Vad är en ICO? Initiala erbjudanden av mynt 

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Är Bitcoin en ICO?

Känner du till vad en ICO (Initial Coin Offering) är? Det är värt att lära sig mer om! Vet du vad det innebär? En ICO är en typ av crowdfunding som använder kryptografiska tokens, vilket gör det möjligt för företag att samla in pengar genom att sälja digitala tillgångar. Privatpersoner köper vanligtvis företagets tillstånd att delta i en ICO och använder det som sina företagsaktier.

⚡️ Är ico-tokens en bra investering?

Om du vet vilken kryptovaluta som är en bra investering kan den ge stor avkastning. Eftersom du köper i förväg är kostnaderna ofta lägre, och vissa ICO:er ger tokens till rabatterat pris. ICO:er är öppna för alla. ICO:er erbjuder en obegränsad möjlighet för alla nivåer av investerare, till skillnad från börsintroduktioner.

⚡️ Är du nyfiken på skillnaden mellan ett Initial Public Offering (IPO) och ett Initial Coin Offering (ICO)? Låt oss utforska saken.

En börsintroduktion är hur ett traditionellt företag skaffar kapital, i motsats till ICO-motsvarigheten i kryptobranschen. En börsintroduktion ger investerare eget kapital i organisationen, medan en ICO erbjuder en token utan äganderätt.

⚡️ Vad betyder ICO?

En börsintroduktion och en initial coin offering har många likheter – särskilt inom kryptovalutaindustrin. Ett företag som vill samla in pengar för att utveckla en ny valuta, app eller tjänst kan göra det genom en ICO.

ico token

Från och med april 2018 har initiala mynterbjudanden (“ICO”) – som branschanalytiker tror så småningom kan bli ett område som omsätter flera biljoner dollar – dragit in svindlande 5 014 952 132 dollar. Med ett totalt kapital på över hundra miljarder dollar har den häpnadsväckande kryptovalutamarknaden dragit till sig många blickar – inklusive de som vill dra nytta av dess lösa regler och göra snabba vinster.

Vad är en ico token
Vad är ett exempel på en ikonmyntlista?

Har du någonsin hört talas om initiala mynterbjudanden? Om så är fallet kanske du undrar hur de fungerar.

Behöver du få in lite kapital? ICO:er, eller Initial Coin Offerings, ger företag en digital likviditetskälla som de snabbt kan få tillgång till och använda. Investerare får unika kryptovaluta-“tokens” i utbyte mot sina kontantinvesteringar i ett företag via ICO-handelsplattformar. Det är en crowdfunding-metod där man skapar och säljer en digital token för att finansiera utvecklingen av ett projekt.

Projektets helt nya valuta kallas TKY och fungerar som en monetär enhet som ger investerare tillgång till vissa funktioner i projektet, som det utgivande företaget driver. Dessa tokens är unika eftersom de finansierar programvaruprojekt med öppen källkod som annars inte skulle vara möjliga med vanliga finansiella verktyg.

Är en ICO olaglig?
Vad är skillnaden mellan en börsintroduktion och ett Ico Coin?

Vad är white papers och vad är syftet med dem?

En kryptovalutastartup som vill samla in pengar genom Ico Coins släpper ett vitbok. Detta dokument ger potentiella investerare viktig information om företagets planer.

Kompendiet är en omfattande uppdelning av projektet, från dess syfte och mål till detaljer, inklusive budgetkrav, distribution av virtuella tokens för skapare, acceptabla valutatyper, ICO-kampanjens varaktighet och författarinformation för ett tillhörande vitbok.

Är Bitcoin en ico token
Vilket mynt kommer att bli nästa Bitcoin?

Innan en kryptovaluta lanseras måste ett företag publicera en vitbok. Detta är en viktig fas i en ICO eftersom många investerare vill se en preliminär vitbok innan de bestämmer sig för om de vill delta eller inte.

Är du nyfiken på skillnaderna mellan en ICO och en börsintroduktion?

Statliga regleringar är den viktigaste skillnaden mellan ett Initial Coin Offering (ICO) och ett Initial Public Offering (IPO). Om ett företag vill lansera sina aktier offentligt via IPO, måste det tillhandahålla dokument som ett “prospekt” för SEC-godkännande.

Vad är termen ICO
Hur får man en ico token?

Ett företags prospekt är ett dokument som enligt lag måste beskriva företagets planer på att emittera aktier offentligt. Det innehåller viktiga uppgifter om företaget och dess föreslagna börsintroduktion så att potentiella investerare kan fatta ett välgrundat beslut. Enligt ny amerikansk lagstiftning måste ICO:er däremot endast uppfylla lagstadgade standarder om de erbjuds som säkerhetstokens, inte som servicetokens. Vi kommer att titta närmare på dessa frågor nedan.

Är du bekant med en ICO och hur den fungerar?
Är en ico token olaglig?

Eftersom sådan reglering är relativt ny är dock utvärdering och due diligence mer komplicerade än vid börsintroduktioner av aktier, som regleras genom rigorösa förfaranden och övervakas av revisionsbyråer och investmentbanker, vilket ger investerarna ytterligare information och skydd.

Är du bekant med en ICO och hur den fungerar?

ICO-insamlingar är en ny metod för företag att få in pengar genom att sälja tokens på blockkedjan. Dessa tokens distribueras i utbyte mot finansiella bidrag.

Vad är ett exempel på en ICO
Är en ICO olaglig?

Digitala tokens kan med andra ord utföra en mängd olika tjänster och ha många olika användningsområden. Dessa tokens, som kan skickas online och säljas på kryptovalutabörser, ger användarna tillgång till en specifik tjänst eller rätt till ett företags utdelning. Service tokens är sådana som representerar tillgång till en tjänst. Säkerhetstoken garanterar innehavaren en viss procentandel av vinsten eller kapitalet i företaget.

Token från dotterbolag

Användartokens, även kallade “applikationsmynt”, är en form av kryptovaluta. De ger tillgång till ett företags produkt eller tjänst någon gång i framtiden. I utbyte mot att kunna sälja sin utility token när den är mycket efterfrågad kan blockkedjeföretag få pengar för att finansiera sina projekt. Utility tokens är inte tänkta att vara investeringsinstrument som aktiecertifikat; de är tänkta att användas.

Vad är syftet med en ICO
Varför är en ico token farlig?

Säkerhetstecken

En annan kategori av digital valuta är säkerhetstoken, som representerar ett investeringsavtal och kan vara föremål för federala värdepapper och bestämmelser. Med andra ord härleder dessa digitala tillgångar sitt värde från en extern, omsättningsbar tillgång. De kan liknas vid ett aktiecertifikat i ett företag och ger innehavaren rätt till en andel av vinsten och rösträtt.

Vad i helvete är en ico token
Är Ico Coins bra?

Den 24 april 2018 meddelade Overstock att tZERO skulle ha en ICO för att finansiera utvecklingen av en reglerad handelsplattform för säkerhetstoken. ZERO-tokens utfärdas med SEC-regler i åtanke, och Patrick Byrne, VD för Overstock, sa att tokeninnehavare skulle betalas kvartalsvis utdelning i ZERO-tokens.

Bekymmer

ICO-insamlingsmodellen har granskats mycket av tillsynsmyndigheter eftersom den kan användas för att finansiera projekt utan tillräcklig information eller, ännu värre, för att bedra investerare. Dessutom kan digitala tokens vara föremål för extrem prisvolatilitet och fluktuera kraftigt i värde.

Hade Bitcoin en Ico Coins
3d-guldmynt med text ICO och Initial Coin Offering

Byrne och andra analytiker tror att stora företag i framtiden kommer att ge ut aktier via ICO i stället för eller som komplement till traditionella börsintroduktioner.

Under en paneldiskussion på World Science Festival i New York City hade Joichi Ito, chef för MIT:s Media Lab och professor i medievetenskaper, vissa reservationer mot den “guldrush”-mentalitet som driver Ico Coins framgångar. Han anser att kryptovalutor används på skadliga sätt som skadar människor och kväver internets ekosystem.

“Det är inte så att jag är emot ICO:er”, säger Ito. “Jag tycker att de är ett bra verktyg för startup-finansiering. Men jag oroar mig för den spekulationshysteri som uppstår kring dem.”

Vad är en ICO och hur fungerar den?
Vad är ett exempel på en ICO?

Ito är bekymrad över att Securities and Exchange Commission och andra statliga organisationer ännu inte har hängt med i utvecklingen av ICO:er, vilket gör att företag kan tjäna pengar på att lura oerfarna konsumenter genom att handla med värdelösa tokens. Ito anser att regleringen bör vara mer sofistikerad och tekniskt kompetent.

Under tiden kommer många individer att lära sig om Bitcoin-prisökningen och besluta att köpa en av de många ICO som erbjuds, kanske omedvetna om de faror som är inblandade.

Tjänar människor pengar på Ico Coins
Är Bitcoin en ICO?

ICO:er (Initial Coin Offerings) samlar in kapital genom att sälja kryptovalutatokens.

ICO:er är en populär metod för att samla in pengar i kryptovalutavärlden. De flesta av dem misslyckas, men då och då dyker det upp några ädelstenar. När Ethereums ICO lanserades i juli 2014 blev många kryptoentusiaster överväldigade av dess banbrytande programmerbara blockkedja och dess obegränsade möjligheter.

  • Ethereum har varit en av de mest djupgående ICO:erna på senare tid, vilket har förändrat kryptovalutainvesteringar och uppmuntrat en ny generation att delta.
  • Cardano ( CRYPTO: ADA ): Den har förbättrade inslag av Ethereum och hade mer framgångsrika Ico Coins än sina konkurrenter. Den samlade in 62,2 miljoner dollar i januari 2017, ungefär dubbelt så mycket som andra IEO:er (se diagrammet nedan).
Vilket mynt blir nästa bitcoin
Är ICO:er en bra investering?
  • Tezos ( CRYPTO: XTZ ): Tezos samlade in 232 miljoner dollar i juli 2017 genom en ICO, men det var inte en fullständig framgång. Det förekom många förseningar i distributionen av tokens som såldes under ICO, vilket ledde till en grupptalan. Tezos nådde en förlikning på 25 miljoner dollar med alla parter 2020.
  • Dragon Coins (CRYPTO: DRG): Dragon Coins är en av de mest ökända fallen. Det fick 320 miljoner dollar i mars 2018, när det erbjöd sina mynt på en offentlig börs för första gången. När det blev börsnoterat uppstod en rad problem, vilket resulterade i ett nästan omedelbart prisfall. Dess börsvärde var under 1 miljon dollar 2021.

Ico Coins är efterfrågade bland investerare på grund av möjligheten att förvärva en framgångsrik kryptovaluta tidigt. Detta är visserligen möjligt, men det kräver omfattande studier och tid att ta sig igenom de hundratals kommande ICO:erna. Med tanke på de risker som finns rekommenderas försiktighet.

Är Ico-mynt lönsamma?
Vad gör ICO:er så fördelaktiga?

Fördelar och nackdelar med ICO:er

Även om många ICO:er är framgångsrika finns det nackdelar att ta hänsyn till. Följande är några av de fördelar som de ger:

  • ✔️If du kan räkna ut vilken kryptovaluta som är en bra investering, de har exceptionellt potentiell avkastning. Eftersom du köper i förväg är priserna ofta lägre och vissa ICO:er erbjuder tokens till ett reducerat pris.
  • ✔️ICOs är öppna för alla. Till skillnad från börsintroduktioner kan vem som helst investera i en ICO utan några begränsningar.
  • ✔️ Det är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att skaffa fram pengar till nya företag.
Fördelar och nackdelar med ICO:er
Är det värt att göra en ICO?

Här är nackdelarna med ICO:er:

  • ❌Det finns en betydande risk att token förlorar i värde eller misslyckas eftersom kryptovalutaprojekt till sin natur är volatila.
  • ❌Reglering är avgörande för projektens framgång. Ofta finansierar de som saknar kunskap och har minst erfarenhet av investeringar omedvetet bedrägliga system och sämre projekt. Att sortera bland kommande ICO:er för ett legitimt projekt kan verka som att hitta en nål i en höstack.
  • ❌En ICO innebär att man köper kryptovaluta. Många personer som är nya när det gäller kryptovalutor känner sig mer bekväma med att investera i en kryptovalutaktie eller ett börsnoterat mynt än i en ICO.

Överväg att använda en beläggning eller ytbehandling som har lite grepp.

Hur många ICO:er är framgångsrika
ICO: vad är det, fördelar och nackdelar

En ICO är en kombination av en börsintroduktion och internetbaserad crowdfunding för kryptovalutor. Enligt det datum som fastställts av tokenutgivaren kan du byta kryptovalutatoken med andra till en angiven konverteringskurs.

Denna token kan ha två olika funktioner: antingen en nyttofunktion eller som ett instrument för säkerhet. Utility tokens är ofta oreglerade och ges till företag i utbyte mot framtida tillgång till den tjänst som utvecklas, i princip som ett räntefritt lån.

Å andra sidan ses säkerhetstoken ofta som aktier av statliga myndigheter och har nästan identiska rättigheter till ägande. Trots potentialen för betydande vinster är vissa investerare fortfarande oroade över det faktiska värdet på dessa tokens och hur snabbt organisationer kapitaliserar på ICO – ett koncept som fortfarande är i sin linda. Det är osäkert om denna trend kommer att hålla i sig eller försvinna helt och hållet. Det kan bara framtiden utvisa.

Inköp av ICON

Binance är den ledande börsen för ICON, som består av 90% av marknaden. Tyvärr, eftersom du inte kan bryta ICX-tokens, kan du bara få dem genom att utbyta ETH eller BTC på Binance. Nästan tre fjärdedelar av produkterna i vår katalog kan köpas med BTC och cirka en sjättedel med ETH.

OKEx erbjuder inte bara ICX, utan de har också sina egna BTC- och ETH-handelspar.

Försäljning av ICON-token
Inköp av ICON

Försäljning av ICON-token

Tokenförsäljningen avslutades förra året i september, men affären för detta år har ännu inte slutförts. Den totala tokenförsörjningen är nu 400,230,000 ICX. Du kan byta 2500 ICX mot en ETH. Hälften av den tillgängliga poolen var till salu och 16% mer reserveras. Ytterligare 14% går till stiftelsen själv och 10% till medlemmar i samhällsgrupper och partners som anses inflytelserika.20% av den senaste försäljningen av token kommer att gå till varje teknikföretag, 12% till driftsavgifter, 8% till marknadsföringsupplevelser och 10% till inflytelserika partners.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter