Bästa P2P (Peer-to-Peer) kryptoutbyten 2024

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

I den här guiden upptäcker vi de bästa P2P-kryptobörserna 2024. Vi analyserar deras funktioner för säker, användarvänlig och innovativ kryptovalutahandel.

Oavsett om du är ny inom krypto eller en erfaren handlare, kommer vår guide att hjälpa dig att hitta den perfekta peer-to-peer-börsen som passar dina behov.

Lista över de bästa P2P-kryptobörserna

P2P-kryptobörser har speciella funktioner. Vissa är bäst för säkerhet, andra har många alternativ, en bra användarupplevelse eller nya handelsidéer.

 1. Nexo är en digital plattform där du kan investera i kryptolån med så lite som $ 1. Det kopplar låntagare till investerare som kan låna dem pengar direkt.
 2. Crypto.com har låga avgifter och är lätt att använda. För dem som vill handla stora mängder har Crypto.com en speciell tjänst som kallas en OTC-portal (Over-the-Counter) med bra priser.
 3. Bitfinex är en plattform där människor kan handla Bitcoin, US-dollar, euro och olika typer av Tether, inklusive Tether Gold (XAUt), direkt med varandra.
 4. OKX är en topp P2P-börs där människor kan handla kryptovalutor direkt. Det finns ingen mellanhand, vilket ger användarna mer kontroll över sina affärer och priser.
 5. Coinbase är främst känt för sina vanliga handelstjänster. Men det har också peer-to-peer-alternativ, vilket gör det till ett bra val för människor som letar efter peer-to-peer-kryptobörser.
 6. Binance är en bra peer-to-peer-kryptobörs. Den stöder många kryptovalutor och är lätt att använda.
 7. KuCoin sticker ut för sina låga kostnader och sitt breda utbud av kryptovalutor. Det är ett toppval för alla som letar efter en kostnadseffektiv och mångsidig handelsupplevelse.
 8. Bybit erbjuder många olika kryptovalutor. Folk gillar det för sina snygga handelsverktyg och snabb kundhjälp.
 9. HTX (Huobi) är känd för att vara pålitlig och en av de bästa plattformarna för människor att handla kryptovalutor med varandra.
 10. OpenPeer öppnade 2022 och är dedikerad till kryptobörs, vilket skapar en decentraliserad och öppen källkod. Det är för dem som föredrar ett mer samhällsorienterat tillvägagångssätt för P2P-handel.
 11. Gate.io är känd för sin omfattande lista över kryptovalutor som stöds och listas ofta bland de bästa P2P-kryptobörserna.
 12. Paxful erbjuder ett lättanvänt gränssnitt och ett brett utbud av betalningsalternativ. Det är ett toppval för globala användare som letar efter ett peer-to-peer-kryptovalutabörs.
 13. Uniswap är ett DeFi-verktyg som gör det enkelt att byta olika kryptovalutor på Ethereum-nätverket utan att behöva en mellanhand.

Recensioner av bästa P2P-utbyten

Nexo

Nexo är en plattform där du kan köpa, byta och hålla Bitcoin och många andra kryptovalutor. Den erbjuder mer än 500 handelspar och låter dig handla över 70 typer av digitala valutor utan att ta ut några avgifter.

Nexo-p2p-kryptobörs

Plattformen har enkla handelsalternativ, inklusive Swap, Trigger Swap och Booster. Nexo tillåter också användare att handla direkt med varandra med hjälp av NEXO-tokens.

P2P-avgifter: Inga avgifter debiteras

Valutor som stöds: Kryptos: 70 / Fiat: 3

Fördelar:

 • Inga banköverföringar; spendera fritt utan begränsningar.
 • Dedikerade IBAN-konton.
 • Flera kort utan strikta gränser.
 • Kontaktlösa betalningar via Google Pay eller Apple Pay.
 • Användarvänlig app.
 • Flera plånböcker för BTC, ETH, USDC, USDT och TRX.

Nackdelar:

 • Vissa funktioner är inte tillgängliga i vissa regioner
 • NEXO-innehav krävs för de bästa priserna

Crypto.com

Crypto.com exchange är användarvänlig för personer som vill låna eller låna ut pengar. Långivare kan välja låneperioder på 7, 14 eller 28 dagar, bestämma sina räntor och använda en funktion som automatiskt lånar ut sina pengar igen under samma villkor. De kan ha så många lån igång som de vill.

Crypto.com-p2p-kryptobörs

Låntagare har flexibla räntor och kan betala tillbaka sina lån i delar utan extra avgifter för att betala tidigt. Kostnaderna de betalar ändras baserat på hur mycket de lånar jämfört med värdet på deras säkerhet och om de har CRO-kryptovaluta. De kan ha upp till tre lån samtidigt.

P2P-avgifter: Inga avgifter debiteras

Valutor som stöds: Kryptos: 350+ / Fiat: 20+

Fördelar:

 • Gränssnittet är lätt att använda och diagrammen är tydliga.
 • Praktiska alternativ för att lägga till och ta ut pengar.
 • Cashback och rabatter.
 • Supercharger och handelsbelöningar.

Nackdelar:

 • Avgiften för att åtgärda detta är inte fastställd; den ändras.

Bitfinex

Bitfinex startade 2012. Först var Bitfinex en plats där människor kunde handla Bitcoin med varandra. Nu låter det också människor handla andra typer av kryptovalutor.

Bitfinex-p2p-kryptobörs

Bitfinex är känt för att vara en professionell handelsplattform som kan hantera många affärer samtidigt. Den erbjuder olika handelsmetoder, såsom att direkt byta valutor, använda lånade pengar för att handla, låna ut pengar till andra och handla produkter baserat på det framtida priset på kryptovalutor.

Bitfinex är stort när det gäller mängden Bitcoin som de har i sin digitala plånbok. Det är den näst största i världen och har cirka 400,000 XNUMX BTC.

P2P-avgifter: 0.25%

Valutor som stöds: Krypton: 170+ / Par: 470+

Fördelar:

 • Många handelsalternativ, inklusive marginalhandel, derivat och OTC-handel.
 • Låga handelsavgifter jämfört med andra börser.
 • Avancerade handelsverktyg som ordertyper, diagram och API-åtkomst.
 • Mobilapp för handel när du är på språng.

Nackdelar:

 • Upplevt säkerhetsöverträdelser tidigare.
 • Begränsad kundsupport.

OKX

OKX är en användarvänlig kryptobörs med gratis P2P-handel. Den snabba KYC-processen gör det enkelt att registrera sig och börja handla snabbt. OKX håller din krypto säker genom att använda escrow under affärer och släpper pengar först när säljaren bekräftar betalningen. Detta gör handel på OKX säker för alla.

OKX-p2p-kryptobörs

P2P-avgifter: Inga avgifter debiteras

Valutor som stöds: Krypton: 320+ / Par: 530+

Fördelar:

 • OKX erbjuder P2P-handel utan serviceavgift.
 • Det är enkelt att registrera sig och handla efter en snabb KYC-kontroll.
 • Dina kryptoaffärer skyddas med en spärrtjänst tills säljaren bekräftar betalningen.

Nackdelar:

 • Färre kryptovalutor att välja mellan för P2P-handel.
 • P2P-marknader på OKX kanske inte är lika upptagna som spot- eller terminsmarknader.
 • Användare i USA och Kanada kan inte använda OKX på grund av regler och förordningar.

Coinbase

Coinbase erbjuder ett säkert sätt att hantera digitala tillgångar. Det har ett starkt säkerhetsprogram för att hålla kundinvesteringarna säkra. Om du behöver hjälp kan du chatta med en virtuell hjälpare eller en levande person under vissa timmar. Att lägga till pengar från din bank till Coinbase är kostnadsfritt.

coinbase-p2p-kryptobörs

I Storbritannien kan du överföra pengar till Coinbase från din bank utan kostnad. Plattformen låter dig handla kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum, tillsammans med 10 olika tillgångar.

P2P-avgifter: 1%

Valutor som stöds: Kryptovalutor: 254 / Fiat: 3

Fördelar:

 • Börja med en liten insättning.
 • Snabba krypto uttag.

Nackdelar:

 • Högre avgifter än andra kryptohandelsplatser.
 • Tar ut Ethereum-nätverksavgifter plus 3% för affärer.

Binance

Binance P2P-handel låter användare köpa och sälja direkt med varandra, med hjälp av kryptovalutor och vanliga pengar. Det är lätt att använda: köpare kan snabbt hitta vad de vill ha och säljare kan hitta köpare utan krångel.

Binance-p2p-kryptobörs

Det bästa av allt är att Binance inte tar ut några avgifter för denna tjänst. De erbjuder många olika kryptovalutor och valutor, så det finns gott om alternativ.

För säkerhets skull låser Binance kryptot tills säljaren får betalning. De hjälper också handlare att kommunicera med varandra och erbjuder bra kundsupport om det finns några problem. Detta gör handel på Binance P2P billig, säker och användarvänlig.

P2P-avgifter: Inga avgifter debiteras

Valutor som stöds: Krypton: 380+ / Par: 1200

Fördelar:

 • Fungerar som en mellanhand för att säkerställa att transaktionerna är korrekta.
 • Pratar med köparen eller säljaren och någon från Binances hjälpteam.
 • Verifiering av ansiktsigenkänning innebär några steg.

Nackdelar:

 • Det kan vara begränsat i vissa länder.

KuCoin

KuCoin P2P-plattformen är utmärkt för handel med krypto. Du behöver bara verifiera din identitet och ditt telefonnummer för att komma igång. Appen är enkel att använda, så att du snabbt kan välja dina favoritpengar och krypto. Du kan se en lista över handlare som hjälper dig att bestämma.

KuCoin-p2p-kryptobörs

P2P-handel på KuCoin är gratis. Plattformen håller dina pengar säkra under handeln och fungerar med många olika typer av pengar och krypto.

P2P-avgifter: Inga avgifter debiteras

Valutor som stöds: Kryptos: 5 / Fiat: 40

Fördelar:

 • Lättanvänd P2P-växel i KuCoin-appen
 • KuCoin säkerställer säkra överföringar av tillgångar
 • Handla endast med verifierade KuCoin-handlare
 • Inga avgifter för P2P-handel

Nackdelar:

 • Att handla direkt med andra (P2P) kan vara knepigare än att använda en kryptobörs.
 • Om du bekräftar en felaktig transaktion kan du förlora dina pengar.
 • Att handla med människor utanför KuCoin-webbplatsen kan vara riskabelt.

Bybit

Bybit sticker ut bland P2P-kryptobörser för sin användarvänlighet och sitt breda utbud av handelsalternativ. De erbjuder gratis konvertering mellan 4 kryptovalutor och 62 fiatvalutor, inklusive USD. Att starta är enkelt med en snabb registrerings- och KYC-process.

Bybit-p2p-kryptobörs

Bybit-plattformen är användarvänlig. Det gör det möjligt att publicera annonser för att köpa eller sälja krypto och snabbt slutföra transaktioner. Om det finns några problem är Bybits support redo att hjälpa till. Detta gör Bybit till ett säkert och bekvämt val för P2P-kryptohandel.

P2P-avgifter: Inga avgifter debiteras

Valutor som stöds: Krypton: 4 / Fiat: 62

Fördelar:

 • Inga avgifter för person-till-person-handel
 • Max 15 minuter för att bekräfta köp och försäljning
 • Använder många olika typer av pengar

Nackdelar:

 • Spotmarknaderna erbjuder mer kontanter och tillgångar att handla med än denna plattform.
 • Handla snabbt eller så kan din transaktion avbrytas.
 • För säkerhets skull ska du alltid handla på Bybits plattform för att förhindra bedrägerier.

HTX (Huobi)

Det är enkelt att skapa ett HTX-konto och slutföra KYC, så att du kan börja handla snabbt. Den stöder ett brett utbud av 6 kryptovalutor och 74 fiatvalutor. HTX erbjuder en okomplicerad handelsprocess med ett 40-minuters fönster för att säkerställa snabba transaktioner.

HTX-p2p-kryptobörs

Det finns inga avgifter eller provisioner för P2P-handel på HTX, vilket gör det kostnadseffektivt. Om några problem uppstår är deras kundsupport redo att hjälpa till. Deras stöd för flera blockkedjor ger också flexibilitet, vilket gör det till ett användarvänligt och säkert alternativ för P2P-kryptohandel.

P2P-avgifter: Inga avgifter debiteras

Valutor som stöds: Kryptovalutor: 6 / Fiat: 74

Fördelar:

 • Inga avgifter eller provisioner för P2P-transaktioner
 • Flera blockkedjor stöds
 • Enkel installation och KYC-process

Nackdelar:

 • Transaktioner måste verifieras inom 40 minuter för att kunna avbrytas.
 • Mindre handelsvolym jämfört med vanliga marknader.
 • Fokusera på Asien-marknaderna.

OpenPeer

OpenPeer är en P2P-kryptobörs som låter dig handla direkt från plånböcker som Metamask eller Trust Wallet. Det är billigare eftersom det inte finns några mellanhänder, och du har mer kontroll över dina pengar. Dina pengar är säkra med ett speciellt kontrakt som fungerar som en spärr.

Openpeer-p2p-kryptobörs

Denna plattform handlar främst med Tether (USDT) och tar bara ut en avgift på 0,3% för säljare. Det är bra för människor i länder som Nigeria, Ghana, Indien och Brasilien, eftersom det stöder deras lokala valutor och betalningssätt. Med OpenPeer kontrollerar du dina pengar helt och hållet, vilket gör handeln säker och prisvärd.

P2P-avgifter: 0.3%

Valutor som stöds: Kryptovalutor: 8 / Fiat: 122

Fördelar:

 • Använd plånböcker som Metamask eller Trust Wallet för handel.
 • Bra för användare på platser som Nigeria och Indien.
 • Fungerar med olika typer av pengar och sätt att betala.
 • Passar både små och stora peer-to-peer-affärer.
 • Tar ut en avgift på 0,3% för affärer.
 • Få belöningar för att använda plattformen för att handla.

Nackdelar:

 • Stöder endast USDT på Ethereum, Binance Smart Chain och andra EVM-nätverk.
 • Ny plattform med begränsad likviditet i vissa valutor.

Gate.io

Gate.io P2P-kryptobörs är utmärkt för sin användarvänlighet och handelsmöjligheter. Den stöder handel med 4 populära kryptovalutor med 36 olika fiatvalutor. En utmärkande funktion är att användare enkelt kan bli handlare på plattformen, vilket gör att de kan sälja krypto för fiat.

Gate.io-p2p-kryptobörs

Detta inkluderar förmåner som att anpassa profiler och få synlighet för pålitlig handel. Gate.io är värd för en handelstävling för aktiva handlare med stora priser. Det är bra för människor som vill handla mycket krypto med andra.

P2P-avgifter: 0%

Valutor som stöds: Kryptos: 4 / Fiat: 36

Fördelar:

 • Gratis P2P-handel på Gate.io.
 • Enkel KYC för användare och handlare.
 • Användare kan bli handlare för extra belöningar.

Nackdelar:

 • P2P-börsen erbjuder bara 4 kryptovalutor.
 • Ingen amerikansk licens för drift.
 • Se upp för frekventa phishing-bedrägerier; använd bara Gate.io på den officiella plattformen.

Paxful

Paxful är ett peer-to-peer-börs som startade 2015. Det handlar främst om Bitcoin, Ethereum, USD Coin och Tether. Det som gör Paxful annorlunda är att det låter dig betala på över 350 sätt, inklusive Apple Pay, PayPal och banköverföringar. Du kan till och med använda presentkort från platser som Amazon.

paxful-p2p-kryptobörs

Webbplatsen är lätt för nybörjare att använda. Den har filter som hjälper dig att snabbt hitta rätt säljare. Att köpa på Paxful kostar ingenting, men säljare måste betala en avgift på 1%. Denna avgift kan göra deras priser lite högre än på andra liknande webbplatser.

P2P avgifter: 1%

Valutor som stöds: Kryptovalutor: 4 / Fiat: 153

Fördelar:

 • En P2P-börs som startades 2015.
 • Tillåter handel med 350+ betalningsmetoder, som presentkort.
 • Köpare handlar gratis, utan avgifter.

Nackdelar:

 • Endast Bitcoin, ETH, Tether och USD Coin stöds.
 • Säljare tar ut en avgift på 1%.

Uniswap

Uniswap är en populär plattform där du kan handla olika kryptovalutor direkt med andra. Det använder inte mellanhänder eller komplicerade system för handel. Du kan handla utan att ge bort din personliga information, och du behöver inte den andra personen att vara där när du byter dina tokens.

uniswap-p2p-kryptobörs

Plattformen använder ett system som gör handel enkel, billig och privat. Uniswap är känt för att låta människor låna ut sina kryptovalutor. När de gör detta blir de en del av en pool som hjälper andra att handla.

I gengäld får de en del av handelsavgifterna, som att tjäna lite extra pengar. Kom bara ihåg att Uniswap endast är för handel med kryptovalutor, inte vanliga pengar som dollar eller euro.

P2P-avgifter: 0.3%

Valutor som stöds: Kryptos: 1255 / Fiat: 0

Fördelar:

 • Bästa plattformen för att tjäna pengar på att låna ut kryptovaluta.
 • Inget behov av ID-verifiering; handla utan att dela personliga uppgifter.
 • Fungerar med de bästa ERC20-tokens.
 • Helt decentraliserad med automatiserade kontrakt och ingen central kontroll.

Nackdelar:

 • Inget stöd för fiat-valutabetalningar.
 • En handelsavgift på 0,3% är högre än genomsnittet.

Anledningar till att använda P2P-kryptobörser

P2P-kryptobörser ger flera viktiga fördelar för handel med kryptovalutor:

Decentraliserat utbyte

P2P-kryptobörser fungerar decentraliserat, vilket innebär att ingen central myndighet eller mellanhand är inblandad. Detta minskar risken för censur, bedrägeri och single points of failure, eftersom systemet inte förlitar sig på en central server eller enhet.

Direkt handel

Användare på P2P-börser handlar direkt med varandra och sätter sina priser och villkor. Denna peer-to-peer-strategi kan leda till mer konkurrenskraftig prissättning. Det gör det möjligt för användare att hitta handelspartner som matchar deras specifika behov.

Snabba transaktioner

Transaktioner på P2P-plattformar kan slutföras snabbt utan mellanhänder. När parterna har kommit överens om en handel kan utbytet av tillgångar ske nästan omedelbart, beroende på blockkedjan.

Låga avgifter

P2P-börser har ofta lägre avgifter än traditionella centraliserade börser. De tar vanligtvis ut mindre transaktionsavgifter eftersom de inte behöver underhålla en dyr infrastruktur eller betala en stor personal.

Stöd för flera plattformar

Många P2P-kryptobörser stöder olika plattformar, inklusive webbläsare, mobilappar och ibland skrivbordsapplikationer. Detta gör det bekvämt för användare att handla från var som helst och på vilken enhet som helst.

Sekretess

P2P-börser kräver vanligtvis mindre personlig information från sina användare än centraliserade börser. Vissa kanske inte kräver KYC-verifiering (Know Your Customer). Det möjliggör mer integritet och anonymitet i transaktioner.

Hur väljer man den bästa P2P-börsen?

Att välja de bästa P2P-kryptobörserna kräver noggrant övervägande. Tänk på olika faktorer som säkerhet, användarvänlighet och tillförlitlighet.

Välja-p2p-kryptobörser

Regulatorisk efterlevnad

Välj en börs som följer finansiella regler, inklusive policyer för kundkännedom (KYC) och bekämpning av penningtvätt (AML). Detta visar plattformens engagemang för juridisk verksamhet och användarsäkerhet.

Regional tillgänglighet

Se till att börsen är tillgänglig i ditt land eller din region. Lokala bestämmelser kan begränsa tillgången eller påverka din möjlighet att ta ut pengar till ett lokalt bankkonto.

Användarrecensioner

Undersök vad andra användare säger om sina växlingsupplevelser. Leta efter recensioner på flera plattformar och ta hänsyn till både positiv och negativ feedback. Höga betyg och positiva recensioner kan vara ett gott tecken på en pålitlig och användarvänlig plattform.

Escrow-tjänster

I P2P-affärer är det viktigt att hålla köparen och säljaren säkra. En escrow-tjänst håller pengarna eller föremålen tills alla gör vad de kom överens om, vilket hjälper till att förhindra bedrägerier.

Verifieringsprocess

Förstå den verifieringsprocess som krävs av börsen. Vissa börser kan kräva omfattande dokumentation för att uppfylla lagstadgade krav, medan andra erbjuder mer integritet. Fundera över hur bekväm du är med att dela med dig av personlig information.

Pedagogiska resurser

Bra P2P-börser tillhandahåller ofta utbildningsmaterial för att hjälpa användarna att förstå P2P-handel, bästa praxis för säkerhet och hur man navigerar på plattformen. Detta är särskilt användbart för nybörjare.

Tillgänglighet för mobilapp

Kontrollera om börsen erbjuder en mobilapp för handel när du är på språng. En användarvänlig mobilapp kan göra P2P-handel mer bekväm och tillgänglig.

Engagemang i samhället

Ett aktivt engagemang i samhället kan vara ett tecken på en lyhörd och kundfokuserad börs. Leta efter forum, närvaro på sociala medier eller andra plattformar där börsen interagerar med sina användare.

Policyer för uttag och avgifter

Förstå börsens policy för uttagsgränser, avgifter och behandlingstider. Vissa börser kan ha dagliga eller månatliga uttagsgränser, vilket kan påverka din handelsstrategi.

Försäkringstäckning

Kontrollera om börsen har ett försäkringsskydd för att skydda användarnas medel mot potentiella säkerhetsöverträdelser eller stöld. Försäkring kan ge ett extra lager av säkerhet och sinnesfrid.

Slutsats om P2P-utbyten

År 2024 finns det många olika P2P-kryptobörser att välja mellan. Var och en är utformad för olika behov. Till exempel är Coinbase känt för sin starka säkerhet, medan Uniswap är känt för att vara innovativt.

Oavsett vad du letar efter – oavsett om det är låga avgifter, en lättanvänd plattform eller en mängd olika kryptovalutor – kan du hitta en börs som passar dina behov. När kryptomarknaden förändras kommer dessa börser att vara viktiga för framtiden för handel med digitala tillgångar.

I takt med att kryptomarknaden utvecklas är det viktigt att förstå vad en kryptobörs är och välja den bästa för att handla med digitala tillgångar.

Ofta ställda frågor

Vad är den säkraste P2P-krypton?

Coinbase är känt för sin säkra miljö inom P2P-kryptohandel.

Vilken börs är bäst för P2P?

Binance sticker ut för sina direkta handelsalternativ, inga avgifter och robusta plattform inom P2P-kryptohandel.

Vad är P2P i kryptobörs?

P2P i kryptobörs hänvisar till peer-to-peer-handel, där användare direkt köper krypto P2P med varandra utan mellanhänder.

Vad är den största krypto P2P-plattformen?

Binance är en av de största P2P-kryptoplattformarna och erbjuder ett brett utbud av kryptovalutor och fiatvalutor.

Är det säkert att handla P2P?

P2P-handel kan vara säker om du använder välrenommerade plattformar med säkerhetsåtgärder som escrow-tjänster, men var alltid försiktig och noggrann i dina affärer.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter