BĂ€sta kryptokort 2024 | Kryptodebitering och kreditkort

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundlÀggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Kryptokredit- och betalkort Àr innovativa verktyg som skapar en koppling mellan kryptovaluta och traditionella betalningsmetoder. Med kryptodebitkort kan anvÀndare ladda sitt kort med kryptovaluta, som sedan konverteras och spenderas som traditionell valuta.

Å andra sidan erbjuder kryptokreditkort en kreditgrĂ€ns baserad pĂ„ lokal valuta, sĂ„ att anvĂ€ndarna kan tjĂ€na belöningar i kryptovaluta snarare Ă€n traditionella belöningspoĂ€ng, med Ă„terbetalning i slutet av varje faktureringscykel.

Den hÀr artikeln presenterar listan över de bÀsta kryptokorten och ger viktig information om dem.

Lista över de bÀsta kryptokorten

 1. Bybit Betalkort
 2. Nexo Kreditkort
 3. Crypto.com Betalkort
 4. CryptoWallet.com Betalkort
 5. Coinbase Betalkort
 6. Wirex Betalkort
 7. BitPay Betalkort
 8. Gemini Kreditkort
 9. Ledger Kreditkort
 10. Venmno Kreditkort

Granskning av de bÀsta kryptodebet- och kreditkorten

Denna recension fokuserar pÄ de bÀsta kryptodebetkorten och de bÀsta kryptokreditkorten som finns pÄ marknaden. Vi strÀvar efter att ge en grundlig jÀmförelse för att hjÀlpa anvÀndare att fatta vÀlgrundade beslut om vilket kort som passar deras ekonomiska behov och livsstil, sÄ att de kan dra nytta av de bÀsta funktionerna och tjÀnsterna i detta innovativa finansiella utrymme.

Bybit betalkort

Bybit-kortet Àr ett kryptodebitkort som utfÀrdas av Bybits kryptovalutabörs som lÄter dig spendera dina kryptoinnehav som kontanter i miljontals butiker över hela vÀrlden. Det integreras med ditt Bybit-konto för enkla pÄfyllningar, erbjuder belöningar för kryptoutgifter och prioriterar sÀkerhet. Det finns ocksÄ i virtuella och fysiska versioner med utgiftsnivÄer och krÀver identitetsverifiering för ansökan. För nÀrvarande Àr den dock begrÀnsad till EES och Australien.

Bybit-betalkort

Funktioner:

BekvÀmlighet: AnvÀnd dina kryptovalutor direkt hos alla Mastercard-handlare, online eller i butik.

SÀkerhet: Bybit implementerar sÀkerhetsÄtgÀrder som EMV 3DS-teknik för att skydda dina medel.

Flexibel finansiering: Ditt Bybit Funding Account Àr kÀllan för dina korttransaktioner. Krypto pÄ ditt konto konverteras automatiskt till fiatvaluta (som USD) för inköp.

Belöningsprogram: Bybit erbjuder ett belöningsprogram med funktioner som:

 • Cashback pĂ„ inköp (priserna kan variera)
 • Rabatterade abonnemang för utvalda tjĂ€nster

Avgifter:

Transaktionsavgifter: Inga för de flesta transaktioner, men vissa bankomatoperatörer kan ta ut uttagsavgifter.

Avgifter för uttagsautomater: Gratis för de första uttagen pÄ 100 EUR/GBP varje mÄnad, dÀrefter tillkommer en avgift pÄ 2 %.

Avgifter för konvertering: NÀr din kryptovaluta konverteras till fiat för ett köp kan en spread tillkomma.

Avgift för kortutgivning: Ingen för det virtuella kortet, men det finns en liten avgift (cirka 5 EUR / GBP / USD) för det fysiska kortet (kan Àndras).

VÄrt omdöme:

Det bÀsta övergripande kryptokortet skrÀddarsytt för anvÀndare som vÀrdesÀtter enkelheten och bekvÀmligheten med dagliga kryptoutgifter, erbjuder enkel integration med Bybit-konton och inga transaktionsavgifter för de flesta aktiviteter.

Nexo-kreditkort

Nexo-kortet Àr ett distinkt kryptokreditkort med ett Mastercard-kort med dubbla lÀgen som Àr kopplat till ditt Nexo-konto. Med Nexo-kortet behöver du ingen bra kreditvÀrdighet eftersom det anvÀnder vÀrdet av din kryptovaluta som lagras pÄ ditt Nexo-konto för att ge dig en kreditgrÀns. Du kan anvÀnda det pÄ tvÄ sÀtt: som ett kreditkort för att spendera en del av din kryptovaluta utan att sÀlja den, eller som ett betalkort för att spendera din kryptovaluta eller vanliga pengar direkt.

Det ger dig belöningar som cashback pÄ inköp, som du kan fÄ i Bitcoin eller Nexos egen token. Du kan ocksÄ fortsÀtta att tjÀna rÀnta pÄ din kryptovaluta Àven nÀr du anvÀnder den som sÀkerhet för kortet. Och till skillnad frÄn andra kreditkort kan du betala av det du Àr skyldig nÀr du vill, utan nÄgra extra avgifter.

Nexo-kreditkort

Funktioner:

KreditgrÀns pÄ krypto: AnvÀnd en kreditlimit baserad pÄ vÀrdet av din kryptosÀkerhet som finns pÄ ditt Nexo-konto.

Flexibel Äterbetalning: Inga lÀgsta mÄnatliga Äterbetalningar krÀvs för köp som görs i kreditlÀge.

Dubbelt lÀge: VÀxla mellan kreditlÀge (anvÀnd kreditgrÀnsen) och debiteringslÀge (anvÀnd ditt kryptosaldo direkt) för ökad flexibilitet.

Belöningsprogram: TjÀna cashback i Bitcoin eller andra kryptovalutor pÄ dina inköp.

Avgifter:

Avgiftsstrukturen kan vara komplex, sÄ tÀnk pÄ dessa:

 • RĂ€ntor pĂ„ kreditgrĂ€nsen (varierar beroende pĂ„ din belĂ„ningsgrad).
 • Spreadavgifter vid konvertering av krypto till fiat för köp i kreditlĂ€ge.
 • Potentiellt lĂ€gre avgifter med högre lojalitetsnivĂ„er som uppnĂ„s genom att hĂ„lla NEXO-tokens.

VÄrt omdöme:

Nexo Debit Card sticker ut för sina sÀkerhetsÄtgÀrder pÄ hög nivÄ, vilket ger ett sÀkert sÀtt att spendera krypto med sinnesfrid, plus möjligheten att tjÀna belöningar pÄ inköp.

Crypto.com betalkort

Crypto.com Visa kortet Àr ett universellt betalkort som gör att du kan spendera dina kryptovalutainnehav överallt dÀr Visa accepteras. Det finansieras av ditt Crypto.com-saldo och erbjuder sömlös konvertering av krypto till fiatvaluta för anvÀndning pÄ miljontals platser över hela vÀrlden.

Kortet ger attraktiva fördelar som upp till 5% CRO-belöningar vid inköp, inga Ärliga avgifter och rabatter pÄ populÀra prenumerationer. Det finns inga utgivningsavgifter för kortet, men vissa transaktioner kan medföra avgifter. Kortet Àr en effektiv brygga mellan digital och traditionell finansiering och erbjuder ett praktiskt sÀtt att anvÀnda kryptovalutor i vardagliga transaktioner.

Crypto.com-betalkort

Funktioner:

Belöningar: Du kan tjÀna kryptobelöningar pÄ dina utgifter. Belöningen beror pÄ kortnivÄn, dÀr Midnight Blue inte erbjuder nÄgonting och Obsidian erbjuder upp till 8 %. Belöningar betalas i CRO-tokens.

Metallkort: Med undantag för Midnight Blue-kortet, som Àr av plast, Àr alla nivÄer gjorda av metall.

TillgÄng till flygplatslounger: De högre nivÄerna erbjuder tillgÄng till flygplatslounger genom Priority Pass.

Rabatter för streamingtjÀnster: Du kan fÄ rabatter för vissa streamingtjÀnster med de högre nivÄkorten.

Gratis uttagsautomater: Du fÄr en mÄnatlig uttagsgrÀns för bankomatuttag utan avgifter. GrÀnsen varierar beroende pÄ kortnivÄ.

Virtuellt kort: Alla nivÄer levereras med ett virtuellt kort som du kan anvÀnda för onlineköp.

Kontaktlösa betalningar: Alla kort stöder kontaktlösa betalningar.

Avgifter:

ErsÀttning av kort: Det tillkommer en avgift för att ersÀtta ett förlorat eller stulet kort. Denna avgift varierar beroende pÄ kortalternativ, frÄn 45,01 £ för Midnight Blue till 50 £ för andra.

PÄfyllning med kredit-/betalkort: Det tillkommer en avgift pÄ 1% nÀr du fyller pÄ ditt kort med ett kredit- eller betalkort.

ATM avgifter: Crypto.com sjÀlv tar inte ut nÄgra avgifter för uttagsautomater, men ATM-operatören kan göra det.

VĂ„r dom:

Crypto.com Debit Cart Àr det bÀsta valet för dem som söker omfattande belöningar, inklusive upp till 8% tillbaka i CRO-tokens, tillgÄng till flygplatslounger och mer, med olika nivÄer som passar olika behov.

CryptoWallet.com betalkort

CryptoWallet.com-kortet Àr ett kryptodebiteringskort som fungerar som ett vanligt betalkort, sÄ att du kan spendera din krypto direkt i butiker och online eller ta ut kontanter frÄn bankomater. Det har unika funktioner som att spendera över 800 kryptovalutor utan konverteringar, tjÀna upp till 3% cashback i krypto vid köp och ha de lÀgsta transaktionsavgifterna pÄ marknaden. Du kan Àven fÄ ett virtuellt kort för omedelbar anvÀndning online.

CryptoWallet.com-betalkort

Funktioner:

Direkt kryptoutgifter: Spendera dina kryptoinnehav direkt utan att först behöva konvertera dem till fiatvaluta. Detta kan potentiellt spara pÄ konverteringsavgifter.

Brett stöd för kryptovalutor: Kortet stöder ett stort utbud av kryptovalutor, vilket ger dig mer flexibilitet nÀr du anvÀnder dina kryptoinnehav.

Konvertering i realtid: Transaktioner konverteras till marknadskurser i realtid, vilket sÀkerstÀller transparens i dina utgifter.

Belöningsprogram: TjÀna belöningar i krypto genom att satsa $SPEND-tokens, den ursprungliga token för CryptoWallet.com. Högre insatsnivÄer lÄser upp bÀttre cashback-rÀntor (upp till 3%). Du kan ocksÄ tjÀna stakingbelöningar (upp till ytterligare 6%).

Avgifter:

CryptoWallet.com har inga konverteringsavgifter, men det kan finnas andra potentiella avgifter att ta hÀnsyn till:

 • Årsavgifter (detaljer om nivĂ„er och avgifter kan variera).
 • Transaktionsavgifter (0,8%). Uttagsavgifter för bankomat (debiteras av bankomatoperatören).
 • $ Spend token staking krav för högre belöningsnivĂ„er (staking innebĂ€r att du lĂ„ser upp din krypto under en period).

VĂ„r dom:

Perfekt för dem som föredrar att spendera sin krypto direkt, undvika konverteringsavgifter och njuta av ett brett urval av kryptovalutor som stöds.

Coinbase betalkort

Coinbase-kortet Àr ett populÀrt kryptodebiteringskort som utfÀrdas av Coinbase kryptovalutabörs. Detta kort gör det enkelt att spendera din kryptovaluta pÄ vardagliga inköp. Du kan lÀnka det till ditt Coinbase-konto och anvÀnda Bitcoin, Ethereum eller USDC överallt dÀr Visa-kort accepteras över hela vÀrlden. Det innebÀr att du inte behöver sÀlja din kryptovaluta först, sÄ att du inte gÄr miste om nÄgot om vÀrdet gÄr upp senare.

Dessutom Àr det enkelt att hantera Coinbase-kortet. Du kan göra allt via Coinbase-appen, som att kontrollera dina transaktioner och lÀgga till pengar frÄn ditt Coinbase-konto. Slutligen anvÀnder Coinbase standardÄtgÀrder för att hÄlla dina pengar sÀkra, och kortet har sÀrskild teknik för att skydda dig nÀr du anvÀnder det i butiker.

Coinbase-betalkort

Funktioner:

BekvÀmlighet: Spendera ditt krypto- eller USDC-saldo direkt hos alla Visa-handlare, online eller i butik.

SÀkerhet: Coinbase implementerar sÀkerhetsÄtgÀrder för att skydda dina pengar.

Flexibel finansiering: Du vÀljer sjÀlv vilken kryptovaluta eller USDC-plÄnbok som ska kopplas till ditt kort för utlÀgg.

Belöningsprogram: Även om Coinbase inte erbjuder ett traditionellt cashback-program kan du tjĂ€na belöningar i krypto genom att vĂ€lja att spendera specifika kryptovalutor under roterande belöningsperioder. Belöningsprocenten kan variera beroende pĂ„ vilken kryptovaluta du vĂ€ljer.

Avgifter:

Transaktionsavgifter: Inga avgifter för köp med ditt kortsaldo. Bankomatoperatörer kan dock ta ut uttagsavgifter.

Avgifter för uttagsautomater: Gratis för uttag pÄ upp till 200 USD per mÄnad, dÀrefter tillkommer en avgift pÄ 2,5 % (kan Àndras).

Avgifter för konvertering: NÀr din krypto konverteras till fiatvaluta för ett köp kan en spread tillÀmpas.

VĂ„r dom:

Ett toppval för omedelbara krypto-till-fiat-omvandlingar, vilket gör det enkelt att spendera krypto pÄ vardagliga inköp med flexibiliteten att vÀlja vilken kryptoplÄnbok du vill anvÀnda.

Wirex betalkort

Wirex-kortet kombinerar vanliga betalkorts bekvÀmlighet med kryptovalutaflexibilitet. Du kan anvÀnda din kryptovaluta direkt för köp pÄ nÀtet och i butik utan att konvertera den först, vilket sparar avgifter. Dessutom lÄter Wirex dig tjÀna rÀnta pÄ dina kryptoinnehav. Det fungerar över hela vÀrlden, men erbjuder bara ett Visa-betalkort för tillfÀllet, utan Mastercard-alternativ.

Wirex-betalkort

Funktioner:

Enkel kryptoutlÄning: Spendera dina kryptovalutor eller stablecoins direkt utan problem med konvertering.

Konkurrenskraftiga priser: Wirex pÄstÄr sig erbjuda konkurrenskraftiga vÀxelkurser för kryptokonverteringar under inköp.

Belöningsprogram: TjÀna crypto cashback-belöningar pÄ dina utgifter genom deras differentierade Wirex Loyalty Program. Högre nivÄer erbjuder bÀttre cashback-rÀntor (upp till 8% frÄn och med mars 2024).

Uttag frÄn bankomat: Ta ut kontanter frÄn bankomater med ditt kortsaldo, Àven om avgifter kan tillkomma.

Avgifter:

Medan Wirex lyfter fram kryptovÀnliga funktioner kan det finnas nÄgra avgifter att tÀnka pÄ:

 • MĂ„natliga kontounderhĂ„llsavgifter för vissa kortnivĂ„er.
 • Transaktionsavgifter för vissa kortĂ„tgĂ€rder (kolla deras webbplats för mer information).
 • Uttagsavgifter för bankomat (debiteras av bankomatoperatören).

VÄrt omdöme:

Perfekt för resenÀrer, med konkurrenskraftiga vÀxelkurser, cashback pÄ utlÀgg och sömlösa valutakonverteringar som förbÀttrar den globala utlÀggsupplevelsen.

BitPay betalkort

Bitpay-kortet Àr ett förbetalt Mastercard-betalkort som gör att du snabbt kan vÀxla kryptovaluta till vanliga pengar. Efter vÀxlingen sÀtts pengarna in pÄ kortet, som Àr redo att anvÀndas över hela vÀrlden dÀr Mastercard-betalkort accepteras. Du kan ocksÄ anvÀnda BitPay-kortet för att handla pÄ nÀtet och ta ut kontanter frÄn uttagsautomater.

BitPay-betalkort

Funktioner:

Spendera krypto var som helst: AnvÀnd ditt Bitpay-kort för att betala för inköp online och i butik hos alla Mastercard-handlare.

BekvÀm pÄfyllning: Ladda enkelt ditt kort med kryptovaluta frÄn din Bitpay-plÄnboksapp.

SÀkerhet: Bitpay implementerar sÀkerhetsÄtgÀrder för att skydda dina pengar.

Virtuellt kort direkt: FÄ ett virtuellt kort direkt för omedelbara utgifter pÄ nÀtet.

Valfritt fysiskt kort: BestÀll ett fysiskt kort för extra bekvÀmlighet i fysiska butiker.

Avgifter:

Transaktionsavgifter: Inga transaktionsavgifter för att anvÀnda kortet för att betala i USA.

Uttagsautomatavgifter: 2,50 USD för uttag i uttagsautomat eller cash-back i och utanför USA.

Avgifter för valutavÀxling: 3 % avgift för valutavÀxling vid resor utanför USA.

Avgift för kortutgivning: En mindre avgift tillkommer för bestÀllning av ett fysiskt kort (ca 10 USD frÄn och med den 18 mars 2024).

VÄr bedömning:

Utformat för anvÀndare som fokuserar pÄ kostnadseffektivitet och erbjuder en förbetald kortlösning utan transaktionsavgifter för anvÀndare inom USA.

Gemini-kreditkort

Gemini-kortet, erkÀnt som ett av de bÀsta kreditkorten för krypto, utfÀrdas av WebBank och samarbetar med Gemini-kryptovalutabörsen. Utan Ärliga avgifter belönar det anvÀndare med kryptovaluta för vardagliga utgifter, med alternativ att tjÀna upp till 4% tillbaka pÄ gas och EV-laddning, 3% pÄ middagar, 2% pÄ livsmedel och 1% pÄ allt annat, allt omedelbart deponerat pÄ deras Gemini-konto.

Med över 40 kryptoalternativ tillgÀngliga har anvÀndarna flexibilitet nÀr de vÀljer sina belöningar. Dessutom tillhandahÄller kortet sÀkerhetsfunktioner och bekvÀm hantering via Gemini-appen, vilket gör det till ett tilltalande val för dem som vill maximera sin kryptoavkastning.

Gemini-kreditkort

Funktioner:

Kryptobelöningar: TjÀna upp till 4 % tillbaka i krypto pÄ köp pÄ bensinstationer och elbilsladdare, 3 % tillbaka pÄ restaurangbesök och 1 % tillbaka pÄ alla andra köp.

Flexibel inlösen av belöningar: Lös in dina belöningar i valfri kryptovaluta som kan handlas pÄ Gemini-plattformen.

Belöningar i realtid: Belöningar sÀtts in pÄ ditt Gemini-konto direkt efter varje köp.

SÀkerhet: Gemini implementerar sÀkerhetsÄtgÀrder för att skydda din kortinformation och kryptoinnehav.

Avgifter:

Även om det inte finns nĂ„gon Ă„rlig avgift, tĂ€nk pĂ„ dessa:

 • Vanliga kreditkortsrĂ€ntor gĂ€ller för saldon som inte betalas i sin helhet varje mĂ„nad.
 • UtlĂ€ndska transaktionsavgifter för anvĂ€ndning av kortet utanför USA.

VÄrt utlÄtande:

BÀsta kryptokort för omedelbara kryptobelöningar, sÀtter in dem direkt pÄ ditt konto, med fokus pÄ sÀkerhet och ett urval av kryptovalutor för belöningar.

Ledger (CL)-kort

Ledger-kortet, Àven kÀnt som CL-kortet, Àr ett betalkort som Àr utformat för att sömlöst ansluta till din Ledger-hÄrdvaruplÄnbok och Ledger Live-appen. Det fungerar som en lÀnk mellan din sÀkra Ledger-plÄnbok och dina dagliga utgifter, och du kan enkelt överföra kryptovaluta frÄn din Ledger-plÄnbok till ditt CL Card-konto för anvÀndning hos miljontals Mastercard-acceptanta handlare över hela vÀrlden. CL Card Àr integrerat med Ledger Live och gör att du enkelt kan hantera ditt kort, lÀgga till pengar frÄn din Ledger-plÄnbok och spÄra transaktioner pÄ ett och samma stÀlle.

Dessutom erbjuder det omedelbar konvertering av kryptovaluta till fiatvaluta vid inköpsstÀllet, Àven om detaljer om detta inte avslöjas helt. Det Àr vÀrt att notera att medan CL-kortet drar nytta av Ledgers sÀkerhetsteknik, drivs det faktiskt av ett separat företag som heter Baanx.

Ledger-(CL)-kort

Funktioner:

Utgifter: Gör det möjligt att spendera kryptovalutor.

SÀkerhet: Gör det möjligt att anvÀnda kryptovalutor som sÀkerhet för lÄn och andra tjÀnster.

SÀkra transaktioner: De görs genom Ledgers teknik.

Cashback: TjÀna cashback med varje transaktion.

Avgifter:

ValutavÀxlingsavgift: upp till 1.5%

Omvandlingsavgift: frÄn krypto till fiatvaluta 2

Uttagsavgifter: kan berÀknas pÄ lokal bankomat, inklusive uttagsavgift och bankomatoperatörsavgifter

VÄrt omdöme:

BÀsta kryptokortlösningen för att ansluta din Ledger-hÄrdvaruplÄnbok till dagliga utgifter, vilket kombinerar Ledgers sÀkerhet med bekvÀmligheten med ett kort för att spendera krypto hos miljontals handlare.

Venmo-kreditkort

Venmo-kortet Ă€r ett Mastercard-kryptokort utfĂ€rdat av Synchrony Bank i samarbete med Venmo mobilbetalningsapp. Det erbjuder automatiska cashback-belöningar baserat pĂ„ dina utgiftsvanor – 3% pĂ„ din toppkategori, 2% pĂ„ nĂ€sta och 1% pĂ„ allt annat – utan Ă„rsavgift.

Kortets QR-kodfunktion förenklar delning av rÀkningar, och du kan hantera det enkelt via Venmo-appen. TÀnk dock pÄ att ansökan om kortet krÀver en kreditkontroll och att du betalar rÀnta pÄ det saldo du överför varje mÄnad.

Venmo-kreditkort

Funktioner:

Cash Back Upp till 5%: TjÀna cashback pÄ alla kvalificerade inköp, med högre priser för de bÀsta utgiftskategorierna som automatiskt justeras varje mÄnad.

Integration med Venmo: SpÄra din kortaktivitet och dina belöningar direkt i den vÀlbekanta Venmo-appen.

Flexibel inlösen av belöningar: Lös in din cashback för kontoutdragskrediter, överför den till ditt Venmo-saldo för omedelbara utgifter eller investera den i kryptovaluta (beroende pÄ tillgÀnglighet).

Unik QR-kod: Varje kort har en QR-kod för enkla Venmo-betalningar genom skanning med appen.

Avgifter:

Även om det inte finns nĂ„gon Ă„rsavgift, tĂ€nk pĂ„ dessa:

 • Vanliga kreditkortsrĂ€ntor gĂ€ller för utestĂ„ende belopp.
 • UtlĂ€ndska transaktionsavgifter för anvĂ€ndning av kortet utanför ditt hemland.

VÄrt utlÄtande:

BÀsta kortet för att enkelt förvandla cashback direkt till krypto, allt via Venmo-appen.

Vad Àr ett kryptodebiteringskort?

Kryptodebitkort fungerar pÄ samma sÀtt som traditionella betalkort, men istÀllet för att lÀnka till ett bankkonto ansluter de till din kryptovalutaplÄnbok. Du laddar dem med kryptovaluta och nÀr du gör ett köp dras motsvarande belopp i fiatvaluta automatiskt frÄn ditt kryptosaldo och betalas till handlaren.

Fördelar

 • Spendera kryptovaluta direkt: AnvĂ€nd enkelt dina befintliga kryptovalutainnehav för vardagliga inköp utan att behöva konvertera dem till kontanter i förvĂ€g.
 • BekvĂ€mlighet: Njut av den utbredda acceptansen av betalkort hos miljontals handlare globalt.
 • Potentiella belöningar: Vissa kryptodebitkort erbjuder belöningsprogram som ger dig pengar tillbaka eller Ă€nnu mer krypto för dina utgifter.

Nackdelar

 • Volatilitet i kryptovaluta: VĂ€rdet pĂ„ dina kryptoinnehav kan fluktuera, sĂ„ köpkraften för ditt kortsaldo kan förĂ€ndras.
 • Omvandlingsavgifter: NĂ€r du anvĂ€nder ditt kort kan transaktionen innebĂ€ra att du konverterar din krypto till fiatvaluta, vilket kan medföra avgifter.
 • BegrĂ€nsat kryptostöd: Inte alla kryptodebitkort stöder varje kryptovaluta. Se till att kortet fungerar med de kryptor du vill spendera.

Kryptodebitkort erbjuder ett bekvÀmt sÀtt att spendera dina kryptovalutainnehav men det Àr viktigt att vara medveten om de potentiella nackdelarna, sÀrskilt kryptovalutornas oregelbundenhet och tillhörande avgifter.

Vad Àr ett kryptokreditkort?

Kryptokreditkort fungerar pÄ samma sÀtt som traditionella kreditkort pÄ vissa sÀtt. Du fÄr en kreditgrÀns frÄn utfÀrdaren för att göra inköp, och du mÄste betala tillbaka det lÄnade beloppet plus rÀnta i slutet av din faktureringscykel. Men istÀllet för att tjÀna pengar tillbaka eller poÀng tjÀnar du belöningar i kryptovaluta som Bitcoin eller Ethereum.

Fördelar

 • TjĂ€na Crypto pĂ„ inköp: Detta Ă€r den största fördelen. Du kan ackumulera kryptovaluta genom vardagliga utgifter, vilket potentiellt kan öka ditt kryptoinnehav över tiden.
 • Traditionella kreditkortsfunktioner: Du fĂ„r fortfarande bekvĂ€mligheten och sĂ€kerheten för ett vanligt kreditkort, med funktioner som köpskydd och bedrĂ€geriövervakning.
 • Potential för högre belöningar: Kryptobelöningar kan potentiellt erbjuda högre avkastning jĂ€mfört med traditionella cash-back-program om kryptomarknaden uppskattas.

Nackdelar

 • Volatilitet i kryptovaluta: VĂ€rdet pĂ„ dina kryptobelöningar kan fluktuera avsevĂ€rt, vilket innebĂ€r att de kan vara mindre vĂ€rda i framtiden.
 • Avgifter: Kryptokreditkort kommer ofta med Ă„rsavgifter, transaktionsavgifter och potentiellt konverteringsavgifter för belöningar. Dessa kan Ă€ta upp dina intĂ€kter.
 • BegrĂ€nsad tillgĂ€nglighet: Kryptokreditkort Ă€r en ny produkt och erbjuds Ă€nnu inte i lika stor utstrĂ€ckning som traditionella kort. Du kan ha fĂ€rre alternativ att vĂ€lja mellan.

Kryptokreditkort kan vara ett intressant alternativ för dem som vill spendera och tjÀna kryptovaluta genom vardagliga utgifter och Àr bekvÀma med den inneboende volatiliteten i kryptovalutor.

Hur vÀljer jag rÀtt kryptokredit- eller betalkort?

Kontrollera de uttagsalternativ som finns tillgÀngliga med kortet, inklusive uttagsgrÀnser, avgifter och tillgÀnglighet. Se till att kortet erbjuder bekvÀma uttagsmetoder som passar dina behov, oavsett om det gÀller kontanter eller kryptovaluta.

Dessutom Àr det viktigt att verifiera att kortet ger brett stöd för olika kryptovalutor, sÄ att det innehÄller de digitala tillgÄngar du tÀnker anvÀnda.

Hur-man-vÀljer-en-kryptoplÄnbok

Kryptovalutor som stöds

Granska listan över kryptovalutor som stöds för att se till att kortet har plats för de tillgÄngar du har eller planerar att anvÀnda för utgifter. VÀlj ett kort med brett stöd för kryptovalutor för att maximera flexibiliteten.

Minsta insats

Vissa kryptokort krÀver att anvÀndarna satsar ett minimumbelopp av kryptovaluta för att fÄ tillgÄng till vissa fördelar eller funktioner. Fundera pÄ om du Àr villig att göra den insats som krÀvs och utvÀrdera de risker och fördelar som Àr förknippade med detta.

Konvertering (för resor)

Om du planerar att anvÀnda ditt kryptokredit- eller betalkort för att resa bör du tÀnka pÄ valutakonverteringsprocessen. Leta efter kort som erbjuder konkurrenskraftiga vÀxelkurser och minimala vÀxlingsavgifter nÀr du anvÀnder kortet utomlands.

Vissa kort kan ocksÄ erbjuda funktioner som plÄnböcker med flera valutor eller avgiftsfri valutakonvertering, vilket gör dem idealiska för frekventa resenÀrer som behöver spendera i olika valutor.

SĂ€kerhet

SÀkerhet Àr viktigt nÀr man hanterar finansiella instrument, inklusive kryptokort. UtvÀrdera de sÀkerhetsÄtgÀrder som kortleverantören har infört, t.ex. tvÄfaktorsautentisering, krypteringsprotokoll och system för att upptÀcka bedrÀgerier.

TÀnk ocksÄ pÄ om kortet erbjuder funktioner som transaktionsvarningar, kortfrysning eller försÀkring mot obehöriga transaktioner eller bedrÀgerier.

Slutliga tankar om bÀsta kryptokort: Debitering och kredit

Kryptokort erbjuder debet- och kreditalternativ. Debetkort lÄter dig spendera befintlig krypto utan att lÄna, men vÀrden kan förÀndras och utgifterna Àr begrÀnsade.

Kreditkort anvÀnder krypto som sÀkerhet, erbjuder belöningar och mer utgifter, men se upp för rÀntor och marknadsförÀndringar. TÀnk pÄ avgifter, belöningar, sÀkerhet, tillgÀnglighet, kryptovalutor som stöds och kryptovolatilitet.

Vanliga frÄgor om kryptokort

Hur fungerar kryptodebitkort?

Med kryptodebitkort kan du anvÀnda din kryptovaluta som vanliga pengar med ett kopplat betalkort.

Hur fungerar kryptokreditkort?

Med kryptokreditkort kan du spendera pengar som du lÄnar mot ditt innehav av kryptovalutor.

Betalar du skatt pÄ kryptokort?

Skattereglerna för kryptokort varierar, sÄ det Àr bÀst att kolla med en skatterÄdgivare.

Vad Àr poÀngen med kryptokort?

Kryptokort gör det enkelt att anvÀnda kryptovaluta för vardagliga inköp.

Varför ska jag skaffa ett kryptokort?

Ett kryptokort erbjuder bekvÀmlighet och flexibilitet för att anvÀnda kryptovaluta, eventuellt med belöningar.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundlÀggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter