Bitcoin Alert: Utbytesreserver sjunker till nya låga nivåer

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Under de första dagarna i april bevittnade kryptovalutamarknaden en betydande milstolpe när Bitcoin (BTC) -reserverna som innehas av börser sjönk till oöverträffade lägsta nivåer och sjönk under 2 miljoner BTC. Denna utveckling har lämnat mindre än 10% av Bitcoins totala cirkulerande utbud tillgängligt på dessa plattformar. En sådan drastisk minskning av tillgängliga Bitcoin-reserver presenterar ett scenario där en uppgång i efterfrågan potentiellt kan leda till en märkbar utbudspress.

Detaljerade data från CryptoQuant den 8 april visade att den totala summan av BTC som finns i alla erkända börsplånböcker uppgick till cirka 1,94 miljoner BTC. Denna siffra motsvarar nästan 9.8% av det totala cirkulerande utbudet av Bitcoin, som ligger på 19.67 miljoner mynt enligt de senaste räkningarna.

Observationer avslöjar en konsekvent nedåtgående trend i valutareserver sedan de nådde en zenit på 2.85 miljoner BTC i juli 2021. Denna minskning tillskrivs främst Bitcoin-investerare som väljer att överföra sina innehav från förvaring av börser, ett strategiskt drag som återspeglar en preferens för långsiktigt innehav framför omedelbar försäljning eller handel.

För närvarande handlas Bitcoin till ett pris av 69,892 70,000 dollar, vilket är nära den psykologiskt signifikanta tröskeln på XNUMX XNUMX dollar.

Förstå utbudschocker och deras inverkan på Bitcoin-priserna

En utbudschock på Bitcoin-marknaden kännetecknas av en snabb minskning av mängden Bitcoin som är tillgänglig för handel på börser, vilket sammanfaller med en ökad efterfrågan. Denna obalans mellan köp- och säljtryck leder i sig till en ökning av Bitcoin-priserna på grund av den ökade konkurrensen om det begränsade utbudet.

En viktig orsak bakom en utbudschock är det betydande tillbakadragandet av Bitcoin från börser, vilket resulterar i ett knappt utbud för handel, vilket i sin tur kan påskynda en markant uppgång i Bitcoins marknadsvärde.

Dessutom förstärker förekomsten av Bitcoin-halveringen ungefär vart fjärde år effekterna av en utbudschock avsevärt. Efter halveringen halveras belöningen för att bryta nya Bitcoins, vilket minskar inflödet av nya mynt på marknaden.

Bitcoin Magazine hävdar att dessa kombinerade faktorer – de minskande valutareserverna och halveringen – skapar förutsättningar för en överhängande utbudschock för Bitcoin.

Följaktligen förväntas sambandet mellan en minskad hastighet för ny Bitcoin-generering och den pågående minskningen av valutahållna Bitcoin-reserver intensifiera den ekonomiska dynamiken i spelet. Följaktligen kommer den ökande efterfrågan mot bakgrund av det minskande utbudet sannolikt att katalysera en uttalad upptrappning av Bitcoin-priserna.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter