Coinbase faller till tredje plats i global ranking

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Coinbase, en stor amerikansk kryptobörs, tappar mark i den globala handelsvolymen på grund av intensiv konkurrens eftersom lanseringen av spot Bitcoin ETF: er i USA har skakat marknaden.

Blockchain-analysföretaget Kaiko rapporterar att Coinbase inte längre är den näst största i global handelsvolym. Sedan oktober 2023 har Coinbases marknadsandel sjunkit från 11% till 8%. Under tiden har Bybit, en rivaliserande börs, nu cirka 16% av den globala handelsvolymen.

Bybits tillväxt kommer från att sänka sina handelsavgifter, enligt Kaiko. Det är dock inte den enda anledningen till dess framgång. Bybit drog också nytta av Binances regleringsproblem.

Kaikos data visar att Bybits volymökning drivs av Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). Dessa tillgångars marknadsandel på Bybit har ökat från 17% till 53% under det senaste året. Å andra sidan har Binance sett mer tillväxt i altcoin-handel. Även om Binance fortfarande är ledande med en marknadsandel på 54%, har dess Bitcoin- och Ethereum-volym sjunkit från 59% till 43% i år. Kaiko föreslår att denna förändring kan bero på förändringar i riskkänslan, som tenderar att minska under björnmarknader.

Trots Bybits framgång drar Wall Street bort. Det Citadel Securities-stödda företaget Hidden Road slutade erbjuda sina kunder tillgång till Bybit i slutet av maj. Detta berodde på meningsskiljaktigheter om Bybits KYC/AML-förfaranden (Know Your Customer/Anti-Money Laundering). Bybit har ännu inte kommenterat denna fråga offentligt. En talesman sa dock att plattformen är “engagerad i öppenhet och kommer att tillhandahålla uppdateringar när granskningen fortskrider.”

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter