Bitcoin redo för explosivt rally: $100k härnäst?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bitcoin (BTC) nådde en rekordhög nivå på över 73 000 dollar i mars. Många tror att $ 100,000 XNUMX är nästa mål. Detta mål verkar möjligt, enligt kryptohandelsexperten TradingShot. De noterade att Bitcoin kan vara på väg mot en större prisökning.

I ett TradingView-inlägg den 29 maj delade TradingShot insikter som tyder på att Bitcoin går in i den sista och mest intensiva fasen av sin nuvarande tjurcykel, känd som det paraboliska rallyt.

”Bitcoin startar den sista och mest aggressiva delen av den nuvarande Bull Cycle: Parabolic Rally. Den senaste och kanske den starkaste signalen för att bekräfta det kommer från de välkända likviditetskombinationsindikatorerna som vi har utvecklat de senaste åren,”

– säger experten.

Viktiga tecken visar Bitcoins paraboliska rally framöver

Nyckelindikatorer för detta rally inkluderar den globala obligationsavkastningspoolen, cirkulerande likviditet, högavkastande företagsobligationer och det stokastiska relativa styrkeindexet (RSI).

Diagram-för-Bitcoin-handel

Analytikern nämnde att den globala obligationsräntepoolen har vänt uppåt för första gången i år. Historiskt sett har sådana vändningar lett till betydande ökningar i Bitcoins pris.

Dessutom har de dominerande indikatorerna för cirkulerande likviditet och högavkastande företagsobligationer vänt uppåt efter att ha nått en botten. Liknande mönster sågs i april 2020, oktober 2016 och juli 2012, följt av stora Bitcoin-rally.

Det stokastiska RSI, en momentumindikator, har precis rört sig över det överköpta 80-strecket i tvåmånadersramen. Denna händelse har historiskt utlöst hausseartade vändningar i likviditetsindikatorer, vilket lett till att Bitcoin når en cykeltopp inom 12 till 13 månader.

TradingShots analys jämförde också nuvarande trender med tidigare Bitcoin-tjurcykler. De fann att vändningar i likviditetsindikatorer och överträdelsen av den överköpta barriären på Stoch RSI historiskt har lett till massiva prisökningar.

”Varje gång det har gjort det historiskt har det sammanfallit med en massiv hausseartad vändning på dessa likviditetsindikatorer (LI) och Bitcoin gjorde en cykeltopp inom 12 – 13 månader senare. Som ett resultat förväntar vi oss att BTC kommer att toppa ett år från och med nu, runt maj 2025. Håll dig fast för en vild åktur framöver, ”

– tillade TradingShot.

Om denna projektion går i uppfyllelse skulle det vara goda nyheter för Bitcoin-investerare. Bitcoin har återvänt till handel runt 67,000 XNUMX dollar, vilket indikerar att en betydande prisrörelse kan vara i horisonten på grund av pågående marknadskamp mellan björnar och tjurar.

Bitcoins långa konsolideringsperiod

Nyligen nådde Bitcoin 71 500 USD i samband med uppståndelsen kring den börshandlade fonden (ETF) Ethereum (ETH), som visade sig vara en tjurfälla. Trots detta höll sig Bitcoin över stödet på 67 000 USD.

Under denna konsolidering föreslog kryptoanalytikern Rekt Capital den 28 maj att investerare kan se utökad sidledes handel mellan $ 60 000 och $ 70 000 före något större rally.

”Bitcoin visar alltmer tecken på att den senaste tidens återhämtning har matats in i bildandet av en annan lokal topp (blå kvadrat). I slutändan antyder historien att Bitcoin sannolikt kommer att fortsätta konsolidera mellan ~ $ 60,000 och $ 70,000, ” sa han.

Bitcoins-konsolidering

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter