SEC ger grönt ljus för Ethereum ETF

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

US Securities and Exchange Commission (SEC) godkände torsdagen den 23 maj åtta ansökningar om börshandlade fonder (ETF:er) för Ethereum. Detta beslut markerar en stor förändring i regleringens inställning till Ethereum, den näst största digitala tillgången.

Detta godkännande gör det möjligt för vanliga investerare att få exponering mot Ethereum utan att äga kryptovalutan direkt.

19B-4-förslagen beskriver regeländringar och regelefterlevnad som krävs för notering och handel med de nya ETF: erna. SEC noterade att förslagen är förenliga med avsnitt 6(b)(5) i Exchange Act.

“Efter noggrann granskning finner kommissionen att förslagen är förenliga med Exchange Act och regler och förordningar därunder som är tillämpliga på en nationell värdepappersbörs.”

SEC godkände 19B-4-arkivering för följande företag:

BlackRock Inc.
Fidelity
Grayscale Investments Inc.
Bitwise Asset Management Inc.
VanEck Associates Corp.
Ark Investment Management LLC
Invesco Capital Management LLC
Franklin Templeton

Trots detta godkännande behöver dessa företag fortfarande SEC: s godkännande för sina S-1-ansökningar. Ett S-1-registreringsuttalande ger detaljer om ETF-leverantörernas ekonomi och affärsverksamhet, vilket hjälper investerare att fatta välgrundade beslut.

Tidslinjen för listning av dessa ETF:er är osäker. ETF-analytikern Nate Geraci nämnde att SEC kan komma att försena S-1 godkännandena på grund av bristande engagemang. Bloombergs James Seyffart twittrade dock att om de arbetar hårt kan denna process ta några veckor, även om det i vissa fall har tagit över tre månader.

Även om SEC:s godkännande är en viktig milstolpe, beror lanseringen av dessa spot Ethereum ETF:er på de väntande S-1 godkännandena. Trots osäkerheten har myndighetsgodkännandet väckt optimism i kryptosamhället. Många ser det som ett avgörande steg mot bredare acceptans och antagande av Ethereum i traditionell finansiering.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter