Grayscale VD släpper bombshell: Endast 2-3 Spot Bitcoin ETF: er kommer att överleva

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Spot Bitcoin ETF-avgiftskonkurrensen kommer inte att hindra fonderna från att så småningom lämna marknaden, enligt Grayscale VD.

Grayscale Investment VD Michael Sonnenshein förväntar sig att majoriteten av de spot Bitcoin börshandlade fonderna (ETF) som godkänts av United States Securities and Exchange Commission (SEC) inte kommer att överleva.

Under en intervju den 18 januari vid World Economic Forum i Davos, Schweiz, förutspådde Sonnenshein det potentiella misslyckandet för de flesta av de 11 godkända spot Bitcoin ETF: erna.

Den amerikanska SEC grönlättade officiellt 11 spot Bitcoin ETF den 10 januari, med 10 som började handlas nästa dag. I ett försök att förbättra konkurrenskraften minskade många ETF-emittenter aktivt sina handelsavgifter, med de flesta godkända ETF: er som fastställde avgifter mellan 0.2% och 0.4%. Flera spot Bitcoin ETF-leverantörer genomförde också tillfälliga avgiftsbefrielser.

Grayscale, som har den största Bitcoin-portföljen bland spot Bitcoin ETF-emittenter, tar däremot ut avgifter så höga som 1,5% utan några undantag.

Sonnenshein försvarade Grayscales avgifter för sin spot Bitcoin ETF-produkt, den högsta på marknaden, och hävdade att endast två eller tre spot Bitcoin ETF kommer att uthärda, och resten kommer att dras tillbaka från marknaden:

“Jag tror att från vår synvinkel kan det ibland ifrågasätta deras långsiktiga engagemang för tillgångsklassen […] Jag tror inte att marknaden i slutändan kommer att ha dessa 11 spotprodukter som vi befinner oss i.”

Sonnensheins kommentarer levererades på den femte dagen av spot Bitcoin ETF-handel i USA. Sedan handeln inleddes har Grayscale framträtt som den enda emittenten som aggressivt avyttrar Bitcoin och likviderar så mycket som 37,947 18 BTC den XNUMX januari. Däremot har de andra nio emittenterna införlivat minst 40,000 XNUMX BTC i sina produkter sedan handeln inleddes.

Mati Greenspan, grundaren av Quantum Economics, avvisar inte möjligheten att de flesta ETF-emittenter sannolikt kommer att möta utmaningar på lång sikt, eftersom många investerare kanske föredrar att hålla sina tillgångar eller välja självförvaring.
“För närvarande är det ett bra sätt för vissa portföljförvaltare att få exponering som annars inte skulle kunna få det”, sade Greenspan och tillade:

“Men att ha 11 av dem är ganska löjligt. Det kommer att behöva ske en konsolidering, och de vet alla det, vilket är anledningen till att avgifterna är på golvet.

Vissa chefer på spot Bitcoin ETF-emittenter tror att det inte finns någon konflikt mellan self-custody och spot Bitcoin ETF. “Self-custody och en ETF är inte ömsesidigt uteslutande”, säger ARK Invest VD Cathie Wood under ett utrymme på X den 10 januari. Hon noterade också att ARKs Bitcoin ETF – som tar ut en avgift på 0.21% – inte syftar till att maximera vinsten.

“Vi tittar på Bitcoin som ett allmänt gott. Och ett av sätten att göra det är denna produkt med låg avgift. Vi har andra aktivt förvaltade strategier där vi kan göra mer på lönsamhetssidan. Det är inte vårt mål här”, sade Wood.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter