Australiens Bitcoin ETF godkänd av ASX

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Australiens största aktiemarknad, Australian Securities Exchange (ASX), godkände den 20 juni noteringen av sin första börshandlade fond (ETF) för Bitcoin. Denna ETF, som ska emitteras av VanEck, kommer att heta VanEck Bitcoin ETF (VBTC).

Detta beslut kom efter framgångarna med Bitcoin ETF:er i USA, där 11 sådana fonder har noterats sedan januari. Efter USA har även Hong Kong lanserat Bitcoin ETF:er.

Arian Neiron, CEO och Managing Director på VanEck Asia Pacific, kommenterade denna utveckling. Han sa: “Efterfrågan på tillgång till Bitcoin via ett noterat fordon som handlas på ASX har ökat. Många av våra kunder har informerat oss om att deras kunder är redo att investera.”

Australien hade redan spot Bitcoin ETF: er tillgängliga. Den första som debuterade i Australien var Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), som lanserades i april 2022. Mer nyligen godkändes Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) och började handlas den 4 juni på Australiens näst största börs, Cboe Australia-börsen.

Ankomsten av en Bitcoin ETF på Australiens primära börs är en anmärkningsvärd milstolpe. ASX är landets största börs och ger ökad synlighet, trovärdighet och tillgänglighet till Bitcoin för både institutionella och privata investerare.
Det här steget förväntas öka legitimiteten och räckvidden för investeringsprodukter i Bitcoin på marknaden.

Dessa godkännanden återspeglar en växande acceptans och intresse för investeringsprodukter i Bitcoin på den australiensiska marknaden och i hela världen. Det förväntas att de flesta länder sannolikt kommer att följa denna trend och införa liknande finansiella produkter inom en snar framtid. Denna utveckling innebär ett bredare skifte mot ett allmänt accepterande av investeringar i kryptovalutor globalt.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter