Krypto kommer att dominera AI-eran: Balaji Srinivasan förklarar varför

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Den tidigare Coinbase-chefen Balaji Srinivasan tror att kryptovaluta kommer att bli den primära formen av pengar i en tid av artificiell intelligens (AI).

Srinivasan delade med sig av sina en miljon följare på den sociala medieplattformen X att han ser krypto som “digital knapphet” och AI som “digitalt överflöd”. Han påpekar dock att AI inte kommer att göra allt överflödigt.

Han förklarar: “Vad är pengar i en tid av generativ AI och robotteknik? Det blir i huvudsak kryptovaluta. Precis som intelligens förvandlas till elektricitet, förvandlas pengar till kryptovaluta.”

Här är hans viktigaste punkter:

1) Kryptovaluta och knapphet: I en värld där AI gör många saker överflödiga förblir kryptovaluta bevisligen knapp. Denna knapphet är fördelaktig. Till exempel kan knappa kryptotillgångar verifiera mänsklig identitet när AI-verktyg gör det enkelt att fejka att man är människa.

2) Pengar som en bro: Pengar kopplar samman olika ekonomiska aktörer. Du behöver inte betala din hand för att röra sig, och du behöver inte betala en robot som du äger. Men en robot som ägs av någon annan kommer att kräva betalning för att användas. Du skulle alltså skicka ett mynt för att låsa upp och använda den drönaren.

3) Bestående knapphet: Knapphet på hög nivå försvinner inte, så pengar är fortfarande nödvändiga. Många typer av knapphet kan dock försvinna. Till exempel kan stationära hushållsrobotar som tvättmaskiner ersättas av mobila hushållsrobotar som kan gå och utföra olika uppgifter.

Srinivasan nämner också att web3-backends, som Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH), erbjuder överlägsen säkerhet jämfört med alla web2-system. Han hävdar att i AI-åldern kommer den viktigaste formen av knapphet att vara privata kryptonycklar, som kommer att användas för att kontrollera robotar och automatiserade system.

Sammanfattningsvis ser Srinivasan framför sig en framtid där kryptovalutor ligger till grund för ekonomiska transaktioner i en värld som domineras av AI, vilket garanterar säkerhet och upprätthåller begreppet knapphet.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter