Bitcoin når 1 miljard transaktioner på 800 veckor

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bitcoin, världens mest värdefulla kryptovaluta, startade den 3 januari 2009. Det började med skapandet av dess första block, känt som genesis-blocket. Drygt 800 veckor senare har Bitcoin nått en betydande milstolpe: den har behandlat mer än en miljard transaktioner.

Denna prestation kommer under en period av ökad spänning kring Bitcoin. Under det senaste året har den dagliga transaktionsvolymen stigit kraftigt. Den här ökningen beror på nya funktioner som Bitcoin Ordinals och Runes, som har lockat till sig mycket aktivitet. Införandet av spot Bitcoin ETF: er har också bidragit till att öka det positiva sentimentet gentemot Bitcoin under det senaste året.

Transaktioner-i-Bitcoin-nätverket-månadsvis

Trots denna milstolpe var Bitcoin inte den första att nå en miljard transaktioner. Dess konkurrent, Ethereum, har hanterat nästan 2,4 miljarder transaktioner. Bitcoins resa till denna punkt har dock varit långsammare. Det var i genomsnitt sex transaktioner per sekund under den senaste månaden, enligt data från Clark Moody's Bitcoin dashboard.

Denna milstolpe inträffade bara några veckor efter Bitcoins senaste halveringshändelse, ett viktigt ögonblick som minskade belöningen för att bryta nya block.

Transaktioner-på-Bitcoin-nätverket-dagligen

Sedan halveringen har kostnaden för att behandla transaktioner sjunkit. Ändå är det genomsnittliga antalet dagliga transaktioner fortfarande högt. Detta är särskilt sant jämfört med större delen av Bitcoins historia, med undantag för det senaste året. Nu är Bitcoin på väg mot att nå nästa stora milstolpe: två miljarder transaktioner.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter