Mt. Gox-hackaren rankas bland världens rikaste individer

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Mount Gox, en gång känt som världens ledande Bitcoin (BTC)-börs, drabbades av en katastrofal kollaps 2014, utlöst av ett massivt hack som resulterade i förlusten av hundratusentals Bitcoin.

Under en treårsperiod förde Mt. Gox-hackern diskret bort cirka 650 000 BTC från kryptobörsen. Därefter tvättades en betydande del av dessa stulna Bitcoins på BTC-e, en plattform som grundades i juli 2011 av Alexander Vinnik och Aleksandr Bilyuchenko, som båda dömdes för sin inblandning i hackningen.

Anmärkningsvärt är att kriminaltekniska analyser för närvarande uppskattar att Mt. Gox-hackaren behåller innehav av 79,957 3.18 BTC, värderat till XNUMX miljarder dollar.

Denna ekonomiska ställning placerar den onda faktorn bland de 1,000 XNUMX rikaste individerna globalt, enligt Forbes miljardärer, och visar en nettovärde som är jämförbar med anmärkningsvärda offentliga personer som basketlegenden Michael Jordan.

Mt. Gox-hackningen

I juni 2011 utsattes Mt. Gox, den framstående Bitcoin-börsen som grundades av Jed McCaleb, för cyberattacker. Intressant nog fortsatte McCaleb med att grunda Ripple och senare Stellar (XLM).

Fördjupning i detaljerna i hacket utnyttjade den skadliga skådespelaren en sårbarhet inom börsens säkerhetssystem. Genom att arbeta genom ett bedrägligt konto manipulerade hackaren kontosaldon med hjälp av stulna referenser som tillhör Auden McKernan, en Mt. Gox-revisor.

En viktig del av hackningen var att skapa ett falskt konto som visade upp Bitcoin till försäljning, vilket orsakade ett kraftigt fall i bitcoinpriset på börsen. Följaktligen bytte Bitcoin ägare till artificiellt deflaterade priser, som sjönk ner till en cent per bitcoin.

Hackaren utnyttjade dessa artificiellt låga priser för att förvärva bitcoin och därefter tvätta dem genom BTC-e. I efterdyningarna kritiserade säkerhetsexperter Mt. Gox för dess svaga säkerhetsprotokoll. Trots kontroversen lovade börsen att förbättra sina system och kompensera drabbade användare.

Sammanfattningsvis fortsätter efterverkningarna av denna incident att kasta en skugga över Bitcoin-investerare och den bredare kryptovalutamarknaden. Investerare är fortfarande oroliga för en potentiell utförsäljning av Mt. Gox-hackern och den efterföljande kompensationen till offer och fordringsägare.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter