Glassnode-grundare avslöjar Bitcoins explosiva prisökningsmönster och djärva mål

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Medgrundarna av Glassnode, ett framstående kryptoanalysföretag, föreställer sig en potentiellt transformativ bana för Bitcoin (BTC) baserat på ett återkommande mönster. Med betoning på ordspråket “Historien upprepar sig inte, men den rimmar ofta”, som ofta tillskrivs Mark Twain, Jan Happel och Yann Allemann, som går under handtaget Negentropic på X sociala medieplattform, pekar på BTC: s utveckling av en tjurflagga på veckodiagrammet. Detta mönster ekar beteenden som observerats på de två senaste tjurmarknaderna och signalerar en potentiell föregångare till en parabolisk uppgång.

“BTC har flyttat till 6.618 Fibonacci-förlängningen efter en tjurflaggkorrigering. Vi befinner oss för närvarande i en liten korrigering som i slutet av 2017 och slutet av 2020.
Kommer historien att rimma 2024 – och BTC flyttar till sin 6.618 Fib-förlängning på denna tjurmarknad? Det skulle ge oss ett mål på ~ $ 120,000. Tiden kommer att utvisa!”

I teknisk analys använder handlare ofta Fibonacci-förlängningar för att uppskatta vinstmål och förutse prisnedgångar och förlitar sig på Fibonacci-förhållanden för insikter. Glassnode-medgrundarnas observation överensstämmer med denna metod, vilket tyder på att Bitcoin kan vara redo för en betydande uppåtgående rörelse.

Trots denna kortsiktiga fluktuation förblir Glassnode-medgrundarna optimistiska, inte bara om Bitcoin utan uttrycker också hausseartade känslor gentemot aktier.

“Trendföljande är en stark investeringsstrategi! Fråga dig själv: ‘Varför är jag bearish aktier i den nuvarande tekniska inställningen? Nasdaq har precis överträffat tidigare all-time highs. Den ligger över sitt tremånaders SMA [enkelt glidande medelvärde] och sitt 12-månaders SMA. Och [dess] tre månaders SMA ligger över [dess] 12 månaders SMA.
RSI (Relative Strength Index) ligger på 66 (= starkt momentum). MACD (konvergensdivergens för glidande medelvärde) är hausseartad och stigande. Ur ett trendföljande perspektiv…. varför skulle jag förvänta mig en krasch här?”

När man undersöker prismomentum är Relative Strength Index (RSI) en avgörande indikator. En avläsning under 30 tyder på översålda förhållanden, medan en nivå över 70 indikerar potentiella överköpta förhållanden. Samtidigt används MACD (Moving Average Convergence Divergence) traditionellt för att identifiera trendvändningar och validera pågående trender.

Sammanfattningsvis antyder Glassnodes medgrundare möjligheten att Bitcoin speglar historiska mönster och presenterar ett hausseartat scenario med potentiellt uppåtgående momentum. De tekniska analysverktygen stöder ytterligare deras optimistiska utsikter och erbjuder insikter i potentiella vinstmål och trendbekräftelse.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter