Ripples VD förutspår en krypto-tsunami på 5 biljoner dollar till 2025

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

I en intervju med CNBC nyligen gav Ripples VD Brad Garlinghouse en djärv förutsägelse för kryptovalutornas framtid och föreslog att det totala marknadsvärdet för digitala valutor skulle kunna stiga till imponerande 5 biljoner dollar år 2025. Garlinghouse uttryckte en stark optimism när det gäller den pågående utvecklingen inom kryptovalutasektorn.

Han lyfte fram framväxten av Bitcoin börshandlade fonder (ETF) som en viktig drivkraft som driver värdet på kryptovalutor uppåt. Enligt Garlinghouse bevittnar branschen infusionen av betydande institutionella investeringar för första gången, vilket markerar ett avgörande skifte i dess bana.

Garlinghouse betonade ytterligare den transformativa effekten av regleringsstöd och påpekade den kritiska rollen för Securities and Exchange Commission (SEC) godkännande av flera Bitcoin ETF: er. Han anser att denna utveckling inte bara ger ytterligare trovärdighet till kryptovalutor som en legitim tillgångsklass utan också fungerar som en avgörande drivkraft för att de ska antas av institutionella investerare.

Lanseringen av Bitcoin ETF: er i början av januari möttes med anmärkningsvärd framgång och krossade flera rekord. Särskilt i mars uppnådde dessa ETF: er en häpnadsväckande handelsvolym på 111 miljarder dollar.

Dessutom spekulerade Garlinghouse om de potentiella konsekvenserna av den kommande Bitcoin-halveringshändelsen, vilket tyder på att den kan fungera som en annan viktig katalysator för kryptosektorns tillväxt. Han nämnde att analytiker förutspår en utbudschock i samband med eskalerande efterfrågan, vilket kan driva den ledande kryptovalutan till nya, outforskade värdeområden.

Garlinghouse identifierade också gynnsamma mikrofinansiella förhållanden som ett avgörande element som kan påverka kryptomarknadens riktning inom en snar framtid. Samtidigt är den kryptovaluta som är nära förknippad med Ripple, XRP, den sjunde största när det gäller marknadsvärde.

I en kritisk hållning mot kryptovalutamedier kritiserade Garlinghouse nyligen Coindesk för att ha insinuerat att Ripple kan överge XRP efter introduktionen av sin nya stablecoin. Han avfärdade sådana påståenden och betonade Ripples fortsatta engagemang för XRP trots expansionen av dess digitala valutautbud.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter