BlackRock VD förutspår Bullish Surge för Ethereum ETF

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Larry Fink, verkställande direktör för världens största kapitalförvaltare, BlackRock Inc (NYSE: BLK), utökar sitt engagemang i kryptovalutor, initialt med fokus på Bitcoin (BTC) och vänder nu uppmärksamheten mot Ethereum (ETH).

Under ett framträdande på CNBC diskuterade BlackRocks VD företagets betoning på infrastruktur, i linje med vad han kallade en “makrotrend”.

Larry Fink talade särskilt om investeringar på kryptovalutamarknaden och den nyligen godkända Bitcoin spot ETF med sin inlösenmodell. Spotlighten skiftade dock till Finks förväntan på godkännandet av en Ethereum spot ETF, som han ser som en sannolik utveckling.

“Jag ser värdet i att ha en Ethereum ETF. Som jag sa är det här bara språngbrädor mot tokenisering. Jag tror verkligen att det är dit vi kommer att gå. Vi har tekniken för att tokenisera idag. (…) Detta eliminerar all korruption genom att ha ett tokeniserat system.”

Larry Fink, VD på BlackRock Inc.

Ethereum (ETH) Prisbedömning i kölvattnet av BlackRocks stöd

Inom detta sammanhang kommenterade Travis Kling BlackRocks anmärkningsvärda förmåga att forma berättelsen kring Bitcoin ETF. Kling förväntar sig ett liknande momentum mot en Ethereum ETF, med Larry Fink som leder vägen.

Förutsägbart nog återspeglar Ethereums pris redan dessa optimistiska förväntningar och bryter sig loss från en årlig nedåtgående trend mot Bitcoin och visar en ökning med 26% på bara tre dagar. För närvarande värderas ETH till 0,0607 BTC eller 2 660 dollar per token.

Denna reaktion utvidgades till andra kryptovalutor, vilket pressade Bitcoins marknadsdominans till årliga nedgångar och drev rally för trendiga projekt i altcoin-utrymmet.

BlackRocks nyfunna fokus på Ethereum och tokenisering ligger i linje med företagets strategi att investera i infrastruktur. I kryptosfären sticker ETH ut som den ledande Web3-infrastrukturen, som rymmer många andra projekt och appar.

Trots detta avböjde Larry Fink att ge ytterligare kommentarer om det potentiella godkännandet av en Ethereum ETF av Gary Gensler och SEC.

Med tanke på allt bör marknaden förvänta sig att det rådande narrativet kommer att dominera under de kommande månaderna om historiska mönster upprepas. Ett ökat intresse för Ethereum har potential att positivt påverka efterfrågan och värdet på den inhemska token ETH och dess pris.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter