2023 slår alla rekord i kryptobetalningar

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Kryptovalutor fungerar mer än bara som verktyg för kort-, medel- och långsiktig prisspekulation; de har olika användningsområden, såsom att underlätta kryptobetalningar, vilket driver den organiska efterfrågan och hälsan på kryptovalutamarknaden.

En rapport från CoinGate daterad den 10 januari 2024 underströk denna trend och lyfte fram 4 miljoner transaktioner. Enbart under år 2023 genomförde plattformen över 1,29 miljoner kryptobetalningar, i genomsnitt en transaktion var 24:e sekund.

CoinGate står som en föregångare inom betalningssektorn och har konsekvent levererat imponerande prestanda sedan starten.

Under 2023, ett avgörande år för segmentet, stod det för en tredjedel av alla transaktioner på CoinGate. De 1 294 058 kryptobetalningarna innebar en ökning med 40 % jämfört med 2022 års 928 517.

Bitcoin och USDT dominerar kryptotransaktioner på CoinGate

När det gäller transaktionsvolymer stod Bitcoin (BTC) och Tether USD (USDT) i centrum och stod för 35,6% respektive 25,4% av alla plattformsbetalningar.

Värt att notera är att Bitcoins andel sjönk från 47.8% 2022, vilket i sig var en nedgång från 2021: s 54.8%. Omvänt expanderade USDT: s andel, särskilt efter att CoinGate tog bort Binances BUSD.

Under specifika månader överträffade USDT BTC och hävdade 36.5% och 39.1% av marknaden i november respektive december.

Litecoin (LTC) hade också en anmärkningsvärd närvaro i CoinGates 2023, och stod för 9,5% av alla kryptotransaktioner, tätt följt av Ethereum (ETH) på 9,3%, Bitcoins Lightning Network på 7,8% och Tron (TRX) på 7,1%.

Binances betaltjänst bidrog med 8,2 % av de totala transaktionerna efter lanseringen av Binance Pay i mars, vilket ytterligare diversifierade landskapet. CoinGate lyfte också fram ett ökande antal kryptovänliga handlare som omfamnar sin plattform.

“Horisonten för 2024 lovar redan nya möjligheter och utmaningar. Vi är glada över att fortsätta vår resa med fokus på innovation och kundnöjdhet, eftersom vi strävar efter att göra kryptovalutabetalningar till en norm snarare än ett undantag.”

CoinGates rapport

Sammanfattningsvis förutspår CoinGate en lovande utveckling för både konsumenter och handlare som satsar på kryptovalutor globalt. Med potential för fortsatt tillväxt och spridning kan 2024 ytterligare stärka förtroendet för investeringar i kryptovalutor.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter