Bitcoin farozon: Arthur Hayes förutspår $ 30K Drop mitt i inflationsökningen

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bitcoin är redo att uppleva en nedgång till $ 35,000 XNUMX eller lägre på grund av framväxande global makroekonomisk turbulens, vilket framhävs av Arthur Hayes.

I sitt senaste blogginlägg med titeln “Yellen or Talkin ‘?” daterad 24 januari presenterar den tidigare VD för kryptovalutabörsen BitMEX en dyster kortsiktig prisprognos för BTC. Även om Bitcoin fortfarande är 75% högre än för ett år sedan, konfronterar det en konvergens av faktorer som bidrar till betydande volatilitet på nedsidan under det aktuella kvartalet.

Hayes: Bitcoin får värde mitt i 2024 inflationsbekymmer

Hayes identifierar olika källor till oro, inklusive konflikten i Röda havet mellan USA och Houthis, som påverkar den globala sjöfarten, det pågående amerikanska presidentvalet och Federal Reserve-politiken.

Konflikten i Röda havet har betydande konsekvenser för inflationen. Risktillgångar, inklusive kryptovalutor, förväntar sig ett potentiellt skifte i Feds policy så tidigt som i mars, vilket innebär sänkta räntor för att locka tillbaka likviditet till marknaden.

Trots den potentiella inflationsoron kan högre fraktkostnader leda till prisökningar senare under året. Hayes menar att Federal Reserves ordförande Jerome Powell sannolikt kommer att försöka ta itu med dessa frågor genom att betona möjligheten till räntesänkningar utan att faktiskt genomföra dem.

“Vad som kan vara en mild ökning av inflationstakten på grund av ökade fraktkostnader kan bli överladdad av räntesänkningar och återupptagandet av QE. Marknaden uppskattar inte detta faktum ännu, men Bitcoin gör det.”

Hayes diskuterar också den amerikanska regionala banksektorns styrka, med stöd av Bank Term Funding Program (BTFP) sedan härdsmältan i mars 2023. Men med utgången av BTFP uppstår frågor om likviditet och bankernas finansiella situation, beroende på åtgärder från finansminister Janet Yellen.

I blogginlägget betonas att i en finansiell kris blir prioriteringen att hantera finansiell stabilitet framför att bekämpa inflationen.

“Det är därför, för att få nedskärningarna, QT-avsmalningen och det möjliga återupptagandet av QE som marknaden tror redan är i påsen i mars, behöver vi först några banker som misslyckas när BTFP inte förnyas.”

Bitcoin behöver “etablera stöd” under 35,000 XNUMX dollar

När det gäller Bitcoin föreslår bloggen att överhängande oro relaterad till likviditetsproblem och utgången av BTFP, i kombination med geopolitiska risker, indikerar att nedgången på 20% i BTC-priset bara är början.

Hayes förutspår en potentiell 30% korrigering från ETF-godkännandet högt på $ 48,000 för att nå $ 33,600.

“Därför tror jag att Bitcoin bildar stöd mellan $ 30,0000 och $ 35,000. Det är därför jag köpte 29 mars 2024 $ 35,000 strejk sätter.

Han drar slutsatsen att nivåer under $ 35,000 nu ger en möjlighet att kapitalisera på doppet, efter att BTC / USD slog $ 38,500 på Bitstamp den 23 januari, vilket markerade sin lägsta punkt sedan början av december. Kryptovalutan återhämtade sig senare cirka 1,700 XNUMX dollar högre, enligt data från TradingView.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter