BlackRock avslöjar: Giganter riktar in sig på Bitcoin ETF:er

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Låt dig inte luras av den senaste tidens stopp i investeringar i börshandlade fonder (ETF:er) för bitcoin efter 71 raka dagar av inflöden. Robert Mitchnick, som leder digitala tillgångar på BlackRock, tror att denna paus snart kommer att ta slut. Han förutspår att en ny grupp investerare snart kommer att komma in på marknaden. BlackRock är det största kapitalförvaltningsbolaget i världen.

Mitchnick förväntar sig att stora finansiella grupper under de kommande månaderna kommer att börja investera i dessa ETF:er. Dessa grupper inkluderar suveräna förmögenhetsfonder, pensionsfonder och stiftelser. Han delade detta under en intervju. Mitchnick noterade att det finns ett förnyat intresse för bitcoin. Han sa att diskussionerna nu fokuserar på hur man kan inkludera bitcoin i investeringsportföljer.

“Många organisationer undersöker aktivt bitcoin”, förklarade Mitchnick. “Dessa inkluderar pensionsfonder, stiftelser och förmögenhetsfonder. BlackRock hjälper till genom att tillhandahålla utbildning.” Han tillade att detta inte är nytt för BlackRock. Företaget har diskuterat bitcoin med dessa institutioner i många år.

Sedan de godkändes i januari har dessa ETF:er lockat till sig över 76 miljarder dollar. För närvarande erbjuder vissa investeringsrådgivare BlackRocks IBIT ETF. De erbjuder den dock bara om kunderna ber om det specifikt. Nästa steg är att erbjuda dessa bitcoin-ETF:er mer fritt genom stora rådgivningsföretag som Morgan Stanley.

Konkurrens mellan AUM

Det har varit mycket prat på sociala medier om konkurrensen mellan ETF:er, särskilt mellan IBIT och Grayscales GBTC. Just nu har IBIT 17,2 miljarder dollar i tillgångar och GBTC har cirka 24,3 miljarder dollar. Mycket av IBITs finansiering har skiftat från Grayscale. Andra källor inkluderar pengar som flyttar från dyra ETF:er i Kanada eller Europa. Vissa medel kommer också från bitcoin futures ETFer som ändras till spot ETFer.

Mitchnick nämnde också att vissa människor föredrar att hålla sina bitcoin på mäklarkonton. Detta undviker problem med att hålla bitcoin direkt, som förvaringsproblem eller komplicerad skatterapportering. Han betonade att BlackRock är mer intresserade av att utbilda kunder än att bara vara den största ETF-leverantören.

Stödjer Ethereum

I november förra året ansökte BlackRock om att starta en ETF för ether (ETH). Detta var kort efter att VD Larry Fink diskuterat de potentiella fördelarna med tokenisering. Denna process innebär att traditionella tillgångar representeras på blockkedjor.

Att lansera en ether-ETF innebär dock utmaningar, främst när det gäller hur man utbildar kunder om den komplexa Ethereum-blockkedjan. Det väcker också frågor om varför investerare skulle vilja ha ytterligare en krypto ETF. Särskilt eftersom en bitcoin-ETF redan kan förbättra deras investeringsavkastning i förhållande till risk, vilket visas av Sharpe-kvoten.

“När vi tänker på detta utrymme ser vi potentialen för digitala tillgångar att gynna våra kunder och kapitalmarknader, med fokus på tre områden: kryptotillgångar, stablecoins och tokenisering”, säger Mitchnick. “Och dessa pelare, de är alla inbördes relaterade. Det är en väldigt viktig sak för människor att förstå. Och det arbete som vi gör över varje informerar vår strategi och våra insikter för de andra.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter