Trumps Bitcoin-vändning: En överraskande vändning!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Under ett nyligen framträdande på Fox News “The Ingraham Angle” på onsdagen förmedlade den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump en betydligt mer mottaglig inställning till Bitcoin, vilket antydde en potentiell avvikelse från hans tidigare kritiska synvinkel. I samband med värd Laura Ingrahams fråga om hans perspektiv på den alltmer populära digitala valutan erkände Trump inte bara den uppåtgående banan för BTC-antagande utan betonade också sin bestående preferens för den amerikanska dollarn.

Trumps omkastning på Bitcoin

Trumps svar, levererat med en viss nyans, erkände det ökande intresset kring Bitcoin. “Tja, många människor gör det. Jag har alltid gillat en valuta, jag kan kalla det en valuta. Jag gillade dollarn. Men många människor gör det.”

Han uppgav vidare

“Och uppriktigt sagt har det fått ett eget liv, du måste förmodligen göra en viss reglering, som du vet. Men många människor omfamnar det. Och mer och mer ser jag människor som vill betala [med] Bitcoin. Du ser något som är intressant. Så jag kan leva med det på ett eller annat sätt. Jag har alltid gillat en riktigt kraftfull sak. Och det är dollarn.”

Denna förändring i retoriken står i stark kontrast till Trumps tidigare inställning till digitala valutor. Under sitt ordförandeskap 2019 kritiserade han kraftigt BTC och andra kryptovalutor, avfärdade dem som saknade inneboende värde och avfärdade deras volatilitet som baserad “på tunn luft”.

Dessutom motsatte sig hans administration aktivt godkännandet av spot Bitcoin ETF-ansökningar och försökte förbjuda självhostade plånböcker, med hänvisning till oro över potentiellt missbruk av kryptovalutor för olagliga ändamål.

Medan de exakta motivationerna bakom Trumps hjärtbyte fortfarande är oklara, tyder spekulationer på att Vivek Ramaswamys inflytande kan ha spelat en avgörande roll. Ramaswamys påverkansarbete, särskilt när det gäller de upplevda riskerna med digitala centralbanksvalutor (CBDC), kan ha fått Trump att ändra uppfattning.

I januari uttryckte Trump offentligt sitt motstånd mot CBDC-utveckling och upprepade Ramaswamys farhågor om regeringens intrång och dess konsekvenser för personliga friheter och integritet.

Svar från Bitcoin-gemenskapen

Bitcoin-samhället på X har svarat på Trumps kommentarer med en blandning av skepticism och optimism. Perianne Boring, grundare och VD för Chamber of Digital Commerce, efterlyste ett tydligare och mer beslutsamt uttryck för stöd och kritiserade Trumps svar som undvikande:

“Det här är ett rundgående icke-svar. Låt oss inte glömma att Trump-administrationen blockerade spot Bitcoin ETF-ansökningar OCH försökte förbjuda självhostade plånböcker !!! Trump måste ge ett tydligt uttalande om stöd ”.

Under tiden kommenterade Robert J Salvador, VD för DigiBuild, Trumps begränsade förståelse för Bitcoin samtidigt som han betonade betydelsen av hans engagemang i ämnet. “Trump förstår inte Bitcoin, har aldrig gjort det. Men det är bra att den republikanska kandidaten pratar om det, “noterade Salvador.

Tony Edward från Thinking Crypto Podcast och Joe Consorti, en analytiker på The Bitcoin Layer, observerade båda den anmärkningsvärda förändringen i Trumps ton och tolkade den som ett erkännande av BTC: s eskalerande inflytande och mainstream-acceptans.

“Det här är en helt annan ton, den är mjukare, från vad Donald Trump twittrade om Bitcoin när han var president. Bitcoin bryter ner psykologiska barriärer som sipprar in i samhället, popkulturen och mer. Det kan inte längre ignoreras och skrattas åt”, kommenterade Edward.

Consorti lyfte fram Trumps erkännande av Bitcoin som en legitim valuta och sa: “Trump ser inte Bitcoin och dollarn som varandras motsatser, han är ganska likgiltig inför det. Han har fått det rätt.”

Vid den senaste uppdateringen handlades Bitcoin till 50,967 XNUMX dollar.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter