$9.6B Bitcoin flytt: Får Mt. Gox-borgenärer äntligen betalt?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Mt. Gox, en kollapsad kryptovalutabörs, flyttade Bitcoin till ett värde av 9,62 miljarder dollar till en ny plånbok, vilket väckte borgenärernas hopp.

De 141 686 bitcoins konsoliderades till plånboken ”1Jbez” från olika andra kalla plånböcker kopplade till Mt. Gox.

Dessa överföringar tyder på att användare, som inte har kunnat få tillgång till sina medel sedan 2014 när Mt. Gox avbröt handel och uttag, äntligen kan återbetalas.

Detta är den första förflyttningen av medel från börsen på över fem år. Det stämmer överens med Mt. Gox planer på att återbetala borgenärer i slutet av oktober 2024.

Mt.-Gox-Bitcoin-växling-reserv

Konsolideringen pekar sannolikt på Mt. Gox avsikt att återbetala sina användare, enligt Anndy Lian, en blockchain-expert och författare. Lian berättade:

”Detta är den första rörelsen av tillgångar från Mt. Gox kalla plånböcker på över fem år. Det är sannolikt en del av planen att distribuera tillgångarna tillbaka till borgenärer före den utlovade tidsfristen den 31 oktober 2024, enligt min ödmjuka åsikt.”

Strax efter rapporterna bekräftade Mt. Gox rehabiliteringsförvaltare Nobuaki Kobayashi att konsolideringen är en del av börsens återbetalningsplaner. Han specificerade dock inte när återbetalningarna kommer att börja. Kobayashi skrev i ett tillkännagivande den 28 maj:

”Rehabiliteringsförvaltaren förbereder sig för att göra återbetalning för den del av kryptovalutarehabiliteringsanspråk som kryptovaluta tilldelas. Eftersom rehabiliteringsförvaltaren fortsätter med förberedelserna för ovanstående återbetalningar, vänligen vänta ett tag tills återbetalningarna görs.”

Den nuvarande tidsfristen kan dock komma att drabbas av ytterligare förseningar. Den sattes i september 2023, en månad innan Mt. Gox ursprungligen var planerad att återbetala fordringsägare senast den 31 oktober 2023.

Mt. Gox är skyldigt över 9,4 miljarder dollar i Bitcoin till cirka 127 000 fordringsägare. De har väntat i över 10 år på att få tillbaka sina pengar efter att börsen kollapsade 2014 på grund av flera obemärkta hack.

Mt. Gox var en av de första kryptovalutabörserna och hanterade en gång mer än 70% av alla blockchain-transaktioner.

Ett stort hack 2011 ledde till att sajten kollapsade 2014. Detta påverkade cirka 24 000 fordringsägare och resulterade i förlusten av 850 000 BTC.

Marknader reagerar på potentiell återbetalning från Mt. Gox

Efter den första omgången Mt. Gox-överföringar sjönk Bitcoins pris med 2% den 28 maj och sjönk till en daglig lägsta nivå under 67 500 USD innan det återhämtade sig till strax över 68 000 USD, enligt CoinMarketCap.

Marknadens-reaktion-på-potentiell-återbetalning-av-Mt.-Gox

Denna nedgång kan tyda på att marknaden tar hänsyn till en potentiell återbetalning från Mt. Gox, enligt Lian:

”Marknaden reagerade på dessa rörelser med en lätt baisseartad känsla, eftersom Bitcoins pris sjönk cirka 2.1% till så lågt som 67,505 XNUMX dollar efter överföringen. Detta kan bero på förväntningar på försäljningstryck från borgenärer när de får sina återbetalningar.”

Trots den lilla prisnedgången sa Lian att en potentiell återbetalning skulle lösa en av kryptoindustrins mest pressande, långvariga problem.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter