Bitcoins milstolpe kan gnista utbudschock, varnar Pompliano

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Anthony Pompliano, visionären bakom Pomp Investments, förespråkar för närvarande en mycket optimistisk syn på Bitcoin (BTC).

Under ett CNBC-segment förmedlade Pompliano sitt perspektiv och hävdade att med tanke på blandningen av många katalysatorer och historiska mönster är det utmanande att föreställa sig ett scenario där Bitcoin inte upplever ytterligare tillväxt i värde.

“Vi nådde precis en riktigt viktig milstolpe före halveringen – vi hade precis den högsta vecko-, månads- och kvartalsstängningen för Bitcoin. Och så de senaste fyra gångerna som det har hänt har Bitcoin uppskattats minst 300% genom resten av tjurmarknaden. Det betyder inte att det kommer att hända igen.
Men att det hände innan halveringen, det är ungefär som att efterfrågechocken hände och nu kommer vi att få denna utbudschock.

För närvarande noteras Bitcoins värde till 65,744 66 dollar, vilket markerar en imponerande stigning på cirka 39,500 dollar från dess nadir i januari, som var ungefär XNUMX XNUMX dollar.

Pompliano utvecklar vidare att den nuvarande ekonomiska oron och en rådande känsla av förtvivlan kan vara viktiga faktorer som driver värderingen av Bitcoin och liknande digitala valutor.

Han ställer en retorisk fråga om frånvaron av hopp och de åtgärder som det uppmanar individer att vidta, vilket tyder på:

“Dollarn har förlorat 25% av sin köpkraft på fyra år. Vi har 1,1 biljoner dollar i kreditkortsskulder. Vi har 43 miljoner amerikaner som har federala studieskulder, den genomsnittliga skulden är 37 000 dollar. Människor har förlorat hoppet, de har inget hopp. Hur ska man kunna leva i ett land där det är billigare att hyra än att köpa en bostad i 50 storstäder?

Du har inget hopp, så vad gör du?

Jag tror att om du går och köper en lott är det 300 miljoner till ett odds. Jag tror att det finns människor just nu som säger “Vet du vad? En memecoin har bättre odds än en lott. Jag tror att det finns många människor som säger att Bitcoin faktiskt är den säkraste [insatsen].”

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter