Historien Visar Att Det Är Dags För Bitcoin Att Bryta Ut

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Enligt en analytiker kan Bitcoin och kryptovalutamarknaderna vara på väg mot en utbrytning om tidigare cykelmönster återupprepas.

Analytikern Rekt Capital påpekade i ett inlägg på X den 24 september att Bitcoin vanligtvis bryter ut från sin återuppladdningszon mellan 154 och 161 dagar efter halveringen i tidigare marknadscykler.

BTC steg ur den intervallbundna ackumuleringsfasen 154 dagar efter halveringen 2016 och 161 dagar efter halveringen 2020.

Experten betonade att historiska händelser inte alltid upprepar sig, men om det skulle ske i denna cykel bör Bitcoin bryta ut från sin återuppladdningszon inom de närmaste dagarna.

Analytikern har också jämfört kvartalsavkastningar och noterat att september ofta är en dyster månad för Bitcoin, medan kvartalsavkastningarna vanligtvis är högre under fjärde kvartalet.

Den 21 september sa analytikern:

“Vem skulle ha trott att Bitcoin skulle uppnå sin högsta genomsnittliga avkastning för september i denna cykel?”

Bitcoin ökade med nästan 9% i september, vilket överträffade sin näst bästa septemberökning på 6% 2016.

Dessutom har Bitcoin upplevt positiva avkastningar under nio av de senaste elva oktober-månaderna. Bullmarknadsmånader som oktober 2017 och 2021 hade högre vinster på 48% respektive 40%.

Bitcoin-prishistoria

Under de senaste sex månaderna har Bitcoins pris rört sig sidledes. För att gå in i ett nytt prisspann måste det bryta igenom sin tidigare topp på $73,738. Det är bara 14,6% bort.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter