Miljard dollar boost: Glassnode-grundare förutspår Bitcoin (BTC) -ökning med Mega Short Liquidations

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Medgrundarna av kryptoanalysföretaget Glassnode, Jan Happel och Yann Allemann, som är kända av Negentropic-handtaget på den sociala medieplattformen X, är optimistiska om Bitcoins senaste uppåtgående rörelse och tror att det potentiellt kan utlösa ett mer betydande rally.

Enligt Glassnodes medgrundare kan den plötsliga uppgången i Bitcoins pris leda till ett fenomen som kallas short squeeze. En kort pressning inträffar när handlare som har lånat en tillgång med avsikt att sälja den till ett lägre pris för att dra nytta av skillnaden känner sig tvungna att återköpa de lånade tillgångarna när marknadsmomentet vänder sig mot dem. Detta kan i sin tur utlösa ytterligare uppåtrörelser på marknaden.

Medgrundarna betonar vikten av likviditet i detta scenario och säger: “Likviditet är A och O.” De ger en omfattande analys av den nuvarande Bitcoin-situationen:

  1. Bitcoin-analys: Bitcoin har stigit till 42,200 XNUMX dollar, vilket skapar likviditet för långa positioner, och den övergripande impulsen förblir neutral.
  2. Likviditetsgap: Priset håller på att fylla likviditetsgapet över 42,000 XNUMX dollar, vilket tyder på potentiell volatilitet. I synnerhet har cirka 659 miljoner dollar i likvidationer inträffat.

Framöver verkar utsikterna hausseartade, med möjligheten att det hausseartade momentumet utlöser cirka 1 miljard dollar i likvidationer av korta positioner, vilket potentiellt driver marknaden ytterligare uppåt.

Glassnode-grundarna påpekade nyligen att Bitcoin kan bilda ett klassiskt nedåtgående kilmönster. Detta mönster, som ofta används i teknisk analys, kännetecknas av en serie lägre toppar och lägre dalar som bildar en kilform på diagrammet. I takt med att mönstret fortskrider minskar avståndet mellan toppar och dalar, vilket indikerar ett försvagat säljtryck. När priset bryter ut från kilens övre trendlinje anses det traditionellt vara en hausseartad signal.

I skrivande stund handlas Bitcoin till 43 436 USD, vilket visar en liten ökning under de senaste 24 timmarna. Medgrundarnas insikter ger ett omfattande perspektiv på den nuvarande marknadsdynamiken, vilket tyder på potentialen för ytterligare positiv utveckling i kryptoutrymmet.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter