Bitcoin-priset faller under $62.500 mitt i marknadsoron

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Priset på Bitcoin har fallit under 62 500 USD. Detta är en av de största värdeminskningarna som den digitala valutan har sett i år. Just nu är Bitcoin värt cirka 62 490 dollar. Detta prisfall kom efter sex dagar då fler människor sålde Bitcoin ETF: er i USA än att köpa. Människor är inte heller säkra på vad som kommer att hända med penningpolitiken eftersom Bitcoins pris under den senaste veckan har gått ner med 6%.

Ethereum, den näst största digitala valutan, har också tappat 6% av sitt värde under den senaste veckan. Den var nära 4 000 dollar tidigare i månaden men har nu sjunkit till 3 360 dollar.

Federal Reserve har beslutat att inte ändra styrräntan.

De planerar bara att sänka den en gång i år. Det är mindre än de tre gånger som de tidigare hade tänkt sig. Priserna stiger inte lika snabbt som tidigare, men de är fortfarande högre än det 2%-mål som Fed har. När räntorna förblir höga kanske människor inte vill investera i riskabla saker som digitala valutor.

Den bredare kryptovalutamarknaden upplever också en nedgång.

Det totala värdet av alla digitala valutor har minskat med 3,5% under den senaste dagen och ligger nu på 2,39 biljoner dollar. Särskilt BNB, Solana och XRP, bland andra, har sett betydande värdeminskningar, med förluster på 6,6%, 16% och 4% under den senaste veckan.

Kryptovalutamarknaden-upplever-en-nedgång

TON, en digital valuta från Telegram, har också tappat i värde. Den har sjunkit 13% från sitt högsta pris på 8,25 USD tidigare i månaden.

Även de till synes motståndskraftiga meme-mynten som Dogecoin, Shiba Inu och PEPE är inte immuna mot marknadens volatilitet. De har upplevt förluster på 5 %, 6 % och 11 % på bara en dag. Dogwifhat, ett annat meme-mynt, har sett en särskilt brant nedgång och förlorat ungefär hälften av sitt värde från förra veckan.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter