Bitcoin ETF överträffar 10 miljarder dollar på 3 dagar

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Trots att lanseringen av Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) inte gav de förväntade kortsiktiga effekterna på den bredare kryptovalutamarknaden, är produktens prestanda anmärkningsvärd.

Specifikt, inom de första tre dagarna av lanseringen, samlade ETF: erna en imponerande handelsvolym på 9,6 miljarder dollar, vilket rapporterades av Bloomberg Intelligence ETF-analytiker James Seyffart.

Genom att bryta ner siffrorna tog Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ledningen under de första tre dagarna och spelade in 5.12 miljarder dollar, följt av iShares Bitcoin Trust (IBIT) på 1.99 miljarder dollar. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) säkrade den tredje positionen med 1.46 miljarder dollar.

Betydelsen av förhöjd handelsvolym

För att ge sammanhang till denna prestation påpekade Senior Bloomberg ETF-analytiker Eric Balchunas att handelsvolymen överträffade hela 2023-klassen av ETF: er. Det är viktigt att notera att spot Bitcoin (BTC) ETF fick godkännande den 10 januari.

I ett inlägg på X daterat den 17 januari betonade Balchunas utmaningarna med att generera volym för ETF: er och betonade att de 500 ETF: er som lanserades 2023 kollektivt uppnådde endast 450 miljoner dollar i volym.

Han underströk det faktum att ETF-volym måste utvecklas naturligt på marknaden och inte kan induceras på konstgjord väg. Dessutom noterade han att hälften av de 500 nylanserade ETF: erna från 2023-klassen gjorde mindre än en miljon i volym samma dag, vilket betonar svårigheten att få betydande handelsaktivitet.

GBTC:s påverkan på handelsvolymen för ETF:er

En betydande del av volymen i Grayscale-produkten kan delvis tillskrivas säljtryck främst från GBTC-innehavare. I synnerhet indikerade en rapport att James Lavish, en reformerad hedgefondförvaltare och verkställande partner vid Bitcoin Opportunity Fund, föreslog att en betydande del av volymen var resultatet av att GBTC-innehavare sålde för att övergå till spot-ETF.

Han betonade att detta säljtryck delvis var ansvarigt för att ETF-lanseringen inte uppfyllde förväntningarna.

Även om handelsvolymen inte direkt påverkade kryptomarknaden, understryker den ett potentiellt växande intresse bland investerare för att få exponering mot kryptovalutor inom den traditionella finansmarknaden.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter