Amerikanska jobb missar mark som Bitcoin Skyrockets förbi $ 60K!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Både räntorna och den amerikanska dollarn har stigit kraftigt under 2024. Denna uppgång fortsätter trots prognoser om att den ekonomiska tillväxten och inflationen skulle avta. Dagens rapport antyder dock ett möjligt skifte i denna trend.

På fredagen släppte den amerikanska regeringen sin Nonfarm Payrolls-rapport för april. Den visade att 175.000 jobb tillkom i ekonomin, vilket var färre än väntade 243.000 och under mars månads reviderade total på 315.000 jobb. Arbetslösheten i april var något högre på 3,9%, jämfört med den förutspådda 3,8% och mars 3,8%.

Efter detta tillkännagivande ökade priset på bitcoin (BTC) och nådde 61.100 USD.

priset-på-bitcoin-BTC

Fram till nyligen förväntade sig marknaderna upp till sex räntesänkningar från den amerikanska centralbanken Federal Reserve under 2024, vilket antyddes av CME FedWatch Tool. Förväntningarna har dock sedan dess justerats till bara en eller två sänkningar. Trots detta föreslog Federal Reserves ordförande Jerome Powell vid en presskonferens att räntehöjningar kan övervägas om den starka jobbtillväxten och den ihållande inflationen fortsätter.

Denna möjlighet har spelat en roll i bitcoins fall på 20% från toppen i mitten av mars. Dagens jobbrapport indikerar dock att trenderna kan vara på väg att förändras, vilket har fått bitcoinpriset att stiga.

Terminerna för de amerikanska aktieindexen reagerade också positivt och steg med över 1%. Samtidigt sjönk den 10-åriga statsobligationsräntan med 11 punkter till 4,47%. Dollarindex sjönk med 0.8% och guldpriserna steg med 0.8% till 2,329 XNUMX dollar per uns.

Andra detaljer från rapporten visade viss ekonomisk mjukhet. April genomsnittliga timlöner ökade med endast 0.2%, under de förväntade 0.3% och ner från mars 0.3%. På årsbasis ökade lönerna med 3,9%, vilket missade prognosen på 4% och minskade från föregående månads 4,1% ökning.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter