2024 års guldgruva för kryptovalutor: De hetaste algoritmerna för Proof-of-Work

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Från 2022 till 2024: Dramatiska förändringar i vinster för kryptogruvor

Från och med januari 2024 har rankningen av de mest lönsamma kryptonätverken för mining skiftat från vad den var 2022. I september 2022 hade Kadena den ledande positionen som den primära brytbara algoritmen för proof-of-work (PoW), vilket gjorde det möjligt för miners att extrahera kadena (KDA). För närvarande är dock topplaceringen för det mest lukrativa PoW-nätverket för mining upptagen av kaspa (KAS), som använder Kheavyhash-algoritmen.

På söndagen den 21 januari rapporteras mining med 9,2 terahash per sekund (TH/s) av Kheavyhash hashpower ge cirka 69 dollar per dag, baserat på aktuella data från asicminervalue.com. Denna beräkning inkluderar den dagliga elkostnaden på 0,12 USD per kilowattimme (kWh). För närvarande ligger Bitcoins SHA256 på andra plats när det gäller lönsamhet, men den senaste tidens ökning av GRIN-värden (Grin) har drivit Cuckatoo32-algoritmen till högre intäkter.

Med samma elkostnad på 0,12 USD per kWh kan en miner med en kapacitet på 36 grafer per sekund (GPS) uppnå en daglig vinst på 12,29 USD genom att bryta GRIN. Tätt därefter följer SHA256-algoritmen för Bitcoin, där maskiner med en hashkraft på 335 till 390 terahash per sekund (TH/s) kan ge dagliga intäkter på 10,60 till 11,52 USD, förutsatt en elkostnad på 0,12 USD per kWh. De ledande tillverkarna av dessa enheter med hög hashrateproduktion är Bitmain och Microbt.

Under år 2024 är de efterföljande två miningalgoritmerna med den högsta lönsamheten Ethash och Blake2B-Sia. Ethash är kopplad till kryptovalutor som ethereum classic (ETC), medan miners som är skickliga på att hantera Blake2B-Sia kan utvinna siacoin (SC) och scprime (SCP). En Ethash-hashrate på nästan 6 gigahash per sekund (GH/s) förväntas generera cirka 10,40 USD per dag, medan 17 terahash per sekund (TH/s) miningkraft från Blake2B-Sia kan ge cirka 9,27 USD varje dag, med hänsyn till elkostnader på 0,12 USD per kilowattimme (kWh).

Efter Blake2B-Sia i lönsamhetsrankingen kommer algoritmerna X11 och Kadena. X11-utvinningsbara valutor, inklusive dash (DASH) och cannabiscoin (CANN), kan ge en rimlig avkastning med en lämplig hashrate. Specifikt är en uppskattad 2 terahash per sekund (TH/s) av X11 hashrate redo att generera cirka $ 7,57 dagligen. Som tidigare nämnts har Kadena-algoritmen halkat ner i rankningen, men en betydande 177 TH/s av Kadena-hashrate kan fortfarande generera uppskattningsvis 7,47 USD per dag.

I synnerhet har lönsamheten för Scrypt-gruvdrift minskat jämfört med dess topp i september 2022. Scrypt, som ansvarar för brytning av litecoin (LTC) och dogecoin (DOGE), hade den andra positionen när det gäller lönsamhet vid den tiden. För närvarande ligger Scrypt mining på 12:e plats bland de mest lönsamma algoritmerna, efter andra som Handshake, 2, Randomx och Cryptonightr. Ethash hade tidigare en dominerande ställning inom mining-algoritmer före Ethereum-uppgraderingen, känd som The Merge, som ägde rum den 15 september 2022. Sedan den avgörande händelsen har dess lönsamhet upplevt en relativt svag prestanda.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter