Japansk kryptobörs drabbad av $305 miljoner Bitcoin-stöld

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

En japansk kryptobörsoperatör rapporterade en förlust av bitcoin till ett värde av över 300 miljoner dollar på grund av en ”obehörig läcka” på fredagen.

DMM Bitcoin delade detaljerna i ett blogginlägg och avslöjade att 4 502,9 BTC, värt 305,1 miljoner dollar till nuvarande marknadspriser, stulits.

Börsen försäkrade kunderna om att deras bitcoininsättningar kommer att garanteras fullt ut. De planerar att erhålla motsvarande belopp av BTC som förlorats, med stöd från sina koncernföretag. De angav dock inte någon tidslinje för denna process.

Stölden inträffade kl. 1:26 Tokyo-tid. Detta stämmer överens med en 4,502 BTC-transaktion som flaggats av Whale Alert-kontot på X.

DMM Bitcoin har stoppat kryptouttag, inköpsorder på spotmarknaden och nya hävstångshandelspositioner. De screenar också nya kontoöppningar. Uttag i yen kan ta längre tid än vanligt.

Börsen specificerade inte när tjänsterna skulle återupptas men nämnde att ett separat tillkännagivande skulle ge mer information.

Enligt en rapport från Nikkei, en japansk nyhetstjänst, hade DMM Bitcoin cirka 370 000 kundkonton i slutet av 2023.

Om det bekräftas skulle denna stöld vara en av de största kryptobörsattackerna någonsin.

År 2018 upplevde Coincheck en stöld av 58 miljarder yen eller cirka 533 miljoner dollar i kryptovärde. Monax, ett online-mäklarföretag, förvärvade Coincheck senare samma år.

Japan är också känt för den ökända kollapsen av Bitcoin-börsen Mt. Gox, som förlorade över 400 miljoner dollar 2014. Processen med att fördela medel till fordringsägare har pågått i nästan ett decennium och närmar sig slutförande.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter