2023: s Crypto Boom: 2.2B inflöden avslöjade

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

I en jämförelse mellan år och år bevittnade kryptovalutainvesteringsprodukter ökade inflöden 2023, med BTC som lockade över 1.9 miljarder dollar, vilket står för 86% av det totala inflödet.

CoinShares rapporterade att kryptovalutainvesteringsprodukter ackumulerade inflöden på 243 miljoner dollar under den avslutande veckan 2023, vilket kulminerade i årliga inflöden på 2.2 miljarder dollar. Dessa siffror härrör från de tokens som transiterades 2023.

Bitcoin-fonder registrerade de högsta inflödena bland alla kryptovalutor och samlade över 1.9 miljarder dollar, vilket utgör 86% av de totala inflödena. Däremot säkrade Solana en avlägsen andraplats med inflöden på 167 miljoner dollar. Multi-Asset och Binance börshandlade produkter (ETP) avvek dock från detta mönster och registrerade nettoutflöden på 18 miljoner dollar respektive 1 miljon dollar.

Jämförelsevis 2022 observerade investeringsprodukter för kryptovaluta lägre inflöden. Bitcoinfonder ledde paketet med inflöden på 388 miljoner dollar, vilket utgör 47,5% av de totala inflödena på 816 miljoner dollar. Multi-Asset släpade efter med inflöden på 272 miljoner dollar, medan Binance upplevde ett utflöde på 24 miljoner dollar.

Den rådande haussefasen för kryptofondprodukter började till synes under veckan som började den 29 september. Innan detta upplevde dessa fonder utflöden under åtta av de föregående nio veckorna.

ETP:er fungerar som investeringsinstrument med noter eller aktier som är skräddarsydda för att spegla utvecklingen för en specifik tillgång. När det gäller kryptovalutor följer ETP:er vanligtvis värdet på kryptovalutor med dominerande marknadsvärde som Bitcoin eller Ether. Vissa investerare väljer denna indirekta exponering mot kryptovalutapriser genom att använda fonder snarare än att direkt inneha tillgångarna. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för investerare att inneha aktier i sådana fonder inom konventionella mäklarkonton.

Den 2 januari steg priset på Bitcoin över 45 000 dollar för första gången på nästan två år, i takt med att förväntningarna växer inför det förväntade godkännandet av en börshandlad fond (ETF) för Bitcoin spot på den amerikanska marknaden.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter