Guld vs. Bitcoin 2024: Expertens förutsägelse

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

När 2024 inleds granskar analytiker indikatorer för att mäta den framtida utvecklingen för viktiga råvaror, särskilt flaggskeppet för decentraliserad finansiering (DeFi), Bitcoin (BTC), och den ledande tillgången efter marknadsvärde, guld. De utvärderar också deras relativa utveckling.

I detta sammanhang delade Mike McGlone, Bloombergs seniora råvaruexpert, sina insikter om huruvida guld skulle kunna överträffa den dominerande kryptovalutan efter marknadsvärde 2024. Han föreslog att “guld kan ha en fördel över den omtalade Bitcoin 2024”, vilket framgår av ett nyligen publicerat X-inlägg den 4 januari.

Mike McGlone analyserar marknadstrender - expertinsikter om guld vs. Bitcoin 2024
Marknadsanalytiker Mike McGlone – Dechiffrera framtiden för guld och Bitcoin

Guld vs. Bitcoin

McGlone noterade att Bitcoin, den banbrytande kryptotillgången, som väntar på grönt ljus för sin första börshandlade fond (ETF) i USA, “ledde nedgången för de flesta risktillgångar 2022 och deras uppgång 2023.” Denna trend, tror han, kan indikera Bitcoins uttalade marknadskänslighet jämfört med guld, en traditionell värdebutik.

Dessutom påpekade Bloombergs råvaruanalytiker att samspelet mellan Bitcoin och guld kan återspegla “potentialen för en återgång till mycket dämpad volatilitet på aktiemarknaden”, vilket framhävs i hans medföljande diagramanalys.

Bitcoin- och guldprisdiagram 2024 - Spåra den finansiella resan för två titaner
2024 års finansiella landskap – Jämförande analys av Bitcoin- och guldpristrender

Senaste prisutvecklingen

För närvarande handlas Bitcoin till 43,343 2.08 dollar, vilket markerar en uppgång på XNUMX% under de senaste 24 timmarna, en ökning med 1.2% under föregående vecka och en ökning med 3.53% på månadsdiagrammet. Detta är anmärkningsvärt, med tanke på att tillgången tappade 60 miljarder dollar från sin marknadsvärdering på en enda dag efter Jim Cramers godkännande.

Samtidigt prissätts guld till $ 2,048 per uns och registrerar en daglig ökning med 0.29%, en nedgång med 2.3% under den senaste veckan och en månatlig ökning med 0.31%. Detta följer rekordtoppen på 2,093 XNUMX dollar i december, enligt de senaste uppgifterna från och med den 4 januari.

Dessutom hade McGlone tidigare påpekat att råvaror tycktes gravitera mot ett betydande skifte, med guld som steg upp medan många av dess motsvarigheter vacklade. Han lyfte fram den “potentiella accelerationen av denna trend 2024.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter