MicroStrategy X-konto hackat: Avslöjar bedrägeriet på $ 440K Ethereum Token!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Det officiella MicroStrategy X-kontot blev nyligen offer för en hackningsincident, där skadliga aktörer tog kontroll och fortsatte att sprida en rad skadliga länkar som påstod sig erbjuda en luftdroppe för en påstådd Ethereum-baserad MSTR-token. Detta konto, som är kopplat till det framstående business intelligence-företaget MicroStrategy, blev en kanal för att främja ett vilseledande airdrop-system.

Personer som klickade på de bedrägliga länkarna omdirigerades till en förfalskad MicroStrategy-webbsida, där de uppmanades att ansluta sin plånbok och göra anspråk på den fiktiva MSTR airdrop. Genom att bevilja en rad behörigheter i sina Web3-plånböcker utsatte sig ovetande användare oavsiktligt för risken att deras tokens skulle sugas upp av angriparna.

Rapporter från blockchain-analytikern ZachXBT och anti-scam-plattformen Scam Sniffer belyser omfattningen av de skador som orsakats av detta skändliga system, vilket indikerar förluster som överstiger $ 440,000. Anmärkningsvärt, inom några minuter efter att den första skadliga länken dök upp på MicroStrategys X-konto, drabbades ett enda offer enligt uppgift av förluster som överstiger 420 000 dollar till phishing-bedrägeriet.

Den olyckliga individen blev snärjd i det bedrägliga knepet och förlorade en betydande summa på totalt 424,786 XNUMX dollar i olika altcoins. Överföringar gjordes och kanaliserade 134,000 122,000 dollar i Wrapped Balance AI (wBAI), 45,000 XNUMX dollar i Chintai (CHEX) och XNUMX XNUMX dollar i Wrapped Pocket Network (wPOKT) till angriparens plånbokadress. Dessutom hittade en del av de pilferade medlen vägen till en sekundär plånbok associerad med den ökända hackinggruppen PinkDrainer.

För närvarande har plånbokadressen kopplad till MicroStrategy-angriparen Ethereum-baserade tokens som uppgår till 329,000 XNUMX dollar, enligt rapporter från Ethereum DeBank. Branschobservatörer var snabba med att lyfta fram bluffens iögonfallande natur, med den kända brittiska kryptoinvesteraren Cobie som påpekade det osannolika i att MicroStrategy, ett företag som uteslutande ägnar sig åt affärsinformation, vågar sig på tokenlanseringar på Ethereum.

“Självklart försöker jag inte skylla på offret här, men du måste vara väldigt speciell för att tro att MicroStrategy lanserar en ETH-token efter att Saylor har spenderat flera år mycket berömt att säga ‘det finns inget näst bästa' och ‘du använder bara en stol' etc.”

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter