Bästa Blockchain-spelutvecklingsföretag 2024

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bästa blockchain-spelutvecklingsföretag kombinerar spel med blockchain-teknik. Nu är spel inte bara roliga att spela, utan de kan också ge spelare en chans att tjäna pengar.

I den här artikeln tittar vi på de bästa blockchain-spelutvecklingsföretagen 2024. Vi diskuterar hur dessa företag använder blockchain-teknik för att förnya spelindustrin.

Vad är Blockchain-spelutveckling?

Blockchain-spelutveckling handlar om att skapa videospel med blockchain-teknik. Den här nya typen av spel låter dig köpa och sälja föremål på ett säkert sätt inuti spelet. Spelare kan verkligen äga sina spelobjekt och spela spel utan ett centralt system i kontroll.

Att använda blockchain i spel innebär att varje objekt är unikt och säkert. Spelare kan samla på sig föremål som har ett verkligt värde och veta att dessa föremål inte kan kopieras eller gå förlorade.

Spelutvecklare skapar nu tjänster för blockchain-spel. Dessa tjänster är populära eftersom de låter spelarna handla föremål direkt. De behöver inte någon mellanhand.

Ett stort plus med blockchain i spel är att det registrerar alla köp i spelet på ett säkert sätt. Detta innebär att transaktioner är säkrare. Det gör det också möjligt för spelare att använda sina föremål och valuta i olika spel.

Bästa Blockchain-spelföretag

Nedan hittar du de bästa blockchain-spelutvecklingsföretagen, från företag som gör handel gratis, som Immutable, till de med digitalt ägande, som Mythical Games och OpenSea.

Immutable

 • Grundat: 2018
 • Grundare: James Ferguson, Robbie Ferguson och Alex Connolly
 • Huvudkontor: Sydney, Australien
 • Nettovärde: 3,5 miljarder dollar
Utvecklare-av-immutable-blockchain-spel

Immutable leder vägen i NFT-spel. De har en speciell plattform som heter Immutable X, som låter människor handla spelobjekt utan att betala extra avgifter.

Företaget har utvecklat ett digitalt samlarkortspel Gods Unchained och rollspelet Guild of Guardians.

GameStop, den stora spelbutiken, arbetar med Immutable. De skapar en ny plats online för att köpa och sälja NFT. De använder Immutable X för att göra detta.

Immutable X är det bästa valet för speltillverkare som vill använda Ethereum. Med Immutable X kan speltillverkare skapa NFT-spel utan att betala extra avgifter. De får också verktyg som är lätta att använda, vilket hjälper dem att snabbt skapa nya spel.

Mythical Games

 • Grundat: 2018
 • Grundare: Cameron Thacker, Chris Downs, Jamie Jackson, Rudy Koch
 • Huvudkontor: Los Angeles, Kalifornien
 • Nettovärde: 1,25 miljarder dollar
Mythical-Games-blockchain-spelutvecklingsföretag

Mythical Games är ett företag som blandar traditionella videospel med ny blockchain-teknik. I juni 2021 fick de 75 miljoner dollar från investerare. Dessa pengar kom främst från en grupp som heter WestCap. Det visar att människor med pengar litar på Mythical Games idé att blanda spel med blockchain, som NFT.

År 2021 hade Mythical Games samlat in totalt 120 miljoner dollar. Teamet på Mythical Games har några stora namn. De har arbetat med kända spel som Call of Duty och World of Warcraft och tycker att det är viktigt att fokusera på att göra bra spel först.

Företaget vill skapa spel av högsta kvalitet som skulle låta spelare sälja och byta spelobjekt, tack vare blockchain.

OpenSea

 • Grundat: 2017
 • Grundare: Devin Finzer och Alex Atallah
 • Huvudkontor: New York
 • Nettovärde: 13,3 miljarder dollar
Opensea-blockchain-spelutvecklare

OpenSea är ett företag som gör spel där du kan tjäna pengar medan du spelar. Det har en webbplats där människor enkelt kan hitta, köpa och sälja speciella NFT:er i spelet.

Eftersom det går bra för OpenSea satsar människor mycket pengar på spel som använder blockkedjeteknik. Dessa pengar hjälper till att skapa nya och spännande spel som använder denna teknik, vilket gör att branschen kan växa.

Decentraland

 • Grundat: 2015
 • Grundare: Ari Meilich och Esteban Ordano
 • Huvudkontor: Carlsbad
 • Nettovärde: 1,02 miljarder dollar
Decentraland-nft-spelbolag

Decentraland är en ledande kryptospelsstudio som har haft stor inverkan på blockchain-spel. De skapade en virtuell värld där användare kan äga och tjäna pengar på innehåll och upplevelser.

Ett intressant faktum om företaget är att det sålde virtuell mark genom en initial coin offering (ICO) och samlade in 24 miljoner dollar 2017.

Dapper Labs

 • Grundat: 2018
 • Grundare: Roham Gharegozlou
 • Huvudkontor: Carlsbad
 • Nettovärde: 7,6 miljarder dollar
Dapper-Labs-tjänster-för-utveckling-av-blockchain-spel

Dapper Labs blockchain-spelutvecklingsföretag skapade CryptoKitties eller NBA Top Shot. De har banat väg för icke-fungibla tokens för spel, vilket leder till ett bredare antagande av blockchain-teknik i spel.

Dapper Labs utvecklade också Flow blockchain. Det är en snabb och utvecklarvänlig blockkedja för att stödja spel, appar och digitala tillgångar.

Sandbox

 • Grundat: 2011
 • Grundare: Adrien Duermaël Arthur Madrid Sébastien Borget
 • Huvudkontor: Hong Kong Hong Kong
 • Nettovärde: 4 miljarder dollar
Sandbox-blockchain-spelutvecklingsföretag

The Sandbox är en rolig plattform baserad på blockkedjeteknik. Det är en plats där du kan skapa och handla med dina egna icke-fungibla tokens.

The Sandbox arbetar med stora varumärken och kändisar. De skapar spännande evenemang i sin onlinevärld, en blandning av skoj och blockkedjeteknik.

Hur vi valde de bästa spelbolagen

För att välja de bästa NFT-spelbolagen tittar vi på vad som gör dem framgångsrika och pålitliga.

Det är vad vi fokuserar på:

 • Spelföretag bör också vara skickliga på att använda blockchain på nya sätt och skapa smarta kontrakt. De bör också vara kunniga om olika blockchain-plattformar. Målet är att förbättra spel med blockchain för att göra dem säkrare, ärligare och roligare för spelarna.
 • Vi kontrollerar typerna av och kvaliteten på de spel som företagen gör. Bra spel visar att utvecklaren är erfaren, kreativ och skicklig. Vi tittar på hur komplexa spelen är, hur de använder blockchain och om folk gillar dem.
 • Våra experter letar efter utvecklare med erfarenhet av blockchain-spel. Sedan kontrollerar vi deras kundrecensioner och ser till att de har en historia av att göra bra spel.
 • Vi ser till att företagen kan skapa och slutföra sina produkter på ett bra sätt och i tid. Vi kontrollerar också att de inte spenderar för mycket pengar. Vi tittar på hur de hanterar sina projekt, löser problem och pratar med sina kunder.

Slutliga tankar om NFT-spelföretag

De bästa blockchain-spelutvecklingsföretagen som Immutable, Mythical Games och OpenSea leder branschen.

Immutable möjliggör handel med NFT utan några avgifter. Mythical Games kombinerar vanligt spel med blockchain för att skapa nya spelekonomier. OpenSea är en livlig plats där du enkelt kan köpa, sälja eller handla NFT.

Företag som Dapper Labs är också viktiga. De gjorde NFT:er populära med CryptoKitties och NBA Top Shot.

Alla dessa företag leder vägen för att använda blockchain-teknik i spel. De gör saker säkrare och låter spelare och speltillverkare tjäna mer.

Vanliga frågor om spelutvecklingsföretag

Vad är blockchain-spelutveckling?

Blockchain-spelutveckling skapar videospel som använder blockchain för säkra transaktioner, verkligt ägande av digitala föremål och decentraliserade spelupplevelser.

Hur mycket kostar det att utveckla ett blockchain-spel?

Kostnaden baseras på spelets komplexitet, funktioner och vilken blockkedja som används. Det kan variera från tiotusentals till miljontals dollar.

Hur lång tid tar det att bygga ett blockchain-spel?

Utvecklingstiden kan variera från några månader till över ett år, beroende på spelets komplexitet och omfattning.

Hur tjänar blockchain-spel pengar?

Blockchain-spel tjänar intäkter genom olika metoder. Dessa inkluderar att sälja digitala föremål och ta ut avgifter för transaktioner. De genererar också intäkter genom att driva butiker i spelet och ibland sälja spel eller prenumerationer.

Hur gynnar blockkedjetekniken spel?

Blockkedjetekniken gör det enklare för spelare att faktiskt äga sina digitala tillgångar i spel, samtidigt som den gör ekonomin i spelen mer transparent och rättvis. Den hjälper också till att förhindra bedrägerier och gör det möjligt att använda speltillgångar i olika spel och på olika plattformar.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter