäng på 94, följt av New Jersey på 85, och Washington säkrade den femte platsen med en poäng på 81.

Faktorer som driver intresset för ETH ETF

Det ökade intresset för Ethereum ETF fick fart efter att BlackRock (NYSE: BLK) VD Larry Fink uttryckte sin tro på produkten. Det är anmärkningsvärt att BlackRock, världens största investmentbolag, spelar en avgörande roll på Bitcoin ETF-arenan och är bland de sökande som väntar på feedback från Securities and Exchange Commission (SEC) om Ethereum ETF-ansökan. SEC förväntas fatta ett beslut om Ethereum ETF i maj i år.

Det finns dock spekulationer om att den regulatoriska klassificeringen som en säkerhet kan utgöra utmaningar för produkten. Samtidigt har SEC:s ordförande Gary Gensler betonat att en av anledningarna till att godkänna en Bitcoin ETF är dess klassificering som en råvara.

Prisanalys för Ethereum

Mitt i dessa spekulationer bevittnar Ethereum en ökning av köptrycket, med token-rallyt medan Bitcoin står inför risken att bryta under stödzonen på 40,000 XNUMX dollar.

Från och med presstiden har Ethereum registrerat veckovisa vinster som överstiger 13%, med den decentraliserade finans (DeFi) tokenhandeln till $ 2,537.

Det är viktigt att betona att godkännandet av spot Bitcoin inte nödvändigtvis garanterar ett parallellt resultat för Ethereum, och det säkerställer inte heller ett prisrally för ETH.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter